Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Most meséljem el neki, hogy hogyan szaporodnak a bálnák, ha egyszer csak annyi a válasz, hogy igen?! 😆
Ezt feltétlenül meg kellett tudnunk?😆
Most meséljem el neki, hogy hogyan szaporodnak a bálnák, ha egyszer csak annyi a válasz, hogy igen?! 😆
Ezt feltétlenül meg kellett tudnunk?😆
Igen.
ha proci overclocknál kékhalálozik akkor adni kell neki feszt? mert most 50% al van overclockolva és alapfeszről alufeszelve van de ha még 200-300MHz-t adok neki akkor elkezd kékhalálozni. kell neki a plusz fesz?
Amúgy annál az acc-nél a magoknál vannak ilyen százalékok most -2.Ez mi vagy mire jó?Amúgy ott 4 magot jelez.😃
ACC felesleges. Hardveresen is meg lehet oldani. Legalább egy 710-es déli vezérlővel felszerelt Alaplap kell, és menni fog.
Nekem pl.: úgy volt, hogy ECFirmware-t : Special-ra kellett állítani, és volt még egy beállítás, amit AUTO-ra kellett állítani, ami pont alatta helyezkedett el.
Azt az ECFirmware-t hol találom meg?Megpróbálnám én is azzal.😀
BIOS/Cell Menu-ben van valahol!😀
Amúgy annál az acc-nél a magoknál vannak ilyen százalékok most -2.Ez mi vagy mire jó?Amúgy ott 4 magot jelez.😃
ACC felesleges. Hardveresen is meg lehet oldani. Legalább egy 710-es déli vezérlővel felszerelt Alaplap kell, és menni fog.
Nekem pl.: úgy volt, hogy ECFirmware-t : Special-ra kellett állítani, és volt még egy beállítás, amit AUTO-ra kellett állítani, ami pont alatta helyezkedett el.
Azt az ECFirmware-t hol találom meg?Megpróbálnám én is azzal.😀
Nincs nálatok fűtés, hogy a szobában is 0 fok van ???😃
Hát akkor gépelni nem bírnék!😆
Szerk.: Na most már 28 körül van!😆😆
Nekem is ez van! Ott mit kéne csinálni?
Hát én sehol sem találtam hasonló dolgokat!😕 Akkor lehet, hogy nekem nem lehet?
Most nézem és kell lennie! Itt van advanced clock calibration néven!
Jé tényleg! Ilyen mintha nekem is lenne!😆😆😂 És azon belül mit kell?😃
Hát én sehol sem találtam hasonló dolgokat!😕 Akkor lehet, hogy nekem nem lehet?
Most nézem és kell lennie! Itt van advanced clock calibration néven!
X4 Propus-nál az L3 tiltják le, és ha azt fel tudod oldani lesz egy Phenom II X4-ed. De elvileg az új Athlon II X4-nél már nem működik ez. És Athlon X2 -bel sem lehet Phenom II X4-et varázsolni. Hanem Phenom II X2-ből lehet már csak Phenom II X4-et csinálni. A régebbi Athlon II -nél viszont lehet működik a dolog.
A biosban Unlock CPU Core név alatt. De CPU-Z-ben először nézd meg, hogy milyen magos a procid! Mert ha nem Deneb, akkor felejtős.
És azt hogyan?😆 Nem igazán értek hozzá!😀
Ezek szerint ha szerencséd van akkor gyárilag 4 magos a procid amit ha szerencséd van feloldhatod és lesz egy teljes értékű 4 magosod ha nem lesz jó akkor jó okkal tiltotta le a gyártó azt a két magot!
Ezt értem, de hogy tudom feloldani azt a másik 2 magot?
És azt hogyan?😆 Nem igazán értek hozzá!😀
Ezek szerint ha szerencséd van akkor gyárilag 4 magos a procid amit ha szerencséd van feloldhatod és lesz egy teljes értékű 4 magosod ha nem lesz jó akkor jó okkal tiltotta le a gyártó azt a két magot!
Az lenne a kérdésem, hogy a procimat (AMD Athlon-II X2 245 2,9GHz) meddig lehet húzni gyári hűtéssel, hogy még ne legyen semmi baja, egy jó párévig még használható legyen?
A meddig-et egyaránt értem Hz-ben is és fokban is!😃
Tegnap, nem volt netem és, hogy ne unatkozzak elkezdtem húzni, mindig linx64 teszteltem kb. 8 percig és hibát nem dobott fel és a maximum hőmérséklet is 48 fok körül mozgott. Jelenleg kb 3,4GHz-en van és a linx nem jelzett hibát és a GTA IV is tökéletesen megy, sőt most mintha még jobban is!😃
Ezen maradhat, vegyem lejjebb vagy még próbálkozhatok tovább a húzással?
Előre is köszönöm!😃
Szeretném felhúzni a vga-m, egy ati hd 4850-est, de nem tudom hogyan is kellene. 😞
Grafikust még nem tuningoltam, kellene egy kis útmutó, olyan szájbarágósan, ha lehet.😃
Többet is. Az én monitorom + amiket szeretnék még venni kormány, hangfalrendszer, SSD összesen ~235eFt, pedig egy olcsó monitorom van, és a többi sem a legdrágább cuccok közt van(leszámítva az SSD-t). Hát nem olcsó mulatság, ha ilyen dolgokat szeretne az ember, de én azon a véleményen vagyok, hogyha már veszek valamit, azzal legyek teljesen elégedett, és bírjon ki legalább 3 évet(mind fizikailag, mind teljesítményileg). 😀 Igaz amilyen tempóban fejlődik az IT, lehetetlen betartani teljesítményben a 3 évet, ha nem a csúcskategóriát veszed. 😕
Amúgy nekem most pont az a tervem, hogy a 2 WD-n tárolom a filmeket, zenéket, játékok telepítőit és egyéb nagyméretű dolgokat, és az OCZ-re tenném a vindózt, drivereket, játékokat és egyéb programokat, ahol számít a gyors elérési idő. 😀
Én amúgy most egy OCZ RevDrive 120GB-on gondolkozom. 😃 Alig 10eFt-tal drágább, mint egy normálisabb 128GB-os satás SSD, de lényegesen gyorsabb. 😜 Arra a Rendszer cuccokat meg játékokat, + itt az 1,25TB-om minden egyébre, ami szintén elég gyors köszönhetően az RAID0-nak. 😜 És a következő gépemnél a merevlemezzel már tuti nem lesz gondom. 😂
Nekem a RAID 0 nem jön be.
1. lassabban BOOT-ol
2. Csak az írási s olvasási sebesség lessz nagyobb a válaszidő jelentősen hosszabbodik, ami csak akkor előny ha videót vágsz (nagy fájlokat mozgatsz), de játékoknál (főleg betöltésnél) gyors futkosásoknál OP rendszeren belül, programindításoknál hátrány a RAID 0.
a BOOT idő kevesebb lesz RAID 0-ban. ÉS előnye még a RAID 0-nak az is, hogy sokkal gyorsabban tölti be a programokat.
[LINK]
de szerintem, jobban megéri egy gyors SSD a rendszernek, mint egy RAID0 tömb.
Hoppá, hoppá, valamit elnéztem. 😳 De mit is?! 😶