Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De amúgy mivel 1 290 vagy GTX970 árából majdnem veszek 2 280X-et, lehet így fogok tenni.
Nincs valami összehasonlítás, hogy hogyan teljesít 2 280X 1 290 vagy GTX970 ellen?
Jó rendben 😀
A 280X-et már be tudom szerezni 48 ezer körül, míg mind a 290 és a GTX970 100 ezer körül vannak.
Ez mellett ott van a kevesebb fogyasztás, a Multi Frame AA, és a Dynamic Super Resolution vagy a VXGI... amik újítások voltak nála. 😀 Többit meg Gaboo7 mondta, és most ennek az ár érték aránya is remek vagy is a 970 nek. 😀
Amúgy 1 kérdés:Vajon az MSI Afterburner okozhatja azt,hogy pl beállitom a grafikát és leokézom néha teljesen lefagy a gép a fan 100% megy és muszáj kihuzzam a gépet.Mert általában akkor fagyott igy ki mikor az MSI Afterburner-t használtam arra,hogy nézzem játék közben az FPS,GPU,CPU adatokat.A progi okozhatja vagy esetleg a videókártya a hibás? Bár mondjuk csak ma csinálta ezeket a kifagyásokat mióta feltettem az új drivert és le is töröltem és feltettem ma 14.4-et.Azelőtt 14.7beta volt és azzal nem csinálta ezt csak 1x idáig.
Memória hűtés
De bőven elég OC szerintem egy átlag játékosnak 😀 a metro 2033 alatt volt,hogy 10fps+ is adott..Játék függő amúgy az OC is ha jól tudom 😀
De ez miatt lehet baja a kártyának?
Amd is rá állt a hibára hamarosan javítják.Itt a link
[LINK]
Addig tedd vissza a 14.4 amíg nincs javítás.
Nincs CPU limitem mert az csak 60-70%-on jár max.
7970 DC2T:
280X DC2T:
Szerintem a képekhez nem kell semmit hozzáfűzni.
atemi105: Hogy van-e a lapodon Pci-e csatlakozó, semmi mást.
Ha olyan nagy baj lenne, akkor gondolom nem ajánlaná szinte mindenki a DC2-DC2T szériá.
De a DC2T-nek már van memória hűtése?
Mert én is hallottam hogy az asusnál voltak ilyen gondok. Csak azt nem tudom hogy most is van-e.
Vagy oda már az új gtx 970,980 kártya fog kelleni?
tucanagabor: Valóban csendesebb a Sapphire, az viszont nem igaz hogy a Gigabyte-ot jobban lehetne húzni... Nem gyártó hanem inkább GPU függő a tuning amit ugye mindkét gyártónak az AMD szállít. Az igaz hogy a Giga merészebb a gyári OC-val de ez néha úgy sül el hogy az általuk belőtt órajeleken hosszútávon nem stabil a kártya. Az ASUS 280/280X DC2 szériájáról pedig lemaradt a memória hűtés...
Van egyáltalán lényege?
HD7950@1.275V (R9 280) 1202/6800Mhz
Ahhoz hogy kinyírj egy kártyát BIOS-t kell módosítanod, mivel a gyári BIOS sosem enged akkora fesz értéket állítani hogy az veszélyes legyen.
2-3 szor kiírja majd szanaszét fagy a rendszerem. A 14.7-essel működik rendesen.