Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RIbeni avatar
Igen, de engem inkább az *** és PCX érdekel. Merlinhardver palettája már majdnem teljes, de ott külföldi készletről 2-3 hét a beszerzés, csak az Inno3D a gyors. A gigabyte nálam az első kiszemelt, vagy az EVGA SOC.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Én is azokat várom. Elvileg most már bármikor feltűnhetnek, az üzletekkel kell felvenni a kapcsolatot. Foramaxnál már kapható Asus meg MSI.
0
0
0
0
RIbeni avatar
MIkor jelennek meg a webshopokban (***, pcx) a gtx 970-esek? Ma, holnap, csütörtökön?
0
0
0
0
cseszka avatar
Igen ezért akarok 280x karit.Viszont a 760-at eltudnám cserélni a lentebb linkelt 270X-re,meg kapnék ráfizetést kb 30Eurot.A kérdés,igy megérné e cserélni.A 270X itt ott erösebb mint a 760 3-5Fps-el,ahogy nézegettem,néhol meg a 760 erösebb 10Fps-el is....Másfél év garival,ha jól tudom idén áprilisban lett véve a 270X eladható 140Euróért?Akár Magyarországonn is,mivel oda szól a garancia is.Minden megvan hozzá,ismerem a tulajt gyerekkorom óta,megvigyáz mindent,láttam a karit,mikor kivette a gépböl,de azonn egy por nem volt,szal rendszeresenn tisztán tartja,OC-ve nemvolt soha,miningre,kapálásra nem használta.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Hát az árához nem annyira értek de ránézésre a 2 között nem sok a különbség... hogy ez konkrét pénzben mennyit jelent passz.

r9270x vs gtx760

[LINK]

Minden attól függ hogy mennyit szánsz rá hogy hozzátegyél 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali mindenki.Le cserélném a gtx760-at egy R9 280X-re,de egy kolegám tett egy kinálatot.Van neki egy Sapphire R9 270X VaporX 2GB GDDR5 OC WITH BOOST (UEFI)
kártyája,ez a model:[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2036&psn=&lid=1&leg=0[/url]ezt cserélné a Giga 760-amra,meg fizetne rá.Mennyit kérhetnék ráfizetést.Amit tudni kell,én Szerbiában lakom,a giga kártyám itteni garos,mig a sapphire Szegeden lett véve,tehát Magyarországonn érvényes a garanciája.Igy kicsit nehezebben tudnám eladini,mert nem akarom megtartani,hanem akkor venném a 280X-et,csak igy valamivel áron alul kellene eladnom.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Ezzel mektudom hogy nem-e a vga a hibás?
0
0
0
0
Puffin avatar
[LINK]
Ezt a progit töltsd le
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali! Kérem help. Most nem rég vetem vga-t egy r7 260 új , és most 1 hete néha a játek közben vagy bármikor ki be kapcsol a monitor + a tv-re van csatlakozva a hdmi kábellel, de amikor ki kapcsol a monitor akor hangot add ki minhtha égy pendrive ki be raknám, hogyan tudnék leterhelni a vga-t mejk progival? mi lehet a hiba? Thx elöre a választ.
0
0
0
0
no avatar
De,hogy nem tettem rá. Telóról írok.

Azt meg majd veszek a héten.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor már ár is kötötted a 760-at a tápra? VOlt 6pin-8pin átalakítód, hogy ilyen gyorsan szereztél?😃 Nem tudom mire használod a kártyát de ha rendesen le van terhelve fogyaszt a kártya kb 160 wattot a korábbi 65 wattal ellentétben. De elméletileg bírnia kéne. Aszerint ami rá van írva. Csak ki tudja abból mi igaz😃
0
0
0
0
no avatar
N-Power 500W

Musszály voltam rátenni mert,közbe dolgozom is vele.

És eddig 1 Gigabyte GTX 650 volt.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Metos95: Mennyire ratyi? Egyszer már kérdeztem a pontos típust. Erre a ratyi édes kevés. Am ja 6pin 8pin átalakító jó lesz. De ha annyira ratyi a táp lehet rá sem kéne kötni. Eddig milyen karid volt? Vagy igp-t használtad?
0
0
0
0
no avatar
Üdv! A kérdésem annyi lenne érdemes lenne megvennem a BF3-at?A videokarim egy Gainward GT640 1Gb DDR3,csak a az E2180-os procim miatt hezitálok.
0
0
0
0
no avatar
Nem adtak semmit.

Most jelenleg valami ratyi tápom van mert az előző BEADTA A KULCSOT 😞

Vagy akkor az lesz ,hogy veszek egy 6 pin--> 8 pin es PCI átt alakítót.

Az úgy jó lesz nem?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha még szükséged van a kártyára akkor nehogy rádugd. Oda PCI-e 8 tás tápkábel kell bár átalakítót nem adták a karihoz? Szoktak. Bár ASUS lehet azt sem ad. Tápod milyen pontosan? AZ ami ida van írva? Corsair VS 650? Mert akkro nem is értem mit akarsz a CPU tápcsatival. van a tápodon 2db 6+2 tápcsatlakozó elvileg. Azokat használd majd. Videón balról a 3. képen látható csatlakozóról írtam most. Abból van neked elvileg kettő.[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Nem rég vettem 1 Asus GTX 760 Dircet cu 2 es vidit.

És olyan kérdésem lenne,hogy kell neki 8 pines csati ,De nekem olyan van szabad hogy 4+4CPU
akkor azt nem dughatom rá igaz?
0
0
0
0
sakamateee avatar
Winrar: Más hőfok,szerintem nem sok(cpu-max 50fok tobb óra játék után,alaplap-max 32)igy gondolom a ház szellőzése jó😀csak a vga-t sokallom😀A videókártya nem károsodik ha pl. 3 ora játszásnál folyamatosan 70 fokon van???
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az teljesen normális hőmérséklet.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az bőven kevés. Ha sokallod msi afterburnerrel felülszabályozhatod a hűtőt és beállíthatod, hogy pl 65 foknál jobban kapcsoljon fel és így nem fog tovább melegedni.
0
0
0
0
winrar avatar
Elmegy. 80 fölé ne menjen. Ház szellőzése jó?
0
0
0
0
sakamateee avatar
Sziasztok!Sapphire 7870,bf4 multi alatt 68-70fok az sok?
0
0
0
0
gumi avatar
köszönöm nos ezt az alaplapot ASUS Crosshair V Formula-Z szeretném ebben az évben meg venni ebben biztos 2x16x-ba menne a két kari meg én mindetkép ketö karit szeretnék csak mert nekem ugy jobban tesztik habár azért a havi 5 órányi játék meg ellene szol mert akor minek ha ugysem használnám ki azért a havi 5ora miat felesleges csak tudjátok amig meg teheti az ember adig basza el a pénzét felesleges faságokra mint amikor már nem leheti meg
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ez igaz, ráadásul 1 gpu-val mindig kevesebb a baj mint 2-vel.
0
0
0
0
Puffin avatar
Úgy meg többe jönne ki mint amennyit ér. Jobban jár ha eladja ezt a 270x-es kártyát és vesz egy 290x-et
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
gumi:
Alaplap függő, de a te lapodnál ha két karit teszel bele az egyik 16x módba fog menni a másik 4x-ben (alaplap specifikációinál ez van nem pedig 16 és 8). Tehát kb. a második kártyát fölöslegesen tennéd bele.
Olyat keress ha cserélni akarod amin 2db 16X-os van és ha vga teszel bele akkor is 16x marad. Mert van olyan amin 2x16-van de ha a második slotba is teszel karit akkor már csak 2x8-as lesz.
A te esetedben 990FX chipkészletes lapoknál kell körülnézni.
0
0
0
0
gumi avatar
helló mindenkinek egy gyors kérdés crossfire hogy mükszik? mind két kari 16x-osan megy vagy ilyenkor le szoroza kétszer 8x -ra csak azért kérdem hogy vegyek-e uj alaplapot vagy sem a mostani alap egy 16x pci-ex el és egy 8x-sal van fell szerelve vagy kell vennem másikat amin kétszer 16x-osvan vagy hogy? r9 270x 4gb-omvan és még egy ilyet szeretnék belle(mellé)
0
0
0
0
no avatar
Nagyon köszönöm de nem sikerült. Még azt se tudom most hány MB-os a kártyám😜
0
0
0
0
no avatar
A bisoba, de ehhez hasonlónak kell lennie kb.

0
0
0
0
no avatar
Köszönöm😀 Hol lehet beállítani?
0
0
0
0
no avatar
Amennyit adsz neki 😀 Biosba tudod ezt állítani neki, hogy mennyit szedjen le a RAM-ból 😀
0
0
0
0
no avatar
Valaki meg tudná mondani nekem hány MB az Intel HD Graphics 3000 memóriája?
0
0
0
0
no avatar
Most néztem R9 285 jött ki 😀 Már csak a hülye fog venni Nvidiába GTX760-at... túl vannak árazva. 5 Ezerrel olcsóbb az új AMD és erősebb Hmmm 😀 tetszetős.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
nézd meg a hőfokot 1óra után vagy amikor elkezd akadni.
0
0
0
0
cseszka avatar
A régi nVidia drivert leszedted?Bár én már akkor egy uj szüz wint tennék fel és utánna a drivereket.Nézd meg akkor laggolnak e egy idö tánn.Mien kártya volt elötte?Mert a 250 se egy bivaly erömüvész.
0
0
0
0
kiswwe avatar
Üdv, egy olyan kérdésem lenne hogy új erősebb videokártyám van de egy idő után bármelyik játék elkezd szaggatni { 1 v. 2 óra }. A régi nem csinálta ezt fél nap játék után se.
Mi lehet a probléma? A programok törlésénél vannak nvidiás illesztőprogramok { az új kártya AMD a régi volt nvidia } azok zavarhatják az újat?
0
0
0
0
Devis avatar
Driver le, régi kártya ki, új be, driver fel.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Üdv, Megrendeltem a geforce vga-m Ez lesz az első gf kártyám nem voltam még ezen az oldalon mindig is Ati/AMD kártyáim voltak, a kérdés a következő ha megjött a kártya hogyan cserélem ki? csak beleteszem driver fel és kész vagy a régi amd drivert le kell előbb töröljem vagy van valami amiről nem árt ha tudok ilyen cserénél? előre is köszönöm!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Írtam, hogy ha nem lehetett volna url címből kitalálni akkor lett volna értelmetlen. Am látom még mindig nem érted én mit írtam. Neked kell lemérni. Nem másnak. Neked. Most már tudod, hogy a kártyád 144mm.
0
0
0
0
no avatar
Én se neked válaszoltam 😀
0
0
0
0
The Betrayer avatar
HyperxPlus: Nem neked szólt! 😆
0
0
0
0
no avatar
Csak kíváncsi voltam mikorra tervezzek venni egy újat 😀
0
0
0
0
The Betrayer avatar
Ha nem volt értelme a kérdésemnek, miért válaszoltál? 😀 A mostani ami benne van, az 144 mm. A ház mérete: 365 x 175 x 410 mm.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
The Betrayer: Szerintem ez a talán kategória. De mivel no name ház ezért nincs róla ilyen adat pl, hogy mekkora vga fér bele. Van egy kártyád az valahány mm hosszú. Ha ilyen:[LINK]
akkor 185mm
ha meg ilyen:
[LINK]
akkor 144.
Találd fel magad! Használj mérőszalagot vagy esetleg vonalzót! A kari aminek képét betetted és szerencsére linkben benne volt a neve meg már van google kép kereső is, (de ha nem lenne akkor aztán sok értelme nem lett volna ám a kérdésednek), na az elvileg 254 mm hosszú.
0
0
0
0
Lionblade2 avatar
Elméletileg 2015-ben. De én nem várom annyira 😃 most vettem egy példányt a 200-as szériából nem tervezek mostanában újítani 😃
0
0
0
0
no avatar
R9 300-as széria mikorra várhazó? 😀 van valami hír róla 😃
0
0
0
0
The Betrayer avatar
Sziasztok! Lenne egy kerdesem, szerintetek https://2.grgs.ro/images/products/1/750014/707727/normal/geforce-gtx-760-jetstream-2gb-ddr5-256-bit-fae349e9147348bbd5ee625ac8f7d25f.jpg ez a videokartya belefer egy ilyen gephazba: https://91.216.156.246/images/Products/carcasa-rpc-cpcs-a41450e-bg01a-cu-sursa-450w.jpg ? Segitsegeteket elore is koszonom. 😀
0
0
0
0
deflenrambo6825 avatar
igen a PC tervbe kellene, akkor ezek szerint nem kell új táp ^^ köszönöm
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció