Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
aha, szóval ha jól értem, akkor egy gyorsítótárat csinálunk a pendriveból, és így gyorsabb lesz a rendszer valamivel... ugye?? 😆
Nagyjából úgy ahogy mondod 😀
Feki1991: Jah most látom én is, hogy ki lehet kapcsolni a lapozófájl. 😃 De igazából az a legegyszerűbb, ha automatára állítjuk, aztán kész...
Hali!
Nem nagyon találtam megfelelő topikot, talán ide kellene írnom.
Windows 7-em van. 4 Gb ddr2 memóriám. Mennyi az optimális a virtuláis memóriánál? Ugyanis hallottam olyanokat, ha nagy a fizikai memória... nem is folytatom, inkább valaki magyarázza el nekem a virtuális memória méretének optimális beállítását...
Köszi
Én nem használok virtuális memóriát, (szerintem) 4 Giga elég egy felhasználónak ha nem vág FullHD-s vidiket, nem rajzol bonyolult 3D-s alakzatokat, ...
Kmisi99: 4GB memónál a 4,3giga virtuális memó a minimum...
Hali!
Windows 7-em van. 4 Gb ddr2 memóriám. Mennyi az optimális a virtuláis memóriánál? Ugyanis hallottam olyanokat, ha nagy a fizikai memória... nem is folytatom, inkább valaki magyarázza el nekem a virtuális memória méretének optimális beállítását...
Köszi
írj be vagy egy gigát de tök mindegy ha nem akarsz brutális memória zabáló programokat használni akkor teljességgel felesleges 1gb osz kész!
Köszi
Ugy gondoltam hogy a Ramokon is csak kene huzni egy kicsit, a BIOS-ba csak ezt talaltam
Memory Clock--> [auto] [133MHz (DDR266)] [166MHz (DDR333)] [200MHz (DDR400)] ezeket lehet allitani, most auto-n van es az Everest 164.4MHz Memory Cloc-ot ir ha bealitom 200MHz-esre mast nem kell valtoztassak?
PFFF most probalgattam alitani feljebb a multipliert elmentem meg minden es semmi, nem valtozik semmi, ugyhogy marad az FSB csak azt nem tudot hogy a HT-t meg a RAM-ot hol fogom vissza osztani.
Nem nezed meg nekem a user manualba hatha tudsz segiteni.
Innen letoltheto http://hu.diplodocs.com/hasznalati-utmutato-utasitas-felhasznaloi-kezikonyv/ASROCK/K8NF4G-VSTA
Az a helyzet hogy a BIOS-ba tudom alitani a multipliert. Ha ott huznam feljebb a procit akkor nem kell viszaosszam a RAM-okat?
Vagy nem ajanlod hogy a multipliert alitsam probalkozzak inkab a FSB novelessel?
FSB😃RAM vagy dram freqvency van egy ilyen opció a BIOS-ban
Nem nagyon ertek az ilyesmihez ugyhogy bocs ha faraszto vagyok.😜
Vagyis ha a FSB t 200 rol 250 re huzom lesz erdemi valtozas vagy ugyanolyan marad mint volt.
Kosz a valaszt.
Van egy regi asrock k8nf4g-vsta alaplapom AMD sempron 3000+ procim. Azt szeretnem kerdezni hogy eleg ha csak a CPU FSB-t allitom feljebb vagy kel mast is allitani? Talaltam egy cikket ahol a multilpert eloszor le majd az FPB emelese utan fel emeltek meg a NB is alitani kell meg a ram freqien is.
Itt a cikk http://logout.hu/cikk/amd_k10_k10_5_tulhajtasi_utmutato/tulhajtas_szorzozar_eseteben.html
Elore is koszonom a segitseget
a pioritás dolgot pedig majd próbálgatom
de pl:egy alkalmazás prioritását szabályozni tudod a feladatkezelőben de csak ovatosan mert ha túl magasra álitod be hal a windows.
Arra volnék kíváncsi, hogy az megoldható-e, hogy egyenletesen terheljem a processzorom magjait.
Például, ha csinálok valamilyen tesztet, vagy csak egyszerűen a windows-ba vagyok, az 1es mag sokkal (relatíve sokkal +10 fok) melegebb mint a 2es mag...
Arra gondoltam, hogyha betudnám állítani az egyenletes terhelést a magoknak, akkor gyorsabb lenne a gép...
Vagy eleve hülyeség az egész?
nem csak más órajeleket mutatott
de a ramokat is lehet tuningolni ha igen akkor milyen programmal?
Azt a biosban lehet,de az kockázatosabb!
de a ramokat is lehet tuningolni ha igen akkor milyen programmal?
És kb mennyire huzzam fel?
Alap órajelek 450/700
500/750 próbáld meg!
Eddig a memóriát 350ről 370re húztam
Itt csak annyi hogy kicsit húzod aztán apply?
Én még nem használtam Afterburner-t,de valószínű igen!
de gondolom azt tudod hogy tönkre is teheted ezzel a kártyát... nekem a 9500GT-m emiatt halt meg de sok szerencsét
Az én 9500GT-m bírta a tuningot!Kb. 38% tuningot csináltam vele😃
Ha túl nagy akkor vissza lehet venni?
Vissza
És kb mennyire huzzam fel?
Alap órajelek 450/700
Próbáld szépen fokozatosan!Addig vidd,amíg nem hibázik a kártyád!
Alap órajelek 450/700
Nekem a 8400gs-emet gyári hűtéssel meddig lehetne húzni és milyen programmal?
Még ha sikerül is felhúznod 8500GT szintre,akkor se mész vele sokra!Úgyhogy felesleges a tuning!
MSI Afterburner
Rivetuner
NV CP-be tudnád felhúzni!
Nekem a 8400gs-emet gyári hűtéssel meddig lehetne húzni és milyen programmal?
szerintem nem éri meg tuningolni a te kártyádat mert nem hozna fps-ben javulást szerintem (max 1-2)
Annyit tudok, hogy a BIOS-ban valami cell menu-ben kell átírni dolgokat.
Sziasztok!
Nekem DualCore AMD Athlon II X2 245-ös procim van ezt meddig tudnám felhúzni?😃 (jah és gyárilag 2,9 GHZ-es)
Nekem is ilyen procim van és én is arra lennék kíváncsi, hogy meddig lehetne gyári hűtéssel húzni úgy, hogy sokáig bírja!