Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Helló!

Azt kérdezném hogy az én 8600 GT 256 Megás kártyámat lehet e tuningolni és hogy jó kártyám van e véleményetek szerint?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
C3 -as és szorzót állítottam, na meg feszt, de elméletben bírnia kellene, mert így 1.472 V-on is csak 60 fok volt a legnagyobb érték, és úgy hogy a maghőt nem látom
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
Köszi a segítséget, de 4Ghz 1.472V-on sem volt stabil, de 3.9 stabil volt 1.430V-on 😃, de maradok 3.8 Ghz-n mert ez egy stabil érték lett, és alap feszen megy, nem is melegszik, szóval ez tökéletes lesz neki

Szorzóval húztad 4GHz-re?..s C2es a procid?..mert a C2eseket nem lehet annyira nyomatni mint a C3-masokat - stabilan 4,1-4,2

ha a 3,8at bírja alap fesz.en akkor bizony az a legjobb megoldás 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Köszi a segítséget, de 4Ghz 1.472V-on sem volt stabil, de 3.9 stabil volt 1.430V-on 😃, de maradok 3.8 Ghz-n mert ez egy stabil érték lett, és alap feszen megy, nem is melegszik, szóval ez tökéletes lesz neki
0
0
0
0
pain avatar
Azt szeretném kérdezni hogy egy amd x4 266ghz procit meddig lehet huzni gyári hütövel biztnoságos fokigés mivelleht rajta huzni.
0
0
0
0
Dante15 avatar
nekem Amd procim van 1.8 ghz-es hogyan tudnám jobbra tuningolni?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
a processzorom 3.9 Ghz 1.430 V-on ment és 1.4 V az alap, viszont 4.0 Ghz 1.462 V-on sem volt stabil, érdemes tovább adni neki a feszt ?

Mivel az L3-Cachenak s a mem. vezérlőnek külön tudod szabályozni a feszjét így nem kell attól tartanod hogy túlfeszeled a vezérlőt (nagyobb értéket állítasz mint a RAM-oknak van) s ezáltal lekapcsol a gép, szal nyugodtan kipróbálhatod az 1,5öt de Én 1,5 fölé már nem mennék, az már sok!
0
0
0
0
Osynho avatar
Mert gondolom a 3,9Ghz már iszonyat kevés, a 4Ghz meg atomgyors lenne... 😃 Szerintem nem éri meg szétfeszelni hosszú távon. Egy teszt erejéig persze adhatod neki, nem lesz semmi baja, de amúgy nem érdemes kínozni. Aztán ahogy érzed 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Kmisi99 írta:
Hát nem tom én a régi p4 et alapon 1,08V on ment 1,50 ig meg se álltam csak mégse volt stabil! Hát amit te emeltél az rohadt kevés! Nem tudom az amd hogy bírja de inteleknél röpködnek a tizedek😆 Mehet az rögtön 1,5V ra. Már ha az AMD-k szeretik a tuningot!

szeretik, legalábbis gondolom, hogy szeretik a tuningot, csak itt nagyobb korlátok vannak
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát nem tom én a régi p4 et alapon 1,08V on ment 1,50 ig meg se álltam csak mégse volt stabil! Hát amit te emeltél az rohadt kevés! Nem tudom az amd hogy bírja de inteleknél röpködnek a tizedek😆 Mehet az rögtön 1,5V ra. Már ha az AMD-k szeretik a tuningot!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
a processzorom 3.9 Ghz 1.430 V-on ment és 1.4 V az alap, viszont 4.0 Ghz 1.462 V-on sem volt stabil, érdemes tovább adni neki a feszt ?
0
0
0
0
tametix avatar
Kmisi99 írta:
tametix írta:
Lehetséges valahogy a tápot tuningolni? Vagyis arra kellene hogy több energiát szolgáltasson a VGA-nak, hogyan tudnám elérni ezt?

Új táp vételével. Táp tuning az életveszélyes ha te lekezdesz benne turkálni meg nem is nagyon lehetséges!

" az életveszélyes ha te" ez ugy jön ki hogy nagy gyökér vok. Na de mind 1 😆. Nem értek a tuninghoz 😕. És ha sikerül más tápot tenni bele meglátom mit követ el, ha jobban megy akkor jöhet az uj. Köszönöm a feleletet.
0
0
0
0
pain avatar
azt szeretném kérdezni hogy ehy amd x4 620 as procit gyári hüvővel meddig lehet biztonságosan húzni és hogyan lehet kérem irja le valaki.köszönöm
0
0
0
0
titusz avatar
Nekem a phenom procimat meddig lehetne tuningolni ?
Alap járaton 33-35fokos, ha túl volt hajtva 50fok fölé sose ment.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
tametix írta:
Lehetséges valahogy a tápot tuningolni? Vagyis arra kellene hogy több energiát szolgáltasson a VGA-nak, hogyan tudnám elérni ezt?

Új táp vételével. Táp tuning az életveszélyes ha te lekezdesz benne turkálni meg nem is nagyon lehetséges!
0
0
0
0
tametix avatar
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
70 fokig ha terhelésnél nem megy 70 fok fölé akkor pont addig😆
0
0
0
0
beatimgame avatar
minden rendesen meg van csinálva
és ha ott is okés minden akk meddig vihetem?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Rendesen be van pasztázva?? Rendesen fel van rakva? 70 fok fölé ne menj és használj prime95 nevű progit az durvább
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
srácok lenne egy kérdésem az én régi processzorom szeretném OC-ni most AMD ATHLON 64 DUAL CORE 6400+ 3.2 ghz-n megy van egy Zalman CNPS 7000C CU és egy cooler master 12cm házhütöm mennyire huzhatom fel..? ja az alaplapom Asus M3A78, és 2x1GB ram kingmax 850 oc
kösszi..
0
0
0
0
@insane666 avatar
Én everest beépített cpu terhelésében nyomattam ami bizony 100%_osan megdolgoztatta.
A maximum érték most 75 fok lett (vagy fél óráig ment) 3.03 ghz-n.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
az amd lehet nem úgy bírja de bizony sokan úgy vigyorognak mint te amikor az i7 esüket 90 fokon nyomatják prime meg linx alatt

Egézségükre 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
az amd lehet nem úgy bírja de bizony sokan úgy vigyorognak mint te amikor az i7 esüket 90 fokon nyomatják prime meg linx alatt
0
0
0
0
Feki1991 avatar
CatchO írta:
Bsmarcona írta:
Sziasztok!
A procimat (IntelCore2Duo e7200) felhúztam 2,5 ghz-ről 3.0 ghz-re. Így max 70 fokra melegedik fel. Ez soknak számít? Szerintetek meddig mehetek még?

Az még pont jó, sőt még 80 foknál sincs gond.

Én már 80foknál szívinkfartust kapnék!..Ha a mag eléri a 40 fokot (az alja a 45öt nyomja), akkor már pörgetem is a ventit 1k RPM-re
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Dehogy sok! Én 90 fokig megnyúztam az intelem! 70 az amin még simán mennek Max terhelésen! De tényleg nem árt egy jobb hűtő
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
az sok!!!!!!!! vegyél ventit vagy tedd vissza deafultra
0
0
0
0
@insane666 avatar
Sziasztok!
A procimat (IntelCore2Duo e7200) felhúztam 2,5 ghz-ről 3.0 ghz-re. Így max 70 fokra melegedik fel. Ez soknak számít? Szerintetek meddig mehetek még?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
http://www.youtube.com/watch?v=iwbzQblRQ7I&feature=related
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Semmi értelme azt a karit húzni úgyse lesz erősebb!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Van egy GIGABYTE GT220 1GB-os vgam és azt szeretném kérdezni hogy meddig lehet húzni (gpu:720 memoria:800).Letöltöttem ez EVGA Precisiont és azzal szeretném csinálni.Valaki leírná pls tömören hogy mire kell odafigyeljek és mik a lépései ennek a dolognak.Előre is köszi.
0
0
0
0
no avatar
Hát sztem a lap szar, hogy nem lehet lejjebb venni. A proci gyárilag 1.8on ment. Most 2.5ön van.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Gondolom. De ha pénzbe kerül nem éri meg kicserélni! Sőt hülyeség! Ha alig emeltél valami és már 900MHz en megy akkor ott nem tudom mi van de hülyeség tuningolni és a gyári hűtő is édeskevés!
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
Hát fogd meg működés közben ha nem ég oda az ujjad akkor nincs baj!

Ok. És ha most mondjuk a legkisebb szorzón ennyit megy, ez mondjuk 30% OC. Ha kicserélem 800as ramra akkor annak meg mondjuk csak 20%?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát fogd meg működés közben ha nem ég oda az ujjad akkor nincs baj!
0
0
0
0
no avatar
Kmisi99 írta:
hát nem lesz érezhető sebesség növekedés és ha nincs rajta hűtő én úgy vélem 700MHz nél többet ne!

Nekem most 930 Mhz en mennek. Akkor ez elég gáz.😕 1.965V van nekik adva. A proci meg csak 2.5 Ghzen megy😠 Ha kicserélném ezeket 800 as Ramokra akkor azoknak nem lenne ilyen nagy mértékű OC, ugye?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja de felesleges mert szerintem úgy is rohadtul melegszik és nem tudnál sokat húzni rajta
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nekem anno a 6000+-ost 3150-ig engedte húzni a BIOS. 😶
0
0
0
0
beatimgame avatar
hi all. nekem annyi lenne a kérdésem hogy van egy amd X2 5200+ os procim alap amd hűtővel mit ajánlatok tudom húzni így is?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát nem lesz érezhető sebesség növekedés és ha nincs rajta hűtő én úgy vélem 700MHz nél többet ne!
0
0
0
0
no avatar
Helló! Szerintetek a DDR2 667 es ramok max milyen OC-t bírnak? Szóval kb. hány MHz-ig?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát a táp elég szar de talán elbírja pár hónapig jó esetben... Azért elég durva hogy egy 4890 et egy ilyen fos táp kihajt. Proci tuningot nem annyira ajánlanám!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
alaplap: Asus M4A77
a videókártya zalman hütéses, + 2 db cooler master case fan 12cm házhűtő
a táp az a házba van beépitve LC Power Case Midi LC420H 420W
a ram kingmax 2gb 1066 mhz +1gb 1066mhz ddr2
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha a vidikarinak jó a hűtése akár 950MHz et is bírhat bár ha gyári szar a hűtése akkor semmi értelme azért az 5 fps ért nyúzni!
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Quadgame94 írta:
ismerösömnek
athlon X4 630{2.8ghz} és hd 4890 {850mhz}
mennyit lehet huzni rajtuk????

Alaplap, + RAM fuggo, + fugg attol is h milyen a hutes ( foleg a procie ) ! 😆

Tap sem mellekes, h mennyit bir es milyen minosegu.

Picit tobb adatot kene megadnod szerintem elobb, ha rendes valaszra varsz ! 😉

Nagy altalanossagban 1ebkent gyari hutessel a procik tobbsege a + 20-30 %-os OC-t jol birja, szvsz ! Persze, ha adottak a korulmenyek az OC-ehez (minosegi alaplap, gyors es minosegi RAM-mok, jo proci+proci hutes, jo aktiv hutes a VGA-an, vmint jo szellozes a gephazban ) , akkor a + 50-60%-os OC sem palya ! 😉
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ismerösömnek
athlon X4 630{2.8ghz} és hd 4890 {850mhz}
mennyit lehet huzni rajtuk????
0
0
0
0
no avatar
Th3KiD írta:
Hali. AsRock 4core1333-GLAN alaplapom van (toom h fos de ez van 😆😉 és a BIOSban az OCnél ez van:

https://kepfeltoltes.hu/100717/SANY9196_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A CPU, PCIE Sync. el csk a CPU órajelét toom állitani és a PCIE órajele magától változik, a CPU, PCIE Async.al meg külön tudom állitani mind2t. Melyikkel húzzam a procit ha csak a CPU órajelét akarom növelni? Azaz ha az async.et választom, nm lesz baja smminek? (amúgy az a 100 MHz nmtoom mi, de úgyhagynám .. mikor növeltem sync.el a CPUt 2,8GHzre, nőtt az a 100 MHz is és a win élményindex 0,1 ponttal adott többet a videókari teljesitményére, szal ott is változik vmi, nehogy a VGA kererülje meg ..) Kösszz.

Aszinkronra állítsd, a PCIE frekvencia legyen 100 és a CPU frekvenciátt állítsd.
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Hali. AsRock 4core1333-GLAN alaplapom van (toom h fos de ez van 😆😉 és a BIOSban az OCnél ez van:

https://kepfeltoltes.hu/100717/SANY9196_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A CPU, PCIE Sync. el csk a CPU órajelét toom állitani és a PCIE órajele magától változik, a CPU, PCIE Async.al meg külön tudom állitani mind2t. Melyikkel húzzam a procit ha csak a CPU órajelét akarom növelni? Azaz ha az async.et választom, nm lesz baja smminek? (amúgy az a 100 MHz nmtoom mi, de úgyhagynám .. mikor növeltem sync.el a CPUt 2,8GHzre, nőtt az a 100 MHz is és a win élményindex 0,1 ponttal adott többet a videókari teljesitményére, szal ott is változik vmi, nehogy a VGA kererülje meg ..) Kösszz.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
DarthRoni írta:
Feki1991 írta:
DarthRoni írta:
Sziasztok, milyen progival, vagy hogy tudom húzni a VGA-mat? hát ez így nem működhet hogy tök utolsó vagyok 3DMark-on 😆

RivaTuner..a legjobban BIOS átírással tudsz OC-zni, igaz az oltári veszélyes a VGA-ra s a lapra nézve is ha "rossz" kezekbe kerül!

akkor marad a RivaTuner 😆
és ezzel hogy bírok az órajelen húzni? mert találtam egy leírást: Main \ Driver settings \ Customize \ System settings (1.ikon ) \ Overclocking
de nekem nincs a Driver settingsnél costumize gomb, ilyenkor mit kell csinálni?

Nekem a régi gépembe pont egy celeron 2.80 GHZ-s proci van és 3.25 GHZ-t simán!
Stabil, és nem is melegedik anyira 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció