AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
rambustibi78 avatar
csuz-li:
Látom kikezdtek a "kék szemüvegesek". Ne csüggedj, ők már csak ilyenek.
Jól megmondják a hülyeségeket, saját in-game videótesztet egyik sem tud prezentálni.
A lényeg, hogy az FX sz@r mert:
- "cpu limites"
- "annyit fogyaszt, hogy Pakson ez miatt lesz új reaktor építve"
- "nagy a hőtermelése, ezért olvad a sarkvidéki jég"
- "nem hajcsa ki"

Csodálatos lehet játszani 4K-ban 4db 980-al, mikor a 4GB Vram oda kevés, mint "sűnben a dajer", 😂
Ide csak röhögni járok. Minőségi, érdemi beszélgetést és eszmecserét, tapasztalat megosztást máshol kell folytatni 😉 Ez nem az a hely.... 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
cseszka : nincs osztályzata, hagyd a fenébe... ez nálunk kb annyit ér mintha bedobnád egy gödörbe a pénzed és elásnád... 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Én ezt néztem,de gyanusan olcsó....
[LINK] igaz szerb oldsl,és én itt is élek,de....i7 4770K (állitólag uj 36hó garancia + alaplap gigabyte G1 Sniper 5.....135eu kettö eggyütt???Akár hogy is néztem minimum 600Eu nálunk boltban a lap meg a proci eggyütt....
0
0
0
0
Vigilante avatar
Elég kemény különbségek! 😆

https://pclab.pl/zdjecia/artykuly/radek/2014/centurion/charts/def/gta4_1920.png

Én pont ezért, használtan vettem 2600K-t 45e-ért, sztem full jó vétel volt. 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Olaj a tűzre... Fx 9590 5.1Ghz vs i5 2500k 4.5Ghz. WTF az Fx lassabb. 😂

[LINK]

Pár CPU igényes cím. 😊

[LINK]

https://kepfeltoltes.hu/150630/1327594634.3286-image-f_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Értem,akkor nemszóltam.😃https://kephost.com/images/2015/06/30/ace-ventura-sorry-o.gif
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ilyen közegben még épphogy elviselhető.
https://kepfeltoltes.hu/150630/375813037let_lt_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
cseszka avatar
Olyan jót vitatkoztok.😆😆https://www.kephost.com/images/2015/06/14/ace-ventura2.gif
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Vigilante: Azt az oldalt valami Intel b@zi hozta létre, amúgy is csuz-li több 100k gépet rakott össze... Legóból.

csuz-li: Referenciamunkáidat biztosan lefotóztad, így feltételezem több száz gépről van fotód, dobj már egyet. JA, hogy az nincs. Mostanit is a tudatlan helyi Pc boltos rakta össze. 😂
0
0
0
0
Vigilante avatar
csuz-li: Jó régen foglalkozhatsz gépekkel, amikor ilyen tévhitekben leledzel, hogy 2 Fury X-et kihajthat AMD CPU! 😆 Tessék itt van teszt is róla, hogy még GTA V alatt spec a 3570K is veri a legerősebb AMD procit! 😆

[LINK]

Ezt egyben küldeném rambustibi-nek is, csak hogy lássa, van ott ám CPU limitje! 😆
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Túl régóta foglalkozom gépekkel

Ezt ne hangoztasd, vagy esetleg fűnyíróGÉPekre gondolsz. 😊

lelkes gyerekek

42 vagyok, gyerekkor már rég elmúlt, bár nem tagadom néha gyereknek érzem magam, de a kettőt vonatkoztassuk el... Gondolom te 67 és a halál közt. 😜

intelIA32: Spoiler!
https://kepfeltoltes.hu/150630/P1240004_105415_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Itt már integrált Gpu is látható, képzeld azt hogy a soroló Gpu. 😶 😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Luiboy: Spoiler!
https://paramoral.eu/e107_files/public/1398884015_35_FT6906_kapal1xx.jpg

Aki azt állítja, hogy egy FX9590 ugyanott van mint egy 4. genes i7, azzal nem tudok mit csinálni. Ezt a legbígottabb AMD fanatikus sem gondolhatja komolyan.
Azért drágább, mert alacsonyabb órajelen, kb fele annyi fogyasztással (és arányosanl kisebb hőtermeléssel) többet tud.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: Ha neki elfogadod bemondásra, akkor nekem miért is nem? Vagy nekem miért kéne bárki állítását bemondásra elfogadni? Túl régóta foglalkozom gépekkel ahhoz, hogy városi legendákban, meg fórumozó lelkes gyerekek állításaiban higgyek
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Szvsz veled ellentétben Kehbya tudja miről beszél, ha nevetőgörcsöt kap az általad linkelt teszttől, az nem véletlen. Megoldás igen egyszerű, 4way sli 980 tulajdonosa, de gondolom tudja mit tud 2 kártya. 😉
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ott csak "egy szál" dogozik 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nesztek, egy több szálas folyamat
Spoiler!
https://www.3szek.ro/kepek2/20090629212112.jpg
Ez egy 3 magos megoldás.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Köszi a linkeket, majd elolvasom. Ja! Azok nem voltak, akkor bocs...
0
0
0
0
Kehbya avatar
Csuz-li: Tudod mi a baj a tesztjeiddel?
Hogy nincs benne "tapasztalat" millió olyan teszt van, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Legutóbbi 1440p Intel/Amd SLI teszted... köze nem volt a valósághoz, vagy a 4k-s.

Amit én ugyan úgy leteszteltem, persze... és én kaptam azt, hogy ugyan olyan konfiggal kellene. 😊

Viszont ez azt jelenti, hogy van egy teszt, tele mérési eredménnyel, vele szemben meg egy fórumozó állítása, miszerint nem bírja, mert csak. Szerinted melyiknek kellene hinni inkább? Egy fórumra mindenki minden marhaságot beír, azért onnan tájékozódni, főleg ezeket tényként kezelni, elég necces.

Tapasztald már meg a saját bőrödön az egészet... Vegyél 2db felső kategóriás kártyát. (980) azt 400.000 alatt úgy se úszod meg... és teszteld le azokat a teszteket amiket te ide belinkelsz...
Talán elég nagy pofon lenne számodra ekkora összeg kidobása az ablakon.
0
0
0
0
Vigilante avatar
csuz-li: Te most be akarod nekem magyarázni, hogy 2 fury X mellé elég lenne egy AMD proci, akár a legerősebb is!? 😃 Ne röhögtess, komolyan az ilyen állításokkal csak magadat járatod itt le, mint a rambustibi, akinek még az egy darab Titan X-ét sem hajtja ki teljesen a széjjelhúzott FX9590-e! 😆 A titan X-nél meg azért gondolom még erősebb lesz egyszerre 2 fury X, ehhez nem kell atomfizikusnak lenni! 😉
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Már annyi tesztet linkeltem mint égen a csillag, csak épp másik topicban... Miután ezeket elolvastad átszerkesztetted az előző mondandódat és igazat adtál, de bizonyos esetekben engem akartál hülyének beállítani, mivel a te meglátásod szerint ugyanarról beszéltél, közben a téves állításaid szerkesztetted át... Ezzel a szememben egy hazug kis suttyó szerepét sem töltheted be... Google a barátod.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Luiboy: Pont ezt írtam lentebb: A teszt mindenki számára elérhető. Aszerint elbírja. Szerinted nem. Viszont ez azt jelenti, hogy van egy teszt, tele mérési eredménnyel, vele szemben meg egy fórumozó állítása, miszerint nem bírja, mert csak. Szerinted melyiknek kellene hinni inkább? Egy fórumra mindenki minden marhaságot beír, azért onnan tájékozódni, főleg ezeket tényként kezelni, elég necces.
Nem azt mondom, hogy nem vagyok meggyőzhető, csak belinkeled a tesztet, ami bizonyítja, hogy két fury x-hez kevés és ennyi.

Ettől független mai hír: Az eheti AMD felvásárló a Microsoft... Legutóbb talán a Samsung volt? Kabaré.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
csuz-li

Már leírtam de megteszem meg megint.
Személyes tapasztalat hogy az FX alig bírt el 2DB HD 6850-el és a HD 7970 nél az I5 2500K alapon több minimum FPS-t produkált mint az FX 4,4Ghz-n.
Te meg jössz állandóan a tesztjeiddel. 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: Megint állítasz valamit, csak hiányolom a linket, vagy bármit, ami alapján erre a következtetésre jutottál. Egyre inkább az az érzésem, hogy főként más kommentekből tájékozódsz.
Ok. Itt mindenki "Tudja", hogy nem elég, de még senki nem támasztotta alá ezt az infóját semmivel. Alant leírtam, hogy milyen elérhető információim vannak, és abból mi következik. Egy tesztet te is nyugodtan belinkelhetnél, ami ezt cáfolja. Itt már sokszor elhangzott, hogy a 290-et nem hajtja ki. Személyesen tapasztaltam, hogy elég hozzá, de még sosem érveltem ezzel, hiszen ez csak egy állítás, amit nem kell elfogadnia senkinek.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Megint olyan tesztel jössz ahol 7970 Cf szerepel, ráadásul a sima nem Ghz, azon túl ref kártya... Fury a sima 7970-nél 3x gyorsabb. Antarktiszon, folyékony nitrogénes vödörbe mártott Fx sem tud maghajtani 2 Fury-t. 😆 Zen ugyanolyan álom marad mint a bulldozer, emlékszem a bull megjelenése előtt arról beszéltek 300-400% lesz gyorsabb az aktuális i7-nél... jóval lassabb lett. Nemsokára attól fog Zengni a sajtó mekkora hulladék a Zen. 😊 Még fogadni is merek ! 😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát az AMD szerint elég, bár az nem mérvadó, viszont manapság nincs nagyon teszt AMD fx processzorokkal, úgyhogy ezt nehéz ellenőrizni. Amit eddig találtam, abban meg mind az van, mint a linkelt cikkben, de mind régi. Én személyesen csak egy darab kölcsönkapott 290x-el próbáltam a gépemet, azzal simán ment, ennél többet nem tudok, se tapasztalat se cikk. (Bár ugye a "nem elég" kijelentés alátámasztásához sem találtam még tesztet.)
0
0
0
0
Bronson avatar
fx8350 egy Fury X mellé nem elég, nem kettő mellé, már megint itt tartunk...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Már most is tudják sokan, hogy mindenképpen Intelt vásárolnak, holott még nincs hír arról, hogy melyik AMD CPU lesz az alternatíva...
Szó van ugye arról is, hogy vagy egy Zent, vagy egy egyedi fejlesztést tesznek bele, bár utóbbira kicsi az esély, hiszen valószínűleg nem fog annyi Quantum fogyni, hogy abba érdemes lenne egyedi processzort tenni. Mivel egyedi vízhűtéssel van tervezve, így a melegedés miatt nem kell lemondaniuk semelyik processzorukról, tehát azok közül bármelyiket beletehetik.
A dupla GPU-nál meg ugye még egy 8350 is használható, főleg, ha a részegységek rendesen össze vannak hangolva, ami meg egy előregyártott gépnél alap. (itt egy régebbi teszt, érdemes elolvasni: [url]http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-core-i7-3770k-gaming-bottleneck,3407-3.html[/url])
0
0
0
0
Bronson avatar
vannak fanatikusok, akik mérlegelés nélkül mindig és mindenkor Intel processzort vesznek.

nyilván vannak ilyenek, de a többség aki intellel szerelt változatot fog venni, nagyon is tudja miért azt fogja választani... és van egy sanda gyanúm hogy utóbbiból lesz több.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Vigilante: Azért én pontosítanák a cikken, ugyanis nem csak Intel processzorral lesz szerelve, hanem lehet választani AMD és Intel között, mert ők is tudják, hogy vannak fanatikusok, akik mérlegelés nélkül mindig és mindenkor Intel processzort vesznek. Viszont ugye az üzlet, az üzlet...
Vonatkozó irodalom:
[LINK]
[url]http://www.tomshardware.com/news/amd-project-quantum-intel-cpu,29430.html[/url]
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Slot1es Pentiummal anno egy prohardveres tojást sütött.
[LINK]
0
0
0
0
winrar avatar
Én már sütöttem krumplit AMD processzorral, majd holnapra képet is keresek 😂
0
0
0
0
Kehbya avatar
Bronson: senki se szereti a szenes gofrit..
0
0
0
0
Bronson avatar
Vigilante : pedig ha egy húzott 9590 került volna bele, még gofrisütőnek is jó lett volna, kár...
0
0
0
0
Vigilante avatar
tibi, ezt a cikket csak neked! Gondoltam írok egy kis szösszenetet az AMD új gamer masinájáról! [LINK]

Kb ennyit erről! 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A 6300 azért egész korrekt. Azt egy normál gyári AMD propeller is lehűti. Játékra is belehet fogni.
Erő/mag-ban i3 erősebb, de azért ha sok szálat használni tud az adott program, akkor azért már jobb.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
techman86
Gondolom úgy érti hogy a i5 4magos a fx 6xxx meg 6magos, és aki annyira nem vágja a témát, lecseréli.
0
0
0
0
techman86 avatar
looserking

"i5 öt am se érdemes FX-6300 ra cserélni" ez most,hogy jött ide ? 😊
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Ezért imádom ezt a topikot, mint pl.: az fx6300 az 125W 😆
Nem semmi.. 😂 Vannak még hozzáértők.. pfff
0
0
0
0
Puffin avatar
Az FX 6300 95W-os! 😃 Csak megjegyzem... 😆
0
0
0
0
techman86 avatar
jelenlegi lapomat,procimat,memómat cserélem közeljövőben,megfordult a fejemben,egy fx 6xxx,de még is csak i5 2400,2500 lesz ! Fx hiába olcsóbb (használtat veszek) az alá nem elég egy 10 ezres lap,na meg kell egy normálisabb hűtő,szóval ugyan ott van vásárló,és persze nem kap igazi magokat,mint az intelnél 😀 Meg lehet nézni PH-en mennyien cserélik le, az fx-eket.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
További tartalmas eszmecserét kívánok minden kedves gépigényesnek. Hétvégén folytatjuk. Csokoládé ! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Jöttök itt a GTX Titan 3D Mark pontszámaival, amikor én a 750 Ti-vel a 4000-ret sem érem el 😆
0
0
0
0
Dani46 avatar
showtekk miért másoltad le a gépem? 😃😆
0
0
0
0
showtekk avatar
Ez a legjobb, mikor már érv sincs, csak annyi, hogy még ő szórakozik jól a többiek hozzászólásain.. 😆 Nem értem miért olyan nehéz elfogadni bizonyos embereknek, hogy egyszerűen nincs igazuk, főleg ha 1000nyi tény mutatja világosan, hogy nincs. Egyszerűbb lenne Tibi ha simán elfogadnád és továbblépnél nyugiba, többiek szemében is nőhetnél picit legalább.. így nem elég, hogy hülyeséget beszélsz, még napok óta bizonygatod is ennél nincs rosszabb :/
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Látom megy a vita továbbra is: 😀
Én már rég leszoktam arról hogy ezt vagy azt a márkát ajánljam bárkinek.
Akit igazából érdekel hogy meik a "jobb" az több helyen is utána olvas nem csak itt.
Aki meg meggyőzi magát hogy az egyik vagy a másik jobb, azt úgy is nehéz bármien érvekkel is meggyőzni,mert a maga igazát akarja majd érvényesíteni.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
rambustibi78: De jó, hogy megjöttél, komolyan, kezdtél hiányozni. Mindjárt jön Csúz-lí kollégád, aztán ketten lesztek. 😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Még szerencse hogy én nem vagyok intel szimpatizáns...😊
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Jó munka után olvasni a hozzászólásokat, kikapcsol és jól szórakoztat 😆
A négy elemi eddig mindent vitt 😂
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
looserking: Az mind Intel b@zi... Bezzeg ha AMD szív dobogna, megspékelve 4db Tinannal, 4x több pontot kapnának. 😊 Igaz jönnek a 980Ti 4-way sli versenyzők és lemosnák a vigyort... fél áron...😆
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Kehbya: Mentettem már menthetetlen embert. rambustibi78 nem buta, viszont k@rva makacs még nálam is makacsabb, ami nagy szó. Ez tetszik mert megnevettet. Veszek páraoldót, hátha segíthetek feloszlatni a piros ködöt. 😂
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció