AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Liptik avatar
Én még a procira egyszer sem panaszkodtam, amúgy érdekes az Unity gépigénye is abban igazam van.
0
0
0
0
no avatar
szerintem intel mivel azt hallott hogy több ideig birja mint az AMD
0
0
0
0
winrar avatar
Nem lehet tudni, hogy mennyit segít az FX-ek kihasználásán a DX12, de szerintem nem sokat.

Nem mintha nem lenne elég a játékra, az Unitynál is elég, mert zöld.

Te most komolyan az alapján találsz játékra elegendőnek egy processzort, mert a gépigény.hu oldalon zöld pipát kapsz rá? Elárulom, hogy ugyanúgy zöld pipát kap az FX-4100 és az i5 is, pedig legalább kétszer erősebb az i5. Én jót röhögtem, hogy Watch Dogs-nál sárga pipát adott csak, mert nincs i7-em 😆
0
0
0
0
Jongir avatar
Hát kelleni nem kell... Ezt neked kell tudni, kisebb CPU-val is lehet konvertálni. De egy i7-essel gyorsabban elkészül.
"Tehát az erősebb CPU-knak semmi értelme, vagy mi? " - Ez a kérdés értelmetlen, hagyjuk. Mondjuk úgy, hogy a gyorsabb, fejlettebb CPU jobb mint a lassabb és fejletlenebb ez gondolom számodra is evidens.
Panaszkodni nem illik a CPU-kra mert mindegyik tudja azt, amire méretezték és ha te többet akarsz az ne a CPU hibája legyen már.
0
0
0
0
Liptik avatar
És a DX 12 megjelenéskor az FX 4100-on lesz megváltás?
Nem mintha nem lenne elég a játékra, az Unitynál is elég, mert zöld.
Pedig rendesen töltöttem ki az adatot egyedül csak a Wolfenstein ajánlottnál van sárga pipa.
Tehát az erősebb CPU-knak semmi értelme, vagy mi?
Vagy videofelvételnél erősebb kell azért? Vagy videó renderelésnél már kell egy i7 vagy egy FX 8000 a gyorsabb elvégzéshez?
Mert én még egyszer sem panaszkodtam a CPU-ra most, csak a VGA-ra az Unitynél meg ugye a Batmannél.
És ez a gyártástechnológia pontosan azt jelenti, hogy 1 magból 2 szálat húznak ki? Vagy pontosan mit jelent? (hülye vagyok ehhez)
Mert nekem csak a mag és a HZ a pontos.
Amúgy a Dual procik azok 2 magosak és nem 4 szálasak. De ott a Pentium 4-es proci, ami 1 magos, de 2 szálas.
És a DX 12 ugyan ezt foglya tenni az AMD-vel tehát 4 magos, de 8 szálas lesz a procim? Király lenne.
0
0
0
0
winrar avatar
Szerintem vegyél i5-t, mert most erősebb, mint az FX-8350 és a DX12 megjelenésével gyengébb biztosan nem lesz.
0
0
0
0
no avatar
Akkor érdemes megvárni a július végét ha procit akarok venni? Mert akkor lehet, hogy fx 8350nek nagyobb hasznát tudnám venni mint az i5 4570nek. Ha egyébként igaz akkor a játekoknál is ugyan ez lesz ugye? Vagyis, hogy több processzorszálat fognak használni.
0
0
0
0
winrar avatar
Annyi alapja van, hogy a DX12 több processzorszálat fog használni, mint most a DX11, így ez jelentheti a megváltást az FX-6xxx és FX-8xxx processzoroknak. Hogy ebből mi lesz valójában, az majd kiderül idővel.
0
0
0
0
no avatar
Az tényleg lehetséges, hogy mikor kijön a dx12 akkor az kb. megváltás az AMD-nek? Tényleg sokkal jobb lenne? Valaki ezt kitudná fejteni, hogy ezt mire gondolták egyesek? Ezenkívül, hogy van ennek valóság alapja?
0
0
0
0
Jongir avatar
Liptik :-) Mi van ha a 6 GHz-n még húzol egy kis órajelet? Akkor mennyivel szorzol? Csak érdekel...
Kérlek mondj még valami okosat, hogy nagyobb legyen a peace...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Lesz még Netburst II 😆
0
0
0
0
winrar avatar
Sosem fog már szerintem az AMD felérni az Intel szintjére. Elmúltak már azok az idők.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
3-5 év talán......

[LINK]
0
0
0
0
techman86 avatar
aki egy kicsit is konyít ehhez a témához,az tudja az intel pár évvel,és gyártástechnológiával előrébb jár,de jó,hogy van nekünk a gyengébb amd is ! Így van verseny,mert ha nem lenne csak egyeduralkodó az intel,az áraik a fellegekbe lennének 😀

Akik ezt nem tudják,vagy nem akarják elfogadni,azok nem olvasnak,néznek teszteket vagy egyszerűen makacsok,mint az öszvér ! Bizonyítani nem kell melyik az erősebb,ez a valóság.

Ha nekem amd-m lenne akkor is mindig vágynék egy drágább intel által szabdalt szilíciumra 😎
0
0
0
0
Pixx avatar
Nem tudom hogyan mondhatott ilyet de én is kiégtem rajta összeadja a megahertzeket 😆
0
0
0
0
Subaru avatar
Simon21
ha van hozzá egy rendes hűtése, és 4.5ghz körülig eljut akkor megéri szerintem
0
0
0
0
Liptik avatar
Jó nem 5 perc volt, de kb 3 perc az meg volt. Nem tudom milyen Celeron, de nem az enyém, és klasszikus start menü volt és 1 gb ram + 64 bit op rendszer Win 7 😆. Amúgy a bekapcsolás inkább a HDD-től számít meg, ha van vírus, akkor is belassulhat a bootolás, meg sok mindentől.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Meg amúgy is, miért kellene összeszorozni a frekvenciát a magok számával? Ez alapján nekem ugye van 8 magom és 4 Ghz-em, amit, ha összeszorzok, akkor lenne 32 Ghz-em?
Nézzünk egy példát: előveszek egy régi játékot dx9-el, vagy dx10-el, ami ráül az első magra/szálra, miközben a többi nyaral. Az első mag le van terhelve mondjuk 100%-ra, ami azt jelenti, hogy elvégez 4 000 000 000 műveletet egy időegység alatt és ennél többet akkor sem fog, ha a többi mag 0%-n van, nem lesz lehetősége a dx-hez 32 000 000 000 műveletet elvégezni, hiába van ott a szabad kapacitás, mert egyszerűen nem így épül fel egy játékmotor, nem így osztja a feladatokat. És ez minden más többszálas processzorra igaz.
Ha egy szoftver ki tud használni 8 szálat, akkor csupán annyival van előbbre, hogy nyolc feladatot nem kell sorba rakni, hanem egy időben el lehet végeztetni, de ha egy API, mint pl a dx régebbi verziói, mindene egyes feladatot csak egy ugyan azon szálra raknak rá és sorba állítják, akkor lényegtelen, hogy van-e mellette még szál, vagy nincs és, hogy ez a többi szál foglalt-e, vagy sem.
0
0
0
0
Simon21 avatar
Srácok kéne egy kis segítség egy kis proci ügyben néztem teszteket róla meg minden de itt azért tapasztaltabb emberek vannak! tesómnak a gépébe AMD X4 750k van ( Ugyan azt a procit vetük még annó) és ő szeretne cserélni egy Intel G3258-ra láttuk a teszteket, hogy 4.5-4.7ghz-re feltolták az órajelet és elégé jól teljesített nos a kérdés az, hogy érdemes-e lecserélni? Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Subaru avatar
megint írtál nem is egy hülyeséget, először is, milyen celeron kapcsolt be neked 5 perc alatt? egy 10 éves? tudod vannak azóta újak, pl G1840 ezek már elég jó kis procik (persze nem játékra, bár full lowon ezeken is elmegy minden) és az A processzorok még mindig nem butítottak és nem csak laptop processzor van belőlük pl A8-7650k
0
0
0
0
Liptik avatar
Mivel 4 magos így 4 szálat tud futtatni és a 4x1,5 az 6, ha tudsz számolni. Remélem érthető.
0
0
0
0
Kehbya avatar
1,5 x 4 = 6 ghz.... Ezt neked, hogy sikerült összeszorozni? 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
A Celeron és az A számú CPU körülbelül 5 percre kapcsolt be, aztán fel állt.
Az A4-es 1,5 ghz-es 4 magos ráteszem az AC 2-öt és laggol mint állat 15-20 FPS, de néha 1,2 fps. Na ezért gyenge. 1,5 x 4 = 6 ghz lenne és a gépigénynek teljesen megfelel, de mivel nem játékra való így szaggat, ugyan ez a Celeron, igaz, hogy az "A" laptop CPU meg integrált vga, de akkor is gyenge, nem játékra való az a CPU. A gamer laptopok is gyengék, semmi értelmük sincs. Ami laptopnál 300 k az a gépnél 100 k sőt lehet 80 k.
0
0
0
0
Subaru avatar
Liptik
ezeket a hülyeségeket honnan vetted?
"Celeron az Intelnél meg egy butított CPU, ez ugyan ez az AMD-nél az A(szám)-as széria PL A4 A8" az A betű azt jelenti, hogy a processzorba van integrált videókártya, ez nem "butított CPU"
másik pedig, hogy "AMD mag + Intel gyorsaság = ULTRA MEGa CPU" az intelnek ugyanúgy vannak sok magos processzorai (5960x) viszont nem olcsó, de igazából fölösleges is (játékra) mivel egy i7 a 4 magjával minden játékot ugyanúgy visz
"Csak az Intel gyorsabb az AMD meg erősebb ennyi." mi az, hogy az intel gyorsabb és az AMD erősebb? mert ezt nem igazán értem
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Dono: Aki nem érveli meg az álláspontját, azzal nem is kell foglalkozni.
0
0
0
0
no avatar
Minden technológiai dologban megvolt ugyanez a verseny és a fanboyok egymás iránti "szeretete" is, amióta világ a világ. Gondolj a telefonok és hardvergyártók mellett a böngészőkre, operációs rendszerekre, vírusirtókra, játékokra, TV-kre, hangcuccokra, akármire.
Nyilván hasznos is valamilyen szinten megvitatni, hogy ki mit gondol egy-egy új termékről, probléma szerintem csak akkor van, ha minden objektivitást nélkülöz és "akkor is az XYZ a jobb, mer' én azt mondtam" kerül előtérbe az érvek helyett.
0
0
0
0
Liptik avatar
Engem az idegesít, hogy vesznek egy CPU-t egy gyártottól és a másik gyártott meg szidják, hogy milyen gyenge és még ki sem próbálták. Én már csak tudom, hisz használok mind 2-öt és mint 2-vel meg vagyok elégedve jó a Pentium 4 már döcög, de az i3 meg a Dual az jó. A Celeron az Intelnél meg egy butított CPU, ez ugyan ez az AMD-nél az A(szám)-as széria PL A4 A8.
Az Intelnél az i (szám: 3, 5, 7) széria és a Pentium volt a jó.
Az AMD-nél pedig az FX.
Nem véletlenül azokat ismerem a legjobban.
De várjuk az i9-et és a Pentium 5-öt.
AMD-nél pedig a FX 10 ezret.
Az AMD 8 magos, viszont az Intel 4 magos, de 8 szálas, így ugyan ott vagyunk.

Amúgy a régi gépemnél a Pentium 4-es proci 1 magos volt, viszont 2 szállás.
0
0
0
0
showtekk avatar
A versennyel nincs semmi baj, az mindig jó, a buta emberekből van túl sok akik ezen vitatkoznak és bizonygatják a hülyeségüket ha kell ha nem.. 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
Nekem csak ebből az "AMD vs Intel" versenyből van elegem.
Ez olyan, mint az "Android vs IOS vs WP" verseny.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Liptik. A 4100 4 szálas, az i7 meg 8 szálas. Az Intel technológiája jóval fejlettebb, azért sikerül egy magból két szálat kihozni. Magyarul nem a magok, hanem a szálak száma a fontosabb. Persze, ha valami egy szálat használ, ott az i5 is jobb, mint az i7, mert ott magonként csak egy szál van, tehát a mag teljes erőforrása mindig rendelkezésre áll annak az egy szálnak. Az Intel technológiájának az a lényege, hogy a mag "szabad kapacitását", az üresjáratokat is ki tudja használni arra, hogy egy másik szálat is futtasson. (Persze ezt most eléggé leegyszerűsítettem, de ez a lényeg.) És akkor még a gyártástechnológiából adódó teljesítmény-különbségekről szót sem ejtettünk, mert egy AMD mag ugyan azon az órajelen kevesebb számítást tud elvégezni, mint egy Intel mag.

Ha meg egyesülnének, akkor nem lenne konkurencia, amiből két dolog szinte azonnal következik: 1. nem költök fejlesztésre, mert minek; 2. annyiért adom a cuccot, amennyiért akarom, mert mástól úgy sem lehet megvenni.
0
0
0
0
Liptik avatar
Amúgy ezt nem értem, hogy van, mivel az Intel Core i7-3770K 3.5GHz-es 4 magos, és az én FX 4100-ám 3.7 GHz-es 4 magos, akkor most mi van? 😆 Nem értem, az i7-nek nem 8 magosnak kellene lennie?
Én annak lennék a híve, hogy az AMD és az Intel egyesülnének és akkor olyan jó CPU-kat tudnának gyártani, amitől mindenki kifut az ablakon, mivel AMD mag + Intel gyorsaság = ULTRA MEGa CPU és nem lenne ez a AMD vs Intel szarság. Mit gondoltok erről?
Az AMD és az Intel Proci is jó. Csak az Intel gyorsabb az AMD meg erősebb ennyi.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Sziasztok! Szerintem sincs értelme ennek, én megrögzött AMD-s voltam de be kell látni, hogy a mostani felső kategóriás VGA-kat egyik AMD-s proci sem tudja kihajtani sajnos. Én is VGA csere előtt állok és úgy látom config csere előtt is. De nem AMD lesz hanem Intel i7 mert másra felesleges pénzkidobás váltani, ha azt akarom, hogy úgy menjen a gép ahogy kell.
0
0
0
0
showtekk avatar
Bekéne vezetni itt gépigényen is, hogy bizonyos IQ alatt ne lehessen hozzászólni, pláne nem ilyen témában.. 😞 katasztrófa mennyire buta emberek vannak, nem is hiszem el, carl te is ahelyett, hogy inkább hozzáse szólnál, bizonygatod a hülyeségedet mint a tibi, komolyan nem értelek titeket mire jó ez, attól hogy bizonygatjátok hogy az alma kék, attól még rohadtul piros marad, csak közben a fél világ rajtatok röhög 😀 Bár ez inkább már szomorú 😕
0
0
0
0
prismateech avatar
És még mindig ezt az értelmetlen hasonlatot szajkózza. Szóval ha nincs i7-em akkor nem mondhatom meg, hogy az i7 hányszor jobb mint egy FX? Ne röhögtess.
0
0
0
0
prismateech avatar
Ez egy sz@r hasonlat volt.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ide csak röhögni járok. Minőségi, érdemi beszélgetést és eszmecserét, tapasztalat megosztást máshol kell folytatni 😉 Ez nem az a hely.... 😉

Prohardveren is rajtad röhögnek, ahogy iPonon is. Kíváncsi vagyok hova jársz, ahol még nem csináltál magadból cirkuszi látványosságot.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért szerintem jobb, ha ugyanazt a teljesítményt megkapom 80W-ból, mintha 220ból kapnám meg.
Na meg az sem utolsó szempont, ha az ajánlott üzemi hőmérsékletet tudja tartani egy jó fazonú léghűtővel (Uram bocsá alapórajelen a gyári légkavarója), mintsem már gyárilag is valami játék vízhűtés járna hozzá.
Én azért ha sokat költenék gépre, nekem azt a + felárat megérné az, hogy egy jobb konstrukcióm legyen.
Az se hülye, aki AMD-t választ. Szerintem a középkategóriában abszolut jó és az is használható mindenre, csak azért egy csúcskategóriás i7el ne akarjunk már egy nála olcsóbb és azért elavultabb processzort versenyeztetni.
A Zenre meg azt mondom, hogy legyen jó. Azon csak mindenki nyerne.

Szerk: Amúgy ez a topik tiszta dühöngő 😆 Több értelme nincs. Elvégre tökmindegy mit írok, páran engem egy neonáci intel buzinak tartanak. (Így jár aki proci márkát ír be nicknévnek)
0
0
0
0
Kehbya avatar
Köszi! Javítom magam... DSR 😃
most az ékezetek miatt szólj! 😆
0
0
0
0
Dani46 avatar
Kehbya DRS az f1 be van😆
0
0
0
0
Dani46 avatar
Ő úgy játszik 4k ba hogy DSR-t használ mint tirexi,és örül magának hogy szebb pedig ugyan úgy 1080p😃
0
0
0
0
Puffin avatar
nincs is 4K-s monitorja az adatlap szerint.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Tibi... te a 12Gb 970 csak tudod. 😉
Gondolom 4k ra rádobod az élsimitást is, hogy ne legyen elég neked. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
cseszka pfff, 'kicsit' átba*zás gyanús... 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Bronson:Hagyom is,mikor felhivtam,már nem is Kanizsa a helység ahol lakik,hanem Kjnazevac,(azt mondta rosszuk állitotta be...)ami hozzám a 14km hejett 450Km.....meg ugye nem küldi utánvéttel,csak ha elöre utalsz....Ennyiért már az ottaniak is lecsaptak volna rá.
0
0
0
0
Puffin avatar
FX8320 4.5Ghz egy Asus M5A99FX Pro R2.0 lapban
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
piero86:
Milyen FX-ed volt? Milyen alaplapban?
0
0
0
0
Puffin avatar
rambustibi78: akkor kérlek ne írj ide hanem menj oda ahol "Minőségi, érdemi beszélgetést és eszmecserét" lehet folytatni!
Ne itt magyarázd meg hogy az FX így meg úgy... Volt FX-em ezelőtt, van különbség bőven!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció