Helló. Olyan gondom lenne, hogy az xbox 360 controler kikapcsol néhány játéknál pl. fifába kapufánál vagy nfs rivals-ba ha ütközök. Több mint valószínű, hogy a rezgés miatt lesz, valamiért nem rezeg. Mit tudnék ezzel csinálni?
Bocsi hogy ide írom de nyomató gondom van hátha tud valaki segíteni a gond a következö: Brother DCP-J140W ilyen típusú a nyomtatóm egy hete cseréltem benne patronokat és nem is nyomtattam azóta most próbáltam 3 db A/4 profin gyönyörűen kinyomtatott és a következő képeket mert hogy ezek képek szinte csak magentára és annak árnyalataira nyomtatja miért van ez így ? Én meg értem hogy szar valami de mi mert az első 3 kép teljesen jó és pontosan így jártam ezelőtt is azért is cseréltem patronokat mert a múltkor is így jártam és azt hittem fogy a tinta cseréltem és most a 3. kép utrán újra nem jó frown hangulatjel miért lehet ?
Ide írok ha nem gond.. most hirtelen nem találtam jobb topikot :"D
Egyik ismerősöm laptopot vesz (na én ebben a témában semmit sem tudok...)
Ezen [LINK] kb hogy futna a Skyrim, Shadow of Mordor, esetleg egy GTA 5?
Hali! Kinéztem neten egy HP 550 tipusu notebookot kizárolag internetezésre, és zenehallgatásra. Olcsó, és nem is szeretnék sokat rákölteni, mert feleslegesnek tartom. ezekre elfogadhatö minimálisan? Köszi
Üdv mindenki! Lenne egy olyan nagy problémám, hogy a gépem első bekapcsolásnál leáll a windows betöltésénél, tehát egy olyan 5-6 másodperccel bekapcsolás után. Második indulásra viszont gond nélkül bekapcsol. Olvastam máshol, hogy valakinek az segített, hogyha az alaplapról a chipsetet kivette, majd visszahelyezte. Ezt meg is tettem, elindítottam a gépet, és elsőre elindult szerencsére. Viszont ma megint kapcsoltam volna be, és mintha mi sem történt volna, ugyanúgy leállt első indításra.. Mit tudnék ezzel kezdeni? elég irritáló..
Felraktam Win10-et és a problémám az lenne hogy nem érzékeli hogy bedugom a fülest manuálisán át kell állítani hogy az szóljon ne a laptop hangszórója,ugyan ez van amikor kihúzom nem vált vissza a aptop hangszórójára.
Tudtok valami megoldást?
Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a chipset kifejezés? Lenne 2 alaplap. Egy 890es és egy 970es chipset-tel rendelkező, de nem tudom, hogy mi a különbség a kettő között. AM3+ procihoz kellene a lap. 8320-as CPU hoz... Köszönöm!
Ubuntut szeretnek telepiteni a laptopomra de elakadtam vele.
Akar try ubuntu,akar install ubuntu opciot valasztom elkezd tolteni aztan beakad es mind az 5 pont kigyulva marad
Ubuntu 15.04 et probalok tepepiteni amit rufus-al egy 8gb s usb re raktam fat32 es formatummal.
Mi lehet a gond?
Ha egy HD5670-et elbírt a tápom akkor egy GTX 650-nel sem lenne gond, jól gondolom? Illetve arra lennék kíváncsi, hogy a procim nem fogná vissza a videokártyát?
Igazából, ha a monitorom maradhat, mert az nem probléma, illetve a táp a gépház, dvd olvasó és ezek a mellékes dolgok megfelelőek. Tehát csak alaplap, processzor, vga és memória bővítés kellene, akkor úgy gondolom, hogy olyan 100 ezer forintot tudnék rászánni, tehát ennyiből mit lehetne kihozni.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis nem vagyok nagyon tájékozott hardveres téren. A profilomban megtalálható "Gépem"-et szeretném felfrissíteni. El is kezdem gyűjteni a pénzem és szeretnék karácsony, újév táján megtenni a szükséges változtatásokat. Arra gondoltam, ami használható nem dobnám ki (ház, táp, jelenlegi 4gb RAM), így szeretnék egy modernnek mondható, a mai játékokat alacsony-közepes szinten futtató gépet. Nézelődtem már és összeállítottam egy "Teszt" nevezetű konfigurációt, amit szintén láthattok a profilomban. Szeretném kikérni a véleményeteket, esetleg javaslatokat is szívesen fogadok. A fő célom természetesen a költséghatékonyság. Ami plusz infó és a VGA-hoz fontos lehet, hogy már szerencsére 10 éve egy monitorom van, ami egy SyncMaster 710n 17 colos őskövület. Mivel működik nem akarok megválni tőle, és már jelenleg is egy átalakítóval tudom csatlakoztatni a géphez, ez működhet továbbra is? Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát és a tanácsát 😀
Krinya15: Bár válaszoltak a legtöbb kérdésedre, de azért maradt is ki, úgyhogy kicsit részletesebben is leírom
A CF a CrossFire, ami az AMD megnevezése a két, vagy több VGA kártyát használó rendszerre. Ilyenkor a két grafikus processzor összedolgozik, de nem kétszer akkora teljesítméynt kapsz, mint egy kártya esetén, csak többet. Praktikusan mindig gyorsabb egy olyan VGA, mint az a kettő együtt, amit ennek árából vehetsz.
A CF profil: az leegyszerűsítve mindig a kiadott VGA driverben van. Pl. A GTAV lehetővé teszi a többkártyás rendszert. Erre az AMD kiadott a megjelenés után egy béta drivert, ami kifejezetten a GTAV miatt készült és tartalmazta a GTAV-höz használható CF profilt.
A VRAM a VGA-ban lévő memória. És ahogy azt nagyon helyesen leírták előttem, ha CF-ben használod a kártyát, akkor a két VRAM nem adódik össze, hanem az elsődleges kártya VRAM-ját használja a gép, a másodlagosét pedig nem.
Ha a hiba nem is lett meg, legalább pár alap dologgal okosabb lettem/lettünk 😊 külön köszönet!
Leszedem a Watch Dogs-ot, annak nagyobb egy kicsit a gépigénye, aztán kiderül hogy ott is csinálja-e...
Eredeti a játék.
Mi az a CF profil? 😂
Mivel 2 napja raktam újra a win7-et így minden driver friss, mindent a gyártók oldaláról töltök le (telepítő CD-ket sose használtam)
Mi az a VRAM? 😊
Krinya15: Én még mindig lovagolnék a másik játékon. Egyrészt a világtörténelemben nem ez lenne az első eset, ha egy frissítés után az adott játék teljesítménye romlana. Másrészt ugye én a GTA-t nem CF-ben tolom, tehát lehet, hogy csupán a CF profillal van gond. (tényleg: driverek frisssek?) Az sem elképzelhetetlen, hogy csupán kifogy a VRAM-ból a gép és ezért szaggat.
chorono02 : próbáltam már másik 2 billentyűvel, mindkettőnél ugyan az a hiba. De ahogy írtam is, csak akkor csinálja ezt amikor akad a játék és ilyenkor az egér is hasonlóan reagál.
Ahol nem akad a játék ott hibátlanul 50 FPS-s körül megy a játék (pl : felmegyek egy hegyre)
csuz-li : Miután megvettem a játékot akkor még 6gb rammal és csak 1 db videókártyával türhetően ment 3-4 hónapig majd egyik pillanatról a másikra jött elő.
Krinya15 van másik billentyűzeted? Nagyon az a gyanúm, hogy a billentyűzet hibás. Nálam az előző billentyű csinált hasonlókat, beragadt a gomb és ment a karakter az adott irányba. Lecseréltem és most jó. A billentyűzeten a ledek szoktak villogni? Nálam volt ilyen, hogy mikor beragadt a gomb akkor a led kikapcsolt.
Krinya. Azért próbáld ki másik játékkal is. Mert nem mindegy, hogy a játékkal, vagy a hardverrel van a baj... (Mondjuk a vasad sem túl erős, bár elvileg elég kell, hogy legyen a GTAV-höz.)
Leginkább játékokra kellene neki...
Egyik ismerősöm laptopot vesz (na én ebben a témában semmit sem tudok...)
Ezen [LINK] kb hogy futna a Skyrim, Shadow of Mordor, esetleg egy GTA 5?
Felraktam Win10-et és a problémám az lenne hogy nem érzékeli hogy bedugom a fülest manuálisán át kell állítani hogy az szóljon ne a laptop hangszórója,ugyan ez van amikor kihúzom nem vált vissza a aptop hangszórójára.
Tudtok valami megoldást?
Akar try ubuntu,akar install ubuntu opciot valasztom elkezd tolteni aztan beakad es mind az 5 pont kigyulva marad
Ubuntu 15.04 et probalok tepepiteni amit rufus-al egy 8gb s usb re raktam fat32 es formatummal.
Mi lehet a gond?
Ha egy HD5670-et elbírt a tápom akkor egy GTX 650-nel sem lenne gond, jól gondolom? Illetve arra lennék kíváncsi, hogy a procim nem fogná vissza a videokártyát?
[LINK]
Segítséget szeretnék kérni, ugyanis nem vagyok nagyon tájékozott hardveres téren. A profilomban megtalálható "Gépem"-et szeretném felfrissíteni. El is kezdem gyűjteni a pénzem és szeretnék karácsony, újév táján megtenni a szükséges változtatásokat. Arra gondoltam, ami használható nem dobnám ki (ház, táp, jelenlegi 4gb RAM), így szeretnék egy modernnek mondható, a mai játékokat alacsony-közepes szinten futtató gépet. Nézelődtem már és összeállítottam egy "Teszt" nevezetű konfigurációt, amit szintén láthattok a profilomban. Szeretném kikérni a véleményeteket, esetleg javaslatokat is szívesen fogadok. A fő célom természetesen a költséghatékonyság. Ami plusz infó és a VGA-hoz fontos lehet, hogy már szerencsére 10 éve egy monitorom van, ami egy SyncMaster 710n 17 colos őskövület. Mivel működik nem akarok megválni tőle, és már jelenleg is egy átalakítóval tudom csatlakoztatni a géphez, ez működhet továbbra is? Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát és a tanácsát 😀
A CF a CrossFire, ami az AMD megnevezése a két, vagy több VGA kártyát használó rendszerre. Ilyenkor a két grafikus processzor összedolgozik, de nem kétszer akkora teljesítméynt kapsz, mint egy kártya esetén, csak többet. Praktikusan mindig gyorsabb egy olyan VGA, mint az a kettő együtt, amit ennek árából vehetsz.
A CF profil: az leegyszerűsítve mindig a kiadott VGA driverben van. Pl. A GTAV lehetővé teszi a többkártyás rendszert. Erre az AMD kiadott a megjelenés után egy béta drivert, ami kifejezetten a GTAV miatt készült és tartalmazta a GTAV-höz használható CF profilt.
A VRAM a VGA-ban lévő memória. És ahogy azt nagyon helyesen leírták előttem, ha CF-ben használod a kártyát, akkor a két VRAM nem adódik össze, hanem az elsődleges kártya VRAM-ját használja a gép, a másodlagosét pedig nem.
Leszedem a Watch Dogs-ot, annak nagyobb egy kicsit a gépigénye, aztán kiderül hogy ott is csinálja-e...
chrono02 : teljesen alap amennyire engedi a játék
Aida64-be itt befagy a program...
2db 1Gb-os VRam van akkor.
Mi az a CF profil? 😂
Mivel 2 napja raktam újra a win7-et így minden driver friss, mindent a gyártók oldaláról töltök le (telepítő CD-ket sose használtam)
Mi az a VRAM? 😊
Ahol nem akad a játék ott hibátlanul 50 FPS-s körül megy a játék (pl : felmegyek egy hegyre)
csuz-li : Miután megvettem a játékot akkor még 6gb rammal és csak 1 db videókártyával türhetően ment 3-4 hónapig majd egyik pillanatról a másikra jött elő.