Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ddkk22 avatar
Még a végén kiszédül a lapból.
0
0
0
0
cseszka avatar
Tuti jó lesz,még zsirtalanit is.Csak keveset hsaználj,h ne csicsegjen...😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Én is gondoltam a házira, szerintem azzal kipróbálom. Remélem sikerül. 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Legjobb az egésségügyi alkohol,de megteszi borotválkozás utáni arc ápoló is,ami alkoholos,esetleg jó kis házi pálesz.Azt is használtam már.😀
0
0
0
0
ddkk22 avatar
cseszka
Bármilyen alkohol megteszi?
0
0
0
0
cseszka avatar
Alkoholos papirzsepi,de nem dörgölöd,csak rá "nyomkodod".Az alkohol gyorsan elpárolog,mire beszereled a gépbe már nyoma sincs,kapcsolhatod is be.Bár ne annyira akoholozd meg a pzs-t h csorogjon belöle....
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok. A videokártya hátulját, ti hogyan szoktátok pórtalanítani, hogy tiszta is legyen? kompresszorral már fújtam, de ugyan olyan poros marad, a ventilátort tökéletesen kifújja.
0
0
0
0
YraY avatar
ddkk22 köszi a válaszokat! 550W biztos elég neki?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
YraY
XFX Pro 450W 15700ft
FSP Raider 550W 17000ft
0
0
0
0
YraY avatar
Akkor tudnál mondani nekem 15k-ért tápot?😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
XFX TS vagy Pro széria
Corsair AX, RM, TX széria
Coolermaster V széria
BeQuiet is jó de utána kell nézi melyikek
FSP Aurum vagy Raider széria
Antec HCG széria
EVGA
Enermax
Seasonic
0
0
0
0
cseszka avatar
15k már veszel minöségi tápot,ami böven kiszolgálja a konfigodat a 280X társaságában.Nem kell 30K egy tápra.
0
0
0
0
YraY avatar
És milyen tápot ajánlasz hozzá?😃
Thermaltake Berlin 630W már megfelel? (30 ezernél többet nem nagyon szeretnék rá szánni)
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Háát, nem 😃
Guglis találatok alapján sokan panaszkodnak, hogy elszállt és vitte az alaplapot is magával.
Irodai gépbe tökéletes, de sanszos, hogy a 280X étvágya megfingatná.
0
0
0
0
YraY avatar
Leszedtem a ház oldalát. A táp neve: HIPRO (kép lent)
Ez márkás táp?
És rájöttem hogy a 6pines csati melett van még egy 2-es csak a kábel rengetegben nem találtam😃
https://i.imgur.com/IVL8CaP.jpg
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Noname Tápra nem kötném,ne költsd az utolso fityinged vgára.A minöségi Tápegység Nagyon fontos!
0
0
0
0
Bronson avatar
YraY : átalakítóval. de ha valami gagyi táp tényleg, akkor vegyél normálisat előbb.
0
0
0
0
cseszka avatar
Cseszka: Hát konkrétan a Sapphire Radeon R9 290X OC 4GB-t néztem.
De itt van e: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2091&psn&lid=1

A kari 305mm hosszú,a leghosszabak között van,az enyém is pont ilyen,csak a 280x változat,de a hossza ugyan ez.Nekem pont befér a TT V4 házba,de nemtudni milyen házad van.Legegyszerübb ha leméred mennyi hej van.
0
0
0
0
YraY avatar
És hogy lehet megoldani? (bocsi a sok hülye kérdést😃😉
Háát😃 Fejből nemtudom majd ha lesz időm leszedem az oldalát és megnézem. Amúgy kb. 2éves táp
0
0
0
0
Bronson avatar
meg lehet oldani, de mennyire noname az a táp?
0
0
0
0
YraY avatar
Lenne két kérdésem. Ha a tápomon csak 2 6-pines csatlakozó van, és a kiszemelt videókártyának egy 6-os és egy 8-as csatlakozó kell meg lehet valahogy oldani, hogy működjön?
R9 280x-nek elég egy 600W-os noname táp?
0
0
0
0
MrApollo avatar
Persze, dobtam üzit is😀
0
0
0
0
yagamiiii avatar
akkor elméletileg bele kell férnie igaz? 😀
0
0
0
0
MrApollo avatar
Ha az említett kártya a DCUII hűtésű verzió akkor a méretei...
21.84 x 12.7 x3.81 centiméter
A ház pedig max ekkora vga-t fogad...
Max VGA card length: 250mm
0
0
0
0
yagamiiii avatar
Sziasztok lenne egy kérdésem! Nagyon hülye vagyok a videókártyákhoz és most akarok újat venni.. és ki is néztem hogy majd egy Asus GTX 760 lesz.. viszont azt honnan lehet tudni h milyen hosszú maga a kártya? mert a gépházam elég kicsi és félek hogy nem fog beleférni.. :/ esetleg meg tudnátok nekem mondani hogy milyen hosszú lehet a kártya ha valaki tudja? amúgy a gépházam egy Cooler Master midi elite 241.. A válaszokat előre is köszönöm.. 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
A Windows volt a hibás.. Újra tettem a rendszert és most csak úgy hasít minden! 😀 Mondjuk 3-4 hónapos volt a rendszer, de sebaj, legalább most minden a legjobb! 😀 Köszi azért a segítséget!
0
0
0
0
Subaru avatar
Ferrari056: nekem legújabb driverrel is rendesen megy
szerk: szerintem próbálj meg win reinstallt hátha segít
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Eléggé sajnos..😞 A BF3 sem megy úgy ahogy a látott tesztek alapján kellene.. Valami nem okés. :/
0
0
0
0
Bronson avatar
mindképp egy régebbi WHQL drivert, hogy pontosan melyiket ez jó kérdés... amúgy más játékot is próbáltál, mindegyikben le van fékezve a kártya úgymond?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Bronson: Melyik drivert ajánlanád, ami azért kihozná a kártyából az erőt úgymond, és megérné leszedni? 😀
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Cseszka: Hát konkrétan a Sapphire Radeon R9 290X OC 4GB-t néztem.
De itt van e: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?cid=1&gid=3&sgid=1227&pid=2091&psn&lid=1
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem próbálj ki egy régebbi drivert mindenképp...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy mi lehet a hiba?

Lett egy GTX 660 2GB SC EVGA kártyám, a legújabb driver van fent a gépen és egyszerűen a játékok nem mennek fel fel 30 fps környékére..:/ Far Cry 3, COD Ghost pl 20-25 fps-el megy.. És az Nvidia vezérlőpultban is kikapcsoltam minden élsimítást, amit lehetett, hogy az se terhelje a kártyát, de egyszerűen nem igazán mutatkozik meg a kártya ereje.. 😞

Valakinek valami ötlet, esetleg egy régebbi driver vagy valami kiegészítő dolog?
0
0
0
0
cseszka avatar
Rendeld nyugodtan.Lapod okés,tápod szintugy,házad nem néztem milyen,meg konkrétan meik modellt akarod rendelni meik gyártótol,azt se tudom,igy max annyi bibi lehet,h nem fér be a kari a házadba a HDD keret végett.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Még egy gyors kérdésem lenne. Épp a rendelés határán állok de valaki azt mondta hogy nem biztos hogy működni fog a gépemben. De hát néztem az alaplapom kompatibilis vele tápnak meg bőven elég nem kell lennie nem? Ti mit mondotok?
0
0
0
0
MrApollo avatar
Hmm..egész szép eredmény😀
Kár hogy azon pár játék amit próbáltam nem támogatja sztem..
ETS2, f1 2014 sem😞
0
0
0
0
MrApollo avatar
Sziasztok!

Lenne egy Cf rendszerem..és tesztelni szeretném játékkal is akár..bench módban vagy vmi..hogy miként és hogy viselkedik... esetleg vmi bench progi?
Heaven pl jólehet?
0
0
0
0
Galex1995 avatar
És tényleg van rajta, csak valahogy elkerülte a figyelmem 😃 Kösz szépen 😃
Akkor már csak a szünetmentes tápomat kell lecserélni mert az 360 W-os 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Azon a tápn ami a gépeden is megvan adva,2db 6+2pines csati van a vga kártyának.Gond nélkül vinnie kell a 290X-et.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Hát nyilván visszafordultam a kártya vásárlástól 😆 Ugyanis a 600 W-os chieftec tápomon csak 1 csatlakozó van de ha jól láttam a 290x-hez kettő darab kell. És azt mondták az UPS-omat is ki kell iktatni mivel az 360W-os és nem indulna a gép :/
0
0
0
0
no avatar
Táp már megvan most venni a vidikártyát
0
0
0
0
Bronson avatar
én inkább valami jobb tápot vennék abba a konfigba... vagy már megvan?
0
0
0
0
no avatar
Bronson, HKC SZ-430R a neve
Szerinted elég akkor a videókártyához?
0
0
0
0
Puffin avatar
azt a pár MHz-et te is be tudod állítani ha akarod! 😀 Jó a Sapphire kártya is!
0
0
0
0
Galex1995 avatar
Sziasztok. Szerintetek megéri egy Sapphire Radeon R9 290X OC-s 4GB DDR5-ös kártya? Az órajelét úgy írja hogy 1040/5200 MHz. Néztem egy Asus Radeon R9 290X OC 4GB-set az meg 1050/5400 MHz órajelű de viszont jóval drágább. Szerintem bőven jó lenne az a Sapphire kártya nem? 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
természetesen jó az alaplapba. de attól függ milyen az a 430 wattos táp...
0
0
0
0
no avatar
Kérdésem az volna, hogy ehhez a videókártyához elég lesz egy 430wattos tápegység? A videókártya neve asus radeon r7 265. Még valami kérdés, hogy ha elég lenne akkor ASRock A75M-HVS alaplappal kompatibilis lenne?
Ezenkívül még valami😃 Asus radeon r7 265 és Sapphire radeon r7 265 között mi a különbség?
0
0
0
0
ScoobyDoo avatar
értem 😃 de benéztem, van 2 külön csatlakozóm. köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Jobb lenne nem egy ágra rákötni a 2 molex elosztót.amit leirtál utolsó mondatban,az olyan mintha a másikba nem is tettél volna semmit,vagyis üresen marad.De igy h üres,igy is kell mennie,a 2 molex azért kell,h stabilabb legyen a fesz leadás.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció