Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gatya123 avatar
Nekem ojan gondom vanh ha jáccom pl a Metro 2033-at, pár perc múlva kilép a játékból, ha Crisis 2-töt tolom akkor meg 10-15perc után restartol a pc, ha újra elinditom C2-töt újabb 10-15perc múlva teljesen kikapcsol és be se lehet kapcsolni csak pár perc elteltével. Túlmelegszik valami vagy mi lehet???
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Devis írta:
Badboylol: csak winyó hiba, ha win reinstall nem segít akkor új winyót kell venni
Krinya15: bios az alaplapi integrált vga-t tiltsátok le

Rendben, megpróbálom. köszi
0
0
0
0
Csatesz avatar
Devis írta:
Badboylol: csak winyó hiba, ha win reinstall nem segít akkor új winyót kell venni

Igen kezd beigazolódni a winyo hiba, ma végig futtatunk egy ilyen progit ami a Ramot ellenőrzi és ott semmi hibát nem talált!
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Superlompos írta:
Milyen memória modulok vannak?

Mármint, 1 GB + 512 MB + 512 MB, vagy 1 GB + 1 GB, esetleg 1 db 2 GB-os Ram?

2db 1GB-os ram.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Akkor a Ram-om is rossz meg a winyó is? :S
0
0
0
0
mathejocy avatar
Badboylol írta:
Köszönöm a gyors választ!
Meg csináltam most egy ilyen zip-ést TotalCommanderrel! 1,5Gbos mappát zipeltem, a tömörítésnél nem volt gond, szépen végig ment, De jött a CRC ellenőrzés az 4%-ig eljutott és puff bafagyot a gép! :S Ja azt nem írtam az előbb h nem csak kicsomagolásnál hanem Utorrentel töltők és ott is elő fordul h még le se töltöttem vmit teljesen mondjuk 64%-nál ki írja ott is h CRC! :S

Múltkoriban volt nálam kölcsön egy külső winyó, arra egy laptoról raktam fel egy előre kicsomagolt xbox-os játékot, és egy becsomagolt játékot is!
Mind a két játékot fel másoltam a gépemre, ott nem volt baj, hanem mikor ki akartam csomagolni a játékot ugyan ez a CRC-és hiba jött! Az iso-val viszont nem volt gond!

Én is jártam így párszor.Nálam viszont lassult a winyó,azért csinálta ezt.
0
0
0
0
sharingan avatar
Badboylol írta:
Hali!
Nekem lenne egy olyan problémám a számítógépemmel hogy, egy jó ideje vacakol magyarul, ha pl kicsomagolnék egy játékot meg fagy... 5 perc fagyás után kiírja hogy CRC hiba nem lehet a fájlt kibontani, hiába szedem le még1x, akkor is ez van, vagy h ha esetleg már kibont egy fájlt az áthelyezés során fagy be és utána írja h CRC hiba! Sokszor újra lett téve már a gép, a winyó ilyenkor teljesen le lett formázva! A gépem már jó pár éves, azt hiszem 6! 😃 Lehet esetleg h a ram vacakol már?

hello lehet hogy a játék nem jó de lehet akkor hogy a ram nem jó nekem is volt már ilyen és a ram csinálta az egészet ki kellet cserélni és utána már jo volt
0
0
0
0
Csatesz avatar
Köszönöm a gyors választ!
Meg csináltam most egy ilyen zip-ést TotalCommanderrel! 1,5Gbos mappát zipeltem, a tömörítésnél nem volt gond, szépen végig ment, De jött a CRC ellenőrzés az 4%-ig eljutott és puff bafagyot a gép! :S Ja azt nem írtam az előbb h nem csak kicsomagolásnál hanem Utorrentel töltők és ott is elő fordul h még le se töltöttem vmit teljesen mondjuk 64%-nál ki írja ott is h CRC! :S

Múltkoriban volt nálam kölcsön egy külső winyó, arra egy laptoról raktam fel egy előre kicsomagolt xbox-os játékot, és egy becsomagolt játékot is!
Mind a két játékot fel másoltam a gépemre, ott nem volt baj, hanem mikor ki akartam csomagolni a játékot ugyan ez a CRC-és hiba jött! Az iso-val viszont nem volt gond!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Amikor rarból csomagol ki a gép, a rendszermemóriába is ment ideiglenesen kicsomagolt adatokat. Könnyen lehet, hogy ram a hunyó, de mindenképp próbáld ki akos javaslatát is
0
0
0
0
akos328 avatar
Utána néztem mi lehet ez a CRC hiba. Ilyeneket találtam, hogy a legújabb WINrarral lehetséges a javítás, próbáld meg azt.
A másik meg hogy csinálj 1-2 Gigányi adatot .zip-be, vagy .rar-ba vagy bármibe és azt csomagold ki. Ha ugyan ez a baj, akkor a RAM vacakol. Illetve ha tudnál szerezni vmi háttértárat és ara csomagolni kiderülne, hogy van-e vmi baja a vinyónak.
Így megtudnád hogy szoftveres, vagy hardveres baj van
0
0
0
0
Csatesz avatar
Hali!
Nekem lenne egy olyan problémám a számítógépemmel hogy, egy jó ideje vacakol magyarul, ha pl kicsomagolnék egy játékot meg fagy... 5 perc fagyás után kiírja hogy CRC hiba nem lehet a fájlt kibontani, hiába szedem le még1x, akkor is ez van, vagy h ha esetleg már kibont egy fájlt az áthelyezés során fagy be és utána írja h CRC hiba! Sokszor újra lett téve már a gép, a winyó ilyenkor teljesen le lett formázva! A gépem már jó pár éves, azt hiszem 6! 😃 Lehet esetleg h a ram vacakol már?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Milyen memória modulok vannak?

Mármint, 1 GB + 512 MB + 512 MB, vagy 1 GB + 1 GB, esetleg 1 db 2 GB-os Ram?
0
0
0
0
Krinya15 avatar
akos328 írta:
1x is értettük. Lehetséges az integrált VGA miatt is. Vagy ha nincs benne 512 Mb-os modul ami tünkremehetett, akkor vmi szoftveres gond lesz sztem.

8800 GT-je van, most lett feltelepítve rá a win7. még mindig 1.5GB-t ír :/
0
0
0
0
akos328 avatar
1x is értettük. Lehetséges az integrált VGA miatt is. Vagy ha nincs benne 512 Mb-os modul ami tünkremehetett, akkor vmi szoftveres gond lesz sztem.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ilyen hibával eddig nem találkoztam.

Akkor szokott lenni kevesebb Ram, ha van integrált kártya és az elvesz a rendszermemóriából valamennyit.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Superlompos írta:
Feszt adtál neki?

Megmondom őszintén fogalmam sincs hogy hogyan kell 😃 Catalistba húztam fel.

még egy kérdés : egyik barátomnak 2gb ram van a gépébe, és nemrég vette észre hogy hogy már csak 1.5gb. ez lehet valami géphiba vagy valami egyéb miatt?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A VGA-knál 105 fok a plafon. Vagyis az Nvidia kártyáknál.

Passzív hűtés édeskevés ma már egy VGA-nak.
0
0
0
0
akos328 avatar
Igen ha eléri azt a hőmérsékletet, ami nem kényelmes neki, akkor leáll. Előfordulhat ez is.
0
0
0
0
klzstar avatar
akos328 írta:
Sztema VGA-val lesz gond, mert esetleg a monitor kábelével lehetne, de akkor mindig azt írná ki. próbáld más gépben, vagy másik monitort ráköti, esetleg másik kimenetbe.

Hát a haverom szerint túlmelegszik a vga-m mert, mikor a vinyó meg a táp lett cserélve akkor a nagybátyám elvitte a ventilátoromat mert azt mondta nemkell bele mert neki a 256mb-ának se kellet hütés de ha egyszercsak leáll a gép akkor vagy újraindul akkor kérjem vissza ezt mondta akkor azt történt hogy amihez nemkellet nagy gépigény annál jó volt de amihez kellt pls cod4 mert nekem nincs jó gépem ott indult csak újra mikor beleraktam a ventilátort. ám lehet csak én beszélek hülyeségeket mert nem nagyon értek hozzá :S
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
WackoSheep írta:
alaplap memória CPU csere volt assassins creed 2 nél dirt3 nal villognak

hat ezekkel a jatekokkal, nem jatszottam.
gondolom a vidobeallitasokat mar probaltad allitani, a drivert- mar meg se kerdezem ^^

nem tudom mi lehet a gond,
kerestem mas oldalakon hogy van e valakinek hasonlo gondja, de nem...
nem tudom mi lehet. :>
bocsi
0
0
0
0
akos328 avatar
Igen az könnyen előfordulhat. Ilyen okok a VGA halálakor jelentkeznek.
VRAM-nál van csíkozódás. De előfordulhat h nagyobb terhelésnél a Táp nem ad elég energiát. Kikéne próbálnod más gépben is.
0
0
0
0
csabika21 avatar
Sziasztok nekem játékoknál avp , gears of war-nál jelentkeztek csikok és piros kék szinű csik jelek nemtudom ez a videokarim halálát okozza? vagy meghal a kártyám?
0
0
0
0
akos328 avatar
Sztema VGA-val lesz gond, mert esetleg a monitor kábelével lehetne, de akkor mindig azt írná ki. próbáld más gépben, vagy másik monitort ráköti, esetleg másik kimenetbe.
0
0
0
0
Joker avatar
klz1997 írta:
Helló az lenne a problémám hogy van pár játék: cabal,counter strike source, Need For Speed Underground és mikor játszok velük egyszer csak no singnalt ír a monitorom legtöbbször akkor szokott csinálni mikor lemegyek asztalra az vissza a játékba pl a cs-nél a nfs nél meg a versenyvégénél mikor vége van és töltené a játékot cabalba meg csak simán beakad.

Meg már demoztól ezt régebben megkérdeztem ő azt mondta lehet hogy a táp de szerintem az nem lehet mert augusztusba lett bele új meg egy pata vinyó mert akkor azok elromlottak és szerintem nem az új táp meg vinyó csinálja ezt

én a videókártyára gyanakszok szerintem nézd meg egy másik gépben ha ott is ez lessz a probléma akkor a videókártya kimenete kezdi megadni magát. Vagy azt is megnézheted hogy előjön e a hiba ha a monitort a videókari másik monitorkimenetébe dugod.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Sziasztok! Az mitől van, hogy az 5770-em gyárilag 850/1200MHz-n megy, de ha felhúzom 900/1300-ra akkor néha egy pillanatra csíkok jelennek meg? volt hogy olyan is hogy bekockásodott a kép :/
0
0
0
0
klzstar avatar
Helló az lenne a problémám hogy van pár játék: cabal,counter strike source, Need For Speed Underground és mikor játszok velük egyszer csak no singnalt ír a monitorom legtöbbször akkor szokott csinálni mikor lemegyek asztalra az vissza a játékba pl a cs-nél a nfs nél meg a versenyvégénél mikor vége van és töltené a játékot cabalba meg csak simán beakad.

Meg már demoztól ezt régebben megkérdeztem ő azt mondta lehet hogy a táp de szerintem az nem lehet mert augusztusba lett bele új meg egy pata vinyó mert akkor azok elromlottak és szerintem nem az új táp meg vinyó csinálja ezt
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
WackoSheep írta:
írtam multkor h villognak az árnyékok és az mitől lehet?

Mit valtoztattal a gepeden? Melyik jatekban villognak az arnyekok? Pottyet bovebben pls.
0
0
0
0
no avatar
ea-st-ar írta:
LowGamer írta:
ea-st-ar írta:
LowGamer írta:
LowGamer írta:
[LINK]
Az miért van hogy a vga ventije össze vissza "pörög"?? Lehetséges egyáltalán hogy 188%-on pörögjön?
amint látjátok túlmelegedni nem melegszik, és csak alapjáraton van ez az ingadozás... Ha terhelem akkor normálisan állítja.
Mitől van ez??
Drivert még tegnap frissítettem, 56 fok fölé még nem ment soha.

Most meg normális 2-3% alapjáraton. 😲

es fizikailag is ezt csinalja, vagy csak ezt mutatja?

Na ez jó kérdés... Szerintem csak mutatja mert akkor hallanám a 188%-ot hogy hangosabb.

akkor: sz@rni bele 😉
amugy erdekes, hogy akkor javult, meg, mikor a GPU kihasznaltsaga megnott

Eléggé xÐ de most már normális 😃
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
LowGamer írta:
ea-st-ar írta:
LowGamer írta:
LowGamer írta:
[LINK]
Az miért van hogy a vga ventije össze vissza "pörög"?? Lehetséges egyáltalán hogy 188%-on pörögjön?
amint látjátok túlmelegedni nem melegszik, és csak alapjáraton van ez az ingadozás... Ha terhelem akkor normálisan állítja.
Mitől van ez??

Na ez jó kérdés... Szerintem csak mutatja mert akkor hallanám a 188%-ot hogy hangosabb.

akkor: sz@rni bele 😉
amugy erdekes, hogy akkor javult, meg, mikor a GPU kihasznaltsaga megnott
0
0
0
0
no avatar
ea-st-ar írta:
LowGamer írta:
LowGamer írta:
[LINK]
Mitől van ez??

0
0
0
0
ea-st-ar avatar
LowGamer írta:
LowGamer írta:
[LINK]
Mitől van ez??

0
0
0
0
no avatar
[LINK]
Mitől van ez??

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Robi1995 írta:
BIOS nem jön be....2 vinyó van benne egy 160-as meg egy 40-es....a 40-esen van a Windows akkor valószínűleg az ment meg...Majd holnap jobban belenézek hogy mi a helyzet vele, mert már elég késő van ehhez

A Bios-nak be kéne jönnie függetlenül a vinyótól. Ha pl. nincs bekötve egy se akkor azt írja ki, hogy hard disk boot failure. De a Bios-ba akkor is be lehet lépni.
0
0
0
0
no avatar
tegnap kaptam wireless 2.4 g egeret de az a kis usb csatlakozoja ki van halva arra lennek kivancsi ha masikat szerzek avval mukodne az eger vagy csak ez az egy joo hozza aki tud normalis megoldast irni segisen nekem irjon profilomhoz
0
0
0
0
Robi1995 avatar
BIOS nem jön be....2 vinyó van benne egy 160-as meg egy 40-es....a 40-esen van a Windows akkor valószínűleg az ment meg...Majd holnap jobban belenézek hogy mi a helyzet vele, mert már elég késő van ehhez
0
0
0
0
Thomech avatar
A BIOS bejön?
Csak 1 winchester van a gépben vagy több?

Nem biztos hogy jót mondok de nekem ugyan ezt írta ki a gépem egyszer és winyó csere lett a vége, szerintem lehet megadta magát a winyód!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nincs mit. Nem gondoltam volna, hogy tényleg bejön. 😆
0
0
0
0
Thomech avatar
Superlompos írta:
Általában, ha minden indításnál ezt csinálja, akkor az szokott lenni. Főleg ha valami értelmetlen.exe leáll.

Egy vírust talált összesen és most már jó! 😆 😀
Köszi a segítséget! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Általában, ha minden indításnál ezt csinálja, akkor az szokott lenni. Főleg ha valami értelmetlen.exe leáll.
0
0
0
0
Thomech avatar
Superlompos írta:
pamerdavid: Igen, neked!

Thomech: Szerintem valami finom vírus lesz.

WackoSheep: Legfrisseb VGA driver van fent a gépeden?

Köszi a segítséget már megy is a NOD 😆 😀

apetit1989 írta:
Mi a tököm az a Windows Longhorn?

Részvétem a 2 évnyi 95-ös használatért

Hát arra én is kíváncsi lennék?! 😜 😆
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Mi a tököm az a Windows Longhorn?

Részvétem a 2 évnyi 95-ös használatért
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Thomech írta:
Ha elindítom a gépem, és be tölt a windows szinte mindig ezt írja ki, valakinek volt már ilyen problémája, lehet vele valamit kezdeni? https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/nvtelen-3.jpg

Volt és szar az XP 😀 nah azért nem használom azt már vagy 7éve 😀
1999 től Windows 95
2001 től Windows 98
2002 től Windows XP
2005 től Windows Longhorn
2006 tól Windows Vista
2009 től Windows 7
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
pamerdavid: Igen, neked!

Thomech: Szerintem valami finom vírus lesz.

WackoSheep: Legfrisseb VGA driver van fent a gépeden?
0
0
0
0
Thomech avatar
Ha elindítom a gépem, és be tölt a windows szinte mindig ezt írja ki, valakinek volt már ilyen problémája, lehet vele valamit kezdeni? https://i1001.photobucket.com/albums/af132/Thomech008/nvtelen-3.jpg
0
0
0
0
pamerdavid avatar
pamerdavid írta:
A mozilla csak a héten kezdett fagyni..

Kedden raktam újra a Windowst...

Előtte szerdán lettek beszerelve az új cuccok, akkor lett újrarakva a windows, és akkor is akadtak a játékok, de a mozilla nem fagyot!

Valamint ha a vga hibás lenne, akkor azt máshol is észrevenném, nem csak a játékoknál meg a mozilla...

Bár a vga-t holnap kipróbáljuk egy másik gépben!

VGA-m tökéletesen műdködik, kivéve az alaplapot!
nemsokára küldöm vissza...

Superlompos írta:
Először a régebbi op.rendszert (gondolom xp lesz) kell felrakni, majd utána az újabbat (gondolom Win7 lesz). erre azért van szükség, mert a régebbi nem ismeri fel az újabb bott rendszerét.

Egy merevlemezen csinálsz legalább 2 particót és akkor mehet a dolog. Bár érdemes egy harmadikat is csinálni, ha esetleg újra kell húzni a gépet, akkor az adatok ne hulljanak a levesbe.

Ezt nekem írtad?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem lenne egyszerűbb egy friss drivert lehúzni a gyártó oldaláról?
0
0
0
0
ea-st-ar avatar
krimes írta:
Nekem egy ilye problémám lenne.
A DirectSound teszt eredményei: Hiba a(z) 3. lépésnél (DirectSoundCreate): HRESULT = 0x80004005 (Általános hiba)

Valaki tudna mondani valami megoldást? Elég zavaró hangnélkül játszani.😀 Előre is köszi! Lehetőleg pm-ben.

Hello!

Szerintem ezt kene tenned:

1) Csinalj masolatot a system.ini fajlodrol. Ezt a C:\Windows\ mappaban talalod.

2) A masolatot nyisd meg, majd add hozza ezeket:
a [driver] reszhez add hozza ezeket:
wave=mmsystem.dll
midi=mmsystem.dll

a [boot] reszhez add hozza ezeket:
system.drv=system.drv
drivers=mmsystem.dll
sound.drv=mmsound.drv

az [mci] reszhez add hozza ezeket:
cdaudio=mcicda.drv
sequencer=mciseq.drv
waveaudio=mciwave.drv

Azert nezd vegig! Ha ezek kozul esetleg valamelyik mar szerepelne ott, akkor termeszetesen nem kell, hogy ketszer ott legyen. Arrol nem is beszelve, hogy ezek kozott biztosan, vannak szamodra nem szukseges reszek is. De (szerintem) az nem baj, ha tobb van ott, mint kene.

3) Csereld ki a ket fajlt. (de az eredeti fajl, ami nincs atirva maradjon meg biztonsagos helyen)

4) Inditsd ujra a gepet es postold az eredmenyt legyszi.

Sok sikert
0
0
0
0
no avatar
Nekem egy ilye problémám lenne.
A DirectSound teszt eredményei: Hiba a(z) 3. lépésnél (DirectSoundCreate): HRESULT = 0x80004005 (Általános hiba)

Valaki tudna mondani valami megoldást? Elég zavaró hangnélkül játszani.😀 Előre is köszi! Lehetőleg pm-ben.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció