Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
visor261 avatar
pcx-ről lett lerendelve most jött meg szét se szedtem meg semmi most raktam fel rá a win8 is és amikor a hwinfo 60C° fokot mutat úgy hogy telepítgettem az illesztőket az eléggé meglepett... valaki rendelt már pcxről? (én is újrapasztáztatáson gondolkodom)
de nem lehet ilyen esetekben visszaküldeni hogy nézzék már meg hogy alapjáraton melegszik az egész...
0
0
0
0
Bronson avatar
ha egy házban nincs jó szellőzés a gyári hűtő elvérzik. nekem levett oldallappal a húzott phenomx3-at csak akkora zaj mellett tudta normális hőfokon tartani a rézmagos amd hűtő (amik fx-hez is járnak) hogy le kellett cserélnem... elég a gyári hűtő, ha nem zavar hogy egy porszívó van melletted játék közben...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Meleg szoba és gyári hűtő nálam is van, de melegedés nincs. Marad a ház, paszta és összeszerelés, mint problémaforrás. (Továbbra sem értem, miért hiszik sokan, hogy nem elég egy processzorhoz a gyári hűtés...)
0
0
0
0
Bronson avatar
házadban vannak ventik? mennyi és milyen beállítással? cpu hűtő gyári? mennyi paszta van rajta? rendesen fel van rakva a hűtő?
0
0
0
0
visor261 avatar
másik gépemen ilyenkor 30+C° ugyan olyan konfiggal egyedül a gép ház és a vga különbözik...
0
0
0
0
Puffin avatar
robinho89: Nekem akkor van ilyen jelenség amikor a kormány is rá van dugva a gépre. Amint lehúzom megszűnik a probléma.
0
0
0
0
Bronson avatar
meleg szoba, rosszul szellőző ház+fx proci gyári hűtővel... (feltételezem...)
0
0
0
0
visor261 avatar
hali most lett véve gép és ha paint-et megnyitom akkor felmegy a proci 50+c°-re mi lehet vele?
0
0
0
0
csuz-li avatar
ShadowWarrior: Azért ebben is van pár hülyeség. Mindjárt az elejéről egy példa. Ha fontos az ár-érték arány, akkor ha egyébként is veszek egy VGA-t, akkor minek vegyek egy drága A10-es APU-t 40-50e Ft-ért, mikor az IGP-t úgysem használom és 20e Ft-ért megkapom ugyan azt a processzort letiltott IGP-vel. Tehát szintén vagy egy i3-as szintű processzorom, csak fele árból és nem ugyan annyiból. A többit, hadd ne vesézzem ki.
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Sziasztok! A topic témájába tudnám ajánlani ezt a videot, bár nem csak kezdőknek.

Remélem nem gond, hogy nem körmölöm le mindezt, viszont nagyon hasznos infókat szedtem össze. Olyanokat is, amiről szakmai topic-ban is téves felfogások élnek részben. Viszont ez tapasztalat alapján készült.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Xbox 360-as gamepadom magától életre kelt. Valaki nem találkozott ilyen jelenséggel? Az irányító bal analóg karral van a problémám. Csak úgy magától elkezd néha, le fel ugrálni menüben. Egyszer sem nyomtam meg erősen vagy vágtam volna földhöz. Most szétszedtem ripityára, megpucolgatom és meglátom, h javult -e a helyzet. De ahogy nézem elég sok mindent lehet cserélni benne, de pont analóg rendszert nem, még meg sem bírom fordítani, h kicserélném a balt a jobbal, h megnézzem, h úgy mit kezd magával. Több, mint 1 éves, azért azt hittem hogy tovább fog szolgálni engem. 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Bronson: Az éven talán sikerül egy 6850-et szerezni (vagy valami hasonló erősségűt). Csak azt nem tudom, hogy a táp elég lenne e... Mondjuk annyira nem is fontos, egy évig kihúzom ezzel így is...
0
0
0
0
winrar avatar
Nem tudom honnan jött 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
amíg nem lesz mellette egy erősebb kártya, addig szerintem nincs értelme...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
i5 és 750 Ti mellett élhetsz pozitívan... 😆
0
0
0
0
winrar avatar
Az mondják, hogy pozitívan éljek 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
2.3GHz-ról legalább 2.5-2.6-ig fel szeretném húzni, na persze nem az alap hűtővel. Nem mai proci ez már, sokat nem várok el tőle. Remélem pozitívan fogok csalódni... 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok!

Phenom X4 9650-et egy FSP350-60EMDN 350W-os táp és MSI K9A2VM-FD lap mellett meddig érdemes húzni? Van egyáltalán értelme vagy inkább hagyjam? (HD5670 és /egyenlőre/ 4GB RAM mellett.)
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!

Melyiket válsszam??
1.http://www.emag.hu/aoc-e2270swn-21-5-led-monitor-wide-full-hd-fekete-e2270swn/pd/DPL5JBBBM/
2.http://www.emag.hu/philips-223v5lsb-21-5-led-es-monitor-wide-full-hd-vga-dvi-fekete-223v5lsb-00/pd/DMVZJBBBM/
3.https://www.pcx.hu/termek/asus-vs228de-monitor-047763
0
0
0
0
Amfi avatar
Köszönöm a segítséget és a gyors választ.
0
0
0
0
winrar avatar
Igen, együtt tudod használni a mostanival.
0
0
0
0
Amfi avatar
Sziasztok, bővíteni szeretném a gépemet. Szeretnék venni egy Hyperx fury Blue 8GB 1600MHz memóriát a kérdés az, hogy tudnám-e eggyütt használni a mostani Kingston Hyperx Blue 4GB 1600MHz memóriával.
Alaplapom: MSI H87-G43
0
0
0
0
winrar avatar
deakzsolt2001: Ahogy mondod, előjönnek bennem a Bf2-es élmények 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
32-es mapon a 20+FPS-t kiszenvedte... 😆 20-35 között ugrált.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
FullHD-ban próbáltam a Bf3-mat, 100%-on ment a CPU és VGA is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
deakzsolt2001: felbontástól is függ...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
tomi210:Be tudod szerelni, de ha meg tudod engedni magadnak hogy vegyél egy ventit akkor az tisztább ügy! 😉
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok annyi gondom van vagyis inkább kérdésem hogy a gépben van hátul egy rendszerhűtő de szeretnék előre is egyet és gondolkoztam megvan a régi processzornak a hűtője ha leszerelem a ventit akkor tudnám csatlakoztatni mint rendszerhűtőt vagy menjek el és vegyek 2 ezer ft ért egy normális rendszerhűtőt előre is 😀Kösziii
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Az e8400? GT 630-at vígan kihajt, nehogy már egy GT 620 mellé kevés legyen. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Moonlight366: Nem. Nekem a 620-ast sem hajtotta ki.
0
0
0
0
Muffon avatar
Sziasztok! Az a kérdésem lenne hogyha vennék egy Gts 450-es Vga-t a gépembe akkor az E8400-as procim kihajtná azt ?
0
0
0
0
mamusz11 avatar
És kb egy amd a8 6600k és asrock fm2a75m pro4+ alaplap mennyit ér?
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm. A válaszokat egy bajom van az hogy nem engedi telepiteni ha letorlom az origit akkor fog menni?
0
0
0
0
winrar avatar
Mivel a Haswell procik max 1600mhz-es ramot támogatnak, így nem kell magasabb órajelű (és egyben nagyobb késleltetésű). FM2+ba legfeljebb APU lesz.
0
0
0
0
Puffin avatar
Kenzo: az alaplapod támogatási listáján nincs is rajt az E8400-as!
[url]http://www.ecs.com.tw/website2008/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=822&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0[/url]
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!

Nah tesóm gépében a8 6600k apu van most beszeretne újítani 2db 4gb 1866os ramokat a 1333mhz-sek helyett,megérné e?Vagy vegyen +4gb ramot és vga t(750ti)?Vagy a jövőre nézve jobb lenne 1150 es platformra váltani?Fm2(+) tereken lesz újítás?
0
0
0
0
matth1004 avatar
nekem m1 hogy új vagy nem, csak működjön jól
0
0
0
0
winrar avatar
Én a régi gépembe 200Ft-ért vettem egy használt 7 centis ventit. Ha újat akarsz, nehezebb lesz találni.
0
0
0
0
winrar avatar
matth1004: Ezt a fehérrel jelölt távot kéne vonalzóval vagy mérőszalaggal lemérned: https://i.imgur.com/eIKdM4v.jpg
De tippre 7cm lesz.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Helló,olyan gondom lenne hogy az egyik magom nem annyi ghz-n dolgozik mint a másik,szerintetek mi lehet a gond?
A proceszorom egy Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz 2,39 GHz sehogyse hogy megcsináljam biosban anyira nem piszkáltam szerintetek mi lehet a gond?
http://www.cpu-upgrade.com/mb-ECS/P4M900T-M2(V1.0).html linknél a listában meg nem találom hogy támogatja? hogy mi lehet fingom sincs.
(esetleg valami kép kell vagy infó szükséges irok )
0
0
0
0
matth1004 avatar
ez oké, de nem tudom hol kell, "nem értek hozzá" az alatt azt értettem hogy ilyennel még nem volt dolgom gőzöm sincs milyen kell rá :/
igy néz ki: https://www.computerparts.cz/files/_640x480/avca113000527.jpg
0
0
0
0
winrar avatar
Nézd meg, hogy mekkora a mostani méretre, mennyi rpm és mekkora a légszállítás és hasonlót szerezz valahonnan.
0
0
0
0
matth1004 avatar
köszönöm gyors válaszod. viszont annyira nem értek hozzá hogy tudjam milyet kellene vennem rá :/
0
0
0
0
winrar avatar
matth1004: Okozhatja simán a venti. Ahogy néztem, egyik géped sem mai, sok év alatt könnyen csapágyas lehet egy venti.
0
0
0
0
matth1004 avatar
sziasztok. mostanában ha játszok és ha dolgozik a processzor egy idő után elkezd nagyon hangosan zúgni (nagyon zavaró) a ventije (gyári). mitől mi miatt ilyen? ha lecserélném megoldaná a problémát?
szedtem már szét takarítottam ki sokszor átnéztem de nem láttam a ventin hibát. valaki segítsen
0
0
0
0
Zoli73 avatar
asus1650

Max az elő indításkor a win ki fogja írni hogy új hardvert talált de szerintem nem kell vele csinálnod semmit mivel már a meghajtó programja fent volt gondolom én.
0
0
0
0
Gabor A pek avatar
Szia helló lehet buta kérdés , de ha a hangkártyámat egy foglalattal feljebb rakom akkor fog működni ugyan úgy. Tehát újra kell raknom a drivert vagy attól semmi sem változik ?
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Üdv!
Újratettem a Windowst és vannak azok a frissítések amiket feltesz utána, na az lefagyott én meg újraindítottam a gépet. Baj? Felfogja még tenni a hiányzókat? 139-ből 103-at tett fel.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció