Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
aha, szóval ha jól értem, akkor egy gyorsítótárat csinálunk a pendriveból, és így gyorsabb lesz a rendszer valamivel... ugye?? 😆

Nagyjából úgy ahogy mondod 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
aha, szóval ha jól értem, akkor egy gyorsítótárat csinálunk a pendriveból, és így gyorsabb lesz a rendszer valamivel... ugye?? 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Az csak virtuális memória. Annyi, hogy nem a lassú HDD-ról tölti be, hanem a gyors válaszidejű pendriveról, ha beállítod a readyboostot a pendrivera.
Feki1991: Jah most látom én is, hogy ki lehet kapcsolni a lapozófájl. 😃 De igazából az a legegyszerűbb, ha automatára állítjuk, aztán kész...
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Ha egy pendrivet-ot bedugok és aktiválok valamit, akkor lesz +8Gb memóriám ? 😲 vagy most mivan ? 😊
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Teljesen kilehet kapcsolni, csak egy négyzetet kell bepipálni. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Fizikai memóriaméret+300MB a minimális mérete elvileg, szóval 4,3GB, de ez tényleg bőven elég, nekem is azért van most 6,3 giga, mert abból 4 readyboosttal a pendrive-om, de az új gépemben is így lesz, csak ott ugye 8,3GB.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
forestgreen írta:
Hali!

Nem nagyon találtam megfelelő topikot, talán ide kellene írnom.

Windows 7-em van. 4 Gb ddr2 memóriám. Mennyi az optimális a virtuláis memóriánál? Ugyanis hallottam olyanokat, ha nagy a fizikai memória... nem is folytatom, inkább valaki magyarázza el nekem a virtuális memória méretének optimális beállítását...

Köszi

Én nem használok virtuális memóriát, (szerintem) 4 Giga elég egy felhasználónak ha nem vág FullHD-s vidiket, nem rajzol bonyolult 3D-s alakzatokat, ...
0
0
0
0
Cooley avatar
A fizikai memória méretének kétszerese szerintem optimális, én régóta így használom, igaz readyboosttal.

Kmisi99: 4GB memónál a 4,3giga virtuális memó a minimum...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
forestgreen írta:
Hali!

Windows 7-em van. 4 Gb ddr2 memóriám. Mennyi az optimális a virtuláis memóriánál? Ugyanis hallottam olyanokat, ha nagy a fizikai memória... nem is folytatom, inkább valaki magyarázza el nekem a virtuális memória méretének optimális beállítását...

Köszi

írj be vagy egy gigát de tök mindegy ha nem akarsz brutális memória zabáló programokat használni akkor teljességgel felesleges 1gb osz kész!
0
0
0
0
forestgreen avatar
Hali!

Köszi
0
0
0
0
bmatty avatar
Ok akkor azzal fogon csinalni, a felso hatar meg ahogy lattam 25X-os nem tom hogy.

Ugy gondoltam hogy a Ramokon is csak kene huzni egy kicsit, a BIOS-ba csak ezt talaltam
Memory Clock--> [auto] [133MHz (DDR266)] [166MHz (DDR333)] [200MHz (DDR400)] ezeket lehet allitani, most auto-n van es az Everest 164.4MHz Memory Cloc-ot ir ha bealitom 200MHz-esre mast nem kell valtoztassak?

PFFF most probalgattam alitani feljebb a multipliert elmentem meg minden es semmi, nem valtozik semmi, ugyhogy marad az FSB csak azt nem tudot hogy a HT-t meg a RAM-ot hol fogom vissza osztani.
Nem nezed meg nekem a user manualba hatha tudsz segiteni.
Innen letoltheto http://hu.diplodocs.com/hasznalati-utmutato-utasitas-felhasznaloi-kezikonyv/ASROCK/K8NF4G-VSTA
0
0
0
0
Cooley avatar
A szorzó állításával csak nagyobb léptékben lehet húzni, ráadásul egy szorzózáras procinál ennek van egy felső korlátja, de ha megy a szorzóállítással, akkor érdemesebb azzal húzni, mert ahogy mondod, úgy nem kell visszahúzni az FSB: DRAM arányt. 😀
0
0
0
0
bmatty avatar
Hello

Az a helyzet hogy a BIOS-ba tudom alitani a multipliert. Ha ott huznam feljebb a procit akkor nem kell viszaosszam a RAM-okat?
Vagy nem ajanlod hogy a multipliert alitsam probalkozzak inkab a FSB novelessel?
0
0
0
0
bmatty avatar
Az a gond hogy tobb menupontot nem talalok a biosba most talatam egy K8 as tipusu proci huzas leirast. Most azt tanulmanyozom es majd meglatom mi lesz. Addig is kosz mindent.
0
0
0
0
Cooley avatar
bmatty igazából korábban már egyszer volt szó arról a cikkről, úgyhogy most neked is elmondom, amit ott írtam. Ha azt a leírást nem érted, akkor mi sem nagyon tudjuk elmagyarázni, mert gyakorlatilag ugyan azt mondanánk. 😀 Azt legfeljebb úgy tudnánk elmagyarázni, ha ott lennénk melletted, és lépésről lépésre magyaráznánk el minden úgy, hogy azt közben mutatjuk neked a gépen is. 😀 De ha nagyon muszáj, tehetünk egy kísérletet, mert PM-ben danheynek is nagy nehezen elmagyaráztam a dolgot, de neki legalább valami fogalma volt a dologról. 😀
0
0
0
0
danhey avatar
azt hiszem Cooley-nak volt már durvábbal dolga 😀

FSB😃RAM vagy dram freqvency van egy ilyen opció a BIOS-ban
0
0
0
0
bmatty avatar
Hogy lehet csokkenteni az aranyt? Meg ha nem csokkentem akkor jobban osze dolgoznak? Gondolom azert emelkedik mind a 2-o szinkronba.

Nem nagyon ertek az ilyesmihez ugyhogy bocs ha faraszto vagyok.😜
0
0
0
0
Cooley avatar
Ha az FSB-t 250-re húzod, a többi értéket pedig hagyod, ahol volt akkor a proci és memória órajele is megnő 25%-kal! Ha a memóriát nem akarod húzni, akkor az FSB:DRAM arányt csökkenteni kell.
0
0
0
0
bmatty avatar
Ha csak az FSB-t huzom az javit valamit a gepen vagy mindent be kell allitgatni mert nekem eleg bonyolultnak tunik. En csak a CPU-t huzgalnam feljebb a RAM-okat nem piszkalnam. Ja es az en procim K8as nem K10.
Vagyis ha a FSB t 200 rol 250 re huzom lesz erdemi valtozas vagy ugyanolyan marad mint volt.

Kosz a valaszt.
0
0
0
0
Cooley avatar
Az a leírás tökéletes. Kövesd azt, és nem lesz gond! 😀
0
0
0
0
bmatty avatar
Hello
Van egy regi asrock k8nf4g-vsta alaplapom AMD sempron 3000+ procim. Azt szeretnem kerdezni hogy eleg ha csak a CPU FSB-t allitom feljebb vagy kel mast is allitani? Talaltam egy cikket ahol a multilpert eloszor le majd az FPB emelese utan fel emeltek meg a NB is alitani kell meg a ram freqien is.

Itt a cikk http://logout.hu/cikk/amd_k10_k10_5_tulhajtasi_utmutato/tulhajtas_szorzozar_eseteben.html

Elore is koszonom a segitseget
0
0
0
0
danhey avatar
értem hát kár érte 😲
a pioritás dolgot pedig majd próbálgatom
0
0
0
0
no avatar
danhey:Nem hinném mert nagyon sok program /alkalmazás van ami csak egy magot képes használni de viszont azt intenziven ugyhogy ebbe bele kell törödni.
de pl:egy alkalmazás prioritását szabályozni tudod a feladatkezelőben de csak ovatosan mert ha túl magasra álitod be hal a windows.
0
0
0
0
danhey avatar
Helotok!

Arra volnék kíváncsi, hogy az megoldható-e, hogy egyenletesen terheljem a processzorom magjait.
Például, ha csinálok valamilyen tesztet, vagy csak egyszerűen a windows-ba vagyok, az 1es mag sokkal (relatíve sokkal +10 fok) melegebb mint a 2es mag...
Arra gondoltam, hogyha betudnám állítani az egyenletes terhelést a magoknak, akkor gyorsabb lenne a gép...
Vagy eleve hülyeség az egész?
0
0
0
0
kakas avatar
Rolando írta:
nem csak más órajeleket mutatott
de a ramokat is lehet tuningolni ha igen akkor milyen programmal?

Azt a biosban lehet,de az kockázatosabb!
0
0
0
0
Rolando avatar
nem csak más órajeleket mutatott
de a ramokat is lehet tuningolni ha igen akkor milyen programmal?
0
0
0
0
kakas avatar
Lehúztad az órajelekt?😲
0
0
0
0
kakas avatar
Rolando írta:
És kb mennyire huzzam fel?
Alap órajelek 450/700

500/750 próbáld meg!
0
0
0
0
Rolando avatar
Mennyiket húzzak rajta?
Eddig a memóriát 350ről 370re húztam
0
0
0
0
kakas avatar
Rolando írta:
Itt csak annyi hogy kicsit húzod aztán apply?

Én még nem használtam Afterburner-t,de valószínű igen!
0
0
0
0
Rolando avatar
Itt csak annyi hogy kicsit húzod aztán apply?
0
0
0
0
kakas avatar
laci503 írta:
de gondolom azt tudod hogy tönkre is teheted ezzel a kártyát... nekem a 9500GT-m emiatt halt meg de sok szerencsét

Az én 9500GT-m bírta a tuningot!Kb. 38% tuningot csináltam vele😃
0
0
0
0
laci503 avatar
de gondolom azt tudod hogy tönkre is teheted ezzel a kártyát... nekem a 9500GT-m emiatt halt meg de sok szerencsét
0
0
0
0
Rolando avatar
Akkor nekifogok Msi afterbunerral
0
0
0
0
kakas avatar
Rolando írta:
Ha túl nagy akkor vissza lehet venni?

Vissza
0
0
0
0
Rolando avatar
Ha túl nagy akkor vissza lehet venni?
0
0
0
0
kakas avatar
Rolando írta:
Alap órajelek 450/700

Próbáld szépen fokozatosan!Addig vidd,amíg nem hibázik a kártyád!
0
0
0
0
Rolando avatar
Alap órajelek 450/700
0
0
0
0
kakas avatar
Rolando írta:
Nekem a 8400gs-emet gyári hűtéssel meddig lehetne húzni és milyen programmal?

Még ha sikerül is felhúznod 8500GT szintre,akkor se mész vele sokra!Úgyhogy felesleges a tuning!
MSI Afterburner
Rivetuner
NV CP-be tudnád felhúzni!
0
0
0
0
laci503 avatar
Rolando írta:

szerintem nem éri meg tuningolni a te kártyádat mert nem hozna fps-ben javulást szerintem (max 1-2)
0
0
0
0
Rolando avatar
0
0
0
0
kisborda avatar
És hogy kell húzni? Az ilyenekhez hülye vagyok!😊😆
Annyit tudok, hogy a BIOS-ban valami cell menu-ben kell átírni dolgokat.
0
0
0
0
Cooley avatar
A +25%-ot általában a gyári hűtők is bírják.
0
0
0
0
kisborda avatar
felipefan írta:
Sziasztok!

Nekem DualCore AMD Athlon II X2 245-ös procim van ezt meddig tudnám felhúzni?😃 (jah és gyárilag 2,9 GHZ-es)

Nekem is ilyen procim van és én is arra lennék kíváncsi, hogy meddig lehetne gyári hűtéssel húzni úgy, hogy sokáig bírja!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
attól függ h tervez-e a közeljövőben új procit....
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
namost a 2900mhz nak a 10%-a az 290mhz amivel nem sokat ér...
0
0
0
0
twoKgames avatar
én azt olvastam h ha a gyári erősségénél 10%-nál jobban felhúzzuk akkor rövidebb lesz az élettartama
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció