Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Könnyen károsodhat, de ahhoz vagy eleve hibás alkatrészek vagy nagyon magas feszültség kell. Ha csak 0,0125-ös lépcsőkkel mész felfelé nem valószínű, hogy bármi gond lesz. Ha nem indul a gép, akkor biosnullázás, és kész. Ha károsodás miatt nem indul több, mint valószínű, hogy le fogja vágni a biztosítékot is, és büdös lesz, szóval azt gyorsan észreveszed. 😜 Ilyen esetben gyakorlatilag kuka a meghibásodott alkatrész, ezért is mondtam korábban, hogy előbb olcsó alkatrészekkel érdemes próbálkozni, ha tartasz a meghibásodástól.
Hát gépem:
ASUS P5 Q-SE alaplap
Nvidia 9600gt DDR3 kártya
4X1gb kingston hyper-x 1066 MHZ RAM
proci Intel core2 E8200 2,66ghz proci
De olcsó alkatrész nem olyan mert az még könnyebben kidobja magát meg nem ugyanaz teljesítmény mint egy komolyabb eszköznél.
még egy kérdés tuningal kapcs.
Ha feszültségeet huzom pl 0,25 v vagy 0,125V akkor ha nem indulmajd gép mit csináljak?
El tudom könnyen rontani????
Pl alaplap kifüstöl, vagy procinak baja.
Igaz lassanként huzogatom fel de akkoris mit tegyek ha vami nem jol sül el.
nagyon károsodik gépem?
előre is köszönöm
nah az hogy akarok bele sokkal erősebb Socket 478-as procit de pl. hirdetésbe nézzem hogy Socket 478 hogy az tuti kompatibilis lesz vagy még ott mire kell hogy figyeljek mert hallotam valami FSB-ről is !
A választ előre is köszönöm.
Mindenesetre sok sikert! 😀
köszi😀
dehogy eszlek 😀
Majd kiderül micsinál😀
Nehogymár 80 legyen direkt vettem rá uj hűtőt.
Artict cooling freezer 7 pro
Tegnap sikerült ez a tuning 3,37ghz ig vindóz is bejött.
De prime95 alatt kifagyott.
Mi lehet a baj?
A ramok 843MHz voltak.
Természetesen ez alaplapfüggő. 😀 De őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy van e olyanom, én mindig az elem kiszedést alkalmaztam, amíg rá nem jöttem a bekapcsológombos dologra, azóta természetesen a gombnyomogatósat használom. 😃
Őróla beszélek
Nekem a batri a lap alján van (tökéletes helyen) s a CLRTC pedig az SB hűtője alatt.
én leírom😀
Próbáltam röviden leírni a lényeget, így viszont lehet, hogy kicsit bonyolultnak tűnik. 😃 De ha bonyolult akkor keress a neten egy részletesebb szájbarágós leírást(gugli a legjobb barátod😜). Ha az alapján se megy, akkor inkább felejtsd el vagy hívj egy olyat aki ért hozzá! .)
Egy Intel core2 E8200 -as van nekem😀
2,66ghz megy.
Van egy jó hűtőm ami rajta van:
Artict cooling freezer 7 pro.
Segítsetek kérlek hogy kell tuningolni 3,5-3,75 ig szeretném huzni.
De nem tudom hogyan és hol kell.
Kérem valaki egy részletes leírást aki már csinált ilyen tuningot.
előre is köszönöm.
Gyárilag 250/200MHz es nos én egy nagyon kicsit meghúztam tényleg csak kicsit
450/250MHz re Igen bizony majdnem 100% os tuningot sikerült elérnem! A cod4 800x600 ban közepesen 30-40fps el fut😆
köszi a segitséget de inkább leirnád mert nem nagyon értettem a ami a szövegben volt.köszi v ha valaki még tud segiteni köszönöm
LOL!
Ha azt nemérted, akkor miből gondolod, h. ha más ugyanazt elmondja meg fogod érteni?
LOL!
hol és hogy kell biztonságosan huzni egy AMD sthlon x4 620 as procit gyári hütös pls választ köszi elöre is
Bios-ban tudsz húzni. Itt van egy kis segítség hozzá:
[LINK]
Na de most állíts, mert meglehet hogy nem bírják, vedd vissza Őket 667MHz-re s úgy húzz az FSB-n.
A biosban nekem nem lehet levinni a RAmok frekvenciáját csak feljebb.
Nah de most vhogy sikerült felküzdenem stabil 3,16 Ghz-re ez már nekem elég is 😀
30 percig csináltam Everest tesztjét 100%_os cpu terhelésen és 75 fok lett a maximum érték. Ez még belefér ugye?
nem magát a frekit, hanem az FSB/RAM osztót állítod, 5:4, 4:3, ...re
Na de most állíts, mert meglehet hogy nem bírják, vedd vissza Őket 667MHz-re s úgy húzz az FSB-n.
A biosban nekem nem lehet levinni a RAmok frekvenciáját csak feljebb.
Nah de most vhogy sikerült felküzdenem stabil 3,16 Ghz-re ez már nekem elég is 😀
30 percig csináltam Everest tesztjét 100%_os cpu terhelésen és 75 fok lett a maximum érték. Ez még belefér ugye?
De Neki besem hozza a windowst...szal nemhiszem hogy a hőfokkal lessz a baj. Nekem sem hozza be a Windows-t ha a RAM-okat 1066-ra állítom, igaz Én tudom mi a hiba oka
Én nem állítottam a Ramokon semmit.
Gépem: GigaByte EP41-UD3l alaplap, 450W táp, Intel Core 2 Duo e7200 proci, Asus Nvidia GeForce GTS250 VGA, 4GB DDR2 Kingmax RAM 800 Mhz
A processzorom alapórejele 2,5 GHz és alap feszültséggel 3.0 Ghz-ig gond nélkül feltudom húzni. Ám akárhogyan állítom a feszültséget magasabb órajelnél már be se tölt a windows és újraindul a gép.
Ennek szerintetek mi lehet a magyarázata? Lehet hogy gyenge a táp? Vagy a memóriával van baj?
A processzor hűtés megfelelő?
Egyik ismerősömnél is ez volt a baj.
Elindította,ráment firefox-ra már leált
Elindította már leált 1 jó hűtés sose árt!😉
Gépem: GigaByte EP41-UD3l alaplap, 450W táp, Intel Core 2 Duo e7200 proci, Asus Nvidia GeForce GTS250 VGA, 4GB DDR2 Kingmax RAM 800 Mhz
A processzorom alapórejele 2,5 GHz és alap feszültséggel 3.0 Ghz-ig gond nélkül feltudom húzni. Ám akárhogyan állítom a feszültséget magasabb órajelnél már be se tölt a windows és újraindul a gép.
Ennek szerintetek mi lehet a magyarázata? Lehet hogy gyenge a táp? Vagy a memóriával van baj?
A táp is lehet s a RAM is lehet a ludas, próbáld meg, állítsd át a RAM osztót úgy hogy az alap freki 667MHz legyen s úgy kezdd el húzni az FSB-t.
Mik ezek?Core clock-shader clock 3d és 2d clock
A 3d clocknál 1988rol 1990re tudtam csak huzni viszont a 2d clocknál a minimumon van minden. Azt is fel lehet tolni maxra amit csak lehet gond nélkül?