Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
Jobb ha magad álligatod be az órajeleket.Emelsz a gpu meg a memória órajelen pár mhz-et,majd teszteled.Ha stabil,és nem melegszik,emelhetsz megint rajta,egész addig,mig instabillá nem vál,vagy nem melegszik tul.A mem órajel nemsokat dob ha egyáltalán dob is valamit.Gpu órajelet emeld 5-10mhz emelj egyszerre.
0
0
0
0
Creelien avatar
Egy HD 5770-es videókártyám van, és felfedeztem a Catalyst Control Center-ben, a Teljesítmény -> AMD OverDrive fülön belül, egy "Automatikus tuningolás..." opcíót. Erről mit érdemes tudni?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szerettem volna lecserélni az Nvidia Geforce 6800LE-t egy Radeon HD3650 512-re. Olyan probléma adódott,hogy miután berakom a Radeon-t DVI átalakítóval a monitor fekete és csak villog a monitor led, s miután visszateszem az NVidia-t akkor csak BIOS reset után tudom újra működésre bírni sima VGA kimenettel tehát a Nvidia se mutat képet ha DVI átalakítóval használom. Az Nvidia-t régebben DVI átalakítóval használtam és működött rendesen. Bízom benne,hogy értelmesen írtam le 😀
0
0
0
0
Subaru avatar
DPISTI00: kb 10szer gyorsabb mindkettő
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

GT 630 2GB DDR3-at szeretném lecserélni. Olyan kártyát akarok ami 50-60.000 között van. A GTX760-at és az R9 280-at néztem. Szerintetek melyik lenne a jobb? A GT 630-hoz képest érezhető lenne a különbség bármelyiket választom is?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ok, akkor nézek valami másat... 😕
0
0
0
0
Bronson avatar
ha noname, meg mellé 320watt akkor nem kísérleteznék vele...
0
0
0
0
szilard1976 avatar
A hd5770 110Watt a fogyasztása,ha nem gagyi tápod lenne simán bírnia kéne.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! HD 5770 mennyivel fogyaszt többet mint a GT 630? 320W-os táp elég lenne neki ha a GT 630-nak elég volt?
0
0
0
0
zsexer avatar
" a tv azt írja hogy nincs jel " Ezek szerint Tv-re csatlakoztatod?
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a válaszokat, főleg zsexer-nek

megpróbáltam de sehogy sem működik k*rvára elegem van biztos én vagyok a béna g*eci mert sehogy sem tudom megcsinálni

az előző kártya működik és az alaplapi is de ez a sz*r nem
0
0
0
0
zsexer avatar
surmannr: Biosban állítsd át, hogy a PCI-E legyen az elsődleges vezérlő, és akkor a videokártya fogja szolgáltatni a képet...Hiába dugod rá a videokártyára a monitorod, mivel nem a kártya szolgáltatja a képet, így nem fog tudni képet adni.
Mikor bekapcsolod a gépet, nyomogasd az F2-t vagy a Del gombot, így tudod behozni a bios-t és ott kell ezt megkeresned.
0
0
0
0
no avatar
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%207%20-%2064
innen is megpróbáltam de telepítés során azt írta hogy "Alkalmazás telepítése: telepítőcsomag hiba"

aha és azt hogy?
és ha letiltom akkor meg fog jeleníteni vmit a kijelző?
mert csak egy hely van videokártyának
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Lehet le kéne tiltani az alaplapit, s be kéne állítani, hogy a PCI-os VGA legyen az elsődleges.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
most jutottam hozzá egy asus eah 5770 1gb gddr5-ös videokártyához és amikor a monitor kábelt csatlakoztatom nem jelenít meg semmit, a tv azt írja hogy nincs jel, van hozzá telepítő cd is de hiába, a ventilátor működik tehát jól érintkezik, az előző ill. az alaplapi vga kimenettel teljesen jól működik a tv
köszönöm a válaszokat
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=113608&sub=usercomp&comp=115545]Gépem adatai[/url]
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
deakzsolt2001: Váltást tekintve nem lenne hátrány, mert erősebb a HD 5670-es kártya! Fogyasztásban pedig szinte ugyanaz, ha elbírta a GT 630-at, akkor ezt is elfogja.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Helló! HD 5670-ről mi a vélemény? Megéri elcserélni vele a GT 630-as kártyámat? És elég lenne neki egy 320W-os táp?
0
0
0
0
Demmer avatar
cseszka: Far cry 4-hez kell maxhoz.6-7fps hoz a +100gpu tuning.

Igen adtam hozzá feszt +70mv power limit +50% és egyedi venti profilt is állítottam hozzá a játék közben az 50%-on megy így a gpu 75fokos a vrm pedig 85-89
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha csak teszt kedvéért akarod,akkor nemlesz baj,söt szerintem hosszabb távon sem,de +100Mhz emeléshez megkell emelned a feszt?Nemelég csak kitolnod a powerlimitet?Egyébként mire nem elég az alap órajeles r9 290?😀
0
0
0
0
Demmer avatar
Ha a kártyának +50-70mv adunk + 50% powerlimitet és +100mhz gpu tuningot akkor az élettartalmát lerövidítem?
0
0
0
0
simon7109 avatar
Na jó, most már kicsit megkevertek ezekkel a kártyákkal.
GPUboss azt mondja, hogy a GTX970 jobb az R9 290X-nél, ennek ellenére viszont a legtöbb játéknál a 290X jobb fps-t hoz.
Most akkor melyiket érdemesebb megvenni?
Nagyjából egy árban vannak, sőt a 290X még lehet olcsóbb is kicsit.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Az OC kártyánként változó. Senki sem tudja megmondani egy adott érték neked mekkora növekedést hoz. Le kell tesztelni.
0
0
0
0
Demmer avatar
Ez a tuning mennyi fps növekedést eredményez?

A kártya Asus r9 290 oc alap gpu 1000 memoria 1260

Én feltuningoltam a gpu-t 1100-re ez kb 5-6fps hoz átlagban ?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
tomtom77
El kéne bírnia.
De tényleg, manapság jó ha van egy 500-550w márkásabb tápja az embernek.
0
0
0
0
cseszka avatar
Alapon elkell h vigye,ugy értem ha nem huzol semmitse,és nemkell feszt emelned.Bár azért már elkéne tényleg egy 500w táp a minöségipp fajtákbol,pl a Hexa tápodbol,de a 400W is mennie kell.
0
0
0
0
tomtom77 avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy mennyire lenne problémás egy ASUS geforce GTX 970-et egy 400W-os táppal ellátni?

Processzor egy Intel Core i7-4790K lenne elvileg kevesebb mint 100W-al és a videókártya is elvileg csak 160W-ot visz el, de minimumnak 500W-ot írtak a videókártyánál, szóval kicsit elbionytalanodtam, hogy elég lesz-e neki (a táp amúgy FSP Hexa).
0
0
0
0
gigazte avatar
ddkk22: Tudtommal a "T" betű nem módosított hűtést, hanem magasabb órajelet jelent!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok szerintetek egy 250Wattos atx táp elég egy HD4850-nek ? :/ Márka valami Delta Eletronic vagy mi 😆
0
0
0
0
ddkk22 avatar
YraY
De abból van DC2 és DC2T hűtésű. Meg a r9 280 Strix 71ezer körül van, a Asus R9 280X 3GB DC2 pedig 72ezer. Vagy ott van a SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3GB 77ezer. A 280x erősebb.
0
0
0
0
YraY avatar
winrar nem referencia kártyára gondoltam...asus r9 280-ra gondoltam csak azt elfelejtettem odaírni:s
0
0
0
0
ddkk22 avatar
winrar
Gondolom DC2 vagy DC2T 😃 vagy referencia 😃
0
0
0
0
winrar avatar
YraY: Neked mit jelent a sima?
0
0
0
0
YraY avatar
Asus R9 280 STRIX-ről vélemény?
Mivel jobb mint a sima R9 280 azon kívül, hogy 65fokig nem kapcsolnak be a ventilátorok meg bikábban néz ki?😃 Érdemes választás?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok lenne egy kérdésem melyik jobb a kettő közül?
GIGABYTE AMD Radeon R7 240 2048MB D3 GV-R724OC-2GI PCI-E3.0 vagy
GeForce Gt520 2gb ddr3 ?
Válaszokat privibe ha szabadna .
Előre is köszönöm .
0
0
0
0
ddkk22 avatar
yagamiiii
FSP Raider 550w és nem lesz gondod.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nm vagyok táp szakértő de nézz széjjel a ,,milyen tápot vegyek,, fórumban és ott találsz választ a kérdésedre!(Egy jó minőségű 500W táp elég kell legyen)
0
0
0
0
yagamiiii avatar
milyenre? 😲 vagy mekkorára?
0
0
0
0
Bronson avatar
igencsak nem ártana azt is lecserélned...
0
0
0
0
yagamiiii avatar
Sziasztok.. 😀 az van hogy a gépembe akarok venni egy asus gtx 760-at.. és azt szeretném ha megnéznétek a gépem adatait.. és megmondanátok h a tápom elbírja e ha meglesz az új kari.. a válaszokat előre is köszönöm.. 😀
0
0
0
0
stickles avatar
még jelen pillanatban egy fx 6300 de ez a közel jövőben le lesz cserélve egy húzott fx 8350re

FSP 600W Hyper 600 egy ilyen megteszi ?
0
0
0
0
Puffin avatar
stickles: 550-600. Attól függ mi van mellette
0
0
0
0
stickles avatar
Sziasztok

Egy r9 290-hez mekkora milyen tápot ajánlotok ?
0
0
0
0
ScoobyDoo avatar
Sziasztok! Van egy elég nagy problémám.

Sok hezitálás, és végül a pénztárca parancsára is végül egy használt HD 5850-es kártya vásárlása mellett döntöttem. Samsung SM2243-as monitorom van, sima vga-bemenetes. 5 éve vettem kb, már régóta ezt használom. Következő a gondom:

A kártyán csak DVI-D Dual Link és HDMI csatlakozó van. A monitoromon pedig csak sima VGA. Akármit csinálok, ha DVI-D + VGA átalakítóval kötöm rá a monitort a kártyára, akk nincs kép, villog a monitoron a kis lámpa és nincs semmi. Már több átalakítót is próbáltam, de semmi. Ugyanakkor az öcsém új monitorjával (Acer V226HQL DVI-D Dual + VGA bemenet) tökéletesen működik, DVI-D Single Linkes kábellel bekötve. HDMI kábellel rákötöttem a Led TV-nkre a kártyát, szintúgy hiba nélkül megy. Egy szaki ismerősöm azt tanácsolta, "keressek" valahol gyári átalakítót a kártyához (mert a mostanit külön vettem, nem kaptam a kártyával...). Szerintetek mit lehetne tenni? Mert lenne vevő a monitoromra legvégső esetben, és akk még + megtakarított pénz és vennék egy új monitort.

u.i.: az új monitoron egyébként is gondolkpdtam, mert az öcsémén sokkal-sokkal szebb a kép, csak nem épp mostanra terveztem...
0
0
0
0
zsexer avatar
horvathhh: Így van, igazat beszélnek az urak, kis könnyed finom proci limited lesz, de a mostanihoz képest, mindenképpen előrelépés 😀
Később meg majd veszel egy i5-öt mellé és repeszteni fog 😉
0
0
0
0
PC GAMER avatar
horvathhh Ferrari-nak igaza ven,etől függetlenül vásárolhats nyugodtam r9 kártyát a proci csere meg jo lesz készöbb is.Vannak kifejezetten olyan játékok ami inkább a GPU-t használják...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Geri85: Egy tuningolt HD 7870-es kártya. Nekem is olyanom volt, mármint 7870. Nem rossz kártya, egy ideig még bőven elég lesz a mai játékokhoz! Ha Radeon kártyákban gondolkodsz és normálisan játszani is szeretnél ez már megfelelő kártya hozzá!

horvathhh: Nekem egy Phenom x4 965 processzorom van és sokszor még a 7870-es kártyát sem hajtotta ki teljesen, az R9 280-as kártya pedig egy HD 7950-es kártyának felel meg, szóval még erősebb, mint ami nekem volt. Az alá már egy alap i5-ös Intel proci lenne igazán tökéletes, hogy rendesen kihajtsa. De rosszul nem járnál vele, ha mindenképpen e processzor mellé lenne.
0
0
0
0
Geri85 avatar
Hali! Gigabyte R9 270x 2GB mi a véleményetek róla?köszi!
0
0
0
0
horvathhh avatar
Sziasztok! Phenom x4 955-ös ki tudna használni egy r9 280-as kártyát? Előre is köszi a válaszokat!
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Pálinka nem jó, ugyanis víz és aromaolajok is vannak benne és ez utóbbi nem fog elpárologni a nyákról. Arcszesz-ből is csak illatmentes mert az illatosítottban szintén van parfümolaj. Legjobb valóban a gyógyszertárban kapható alkohol "benzin".
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció