Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Azt kérdezném hogy az én 8600 GT 256 Megás kártyámat lehet e tuningolni és hogy jó kártyám van e véleményetek szerint?
Köszi a segítséget, de 4Ghz 1.472V-on sem volt stabil, de 3.9 stabil volt 1.430V-on 😃, de maradok 3.8 Ghz-n mert ez egy stabil érték lett, és alap feszen megy, nem is melegszik, szóval ez tökéletes lesz neki
Szorzóval húztad 4GHz-re?..s C2es a procid?..mert a C2eseket nem lehet annyira nyomatni mint a C3-masokat - stabilan 4,1-4,2
ha a 3,8at bírja alap fesz.en akkor bizony az a legjobb megoldás 😀
a processzorom 3.9 Ghz 1.430 V-on ment és 1.4 V az alap, viszont 4.0 Ghz 1.462 V-on sem volt stabil, érdemes tovább adni neki a feszt ?
Mivel az L3-Cachenak s a mem. vezérlőnek külön tudod szabályozni a feszjét így nem kell attól tartanod hogy túlfeszeled a vezérlőt (nagyobb értéket állítasz mint a RAM-oknak van) s ezáltal lekapcsol a gép, szal nyugodtan kipróbálhatod az 1,5öt de Én 1,5 fölé már nem mennék, az már sok!
Hát nem tom én a régi p4 et alapon 1,08V on ment 1,50 ig meg se álltam csak mégse volt stabil! Hát amit te emeltél az rohadt kevés! Nem tudom az amd hogy bírja de inteleknél röpködnek a tizedek😆 Mehet az rögtön 1,5V ra. Már ha az AMD-k szeretik a tuningot!
szeretik, legalábbis gondolom, hogy szeretik a tuningot, csak itt nagyobb korlátok vannak
Lehetséges valahogy a tápot tuningolni? Vagyis arra kellene hogy több energiát szolgáltasson a VGA-nak, hogyan tudnám elérni ezt?
Új táp vételével. Táp tuning az életveszélyes ha te lekezdesz benne turkálni meg nem is nagyon lehetséges!
" az életveszélyes ha te" ez ugy jön ki hogy nagy gyökér vok. Na de mind 1 😆. Nem értek a tuninghoz 😕. És ha sikerül más tápot tenni bele meglátom mit követ el, ha jobban megy akkor jöhet az uj. Köszönöm a feleletet.
Alap járaton 33-35fokos, ha túl volt hajtva 50fok fölé sose ment.
Lehetséges valahogy a tápot tuningolni? Vagyis arra kellene hogy több energiát szolgáltasson a VGA-nak, hogyan tudnám elérni ezt?
Új táp vételével. Táp tuning az életveszélyes ha te lekezdesz benne turkálni meg nem is nagyon lehetséges!
és ha ott is okés minden akk meddig vihetem?
kösszi..
A maximum érték most 75 fok lett (vagy fél óráig ment) 3.03 ghz-n.
az amd lehet nem úgy bírja de bizony sokan úgy vigyorognak mint te amikor az i7 esüket 90 fokon nyomatják prime meg linx alatt
Egézségükre 😉
Sziasztok!
A procimat (IntelCore2Duo e7200) felhúztam 2,5 ghz-ről 3.0 ghz-re. Így max 70 fokra melegedik fel. Ez soknak számít? Szerintetek meddig mehetek még?
Az még pont jó, sőt még 80 foknál sincs gond.
Én már 80foknál szívinkfartust kapnék!..Ha a mag eléri a 40 fokot (az alja a 45öt nyomja), akkor már pörgetem is a ventit 1k RPM-re
A procimat (IntelCore2Duo e7200) felhúztam 2,5 ghz-ről 3.0 ghz-re. Így max 70 fokra melegedik fel. Ez soknak számít? Szerintetek meddig mehetek még?
Hát fogd meg működés közben ha nem ég oda az ujjad akkor nincs baj!
Ok. És ha most mondjuk a legkisebb szorzón ennyit megy, ez mondjuk 30% OC. Ha kicserélem 800as ramra akkor annak meg mondjuk csak 20%?
hát nem lesz érezhető sebesség növekedés és ha nincs rajta hűtő én úgy vélem 700MHz nél többet ne!
Nekem most 930 Mhz en mennek. Akkor ez elég gáz.😕 1.965V van nekik adva. A proci meg csak 2.5 Ghzen megy😠 Ha kicserélném ezeket 800 as Ramokra akkor azoknak nem lenne ilyen nagy mértékű OC, ugye?
a videókártya zalman hütéses, + 2 db cooler master case fan 12cm házhűtő
a táp az a házba van beépitve LC Power Case Midi LC420H 420W
a ram kingmax 2gb 1066 mhz +1gb 1066mhz ddr2
ismerösömnek
athlon X4 630{2.8ghz} és hd 4890 {850mhz}
mennyit lehet huzni rajtuk????
Alaplap, + RAM fuggo, + fugg attol is h milyen a hutes ( foleg a procie ) ! 😆
Tap sem mellekes, h mennyit bir es milyen minosegu.
Picit tobb adatot kene megadnod szerintem elobb, ha rendes valaszra varsz ! 😉
Nagy altalanossagban 1ebkent gyari hutessel a procik tobbsege a + 20-30 %-os OC-t jol birja, szvsz ! Persze, ha adottak a korulmenyek az OC-ehez (minosegi alaplap, gyors es minosegi RAM-mok, jo proci+proci hutes, jo aktiv hutes a VGA-an, vmint jo szellozes a gephazban ) , akkor a + 50-60%-os OC sem palya ! 😉
athlon X4 630{2.8ghz} és hd 4890 {850mhz}
mennyit lehet huzni rajtuk????
Hali. AsRock 4core1333-GLAN alaplapom van (toom h fos de ez van 😆😉 és a BIOSban az OCnél ez van:
A CPU, PCIE Sync. el csk a CPU órajelét toom állitani és a PCIE órajele magától változik, a CPU, PCIE Async.al meg külön tudom állitani mind2t. Melyikkel húzzam a procit ha csak a CPU órajelét akarom növelni? Azaz ha az async.et választom, nm lesz baja smminek? (amúgy az a 100 MHz nmtoom mi, de úgyhagynám .. mikor növeltem sync.el a CPUt 2,8GHzre, nőtt az a 100 MHz is és a win élményindex 0,1 ponttal adott többet a videókari teljesitményére, szal ott is változik vmi, nehogy a VGA kererülje meg ..) Kösszz.
Aszinkronra állítsd, a PCIE frekvencia legyen 100 és a CPU frekvenciátt állítsd.
A CPU, PCIE Sync. el csk a CPU órajelét toom állitani és a PCIE órajele magától változik, a CPU, PCIE Async.al meg külön tudom állitani mind2t. Melyikkel húzzam a procit ha csak a CPU órajelét akarom növelni? Azaz ha az async.et választom, nm lesz baja smminek? (amúgy az a 100 MHz nmtoom mi, de úgyhagynám .. mikor növeltem sync.el a CPUt 2,8GHzre, nőtt az a 100 MHz is és a win élményindex 0,1 ponttal adott többet a videókari teljesitményére, szal ott is változik vmi, nehogy a VGA kererülje meg ..) Kösszz.
Sziasztok, milyen progival, vagy hogy tudom húzni a VGA-mat? hát ez így nem működhet hogy tök utolsó vagyok 3DMark-on 😆
RivaTuner..a legjobban BIOS átírással tudsz OC-zni, igaz az oltári veszélyes a VGA-ra s a lapra nézve is ha "rossz" kezekbe kerül!
akkor marad a RivaTuner 😆
és ezzel hogy bírok az órajelen húzni? mert találtam egy leírást: Main \ Driver settings \ Customize \ System settings (1.ikon ) \ Overclocking
de nekem nincs a Driver settingsnél costumize gomb, ilyenkor mit kell csinálni?
Nekem a régi gépembe pont egy celeron 2.80 GHZ-s proci van és 3.25 GHZ-t simán!
Stabil, és nem is melegedik anyira 😃