Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomech avatar
DarthRoni írta:
sziasztok beszart a gépem az mitől lehet h elkezd bootolni aztán kiadja a windows ikont és ahogy töltené be az asztalt egyből ùjraindul EZ MIEZ???
lécci segìtsetek mi lehet vele? 😞((

Szerintem HDD kuka lesz mivel nekem ugyan ez volt! Újra raktam a gépem bírta pár napig és utánna már nem is indult el, nem is érzékelte a gép a HDD-t!
0
0
0
0
no avatar
suvi írta:
Sziasztok.Eddig az volt a problémám hogy kikapcsolt a monitor játék közbenÿ(WOW;COUNTER STRIKE)azt irta no signál,
elvittem a gépet szervizbe mert még garis,letesztelték nem találtak hibát haza vittem egy orát ment ujra ua. a jelenség, reset és semmi led kigyullad ventilátor forog de más semmi.MIT TEGYEK

üdv:suvi

Monitor hiba az előzp monitoromnak ez volt a baja és így használtam teszteltem minden alkatrészt de a hiba nem szünt meg majd a válság miatt kinlodtam de aztán mikor lángrakapott a monitor és köpte ki a tözet magából jött egy monitorcsere és láss csodát megjavult😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
sziasztok beszart a gépem az mitől lehet h elkezd bootolni aztán kiadja a windows ikont és ahogy töltené be az asztalt egyből ùjraindul EZ MIEZ???
lécci segìtsetek mi lehet vele? 😞((
0
0
0
0
online22 avatar
a játékok meg minden működik rendesen ( a cod 6-7-8 akad még közepes grafikán is) mondjuk a sniper elite v2 megy maximum grafikán 1920x1080 ban tökéletesen jah és ha nem is játszok a gépen akkor is úgy zúg a tápegység-ventillátor mintha valami játék maraton után lennék 😜 az a helyzet hogy én gépekbe sose nyúltam még bele bevallom még videókártya sose volt a kezembe 😆 szóval én nem merek mozgatni semmit 3 napja volt szervizbe a gép mert garanciával kicserélték ugye a tápot most mennyek vissza hogy megint rossz vagy hogy mozgassanak már meg valamit? és azt ajánlották hogy valami túlfeszültség elleni konektort vegyünk 5-11 ezerért 😜 de nem értem hogy mért csak néha nem ilyen szabályosan hogy mondjuk minden 3. indításkor még csak nem is így hanem találomra 5.-ére 2-ára indul valamikor érted nem??
0
0
0
0
cseszka avatar
Az ha nemjön be és hosszan sipol egyet akkor valami nem pké.Akkor próbáld meg sorra megmozgatni a tápkábeleket.Vagy huzd le egyyenként rakd vissza öket.
------------------------------------------------------------------------------------
Most lesem,annak a Corsair tápnak simánn birni kell az 5770 kártyát,söt kettöt is.Esetleg lehet a vidikari is a ludas.😕
0
0
0
0
online22 avatar
pár napja lett cserélve a táp 500 w-os ra mert elromlott de régebben az 550 w-ossal sosem volt ilyen egészen 2 éven kersztül de az a táp is így kezdte hogy egyik napról a másikra nem indult hanem 1et sípolt hosszan indításkor és utána meg is adta magát végleg a mostani táp még csak 3 napos és már kezdi?! 😲 jah és ha bejön a gép akkor az elején egy rövidet sípol csak ha nem akkor hosszan egyet.
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát átlagban rövidet kell h sipoljon,ugymond csak pittyen egyet ha minden okés.Ha többet sipol,valamint sipolások hossza is változik akkor valami gond lesz.Nálad akkor valszeg a vga-körül lehet.Nemnésztem mien géped van de:nézd meg a vga rendesenn illeszkedik e a pci-e sslotban,ha kell neki tápkábel rendesenn rávan e dugva,esetleg a tápod minösége,pl ha gagyibb és megfáradt,nembiztos h leadja azt a feszt ami kell a vga-nak,esetleg alaplapi meghibásodás,mert onnan is kap áramot,ha joltom max 75W amit onnan feltud venni,igy ha nem is kell neki több áram pl a táprol,és a lapbol kapja itt is lehet probléma.
0
0
0
0
online22 avatar
Üdv! A problémám az lenne hogy bekapcsoláskor nem mindig hosszan sípol a gép és a monitor nem jön be de az egér és billentyűzet meg ugye elindul, világítanak és ennyi volt a monitor meg nem "aktiválódik". Ilyenkor újraindítom és valamikor 8 adjára indul be a gép rendesen monitorral valamikor elsőre is beindul valamikor meg 1 napig nincs vele ilyen baj. Erre mi lehet a megoldás?
0
0
0
0
no avatar
gamer1025: nekem néha csak úgy magától "megfordul" az y és az x tengely (pontosabban az y x lesz, és vice versa) amikor bekapcsolom a gépet, és én sem tudom mi okozza, nem túl drága egereknél ez egy gépes ismerősöm szerint "normális" jelenség 😕

bár nekem csak ki kell ilyenkor húzni és visszadugni 😃
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha minden ki lett cserélve próba cuccra és azzal ok akkor egyértelmű hogy a monitor kakilt be 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Krinya15 írta:
Badboylol írta:
Krinya15 írta:
Sziasztok! Nemrég valami gond lett a géppel... Először a Shift-be figyeltem fel rá majd a GTA San Andreasba... az utóbbi 1-2 hétbe már rendszeresen villog a kép (ritka mikor nem), de nem tudom mért :/ Csere videókártyával,Ramal,procival,táppal ugyan ez a jelenség.
Videó :

http://www.youtube.com/watch?v=knVZeblO9W8&feature=youtu.be

Monitor game over!

Biztos hogy monitor? Garis még, potyára nem szeretném utaztatni, ráadásul közel sincs a hely ahol megnézik vagy cserélik

Biztos, hogy a monitor. Szerencséd, hogy garanciában van, másképp kuka...
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Badboylol írta:
Krinya15 írta:
Sziasztok! Nemrég valami gond lett a géppel... Először a Shift-be figyeltem fel rá majd a GTA San Andreasba... az utóbbi 1-2 hétbe már rendszeresen villog a kép (ritka mikor nem), de nem tudom mért :/ Csere videókártyával,Ramal,procival,táppal ugyan ez a jelenség.
Videó :

Monitor game over!

Biztos hogy monitor? Garis még, potyára nem szeretném utaztatni, ráadásul közel sincs a hely ahol megnézik vagy cserélik
0
0
0
0
niteforce avatar
nem játék hanem net, esetleg alatta zene.
fényerő 0, CPU max 800 ha nem pörgetem 245 MHz
0
0
0
0
akos328 avatar
Mit jelent h intenzív használat, játék? mert ha igen akkor normális.
Nekem Xperia X8-am van 2 éves, amikor megvettük, 1-2 napon keresztül felfedeztem miket tud, éjjel nappal ment nyomogatta, játszottam stb, 1-1,5 óra után 95-100%-os akksi szintről 15%-alá ment.
De ez függ a kijelző megvilágításától is, illetve mit játszol, mennyire pörög a CPU
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok!
Az normalis hogy a telefonom (Samsung galaxy ace) akksija nagyon merul?
Tudom hogy okostelefonok nem birjak tul sokaig, de az enyem 1 ora intenzivebb hasznalattol teljes toltottsegrol lemerul riasztasi szint ala. Fel nap visszafogott hasznalatot se birt ki teljesen pedig 245 MHz re levettem a procit. Ez ido alatt repulo modba volt a telefon es csak ugy 6 ora zenet hallgattam de ugy hogy ez alatt kb 4 szer nyitottam fel a kijelzot 20 masodpercre.
ez eleg idegesito hogy kb annyit bir mint egy kozepes netbook.
A telefon egy eves. Ha amugy nem ilyen akkor veszek egy uj akkut bele, de ha ilyen amugy is akkor nem koltok ra.
0
0
0
0
Csatesz avatar
Krinya15 írta:
Videó :

Monitor game over!
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Videó :

0
0
0
0
NTSC Jani avatar
zsubnalov írta:
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy nem ismeri fel a gépem az előző HDD-m? Amikor elindítom kiírja az alaplapom gyártóját és nem megy tovább. Ha meg megnézem, hogy közbe mit csinál írja, hogy felismerte de nem megy tovább. Mi lehet a baj?

Van rajta op.rendszer?

Ha van, akkor ki kell írni valami olyasmi söveget, hogy boot disk failure. Újra kell rakni a rendszert ebben az esetben, mert a Windows nem bocsájtja meg az alaplap cserét.

Ha nincs rajta op.rendszer, akkor lehet, hogy az a baj.

Vagy nem rendszerlemezként akarod használni? van másik vinyó is a gépben? Mert akkor át kell állítani a vinyók közöti sorrendet a bios-ban.
0
0
0
0
xoki avatar
Nem tudod hogy pont ide illik e de az lenne a problémám, hogy amikor kikapcsolom a gépem (start/kikapcsolás), akkor no signal lesz a monitoron, meg leáll a vgahűtő, ledek stb de viszont a táp továbbra is működik, és csak az inditó gomb hosszantartó lenyomásával tudom leállítáni. Ez a probléma 1-2 napja jelentkezett. MI lehet a megoldás? Táp csere a végső javaslat legyen, mert vga ra sporóltam és nem lenne jó ha ezt is cserélni kéne.(bár szerintem az lesz😞)
Előre köszi a segitséget és pls privát üzibe....
0
0
0
0
zsubnalov avatar
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy nem ismeri fel a gépem az előző HDD-m? Amikor elindítom kiírja az alaplapom gyártóját és nem megy tovább. Ha meg megnézem, hogy közbe mit csinál írja, hogy felismerte de nem megy tovább. Mi lehet a baj?
0
0
0
0
CrucioIsAwesome avatar
Hali, nálam is lenne egy kis probléma. Illetve nem nálam, hanem haveromnál a gép nem működik rendeltetésszerűen.
A gép adatai:
processzor: Intel i5 2500k
RAM: 4gb kingston
videókártya: Asus HD6970 DirectCUII
Alaplap: gigabyte z68x-ud3p
Nos a probléma az lenne, hogy 1280×1024-ben tud egyelőre játszani csak, és ott is elég kevés fps-e van. Metro 2033-ban van 40 fps-e, Skyrimban 40-50 között, de a Bad Company 2-ben 90-120, miért?
0
0
0
0
gamer1025 avatar
csá én azt szeretném kérdezni hogy az egér mért áll le valamikor csak ugy magától
0
0
0
0
lordvader1995 avatar
kosz a segitseget de inkab veszek uj ramot nem kockaztatok
0
0
0
0
no avatar
Hali! egy kis segítséget szeretnék kérni. 2 napja feltelepítettem a COD4-et és elkezdtem vele játszani. tegnapig semmi baj nem volt utána azonban kiírta ezt a hiba üzenetet:A memórián nem végezhető el akövetkező művelet: read. Én mint kezdő kisinas leokéztam( ezután kilépett a játékból) és újra elindítottam egy játékokt ezúttal a FIFA 11-et. Ezzel is elkezdtem játszani majd ennél is kiírta... Ma meg megint COD-oztam ugyanaz történ és a FIFA11-NÉL IS. Próbáltam utánanézni és néhány helyen azt írták hogy driver hiba lehet a gond. Oké feltettem a geforce 210 driverprogramját és aközben is kiírta. Meguntam és kiléptem.
Ezután már semmit nem voltam képes elindítani. se feladatkezelő,se internet,se COD se FIFA semmi...Oké ujraindítottam a gépemet és ugye betöltötte a szokásos dolgokat és amikor behozza az asztalt akkor látom hogy csökkentett módban van a gép. Ezután kivettem VGA-t a gépből így pedig simán működik minden. Elképzelhető hogy VGA-nak van baja??
0
0
0
0
apetit1989 avatar
lordvader1995:
Cseréld ki a ramot. Létezik ugyan egy megoldás, de nem nagyon ajánlanám, zsákbamacska az egész. A ram modulon több memória IC van, azok közül ki kell saccolni, hogy melyik lehet a hibás, és morbid módon egyszerűen el kell távolítani róla. Éles késsel alá kell nyúlni és kitépni onnan. Értelemszerűen ilyenkor veszít a kapacitásából 128 vagy 256MB-nyi memóriát, ez a modultól függ.
norbertsolider:
Továbbra is fenntartom, hogy a géped fizikailag hibás, nem kell oda BIOS flash. Véleményem szerint nem a VGA, hanem a RAM a hunyó. Akkor is, ha a sípoló kód nem erre utal. De lefagyásokat okozhat rossz felületű HDD, rossz tápegység vagy akár alaplap hiba is. Tesztelni kell.
gacso:
Érdekes hiba, elsősorban próbáld ki az egeret egy másik gépen, azzal legalább megtudod, hogy az egér okozze a hibát. Szerintem nem, szoftverhiba lehet inkább, egy win reinstall hasznos lehet.
0
0
0
0
gacso avatar
Üdv! Az lenne a problémám hogy van egy ilyen egerem: Chicony MS-5805w és "akadozik" időnként. WIN7 64 Bites oprendszerem van. Tudtok valami megoldást erre?
0
0
0
0
norbertsolider avatar
niteforce írta:
norbertsolider írta:
Még az a bajom , hogy pendrivra másoláskor szinte mindig , de netezés közben is előjöttek random kékhalálok. (mondták már , hogy rakjam 800mhz-re a ramokat meg nézzem meg más modullal , de ugyanúgy előjön a hiba)

BIOS frissítést próbáltál?

Még sosem csináltam ilyet 😕
0
0
0
0
lordvader1995 avatar
szevasztok mikor telepitek jatekot vagy kicsomagolok akkor mindig CRC hibat jelez a gepem azt mondtak hogy a memoriaval van a baj vegigfuttatam a memoriadiagnosztikat es az irta ki hogy memoriahibas a gepem aztan azt is mondtak hogy huzzam le a memoria frenkvenciajat en le is huztam a bioszban de ugyanolyan hibas ket memoria van a gepemben egy 2GB es egy 512MB-es es azt is kideritettem hogy a 2 GB-sel van a gond azt szeretnem kerdezni hogy vane megoldas arra hogy ne keljen uj memoriat illetve ramot vegyek
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ezek a random lefagyások márpedig hardver hibának tűnnek
0
0
0
0
niteforce avatar
norbertsolider írta:
Még az a bajom , hogy pendrivra másoláskor szinte mindig , de netezés közben is előjöttek random kékhalálok. (mondták már , hogy rakjam 800mhz-re a ramokat meg nézzem meg más modullal , de ugyanúgy előjön a hiba)

BIOS frissítést próbáltál?
0
0
0
0
norbertsolider avatar
0
0
0
0
roberto888 avatar
Ha egyszer csinálta, és utána nem, akkor valószínűleg tényleg csak rosszul van berakva a kártya. Rakd vissza megfelelően.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
apetit1989 írta:
A gigabyte [url=http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?PHPSESSID=1jajln00d7uscfcjupttmvm133&/topic,2248.0.html]hivatalos fórumán[/url] fent vannak a sípolások jelentései. Az szerint a grafikus kártyával van a gubanc. A fórumon annyi áll "graph. card is not inserted correctly" , de ettől még nyugodtan meglehet, hogy a kártya fizikailag hibás. Én mindenesetre nyomatnék egy memória tesztet is, csak azért is.

Tudnál mondani valami programot , ami kiszűrné , hogy mi a hiba a VGA-ban? (Mert a Furmark rendesen végigmegy.)
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A gigabyte [url=http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?PHPSESSID=1jajln00d7uscfcjupttmvm133&/topic,2248.0.html]hivatalos fórumán[/url] fent vannak a sípolások jelentései. Az szerint a grafikus kártyával van a gubanc. A fórumon annyi áll "graph. card is not inserted correctly" , de ettől még nyugodtan meglehet, hogy a kártya fizikailag hibás. Én mindenesetre nyomatnék egy memória tesztet is, csak azért is.
0
0
0
0
norbertsolider avatar
Sziasztok egy órával ezelőtt kikapcsolt a gép és pár másodpercenként hosszabbakat sípolt. Most meg megpróbáltam bekapcsolni és megy. Többször kaptam kékhalált , de memóriával nemhiszem , hogy gond lenne mert több modullal is csinálta ezt szerintetek mi lehet a baj?
0
0
0
0
shurk avatar
Hello!
Eddig jó volt a FIFA12 de most rettenetesen szaggat és lassú,hirtelen megváltoztak a beállítások meg minden,a többi játéknál csak kisebb szaggatások vannak,vannak olyan programok amiknél megváltozott vagy eltűnt a logó,pl:Advanced System Care 5 és a hasonló programok.Vírusos a gép vagy mi lehet a baj ?
0
0
0
0
roberto888 avatar
galex írta:
hali. valamiért pár napja néha befagy a gép. minden nőrmál hőfokon van szal nemtom mitől lehet. ötlet?

Vegyél új tápot! Nem bírja el a konfigodat! Nagyon gyenge az a tápegység. Egy darab 12V-os ága van, az is csak 16A-al terhelhető. Ez egy gyengébb gépet is épphogy csak elbír, nemhogy egy Phenom II X4-et! Vegyél valami márkásabbat, ami minimum 400W-os. Pl.: FSP, Corsair, Antec, CoolerMaster.
0
0
0
0
akos328 avatar
Vírus, egy program hibás működése, instabil op rendszer bármi lehet. MIközbe szokott lefagyni?

Egy jó tanács hetente netezés után futtass 1-2 rendszerkarbantartót. CCleaner, Fcleaner, Glary utilities, Wise reg cleaner.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
hali. valamiért pár napja néha befagy a gép. minden nőrmál hőfokon van szal nemtom mitől lehet. ötlet?
0
0
0
0
Gobey avatar
Megoldaná a problémát, ha az egyik házban lévö ventillátort lekapcsolnám?
0
0
0
0
niteforce avatar
Gobey írta:
ez a táp jó? http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/napajanja-i-dodatni-ventilatori/napajanje-500w-thermaltake-litepower-12cm-fan-lt-500.html

nem rossz
0
0
0
0
Gobey avatar
ez a táp jó? http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/napajanja-i-dodatni-ventilatori/napajanje-500w-thermaltake-litepower-12cm-fan-lt-500.html
0
0
0
0
niteforce avatar
Gobey írta:
Az segitene, ha a proci vissza venném 3 Ghz-re?

nem. ha nem akarod hogy tönkretegye a gépet cseréld ki.
ideiglenes megoldás: ne használd
0
0
0
0
Gobey avatar
Az segitene, ha a proci vissza venném 3 Ghz-re?
0
0
0
0
Gobey avatar
niteforce írta:
Gobey írta:
Sziasztok, van egy gépem: AMD Athhlon X2 3,5 Ghz OC
GTX550 Ti OC- MSI, 4gb RAM ÉS EGY 500W-os táp- Spire JEWEL.
Részletesen megnézhetitek a profilomba.. szóval az a problémám, hogy gép játék közbe(pl MAFIA2) ujraindul... Én a tápra gyanakszok, de elég kellene, hogy legyen 500w...van ötletetek?

az 500 W bőven elég, viszont a táp az szar.
Cseréld le ezek valamelyikére:
FSP APN-400-60
Chieftec CTG 400W
ezek olcsók de jók.

Mi a helyzet a bloubery-vel? Ezért indul ujra, a táp miatt... van-e valami ideglenes megoldás?
0
0
0
0
niteforce avatar
Gobey írta:
Részletesen megnézhetitek a profilomba.. szóval az a problémám, hogy gép játék közbe(pl MAFIA2) ujraindul... Én a tápra gyanakszok, de elég kellene, hogy legyen 500w...van ötletetek?

az 500 W bőven elég, viszont a táp az szar.
Cseréld le ezek valamelyikére:
FSP APN-400-60
Chieftec CTG 400W
ezek olcsók de jók.
0
0
0
0
Gobey avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Erik94 írta:
Hozzávaló driverrel a legujabbal már nemtdum pl verbatimt fel sem ismeri😕

nincs is tudtommal DVD meghajtóhoz driver...
0
0
0
0
shurk avatar
jtrlvksz írta:
Gondolom olyan helyre próbálód tölteni, ahol írásvédettek a fájlok. Pl egyenesen C:\-re.

Köszi a segítséget, most már működik.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció