Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Erik94 avatar
Hozzávaló driverrel a legujabbal már nemtdum pl verbatimt fel sem ismeri😕
0
0
0
0
niteforce avatar
Erik94 írta:
Nekem nem ismeri fel a cdket csak valamelyikeket pedig frissitettem a meghajtot a driverrel...Miért van???

milyen driverrel?
0
0
0
0
Erik94 avatar
Nekem nem ismeri fel a cdket csak valamelyikeket pedig frissitettem a meghajtot a driverrel...Miért van???
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Gondolom olyan helyre próbálód tölteni, ahol írásvédettek a fájlok. Pl egyenesen C:\-re.
0
0
0
0
shurk avatar
Üdv!
A uTorrent nem engedi letölteni a fájlokat,ezt írja:A hozzáférés megtagadva,mi lehet a probléma ?
0
0
0
0
Joker avatar
matyosowski írta:
ha azóta egyszer sem csinálta akkor kit érdekel?😆 am ha azóta nem csinálta akkor vmi feszültség ingadozás volt és azért állt le, ha még mindig csinálja akkor szerintem táp.

értem kösz remélem nem lesz már több ijen mert a gépnek nem tesz valami jó.
0
0
0
0
Devis avatar
grafi97 írta:
átmásoltam róla mindent egy másik merevlemezre aztán formáztam és töröltem a partíciókat és csak utána futtattam minden tesztet.

szerk.: mostmár vágom miért írta ki. egyszercsak elkezdett kerregni, kattogni meg sípolni.😜 azonnal ki is vettem a gépből.

akkor annak vége. én külsőm is így kezdte
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha azóta egyszer sem csinálta akkor kit érdekel?😆 am ha azóta nem csinálta akkor vmi feszültség ingadozás volt és azért állt le, ha még mindig csinálja akkor szerintem táp.
0
0
0
0
Joker avatar
Help van egy olyan problémám hogy a gép hirtelen magátol kikapcsolt és amikor ujra be akartam kapcsolni ment kb 3 mp ig és megint kikapcsol:S utána kihúztam a kábelt a konnektorból kb fél percre utána jó lett szerintetek mi lehet a baj? alaplap vagy táp?
0
0
0
0
grafi97 avatar
átmásoltam róla mindent egy másik merevlemezre aztán formáztam és töröltem a partíciókat és csak utána futtattam minden tesztet.

szerk.: mostmár vágom miért írta ki. egyszercsak elkezdett kerregni, kattogni meg sípolni.😜 azonnal ki is vettem a gépből.
0
0
0
0
xCube avatar
grafi97 írta:
lefuttattam rajta ezt a seatools-t és azt írta, hogy passed. meg most a HD sentinel azt írta, hogy vannak hibás szektorok a MiniTool Partition Wizard meg azt, hogy nincsenek.😕 akkor most mivan? adattárolásra még azért lehet használni meg még pl. arra, hogy frapsel erre vegyek fel videókat?

Törölj le róla mindent, a partíciókat is, csinálj egyetlen nagy partíciót rajta és formázd le. Utána nézd meg, hogy még mindig talál-e szektorhibát a Sentinel vagy más program.
0
0
0
0
grafi97 avatar
lefuttattam rajta ezt a seatools-t és azt írta, hogy passed. meg most a HD sentinel azt írta, hogy vannak hibás szektorok a MiniTool Partition Wizard meg azt, hogy nincsenek.😕 akkor most mivan? adattárolásra még azért lehet használni meg még pl. arra, hogy frapsel erre vegyek fel videókat?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Rá kéne küldeni egy kimondottan diagnosztikára kihegyezett programot, pl. SeaTools. Ha jól tudom, a WD-nek is van FreeDos alapú boot cd-s progija rá.
0
0
0
0
grafi97 avatar
adott egy 320 gigás 7200 rpm-es 2.5" WD merevlemez. a windows kb fél óránként kiírja, hogy hibás de egyébként tökéletesen működik. több gépben is ki lett próbálva és mindegyikben ugyan ez volt a probléma. szóval akkor végülis mi baja lehet? szektorhibák nincsenek azt már megnéztem.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Kicsit utána jártam komolyabban a dolgoknak. (pár hsz-al ezelőtt akadt problémám). Kiderült hogy semmi gond nincsen egyik alkatrésszel sem a gépemben csak bug-os az új Nvidia driver. Ezért fordultak elő amiket írtam. Gondoltam kiírom ide ha vkinek még felmerülne ez a probléma, ne aggódjon nem nagy a gond 😀

Még valami: a megoldásként azt tanácsolták (szakember) hogy egy nagyon keveset emelni kell a VGA-t ellátó feszültségen
Vagy vissza kell rakni a régi drivert 😜 😀
0
0
0
0
kukoj avatar
Remélem választ kapok kérdéseimre... 😀
Adott egy I7 2630qm GT540m 2gb 8gb ram 15.6kijelző asus lapos és néha úgy tünik mintha nem érzékelné a grafikus kártyát, csak az integráltat... Pl.: Metin2 akad.. Just Cause 2 megy rendesen magas beállításokon, és az összes ilyen játék (L4D2, BF BC2, stb..) csak kisebb játékoknál lép fel a hiba...

Hasonló történet egy másik laposnál
Intel Pentium dual core proci GT520m kari 4gb ram 15.6 os kijelző.. Itt aza probléma, hogy már a Minecraft is akad... :S Sims 2 ment ugyahogy L4D2 pedig alacsonyon minden és szaggat néha... más játékkal nem nagyon volt próbálva... szerintem ennél többre képes mind2 gép :'D

Légyszi segítsetek már :S
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Asus oldaláról idézek:
When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules

Szívesen.
0
0
0
0
HUNSzili86 avatar
Sziasztok! Azt szeretném meg kérdezni tőletek,hogy ilyen alaplap van a gépemben P5KPL/EPU és 4 darab ddr2 foglalatú memóriát lehet bele helyezni.
Na most eddig 2 gb ram 800 mhz volt benne,és vettem bele még 2gb ramot és bele raktam.
Amikor bekapcsoltam a gépet a monitor nem kapcsolt be,ez miért van?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A bios checksum error gyenge bios elemre utal.
0
0
0
0
metamorf avatar
Sziasztok van egy érdekes problémám. Először is a hiba csak akkor jön elő miután a bios-ban betöltöm az optimized defaults-ot, ha újrarakom a biost akkor nem, a két állapot között semmi a biosban látható beállítás nem különbözik.
Szóval maga a probléme: Úgy minden 4-5. indításkor még bootolás elött egyszerüen leáll a gép,amikor újra elindítom akkor pedig bios checksum error majd újraindul és utána megy rendesen. A gép ha már megy akkor nincs vele semmi probléma, csak indulásnál jön ez elő. Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
0
0
0
0
getcarter avatar
gyurmi írta:
Sziasztok!
Kb egy 5 perccel ezelött békésen netezgettem erre arra amikor arra lettem figyelmes h nem mozdul az egér mutató. Itt már rosszat sejtettem, de hirtelen az elemre gyanakodtam. 1x aztán full szétesett a kép...azt a szétesett képet mutatta egy pár mp-ig aztán nagy feketeség és semmire nem reagált a gép...(mondjuk ha reagált is volna akkor sem láttam volna). Belenéztem gyorsan a gépbe hogy lehet ventilátor hiba, de nem az.
Szerintetek videokártya vagy monitor hibára jellemzőek amiket leírtam? A GTX 560-am még fél éves sincs úgyh nem örülnék ha az lenne :/ :/

nekem tegnap bekapcsolás után nem mozdult a "kisnyil", három egerem van ps2, usb, a bill-hez tartozó rádiós, az usb-t használom, egyik se jó se elöl se hátul, rádiós bill. jó, gép műkszik, semmi, kikapcs-bekapcs, reset, xar, már az internet kábelt is kihúzom, aztán egyszercsak jó lett, azóta jó, kép nem ment el, ennyi
0
0
0
0
Erik94 avatar
Nekem pár napja magától restartolóott😲😲 Mitől???😲
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Egyes funkciókat letilt a win. Pl. az említett háttérkép berakását, win media player használata, és még néhány dolog.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Sziasztok!

"Lebukott" a win7-em, írja a sarokban, h az ön win verziója nem eredeti... Feket háttér...

Ez miatt rosszabbul fog működni a win7, v a fekete háttéren kívül nem lesz más "baj"?...
0
0
0
0
CsehMedve avatar
kalashnikoff írta:
Szerintem alaplapi hiba. Megállt a rendszer, így szétküldte a gép többi részében hogy álljon le.
Ha az egér állt le elsőnek akkor biztos nem VGA hiba.
Szerintem az alaplap, de várj még mások szavára is.

Hát ennek is örülök...az alaplap is (mint minden más a gépben leszámítva a HDD-ket) zsír új (nincs fél éves).

GokuTM írta:
Nekem akkor csinál ilyet, amikor Tuning után nem stabil a gép, csak akkor valamivel gyorsabban folyik le a metódus, és olykor kék halált is kapok.

Kék halált nem tudom kaptam-e mert teljesen elsötétül a monitorom...:/
Egyb a processzor nem húzható, sima 2500-as nem "k"-s.

Superlompos írta:
Tuningoltad a VGA-t?

Nem tuningoltam semmit a gépben, minden gyári értéken ketyeg.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
gyurmi írta:
Sziasztok!
Kb egy 5 perccel ezelött békésen netezgettem erre arra amikor arra lettem figyelmes h nem mozdul az egér mutató. Itt már rosszat sejtettem, de hirtelen az elemre gyanakodtam. 1x aztán full szétesett a kép...azt a szétesett képet mutatta egy pár mp-ig aztán nagy feketeség és semmire nem reagált a gép...(mondjuk ha reagált is volna akkor sem láttam volna). Belenéztem gyorsan a gépbe hogy lehet ventilátor hiba, de nem az.
Szerintetek videokártya vagy monitor hibára jellemzőek amiket leírtam? A GTX 560-am még fél éves sincs úgyh nem örülnék ha az lenne :/ :/

Tuningoltad a VGA-t?
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
gyurmi írta:
Sziasztok!

Szerintem alaplapi hiba. Megállt a rendszer, így szétküldte a gép többi részében hogy álljon le.
Ha az egér állt le elsőnek akkor biztos nem VGA hiba.
Szerintem az alaplap, de várj még mások szavára is.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Thomech avatar
wdavid írta:
a rövid ön teszt 30 másodperc után ezzel az üzenettel leáll....szerintetek ez azt jelenti h haldoklik a vinyóm?

https://i42.tinypic.com/35jynq1.jpg

a kondícióra 99%ot ír am de nem tudom h ez mennyire számít 😜

Szerintem se lehet hinni ennek a proginak, nekem is ilyen vinyóm van és sajnos az enyém is döglődik de kondíció 100 meg teljesítmény is 100 és mégis szar mert nagy az elérési ideje valami lett vele a youtube on szaggatnak a hangok lassú az egész gép, és az a legjobb hogy még csak fél éves winyó!
Amíg megy minden normálisan főleg a létfontosságú játékok addig NO PARA! 😃 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
persze lehet még ilyet kapni. De mivel tudtommal már nem gyártanak ilyen vinyókat, csak használtan tudsz venni. Én olyan helyről venném ahol vállalnak valamiféle garanciát rá, használt vinyóknál sosem lehet tudni hogy mikor jelenik meg pár badsector.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
niteforce írta:
zsolty87 írta:
Megnézem és köszönöm a válaszokat. ha valóban a vinyó a hibás, akkor szerintetek lehet még kapni olyan vinyót ami szürke színű szalagkábellel csatlakozik az alaplapra,

nekem van szürke jack kábelem is, nem tud azzal semmilyen vinyó csatlakozni.
a szín az nem számít, a típusa milyen?
pl IDE (a legvalószínűbb) vagy sata vagy SCSI vagy nem tudom.

Hát a gép kb 6-7 éves szóval szerintem IDE kábel lehet. A színt csak azért írtam hogy ha valakinek régen volt ilyen vinyója, akkor hátha jobban emlékezik rá, hogy milyen kábel lehet.
0
0
0
0
niteforce avatar
zsolty87 írta:
Megnézem és köszönöm a válaszokat. ha valóban a vinyó a hibás, akkor szerintetek lehet még kapni olyan vinyót ami szürke színű szalagkábellel csatlakozik az alaplapra,

nekem van szürke jack kábelem is, nem tud azzal semmilyen vinyó csatlakozni.
a szín az nem számít, a típusa milyen?
pl IDE (a legvalószínűbb) vagy sata vagy SCSI vagy nem tudom.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
Flash avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Olyan gondom van hogy van nekem egy picit régebbi gépem, ami nagyon lassú. De annyira hogy még egy txt szövegfájlt is percekig tölt be. Nem játékra használom, csak netezek vele, és nem is akarok még újat venni. Lehetséges hogy azért ilyen lassú mert rossz már a winchestere? Amikor vettem akkor még a jobb gépek közé volt sorolható, szinte minden játékot vitt. De most már csak netre használnám, de a weboldalakat is lassan tölti be. Szóval szerintetek egy vinyó csere megoldaná a problémát?

Azért nem árt, ha megnézed a vinyót HDD Sentinel-el.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ennek tudatában tényleg esélyes, hogy elromlott a HDD, sectorhibás lesz. Biztonság kedvéért cseréld le az ide kábelt, néha nüansznyi hibán múlik minden.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
apetit1989: ha nekem írtad, már megvolt. Nem lett jobb. Ugyanolyan lassú maradt.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Olyan gondom van hogy van nekem egy picit régebbi gépem, ami nagyon lassú. De annyira hogy még egy txt szövegfájlt is percekig tölt be. Nem játékra használom, csak netezek vele, és nem is akarok még újat venni. Lehetséges hogy azért ilyen lassú mert rossz már a winchestere? Amikor vettem akkor még a jobb gépek közé volt sorolható, szinte minden játékot vitt. De most már csak netre használnám, de a weboldalakat is lassan tölti be. Szóval szerintetek egy vinyó csere megoldaná a problémát?
0
0
0
0
wdavid avatar
az a furcsa h a teszt nem fut le de pl játék alatt semmi gond 😃 most próbáltam BFBC2vel és nem akadt be a kép mint tegnap MW3nál 😃 Hireen-t én is ismerem azt lehet kipróbálom még 😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Igen, ismerem, hasznos cucc. Én gépet szerelni Seatools + ubuntu kombóval járok. Ubuntut a live funkciója végett hasznos és mert van rajta memtest86+
0
0
0
0
zsivko avatar
apetit1989 írta:
A SeaTools nem hazudik neked a HDD állapotáról. Fel kell írnod cd-re, BIOS-ban a bootolást CD-romra állítod, és felbootolod.

Én is ezt a programot használom és nagyon biztos eredményt ad.
Van egy úgy nevezett HIREN lemez, olyan összeállítás amiben minden hasznos program van benne, köztük ez a SeaTools.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A SeaTools nem hazudik neked a HDD állapotáról. Fel kell írnod cd-re, BIOS-ban a bootolást CD-romra állítod, és felbootolod.
0
0
0
0
zsivko avatar
wdavid írta:
a rövid ön teszt 30 másodperc után ezzel az üzenettel leáll....szerintetek ez azt jelenti h haldoklik a vinyóm?

Én sokszor használtam ezt a programot és szinte soha se mond igazat, de ez az én tapasztalatom.
0
0
0
0
wdavid avatar

0
0
0
0
dzsanni94 avatar
akkor azért ment tönkre az a kettő jó kártya.
ja meg mi az a switch card? mert nekem benne volt a gépemben amikor az első tönkre ment és akkor én arra gyanakodtam
a gép bios-át is frissitettem de amikor én gépeztem akkor rendesen elment a COD MW3 full beállításon
0
0
0
0
GAMER2 avatar
dzsanni94 írta:
üdv
lene egy olyan prbolémám ogy vanegy Asrock ALiveXfire-eSata2 r3.0 alaplapom amibe egy AMD Athlon 64 X2 4000+-os proci van egy 400W-os táp ami Codegen 300XX ésegy Nvidia GeForce 8800GT videokártya
na de az lenne a problémám hogy gáz hogy 2 videokáetya is repült belőle nem akarok 3.at is😀
mit kellene benne cserélnem???

Tápot, de azonnal, mert a Codegen egy nagy rakás szar!😶
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
üdv
lene egy olyan prbolémám ogy vanegy Asrock ALiveXfire-eSata2 r3.0 alaplapom amibe egy AMD Athlon 64 X2 4000+-os proci van egy 400W-os táp ami Codegen 300XX ésegy Nvidia GeForce 8800GT videokártya
na de az lenne a problémám hogy gáz hogy 2 videokáetya is repült belőle nem akarok 3.at is😀
mit kellene benne cserélnem???
0
0
0
0
DeanRain avatar
GAMER2Lehet tényleg ez a gond. A CCC panelnál a felbontás állítás közben kék halál van. Lehet tényleg ez a probléma forrása.Hibás a driver...már csak meg kellene keresnem a korábbi driver-t.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
DeanRain írta:
apetit1989Hali!Akkor a HDD -re voksolnék.Elég régóta nem lett újrarakva az op.rendszer.Az a gond,hogy rengeteg adat van rajta és nem tudom lementeni,mert nincs külső ,sem más belső merevlemezem. DVD lemezem meg végképp nincs annyi,hogy ennyi adatot eltudjak tárolni:S
Szar egy helyzetben vagyok. Alaplap,RAM,tápegység most lett cserélve...csak nem ezek hibásak.
Még amire gondolok az a videó kártya driver hibája. Nem rég raktam fel az újat..azóta fura az asztal képfelbontása is..nem tudom normálisan beállítani. Olyan zizisnek látszik,pedig majdnem maxon van.:S

Akkor ne a legújabb driver-t rakd fel hanem az egyel hamarabbit!😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció