Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
Van azon más kimenet is. Ill létezik dvi dsub átalakító is ha az kell.
0
0
0
0
ternoce avatar
De a vga kimeneten egy monitort lehet rákötni..
0
0
0
0
no avatar
Ahova a kábeleket dugni kell.
0
0
0
0
ternoce avatar
És hova kössem be a másik monitort vagy ez h müködik?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezta GTX 650 ti karidnak tudnia kell. 4 monitort tud maximum kezelni. Majd a nvida vezérlőpultban vagy nem tudom mi a nevében kell beállítanod. De a kari tuti tudja.
0
0
0
0
ternoce avatar
Minden megvan csak a proci fog jonni 1heten belul. Meg a dual core cpu van.
Csak ugy szeretnem , hogy egy masik monitort melle tenni es mondjuk a nagyon jatszani es a masikon meg mast nezni.
0
0
0
0
jumbo avatar
Roleey98
tudod mit?
jó az ahogy van....
500 as táp is bőven elég...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Alaplaptól semennyire. Vgatól már igen. De 2 megjelenítőt kb minden kari tudja. a GTX 650 ti biztosan. Az a gép ami profilodban van az megvan vagy csak egy terv?
0
0
0
0
ternoce avatar
Sziasztok, milyen alaplaptól és videókártyától függ , hogy menjen a dual monitor?
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Sziasztok.
Egy Intel i5 4670-hez milyen lapot ajánlotok, ha később fejleszteni akarom a gépem?
Egy ilyenre gondoltam: ASROCK H97 Pro4
És milyen tápot?
Egy FSP Raider 550W elég vagy egy 600W-osat vegyek?
Így néz ki most a konfigom:
Processzor: INTEL Core i5-4670 3.40GHz 1150 BOX
Hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
Memória: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9B
Videókártya: SAPPHIRE 11217-00-20G R9 270X 2GB GDDR5 VAPOR-X OC with Boost PCIE
Merevlemez: WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Optikai egység: SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
Ház: COOLERMASTER NSE-600-KKN1 N600 fekete
Tápegység: FSP Raider 550
Monitor: LG 24MP55HQ-P
A monitor jó lesz?
A processzorhűtő túlzás?
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Mert ha a "legolcsóbbal"kibírsz hozni 4.5GHz-t mondjuk alapfeszen,az gagyi lap?
Volt P35-DS3 lapom vettem egy P45-UD3R lapot anno.Nem bírtam ugyanazon a feszen többet kihozni a prociból😜
És újabb lap volt + kétszer annyi😉
0
0
0
0
jumbo avatar
senki nem mondta.
de idézek....
"a normális alaplap meg plussz 20 ezer"
nem azt mondom,hogy nem jó,de ha már van Z97 es,és tuningolni akarok,akkor már veszek egy újabb kiadást,és nem a legolcsóbbat. 😉
0
0
0
0
szilard1976 avatar
MSI Z87 g43 27k körülmozog.Nekem ne mond hogy azon nem lehet szorzót állítani.
Minden procimat húztam eddig.Sőt a mai napig működnek azoknál akik megvették tőlem,a tuning beállításokkal.
0
0
0
0
jumbo avatar
a proci plussz 3 ezer....a normális alaplap meg plussz 20 ezer.....ez 23 ezer...
annyi plusszért kapni lehet egy i7-4790 et is.... és nincs szarrá hajva a gép......
0
0
0
0
szilard1976 avatar
higi08
Z-s lapot vegyél K-s procival.+3 ezerért 25-40% OC-t is kaphatsz.
0
0
0
0
jumbo avatar
higi08
1: A Z és a H-s alaplapok közt az a különbség,hogy a Z-ekkel lehet tuningolni.A H-sakkal meg csak a processzor leírásában szereplő turbó módot tudod aktíválni.
Tehát ha neked nem elég 4 magos procitól a 3.6-3.8GHz turnó móddal,és valamelyest értesz is hozzá,akkor dobjál ki plusz 10-20 ezreket az alaplapra.És ha szerencséd van akkor még nyerhetsz a prociból + 0.4-0.5 GHz....
2: A tápod bőven elég.. még sok is!!!!Még egy vga-t elbirna,majdnem😉
3: Látom van lové.....a gépedből gondolva.cserélj le mindent....azt meg add nekem... 😉
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
higi08

Akkor segítek: 1150 H97/Z97
0
0
0
0
Puffin avatar
higi08: 1150-es egy i5-el! Az én véleményem! 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
jumbo: értem hogy nem kell "x" de ink arra adnék több pézt mint "K"-ra meg hozzá alaplapra. mivel teljesen elégedett vagyok a 280-ommal
0
0
0
0
higi08 avatar
sziasztok... a tanácsotokra van szükségem...jelenlegi konfigomat szeretném "tuningolni",és nem jutok dűlőre hogy az fx 6350-et cseréljem le fx 9000-es sorozat valamelyik tagjára(no de akkor tápcsere is játszik),vagy platformot váltsak socket 1150-re asus z97+i5 46.. ramom maradhatna az új lapban is(1866mhz)?
0
0
0
0
jumbo avatar
Roleey98
nem is kell 280x es kártya.
A 7870 es kártyámmal /ami a sima 280 as alatt teljesít/ alig van játék amiben magas beállítás alatt kell játszanom.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
de abból igen amennyivel drágább lenne az alaplap!
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Hát 3.000 Ft különbségből nem tudok venni egy AMD R9 280x-et.
Egy nem K-s processzorhoz egy ilyen alaplap jó lenne: MSI Z87-G43 ?
A videókártyán nem változtatnék.
Vagy jobb lenne?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
teljesen jó az a gép amit Jumbo írt! Minek K" jeles proci azért a 400mhz-ért? Nem lesz attól jobb semmi! abból a pénzböl amivel drágább veszel inkább erősebb vgat játékok alatt az hoz sokat nem a 400 mhz...
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Akkor milyen alaplapot ajánlotok ehhez a processzorhoz?
0
0
0
0
jumbo avatar
Felesleges K tipust venned plussz ezrekért.Bőven elég mindenre a 3.8GHz.
Ha pedig tuningolni akarod,akkor ne a legolcsobb tuningalaplappal tedd ezt meg....
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Kössz srácok, de egy monitor is kellene.
Amúgy kb. úgy néz ki eddig a konfig, hogy a processzor Intel i5 4670k, Asrock Z87 Pro3 alaplappal.
Ez így jobb?
Milyen ez a monitor: LG 24MP55HQ-P
0
0
0
0
jumbo avatar
tessék egy gép
Proci: ntel Core i5-4670 3.4GHz BOX (s1150): 50.990 FT
CPU Hütés: Cooler Master Hyper TX3 EVO 7112 FT
Alaplap: ASUS H97-Plus 26 800 FT
RAM: Corsair Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT 23 500 FT
VGA: ASUS R9 280 3GB GDDR5 DirectCU II 55 900 FT
OPT: DVD-RW SAMSUNG SH-S224DB 3700 FT
SSD: Samsung 120GB SSD 840 EVO 19 000FT
HDD: WD 1.0TB SATA-III Caviar Blue 13 500 FT
Ház: Elite Knight 350 11 000 FT
Táp: Cooler Master 600W Elite 11 500 FT

ez 223.000FT
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
én sajnos melóból nem nyagyon tudok segíteni de biztos vannak itt olyanok akik össze raknak neked gépet 230 000forint körül.
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Azenenazjo: Értem. A többi rendben van? Volt, méret, monitor, stb.?

BenjaminHun: Ezért kérdeztem, hogy mit változtassak.
Szóval valamit változtassak, hogy jobban kijöjjek?
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Roleey98: nem drága az egy picit? mármint ennyi pénzért lehett jobbat is össze rakni.. leszámítod a monitort az -40 rugó. gépre meg maradni 233000 Ft és abba szerintem beleférne egy negyedik generációs i5 meg egy R9 280X vagy hasonló. Bár ez csak egy vélemény. de szerintem így jobban ki jönnél! vagy kérdezd meg a skacokat hogy annyiból mit lehetne ki hozni..
0
0
0
0
Subaru avatar
Roleey98: én a helyedbe akkor már 1150es procit, lapot vennék mivel ugyanannyiba kerül viszont 1150es újabb
szerk: pl i5 4670k meg egy z87 z97 es lap
0
0
0
0
Roleey98 avatar
Sziasztok.
Szertenék venni egy új gépet a majd most kijövő Assassin's Creed Unity-hez és a Grand Theft Auto V-höz, stb. Ez a gép, amit összeállítottam jól kihajtja egymást, megfelelő-e a méret?
Alaplap: ASROCK Z77 Pro3
Processzor: INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
Hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
Memória: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9B
Videókártya: SAPPHIRE 11217-00-20G R9 270X 2GB GDDR5 VAPOR-X OC with Boost PCIE
Merevlemez: WD Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Optikai egység: SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
Ház: COOLERMASTER NSE-600-KKN1 N600 fekete
Tápegység: FSP Raider 550
Monitor: LG 24MP55HQ-P
Ár: 273.266 Ft
Ez a plafon.
Valaki megtudná-e nézni részleteesen, hogy minden rendben van-e méretek, Voltok, ilyesmi téren?
Változtassak valamit?
A most kijövő játékokhoz akarnám használni FULLHD-ban.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
MaTpr0F

-az sli/cf felesleges előbb vagy utóbb csak a gond van vele, inkább 1 erősebb vga mint 2, ha gyengének érzi majd cseréli és akkor még a minőségi tápegységről szó se esett

-dehogy szívás az matx csak jó ház kell, egy 10k-s háztól azért csodákat ne várj, majd ha szerelsz pl. egy Xigmatek Aquila-t vagy sorolhatnám a jobbakat akkor más lesz a véleményed

-visszatérve a hűtésre: leírtam mi van ugyanúgy pasztázott mint a többi sőt melegebb alapon is mint az ivy bridge volt de ettől függetlenül pl. az Ashura doszt elegendő, az erős túlzás hogy mindenhol a batárokat ajánlják ez tudatlanságra vall és rossz helyen kérdezősködtök, nyugodtan kipróbálhatod látsz-e különbséget pl. az ashura és egy k2 között

megint felütötte a fejét a K-s proci mánia de nem sok értelme van ha nem okos a vásárló, játszani elég a sima i5-i7 (non-k), ehez egy komolyabb! vga és mehet minden ULTRA beállítások mellett, egy jól összeválogatott non-k konfig simán ott van az oc-sok mellett és hogy miért azért mert így telik egy felsőkategóriás vga-ra ami a k-s prociknál általában a rosszabb vga rovására megy
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
nokiacsabika:
És ha később sli-t szertene?
M-ATX házakba nagyon kevés hely van szerelni is szopás, nem biztos, hogy mindenki imádja.
4790K-t akar amit nyilván majd húzni szeretne (elvégre K-s). Mindenhol ezeket a hűtőket ajánlják hozzájuk, ha léghűtéssel akarod kihozni belőle a maximumot.
Ha Devil's Canyon procit akar csak, nem feltétlenül muszáj a drágább Z97-es lapokban gondolkodni, mivel szinte az összes Z87-es alaplap támogatja ezt a családot. Egy Bios frissítés és kész. Z97 annak fontosabb aki majd broadwell cpu-t akar később. Persze vehet Z97-et, de ha itt-ott spórolni szeretne, akkor ezen lehet valamennyit.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
MaTpr0F

--4790K alá Z97-es alaplap, 1 vga alá az matx bőven elegendő
--ram:2x4GB CL9 1600mhz: Adata XPG, Patriot Viper 3 Black Mamba, Avexir Core, Crucial Ballistix Tactical, G.Skill
--ház matx: THERMALTAKE CA-1A8-00M1NN-00 Urban S1 fekete, COOLER MASTER N200, FRACTAL DESIGN Core 1000 USB 3.0
--ház atx: ZALMAN ZM-Z9, ZALMAN ZM-Z3 Plus, BITFENIX Neos, BITFENIX Comrade Window, RAIJINTEK Agos
--cpu hűtő háztól függően: Deepcool Gammax S40, SCYTHE Mugen MAX, SCYTHE Ashura Shadow, THERMALRIGHT Macho120 Rev.A

cpu hűtőből felesleges a batár 2 tornyos mivel a kupak pasztázott így nagy csodát nem kell várni, ha forrasztott lenne mint az lga2011/2011-3 alla X79/X99 esetében akkor lenne jelentősége a 2 tornyosnak de így nincs
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
4790K mellé Z87-es vagy Z97-es alaplapot válassz.
Ram ha van rá keret 8gb legyen minimum és ne 1333 hanem min. 1600 (Corsair, G.Skill, Kingston, Patriot).
Ház inkább thermaltake commander ms-I vagy ms-II, de ezt inkább a gazdája döntse el mibe szeretné beletenni, csak olvasson utána.
Proci hűtőnek mondjuk thermalright silver arrow (extreme akár), vagy egy Noctua.
A többi része rendben van szerintem.
0
0
0
0
Subaru avatar
flyaway2: a proci nem megy bele az alaplapba z87 97 est keress, i7 meg még mindig fölösleges szerintem mert játékokba i7 4790k és pl egy i5 4670k között nincs túl sok különbség (i7 es 2szer annyiba kerül mint az i5 ös, annyi penzből kijön egy gtx 770 al is. i7 gtx 760al minden játékban kevesebb fps e lenne mint az i5 770 el ) 8 giga ram meg muszáj ha újabb játékokkal akar játszani pl watch dogs 7giga ramot elhasznál, proci hűtő meg túl drága vízhűtést vehetne annyi pénzből.
0
0
0
0
flyaway2 avatar
I7-hez ragaszkodom. 8gb ramra én is gondoltam. A gép nem nekem lesz, hanem a barátomnak. Ezt a konfigot ő rakta össze és megkért, hogy nézzm meg és ha tudok mondjak jobbat, csak nekem nincs túl sok időm szóval egyszerűbb volt kirakni ide. Szóval akkor mit hogy minek?😃
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
1: 1155-ös tokozású lapba nem fogsz tudni beletenni 1150-es procit.
2: Ennyiért már jobb proci hűtőt is tudsz venni.
3: Ramból érdemesebb lenne 8GB-ba gondolkodni. Márka is lehet más abból.
Házból esetleg egy thermaltake, nekem volt k350 nem a legjobb. Persze nem vészes, de én nem vennék.
0
0
0
0
Subaru avatar
flyaway2: fölösleges 760 mellé a 4790k, vehetnél egy i5öst és kiférne kb egy gtx 770 is, 8gb ram elkéne egy ilyen géphez
szerk: procihűtő áráért már vízhűtést is vehetsz talán
0
0
0
0
flyaway2 avatar
VGA: GIGABYTE GF GTX760 WindForce2 OC 2GB 256bit DDR5
CPU: Intel Core i7 4790K
Alaplap: ASRock Z77 Extreme4
Ház: COOLERMASTER Elite Knight 350
Hűtő: Thermaltake Frio Extreme CL-P0587
RAM: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz
Táp: FSP Raider 650W

250.000 maximum. Jó konfig vagy tudtok jobbat?😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Mi az, hogy játékra nem jó az AMD procis gép? Legfeljebb az intel valamivel jobb. De attól még az AMD is jó játékra. Ez olyan mintha azt mondanád az Samsung galaxy s5 jó csak netezésre és az S4 már nem.
0
0
0
0
Subaru avatar
reload: Intel-es gépbe mit értesz? proci ne legyen amd vagy videókártya se?
0
0
0
0
reload avatar
srácok, összetudnátok dobni nekem 1 intel gépet max 200k-ig? Ugyanis én raktam össze 1 AMD-t, de aztmondják az játékra nem jó. Most azon vacilálok h PS4 vagy AMD Gép esetleg Intel gép.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
gamelésre
szóval kb 150k ból kéne egy komplett gép kivéve monitor
+
110k ból egy komlett gép vidikari és monitor nélkül
0
0
0
0
Kehbya avatar
Osztom Toopa véleményét ehhez kapcsolódóan.
Hogy nem mindig éri meg az előre összerakott\válogatott terméket megvenni, néha persze lehet jókat kifogni, de ha jobban körülnézünk interneten ilyen hirdetéseknél akkor látható, hogy még is melyik oldal\áruház próbálja is a vevőt hülyének nézni.

Marketing szövegekkel, amit Toopa is említett.
Vagy, hogy egyes alkatrészeknek a gyártóját vagy konkrét típusát elfelejtik feltüntetni.
Na meg, hogy ha belenyúlsz a házba az egész garancia érvényét veszti.
Nekem is volt még pentium 3-as korszakba így boltból hozott komplett gépem, szépen le is volt ragasztva az oldala, hogy még véletlenül se lehessen benne turkálni.

De amúgy bolt függő, elég sokan inkább lehúzásra mennek... de van olyan bolt akik nem kicsi kedvezményeket adnak, ha náluk válogatod össze az alkatrészeket és velük rakatod össze.. 😀
0
0
0
0
toopa avatar
Kíváncsivá tett ez a kis félreértés. Alapvetően én is azt vallom hogy jobb ha magad állítod össze a gépet, és a komplett pc-ket kerülni érdemes, mert ugyan abból a pénzből többnyire korrektebb masinát lehet összehozni saját kezűleg.
Megnéztem HyperxPlus által linkelt oldalon egy lényegében 200 000 Ft-os konfigot, és megpróbáltam ezen alkatrészekkel összerakni három másik oldalon is a gépet. Kettő esetben jöttem ki drágábban, konrétan egy-, illetve kétezer forinttal, míg a harmadik esetben már közel háromezer forinttal olcsóbban megúsztam volna.
Tehát továbbra is maradok amellet hogy az ember jobban jár ha maga válogatja össze az alkatrészeket, amennyiben ért hozzá, és nem riasztja vissza egy kis bütykölés, illetve ha van olyan ismerőse aki ezeket meg tudja csinálni.
Még pedig azért, mert az említett oldalon nincs feltüntetve a táp, a HDD és a memória pontos típusa, és ahogy MaTpr0F is megjegyezte, ez sajnos néha nem véletlen.
Ráadásul vannak helyek, ahol nem lehet megbontani a gépházat garanciavesztés nélkül. Tehát pl. saját magad nem tehetsz bele két év múlva több memóriát vagy egy erősebb vga-t ha nem akarod bukni a garanciát.
Innentől pedig off:
Az a marketing szöveg, amit van pofájuk odabiggyeszteni a gép mellé, szvsz. erősen nevetséges:
„ezzel a konfiggal csúcs grafikai beállítások mellet robbanthatod le ellenfeleid arácól a mosolyt akár full HD vagy nagyobb grafikai felbontás mellett. 😀”
Azért azt megnézném hogy valyon kinek az arcáról robbanna le a mosoly amikor egy Pitcairn vagy Curacao gpu-val szerelt kártyára ráköti a 1440p-s vagy 1600p-s monitort, és csúcs grafikai beállításokkal próbálja játszani a Tomb Raider-t, a Crysis 3-t, vagy a Merto bármyelyik részét. (És még lenne pár játék.)
Félre értés ne essék, nem fikázni akarom ezeket a kártyáka, szerintem elég korrekt darabok, de az idézett mondatrész nem fedi a valóságot.
0
0
0
0
no avatar
Rakattam össze gépet darabonként és 220+ ba lett volna ez. Több helyen is. Azért lett a komplett, mert nekem nem mind 1, hogy 185 vagy 220+
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció