Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hitoshi avatar
Feki1991 írta:
Cooley írta:
Én amúgy most egy OCZ RevDrive 120GB-on gondolkozom. 😃 Alig 10eFt-tal drágább, mint egy normálisabb 128GB-os satás SSD, de lényegesen gyorsabb. 😜 Arra a Rendszer cuccokat meg játékokat, + itt az 1,25TB-om minden egyébre, ami szintén elég gyors köszönhetően az RAID0-nak. 😜 És a következő gépemnél a merevlemezzel már tuti nem lesz gondom. 😂

Nekem a RAID 0 nem jön be.
1. lassabban BOOT-ol
2. Csak az írási s olvasási sebesség lessz nagyobb a válaszidő jelentősen hosszabbodik, ami csak akkor előny ha videót vágsz (nagy fájlokat mozgatsz), de játékoknál (főleg betöltésnél) gyors futkosásoknál OP rendszeren belül, programindításoknál hátrány a RAID 0.

a BOOT idő kevesebb lesz RAID 0-ban. ÉS előnye még a RAID 0-nak az is, hogy sokkal gyorsabban tölti be a programokat.
[LINK]

de szerintem, jobban megéri egy gyors SSD a rendszernek, mint egy RAID0 tömb.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Cooley írta:
Én amúgy most egy OCZ RevDrive 120GB-on gondolkozom. 😃 Alig 10eFt-tal drágább, mint egy normálisabb 128GB-os satás SSD, de lényegesen gyorsabb. 😜 Arra a Rendszer cuccokat meg játékokat, + itt az 1,25TB-om minden egyébre, ami szintén elég gyors köszönhetően az RAID0-nak. 😜 És a következő gépemnél a merevlemezzel már tuti nem lesz gondom. 😂

Nekem a RAID 0 nem jön be.
1. lassabban BOOT-ol
2. Csak az írási s olvasási sebesség lessz nagyobb a válaszidő jelentősen hosszabbodik, ami csak akkor előny ha videót vágsz (nagy fájlokat mozgatsz), de játékoknál (főleg betöltésnél) gyors futkosásoknál OP rendszeren belül, programindításoknál hátrány a RAID 0.
0
0
0
0
Cooley avatar
Többet is. Az én monitorom + amiket szeretnék még venni kormány, hangfalrendszer, SSD összesen ~235eFt, pedig egy olcsó monitorom van, és a többi sem a legdrágább cuccok közt van(leszámítva az SSD-t). Hát nem olcsó mulatság, ha ilyen dolgokat szeretne az ember, de én azon a véleményen vagyok, hogyha már veszek valamit, azzal legyek teljesen elégedett, és bírjon ki legalább 3 évet(mind fizikailag, mind teljesítményileg). 😀 Igaz amilyen tempóban fejlődik az IT, lehetetlen betartani teljesítményben a 3 évet, ha nem a csúcskategóriát veszed. 😕
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nekem az SSD+hanfal+monitor+kormány kombináció nagyon messzi ábránd, és ha nem is duplázná a gépem árát, egy jó 200 at rádobna....
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
akkor lehet beszerzek majd 1 frio-t, az én procimat is kihűti majd valahogy😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Egy jobb alaplappal ~4,1GHz a vége átlagosan az 1055T-nek, az én alaplapom sajnos nem tartozik a jobb alaplapok közé, de így is 3,99GHz a vége, az a 110MHz meg senkit nem érdekel, főleg, hogy úgy úgysem lehet 24/7 használni. 😀 De 24/7-re 3,5GHz-ig simán elviheted. Nálam 1,365V kell ehhez (3,75GHz-es TurboCore órajellel, FSB 250MHz, HT 2GHz). Így nekem a Frioval a legalacsonyabb ventifordulatszámon játékok közben nem megy 50fok fölé.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tulajdonképpen ameddig stabil addig húzhatod, ügyelve arra, h ne jöjjenek fortyogó hangok a gépházból😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
TErmészetesen bios-ban lehet a legjobb eredményt elérni az OC tekintetében, és sok mindentől függ, meddig tudod húzni a CPU-t! 😉
0
0
0
0
no avatar
Üdv

alap hűtővel a következő cpu-t meddig tudom húzni?Meddig egészséges?? 3.2 Ghz?

(AMD Phenom II X6 1055T 2,8GHz)
alap járaton a cpu 23-24 C° / 2400 RPM
játék közbe 36-37 C° 5200 RPM
és a BIOS-ban csináljam vagy programmal?
Mire kell odafigyelnem?
Előre is köszönöm.bYee
0
0
0
0
Feki1991 avatar
rebrus írta:
roppant egy szerű kérdésem lenne! hogyan kell tuningolni?

Mit? 😀
0
0
0
0
no avatar
roppant egy szerű kérdésem lenne! hogyan kell tuningolni?
0
0
0
0
no avatar
Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek meddig biztonságos húzni gyári hűtővel az amd athlonII x2 245 procit ? Most 3.1ghz-en van pörgetve jelenleg.És ez okozhat élettartam csökkenést ? Előre is köszi 😀
0
0
0
0
no avatar
Riva tuner jó
csak a lényeg hogy óvatosan csináld kis lépésekben
0
0
0
0
Feki1991 avatar
kakas írta:
misidbssj írta:
Valaki megmondaná, hogyan tudom a vidikarimat tuningolni?

RivaTuner
Msi Afterburner
Nvidia CP
Ati CCC
Itt tudod a VGA-t tuningolni!

+ NiBiTor és RaBit 😉
0
0
0
0
kakas avatar
misidbssj írta:

RivaTuner
Msi Afterburner
Nvidia CP
Ati CCC
Itt tudod a VGA-t tuningolni!
0
0
0
0
misidbssj avatar
0
0
0
0
Manyik75 avatar
humerot írta:
asrock N68-s alaplappal fel lehet oldani a 2 maradék magot az AMD Phenom II x2 550 esen mert néztem hogy más alaplapon fel lehet

Ha az alaplapod a sima S-es akkor nem biztos:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68-S

De ha S UCC-s akkor igen:
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=N68-S%20UCC&cat=Overview
0
0
0
0
humerot avatar
asrock N68-s alaplappal fel lehet oldani a 2 maradék magot az AMD Phenom II x2 550 esen mert néztem hogy más alaplapon fel lehet
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Programmal sehogy.Ott van erre a BIOS
0
0
0
0
azaLeeRicks avatar
Aki tudja hogy az X2-es amd-ket hogy lehet húzni progival, az pls írjon 😀 Ha lehet privátot,azt hamarabb észreveszem.
0
0
0
0
kisborda avatar
Nekem az Ati Tray Tools valamiért nem jó, nem tudom előhozni a túlhajtás beállításai....-t.😞
0
0
0
0
almos avatar
A VGA-nak még 80-90 fok nemsok,de 100-on felül már károsodhat!
0
0
0
0
danhey avatar
aha, csakmer a Furmark GPU test proginál 120-ig van a mérés... de gondoltam, hogy az már olyan szintem maximum, hogy ott mehet a kukába akár
0
0
0
0
Ferrari avatar
Lol beszarok, 3Dmark vantage-be 300 ponttal kevesebbet kapott a vga mint eddig 😆, lefutattom még1x hátha jobb lesz 😃
Jah tom h sok, nem is ment sokáig úgy 😆
0
0
0
0
almos avatar
Nekem alapon 41 fokos,terhelten nem néztem de nem lehet vele gond,ha Vantage alatt nem fagyott ki. De én már többet nembirok kihúzni belőle,lehet hogy 1,2-n többet elérnék,mert azon nem próbáltam,lehet hogy ezmár sok. Jah és a procinak az a 100 fok már nagyon-nagyon sok!
0
0
0
0
Cooley avatar
Szerintem ez már alkatrészfüggő. Elvileg sokat bírnak, de hosszútávon a nagy hőmérséklet kitágítja az áramköröket, kihűlésnél meg visszaszűkül, így károsítva a kártyát(gondolom én). Ennek utána kell olvasni. 😀 De a legtöbb VGA 100-110foknál lekapcsol.
0
0
0
0
danhey avatar
egyébként mi az a hőfokszint, aminél (már csak az egyszeri elérés után is) biztos a károsodás? 120 fok?
0
0
0
0
Cooley avatar
Az én HD3870-em 13% OC-val 95fok körül futkározott Furmark Xtreme Burning Mode alatt. 😀 Ez hosszútávon már nem egészséges, de nincs játék, ami így megizzasztaná.
0
0
0
0
Ferrari avatar
Köszi, ATT-vel sikerült, én is 1,250-re állítottam a feszt, 850/1200-on megy jelenleg, de lehet h adok még neki egy kicsit. Egyébként 13 és 20%-os OC-t értem így el vele.
3DMark Vantege-t hamarosan lefutattom, kíváncsi vagyok mennyit javult.
Egyébként hány fokig mehet fel a vga? Jelenleg 45°C körül megy.
A proci 3GHz-n gyári hűtővel prime95 mellett elérte a 100-105°C-t is 😆
0
0
0
0
almos avatar
Ferrari, nekem is 4670-em van és ATi Tray Toolsban a feszültséget 1,250-re állitottam,igy 850/1120-n megy stabilan,még 880MHz-t is birja,csak Vantage alatt behal...fesz állitás nélkül az alap 0,9-en kb 800MHz-ra képes.
0
0
0
0
Cooley avatar
Vagy AtiTrayTools. 😀
0
0
0
0
Ferrari avatar
Tudtok javasolni a graf kártyámhoz (HD4670) olyan programot amivel jobban meg tudom tuningolni? Ati overdrive-ba már nem engedi tovább 😆 Feszültséggel meg ilyesmivel nem akarok szarakodni, csak simán az órajeleket akarom feljebbtolni 1 kicsit.
0
0
0
0
forestgreen avatar
3255 Mhz-et tudtam elérni 210-es FSB-vel... tovább nem próbálkozom... majd veszek egy Phenom II-t
0
0
0
0
Ferrari avatar
Prime95 is elég jó, megizasztja rendesen a procit.
3 féle módban lehet futatni:
1.:Small FTTs - Ez az FPU-t és a CPU-t dolgoztatja
2.:In-place large FTTs - ez a procit és a memóriákat, ez a mód dolgoztatja meg legjobban a procit
3.:Blend - a ramokat teszteli

Ha hibát talál futás közben a progi akkor kiír 1 rövid hibaüzenetet és az ikonja zöldről átváltozik sárgára vagy pirosra.
0
0
0
0
gibdj avatar
Cinebench-et ajánlom procira.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
NEm. NEm tudom, milyen proci tesztelő progik vannak... VAn valami prime, vagy mi, ....
0
0
0
0
forestgreen avatar
Köszi, kipróbálom... Everest megteszi?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az alapértelmezett gyári FSb 200 MHz. Azt kell mindig módosítani, ha tuningolni akarsz. Azt nem tudom, hogy milyen hűtőd van ( lusta vagyok megnézni 😎), de ha a gyári, akkor feszültséget ne módosíts.
Állísd be az fsb-t 205 Mhz-re, indítsd újra, és teszteld le valami progival a cpu-t. HA nincs baj, akkor 1-2-ével mindig állítgathatod felfelé, amíg stabil. Folyamatosan tesztelni kell, mindig újraindítani a géped, míg eléred a max-ot, amit ki lehet hozni a konfigoddal. Ez nagyon sok időbe telik, olykor unalmas is. 😂
De sok szerencsét a tuninggal! 😉
0
0
0
0
forestgreen avatar
Le tunád írni pár mondatban, mit kell csinálni a biosban az fsb-vel, és hogy utána mire kell figyelni?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Igen, ott a legjobb. A szoftveres tuning nem igazán jön be, esetleg a vga esetében..
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Mivel az szorzózáras colt, csak az FSb-t állítottam. Azt 215-re.
Annál fentebb még véletlenül sem, de azt is rengeteg nehézség árán értem el. 😶
210-nél volt a legstabilabb, 215-nél nem minden esetben volt az.
A feszültségeken semmit sem állítottam...
0
0
0
0
forestgreen avatar
berki_zsolt írta:
Azok a procik nagyon rosszul tuningolhatóak. NEkem csak +150 Mhz-et sikerült húznom rajta..

És hogy csináltad?

Le tudnád írni?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Azok a procik nagyon rosszul tuningolhatóak. NEkem csak +150 Mhz-et sikerült húznom rajta..
0
0
0
0
forestgreen avatar
hali!

Láttam egy srác teszteredményét a 3d mark-ban. 5000+ procija van és 3055-mhz-en megy. Az alap órajel ugyebár 2.6 Ghz.

Nos nekem van egy 6000+ x2-m. Alaplapom. MSI K9A2GM. Tudom valahogy húzni 1-2 száz mhz-et?
0
0
0
0
Cooley avatar
Igen, ha HDD-d van, de SSD-vel már nem. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció