Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Én amúgy most egy OCZ RevDrive 120GB-on gondolkozom. 😃 Alig 10eFt-tal drágább, mint egy normálisabb 128GB-os satás SSD, de lényegesen gyorsabb. 😜 Arra a Rendszer cuccokat meg játékokat, + itt az 1,25TB-om minden egyébre, ami szintén elég gyors köszönhetően az RAID0-nak. 😜 És a következő gépemnél a merevlemezzel már tuti nem lesz gondom. 😂
Nekem a RAID 0 nem jön be.
1. lassabban BOOT-ol
2. Csak az írási s olvasási sebesség lessz nagyobb a válaszidő jelentősen hosszabbodik, ami csak akkor előny ha videót vágsz (nagy fájlokat mozgatsz), de játékoknál (főleg betöltésnél) gyors futkosásoknál OP rendszeren belül, programindításoknál hátrány a RAID 0.
a BOOT idő kevesebb lesz RAID 0-ban. ÉS előnye még a RAID 0-nak az is, hogy sokkal gyorsabban tölti be a programokat.
[LINK]
de szerintem, jobban megéri egy gyors SSD a rendszernek, mint egy RAID0 tömb.
Én amúgy most egy OCZ RevDrive 120GB-on gondolkozom. 😃 Alig 10eFt-tal drágább, mint egy normálisabb 128GB-os satás SSD, de lényegesen gyorsabb. 😜 Arra a Rendszer cuccokat meg játékokat, + itt az 1,25TB-om minden egyébre, ami szintén elég gyors köszönhetően az RAID0-nak. 😜 És a következő gépemnél a merevlemezzel már tuti nem lesz gondom. 😂
Nekem a RAID 0 nem jön be.
1. lassabban BOOT-ol
2. Csak az írási s olvasási sebesség lessz nagyobb a válaszidő jelentősen hosszabbodik, ami csak akkor előny ha videót vágsz (nagy fájlokat mozgatsz), de játékoknál (főleg betöltésnél) gyors futkosásoknál OP rendszeren belül, programindításoknál hátrány a RAID 0.
alap hűtővel a következő cpu-t meddig tudom húzni?Meddig egészséges?? 3.2 Ghz?
(AMD Phenom II X6 1055T 2,8GHz)
alap járaton a cpu 23-24 C° / 2400 RPM
játék közbe 36-37 C° 5200 RPM
és a BIOS-ban csináljam vagy programmal?
Mire kell odafigyelnem?
Előre is köszönöm.bYee
roppant egy szerű kérdésem lenne! hogyan kell tuningolni?
Mit? 😀
csak a lényeg hogy óvatosan csináld kis lépésekben
Valaki megmondaná, hogyan tudom a vidikarimat tuningolni?
RivaTuner
Msi Afterburner
Nvidia CP
Ati CCC
Itt tudod a VGA-t tuningolni!
+ NiBiTor és RaBit 😉
Valaki megmondaná, hogyan tudom a vidikarimat tuningolni?
RivaTuner
Msi Afterburner
Nvidia CP
Ati CCC
Itt tudod a VGA-t tuningolni!
asrock N68-s alaplappal fel lehet oldani a 2 maradék magot az AMD Phenom II x2 550 esen mert néztem hogy más alaplapon fel lehet
Ha az alaplapod a sima S-es akkor nem biztos:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68-S
De ha S UCC-s akkor igen:
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=N68-S%20UCC&cat=Overview
Jah tom h sok, nem is ment sokáig úgy 😆
3DMark Vantege-t hamarosan lefutattom, kíváncsi vagyok mennyit javult.
Egyébként hány fokig mehet fel a vga? Jelenleg 45°C körül megy.
A proci 3GHz-n gyári hűtővel prime95 mellett elérte a 100-105°C-t is 😆
3 féle módban lehet futatni:
1.:Small FTTs - Ez az FPU-t és a CPU-t dolgoztatja
2.:In-place large FTTs - ez a procit és a memóriákat, ez a mód dolgoztatja meg legjobban a procit
3.:Blend - a ramokat teszteli
Ha hibát talál futás közben a progi akkor kiír 1 rövid hibaüzenetet és az ikonja zöldről átváltozik sárgára vagy pirosra.
Állísd be az fsb-t 205 Mhz-re, indítsd újra, és teszteld le valami progival a cpu-t. HA nincs baj, akkor 1-2-ével mindig állítgathatod felfelé, amíg stabil. Folyamatosan tesztelni kell, mindig újraindítani a géped, míg eléred a max-ot, amit ki lehet hozni a konfigoddal. Ez nagyon sok időbe telik, olykor unalmas is. 😂
De sok szerencsét a tuninggal! 😉
Annál fentebb még véletlenül sem, de azt is rengeteg nehézség árán értem el. 😶
210-nél volt a legstabilabb, 215-nél nem minden esetben volt az.
A feszültségeken semmit sem állítottam...
Azok a procik nagyon rosszul tuningolhatóak. NEkem csak +150 Mhz-et sikerült húznom rajta..
És hogy csináltad?
Le tudnád írni?
Láttam egy srác teszteredményét a 3d mark-ban. 5000+ procija van és 3055-mhz-en megy. Az alap órajel ugyebár 2.6 Ghz.
Nos nekem van egy 6000+ x2-m. Alaplapom. MSI K9A2GM. Tudom valahogy húzni 1-2 száz mhz-et?