Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tesla GoD avatar
kisborda írta:
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Most meséljem el neki, hogy hogyan szaporodnak a bálnák, ha egyszer csak annyi a válasz, hogy igen?! 😆
erről az jut eszembe, h 1x bioszra csináltam házidogát a bálnákról, lusta voltam átolvasni amit leloptam netrő, és olyanok voltak benne hogy groupensexelnek meg hasonlók, de ez má nagyon OFF

Ezt feltétlenül meg kellett tudnunk?😆
ismertek, ha nem akartok érdekeseket látni ne olvassátok a hsz-eimet😉
0
0
0
0
kisborda avatar
Tesla GoD írta:
Cooley írta:
Most meséljem el neki, hogy hogyan szaporodnak a bálnák, ha egyszer csak annyi a válasz, hogy igen?! 😆
erről az jut eszembe, h 1x bioszra csináltam házidogát a bálnákról, lusta voltam átolvasni amit leloptam netrő, és olyanok voltak benne hogy groupensexelnek meg hasonlók, de ez má nagyon OFF

Ezt feltétlenül meg kellett tudnunk?😆
0
0
0
0
MaliDual avatar
köszi😃 ez aztán tömör volt😃😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Igen.
ez tetszik, igazi profi válasz, egyszerű, de lényegre törő, nincs teletömve felesleges szakszavakkal, egyszerűen tökéletes😂
0
0
0
0
MaliDual avatar
hali
ha proci overclocknál kékhalálozik akkor adni kell neki feszt? mert most 50% al van overclockolva és alapfeszről alufeszelve van de ha még 200-300MHz-t adok neki akkor elkezd kékhalálozni. kell neki a plusz fesz?
0
0
0
0
kisborda avatar
Tofy írta:
Hitoshi írta:
Tofy írta:
Amúgy annál az acc-nél a magoknál vannak ilyen százalékok most -2.Ez mi vagy mire jó?Amúgy ott 4 magot jelez.😃

ACC felesleges. Hardveresen is meg lehet oldani. Legalább egy 710-es déli vezérlővel felszerelt Alaplap kell, és menni fog.

Nekem pl.: úgy volt, hogy ECFirmware-t : Special-ra kellett állítani, és volt még egy beállítás, amit AUTO-ra kellett állítani, ami pont alatta helyezkedett el.

Azt az ECFirmware-t hol találom meg?Megpróbálnám én is azzal.😀

BIOS/Cell Menu-ben van valahol!😀
0
0
0
0
Tofy avatar
Hitoshi írta:
Tofy írta:
Amúgy annál az acc-nél a magoknál vannak ilyen százalékok most -2.Ez mi vagy mire jó?Amúgy ott 4 magot jelez.😃

ACC felesleges. Hardveresen is meg lehet oldani. Legalább egy 710-es déli vezérlővel felszerelt Alaplap kell, és menni fog.

Nekem pl.: úgy volt, hogy ECFirmware-t : Special-ra kellett állítani, és volt még egy beállítás, amit AUTO-ra kellett állítani, ami pont alatta helyezkedett el.

Azt az ECFirmware-t hol találom meg?Megpróbálnám én is azzal.😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Vagy a processzorral fűtötök...😃 Másra nem tudok gondolni😀
0
0
0
0
kisborda avatar
akos328 írta:
Nincs nálatok fűtés, hogy a szobában is 0 fok van ???😃

Hát akkor gépelni nem bírnék!😆
0
0
0
0
akos328 avatar
Nincs nálatok fűtés, hogy a szobában is 0 fok van ???😃
0
0
0
0
kisborda avatar
Az normális, hogy 0 fokos a procim?😆

Szerk.: Na most már 28 körül van!😆😆

Tofy írta:

Nekem is ez van! Ott mit kéne csinálni?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Tofy írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Először is egy bios frissítés kell. Az már megvolt?
0
0
0
0
kisborda avatar
Kmisi99 írta:
kisborda írta:
Hát én sehol sem találtam hasonló dolgokat!😕 Akkor lehet, hogy nekem nem lehet?
vagy bios frissítés kell neked de lehet hogy nem lehet!
Most nézem és kell lennie! Itt van advanced clock calibration néven!
https://images.bit-tech.net/content_images/2009/09/msi-770-c45-motherboard-review/bios2.jpg

Jé tényleg! Ilyen mintha nekem is lenne!😆😆😂 És azon belül mit kell?😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
kisborda írta:
vagy bios frissítés kell neked de lehet hogy nem lehet!
Most nézem és kell lennie! Itt van advanced clock calibration néven!
https://images.bit-tech.net/content_images/2009/09/msi-770-c45-motherboard-review/bios2.jpg
0
0
0
0
Tofy avatar
0
0
0
0
kisborda avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nézz körül a biosba, nem virágnyelven van írva, de nem is kínai, rá fogsz jönni mit kell csinálni😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
biosban az ACC vagy core unlocking menüpont alatt!
0
0
0
0
kisborda avatar
Akkor nekem lehet-e egyáltalán és ha igen akkor hol?😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Hát hogy a régi phenomoknál ez hogyan működik, azt nem tudom, de elméletileg igen. Viszont megvan az esélye, hogy instabil lesz úgy a gép, szóval csak azért nem érdemes új alaplapot venni véleményem szerint.
0
0
0
0
cey85 avatar
akkor tételezzük fel, hogy vennék egy Gigabyte GA-MA770-US3 sAM2+ alaplapot akkor ezzel fel tudnám oldani a 4 magot is? nem csak 3 magom lenn? a 8650 X3-ból lenne X4?
0
0
0
0
Tofy avatar
Csak azért izgat a téma mert ma egyszercsak 4 magos lett 😆 Konvertálgattam és stabilan 4 mag működött.😃
0
0
0
0
almos avatar
ACC is jó,de én nem tudom,hogy pontosan mit kell csinálni. Keress rá neten!
0
0
0
0
Tofy avatar
Hát nekem asus-om van de nem találtam ilyet hogy core unlocker hanem az acc-t de ott nem tudom mit kell csinálni.
0
0
0
0
Cooley avatar
Lehet csak egy AMD7** szériás vagy újabb chipszettel szerelt alaplap kell. Sokan azt mondják, hogy az nV chipszettesekkel is működik, sokak szerint nem, azt nem tudom([url]http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=1g8o5Sh3csqM5M8u&templete=2[/url] pl ennél elvileg van), de az AMD-kkel tuti. A régebbi 7** szériásokhoz kellhet egy bios frissítés, hogy elérhető legyen. Annyi az összes dolgod, hogy bemész a biosba, és keresel egy olyan menüpontot, hogy Unlock CPU Core(MSI) vagy CoreUnlocker(ASUS) vagy TurboUCC(ASRock) vagy Auto Unlock(Gigabyte), és azon belül beállítod, hogy melyik magot szeretnéd aktiválni. Aktiválás után lekell futtatni pár stabilitástesztet, egy kicsit játszani, és ha tökéletesen stabil, akkor van egy 4 magos procitok, egy 3 magos áráért. 😀 Röviden ennyi.
0
0
0
0
cey85 avatar
elvileg lehet. csak kell hozzá egy lap amivel fel lehet oldani a letiltott magot. riziko, hogy lehet, hogy instabil lesz a proci. ennek már én is próbáltam utána járni. de ha meg tudsz valamit szólj már. thx😉
0
0
0
0
humerot avatar
phenom x3 bol lehet x4 et csinálni? mert az nem lenne baj 😜
0
0
0
0
akos328 avatar
Nekem ugyan ilyen csak 250 procim van, tehát akkor én is tudnék feloldani magot??? Phenom x4 et???
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
vagy mondjuk az Athlon II X4 645, X3 450, X2 265-ből lehetne Phenom II X6-ot, esetleg Bulldozer-t😂
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Hitoshi írta:
X4 Propus-nál az L3 tiltják le, és ha azt fel tudod oldani lesz egy Phenom II X4-ed. De elvileg az új Athlon II X4-nél már nem működik ez. És Athlon X2 -bel sem lehet Phenom II X4-et varázsolni. Hanem Phenom II X2-ből lehet már csak Phenom II X4-et csinálni. A régebbi Athlon II -nél viszont lehet működik a dolog.
azért az durva lenne, ha lehetne😆
0
0
0
0
Hitoshi avatar
X4 Propus-nál az L3 tiltják le, és ha azt fel tudod oldani lesz egy Phenom II X4-ed. De elvileg az új Athlon II X4-nél már nem működik ez. És Athlon X2 -bel sem lehet Phenom II X4-et varázsolni. Hanem Phenom II X2-ből lehet már csak Phenom II X4-et csinálni. A régebbi Athlon II -nél viszont lehet működik a dolog.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
A biosban Unlock CPU Core név alatt. De CPU-Z-ben először nézd meg, hogy milyen magos a procid! Mert ha nem Deneb, akkor felejtős.
az Athlon II X4 az Propus, am nemtom h abból van-e letiltott verzió
0
0
0
0
Cooley avatar
A biosban Unlock CPU Core név alatt. De CPU-Z-ben először nézd meg, hogy milyen magos a procid! Mert ha nem Deneb, akkor felejtős.
0
0
0
0
kisborda avatar
Kmisi99 írta:
kisborda írta:
És azt hogyan?😆 Nem igazán értek hozzá!😀

Ezek szerint ha szerencséd van akkor gyárilag 4 magos a procid amit ha szerencséd van feloldhatod és lesz egy teljes értékű 4 magosod ha nem lesz jó akkor jó okkal tiltotta le a gyártó azt a két magot!

Ezt értem, de hogy tudom feloldani azt a másik 2 magot?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
kisborda írta:

Ezek szerint ha szerencséd van akkor gyárilag 4 magos a procid amit ha szerencséd van feloldhatod és lesz egy teljes értékű 4 magosod ha nem lesz jó akkor jó okkal tiltotta le a gyártó azt a két magot!
0
0
0
0
kisborda avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Athlonba is lehet magot feloldani, ha Deneb magos... Az alaplapja meg ha mást nem, egy biosfrissítés után tutira támogatni fogja, mivel AMD 770-es chipszettes. Szóval Deneb maggal meg ki szerencsével csinálhat belőle egy Phenom II X4-et.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nem phenomja van hogy lehessen magokat feloldogatni és a lapja szerintem nem is támogatja!
0
0
0
0
Cooley avatar
Eléggé változó lehet mind a 2 érték. 😀 Függhet táptól, alaplaptól, háztól. Mert pl egy szarul szellőző házban nem jó dolog, ha 24/7 használat esetén bármi is 65-70 fok fölé megy. Egy jobban szellőző házban már 75-80, a VGA-nak a 100 fok sem szokott gondot jelenteni, de ezek a legeslegmagasabb értékek, már nem a legegészségesebbek, szóval ha a közelükbe jutsz már állj le. 😀 A procid valószínűleg előbb lesz instabil, minthogy túlmelegedjen, legalábbis ez a jellemző az AMD procikra. Szerintem első sorban próbáld meg feloldani feloldani a magokat, és egyik vagy másik, esetleg mindkettő működése esetén már sokkal nagyobb teljesítmény javulást fogsz tapasztalni egyes játékokban, programokban, mint az OC-vel. 😀 Aztán próbáld meg feloldani az L3 cachet. És ha mindezek után is stabil, akkor jöhet az OC. Egy komolyabb hűtővel 4GHz nem nagyon szokot gondot okozni a 4magos AMD prociknak, de egy gyárival már az a 3,4GHz véleményem szerint tökéletes 4 maggal. 😀 Persze ha nem Deneb magos a procid, akkor stornó az egész irományom. 😆 Akkor szimplán addig húzd, ameddig stabil, de azért néha pillants a hőmérsékletre is, de nem valószínű, hogy azzal gond lesz. Viszont többféle programmal is teszteld, és ne csak 8 percig!
0
0
0
0
kisborda avatar
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a procimat (AMD Athlon-II X2 245 2,9GHz) meddig lehet húzni gyári hűtéssel, hogy még ne legyen semmi baja, egy jó párévig még használható legyen?
A meddig-et egyaránt értem Hz-ben is és fokban is!😃

Tegnap, nem volt netem és, hogy ne unatkozzak elkezdtem húzni, mindig linx64 teszteltem kb. 8 percig és hibát nem dobott fel és a maximum hőmérséklet is 48 fok körül mozgott. Jelenleg kb 3,4GHz-en van és a linx nem jelzett hibát és a GTA IV is tökéletesen megy, sőt most mintha még jobban is!😃
Ezen maradhat, vegyem lejjebb vagy még próbálkozhatok tovább a húzással?

Előre is köszönöm!😃
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Hello!

Szeretném felhúzni a vga-m, egy ati hd 4850-est, de nem tudom hogyan is kellene. 😞

Grafikust még nem tuningoltam, kellene egy kis útmutó, olyan szájbarágósan, ha lehet.😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Többet is. Az én monitorom + amiket szeretnék még venni kormány, hangfalrendszer, SSD összesen ~235eFt, pedig egy olcsó monitorom van, és a többi sem a legdrágább cuccok közt van(leszámítva az SSD-t). Hát nem olcsó mulatság, ha ilyen dolgokat szeretne az ember, de én azon a véleményen vagyok, hogyha már veszek valamit, azzal legyek teljesen elégedett, és bírjon ki legalább 3 évet(mind fizikailag, mind teljesítményileg). 😀 Igaz amilyen tempóban fejlődik az IT, lehetetlen betartani teljesítményben a 3 évet, ha nem a csúcskategóriát veszed. 😕
én még nem is számoltam utána mennyi lenne, de felesleges, mert azokra már úgyse lesz pénzem. a most tervezett gépemnek kb 2 évet kell kibírnia, akkor már garantáltan lesz pénzem újra, és egyéb extrákra is
0
0
0
0
Cooley avatar
RAID 1 ugyan az, mint a 0, csak ott nem osztja szét az adatot, hanem mind2 vinyóra felkerül, így növelve az adatbiztonságot, de így nem nő meg az írási sebesség meg a tárhely is maradna pl. az én esetemben 640GB. Az elérési idő viszont nem változik, amennyiben 2 azonos vinyót használsz, de ha különbözőek,akkor a lassabbik elérési ideje lesz a domináns értelem szerűen. 😀
Amúgy nekem most pont az a tervem, hogy a 2 WD-n tárolom a filmeket, zenéket, játékok telepítőit és egyéb nagyméretű dolgokat, és az OCZ-re tenném a vindózt, drivereket, játékokat és egyéb programokat, ahol számít a gyors elérési idő. 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
RAID 5 ? vagy 1? lehet ezt nézted félre, mert ez a kettő más elven működik.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
Feki1991 írta:
Cooley írta:
Én amúgy most egy OCZ RevDrive 120GB-on gondolkozom. 😃 Alig 10eFt-tal drágább, mint egy normálisabb 128GB-os satás SSD, de lényegesen gyorsabb. 😜 Arra a Rendszer cuccokat meg játékokat, + itt az 1,25TB-om minden egyébre, ami szintén elég gyors köszönhetően az RAID0-nak. 😜 És a következő gépemnél a merevlemezzel már tuti nem lesz gondom. 😂

Nekem a RAID 0 nem jön be.
1. lassabban BOOT-ol
2. Csak az írási s olvasási sebesség lessz nagyobb a válaszidő jelentősen hosszabbodik, ami csak akkor előny ha videót vágsz (nagy fájlokat mozgatsz), de játékoknál (főleg betöltésnél) gyors futkosásoknál OP rendszeren belül, programindításoknál hátrány a RAID 0.

a BOOT idő kevesebb lesz RAID 0-ban. ÉS előnye még a RAID 0-nak az is, hogy sokkal gyorsabban tölti be a programokat.
[LINK]

de szerintem, jobban megéri egy gyors SSD a rendszernek, mint egy RAID0 tömb.

Hoppá, hoppá, valamit elnéztem. 😳 De mit is?! 😶
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció