sokan mondják hogy az amd-t a videókártyái tartják életben... lehet ezért? [LINK]
am ha beleraknánk 1 sima gamer gépbe egy szeró gép helyett működne? 😃
én tervezek valami komolyabbat venni, szerintem CM 412s viszont előtte VGA csere lesz, valószínűleg GTX 960 Giga G1 meg lassan a 16giga ram sem ártana 😃
Ez igen! Akkor elég jó ha 60 celcius alatt vagyok 😆 😃
El se tudom képzelni mi történne most ha gyári hűtést használnák 😃 hála nem kaptam olyat a procihoz 😀
Akkor jó vétel volt ez a hűtés 2400 ft-ért 😃
carl18
nekem TX3 evoval i5 4590 alapon 41-2 fok körül van GTA 5 közben pedig 62körül ( tegnap véletlenül nem kapcsoltam be a hátsó ventit és 75fokos volt a proci, de nem tudtam mitől, levettem a ház oldalát és akkor láttam, h nem megy a venti 😃 )
Nekem az i5 3470 procin LC Power Cosmo Cool LC-CC-95 van! PCX-n Akció volt és sikerült rá 2400FT-ért lecsapnom 😃 Több dolgot rendeltem haverommal És Akkor asszem jól jártam 😃
https://www.pcx.hu/termek/lc-power-cosmo-cool-lc-cc-95-processzor-huto-107995
De így a dög melegbe a proci alapjáraton 40 fokon van amit kicsit sok szerintem
25-27%-os terhelés mellet meg 50-51 fok 😃
80% kihasználás mellet meg 56-58 fok 😃
Ez mennyire jó ettől a hűtéstől ? Amúgy ha nincs ilyen meleg alapjáraton 28-32 fok körül mikor felszereltem 😀
Gépgáz oldalát leveszem egyből javult 3-4 celciust 😃
értem,akkor nézek majd másik átlátszó rendszert😃
bár az hogy könnyen megtörik a cső kétlem.beszereled és nem kell piszkálni,vagy ha tényleg nagyon kaka akkor venni kell erősebb csöveket.
hát, én tutira nem merném bevállalni... tény hogy baromi jól néz ki a festhető folyadéknak és az átlaátszó tartálynak köszönhetően, az ára is barátságos, de sok a negatív elijesztő kritika...
a Raijintek Tritonnal vigyázni kell melyik szériára futunk rá, mert pár helyen lehetett olvasni hogy vagy elszállt a pumpa elég gyorsan, vagy megrepedt a tartály (sokaknak a vga-t is kinyírta a rácsöpögő folyadék...), vagy alapból nem működő cuccot kaptak a vásárlók... én nem ajánlom ezt a hűtést.
winrar: Nem biztos, hogy a gyári hűtő teljesítménye a gond. Mennyi idős a CPU? Mert a 3-4 generációs Inteleknél leginkább kupak alatti paszta minősége okozza a melegedést egyes példányoknál, amivel a gyári hűtő nem nagyon tud megbirkózni, meg más sem, csak egy túlméretezett hűtés, vagy a kupaktalanítás.
szerencsére nem megy fel 80 fokra egyik kártya sem de azért nincs messze tőle 72 kb project cars és az assetto corsa szokta feltornázni 78ra
hiába van bennet x venti meg hűtőborda meg oldalt is a 18 cm venti,
néha leveszem az oldalát és odateszek egy asztali ventilátort na az lehűti.
Egyébként tervezek egy cpu vízhűtést ,megérné?https://www.pcx.hu/termek/raijintek-triton-0r100018-vizhutes-278388
szerintem tuti mert legalább nagyobb hely lenne jobban mozogna a levegő.
Kell az AMD. Mindig is Intel procim volt és lesz is, de ha nincs verseny, akkor könnyen elszállnak az árazással. Ahogy a processzorpiac, úgy a merevlemezpiac is 2 szereplős lett (Seagate és WD), de ott nem olyan rossz a helyzet, mert pár év és fölváltja a merevlemezeket az SSD.
Nekem az Intel gyári hűtő hangjával semmi bajom, inkább a hűtési teljesítményével vagyok kicsit elégedetlen.
bukta2: twoKgames arra célzott, hogy ha nincs verseny, akkor az egyetlen szereplő annyiért adja a terméket, amennyiért akarja, hiszen a vevő nem fog tudni mástól vásárolni. Jelen esetben nem az AMD, hanem az Intel árai emelkednének, ha az AMD becsődölne. Ezér van az, hogy még azoknak is érdeke, hogy az AMD - bár láthatóan évek óta saját magát próbálja csődbe vinni - ne menjen csődbe, akik világ életükben csak és kizárólag Intel processzort vettek és vennének is a jövőben. Ráadásul a technológiai fejlődés is lassulna, mert az Intelnek nem kellene annyit költeni fejlesztésre sem, hiszen nem avulnának el a processzorai, hiába érkezne a piac felől igény valamilyen fejlesztésre, nyugodtan mondhatná a fejlesztőknek, hogy ez van, erre fejlessz.
Bronson: Ebben egyet értek veled: Hangos, mint a bűn. Ha egy harci repülőgép szimulátorral játszol, az élethű hangzáshoz elég csak levenni a fülalgatót... 😃
(Mondjuk az Intel gyárija is tudott sípolni terhelés alatt nálam, de érzésre ez hangosabb egy kicsit. Az Inteles is sípolt, ez meg kicsit mélyebb hangon dolgozik, talán ezért is.)
twoKgames Megnőni nem fog az AMD procik ára hidd el mert akkor még annyi sem fogyna mint eddig, mert ha drágábbak lesznek az AMD procik akkor már ki venne AMD-t? akkor már egy kicsivel több és vesz az ember intel-t
Csak hogy alátámasszam a múltkori állításom, de csúzlinak igaza volt azzal kapcsolatban miért jobb - ugye több hőt el is kell vezetni, na nem mintha ezt nem tudtam volna eddig is... 😆
Na itt van a tesztem, i5-4460+GTX 750 Ti. Elég szépen viszi, high+FXAA. Bocsi a bénázásért, most csináltam először ezt a pályát.
ui: hogy képes a youtube ennyire lerontani a minőségét?
Nálam GTX 750 Ti-nek a GPU-ja jól bírja, kis feszültségemeléssel simán elbír +270mhz-et. De nálam a VRAM nagyon nem bírja a tuningot, már +20mhz is sok neki. Nem egyformák ezek a kártyák 😜
Nekem ez a gtx 660 ti nagyon antituningos :S szoktam nézni átlagba 1100 felett szoktak menni bőven de sajnos nekem már 1027 felett nem megy a gpu akárhova feszelem power limit anyámkínja semmi de memóriába jó ott + 300 mhz
carl18: nekem volt asus direct cu hd 7770em gpu : 1100on ment ref 1020mhz volt meg belenyúltam biosba mer lockolva volt a memória órajel 1250mhzre gyárilag 1150mhz-n ment unlockoltam és lazán ment 1500mhz-t 😃
Akkor én is veszek fel egy mozis videót a I5 3470+HD 7770 Komboval 😃 1100 -ig huzzom majd a videókarit hátha bírja 😃 1280X1024 FXAA-Mediumba olyan 45-60 fps szokott lenni 😀
Liptik: Gyárt szerverprocesszorokat Opteron néven, csak nem nagyon veszi senki, mert ott a xeon verhetetlen, főleg általános célú szerverben, mint pl webszerver, márpedig főleg ilyenekre van szükség a piacon. Szervereknél is az egyedi gyártásra koncentrál. Legutóbbi pletykák szerint a facebook-nak is fejlesztenek egyedi szerverprocesszort. [LINK]
Ez az a rész, ahol az AMD előnyt élvez, mert nekik van ilyen üzletáguk, szemben az Intellel, ezért nyerték el a konzolokat is, ami azért is jól jött nekik, mert a legújabb Opteron a Jaguárra épít.
Nincs sli-m.
Sógornak a gépéből kiszedtük és úgy próbáltuk ki.
Ez az ő gépe.
http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=49010&sub=usercomp&comp=53598
Mondjuk sok mindent nem tudsz meg mert gtx 660 nem igen hajtja ki. Far Cry 4 is ultrán a proci 29-35% a vga meg 99%. Így én sem lettem okosabb de mivel sli-ben próbáltam ott meg jó volt így még kivárom mi lesz az új kártyámmal. SLI-t nem igen emrem bevállalni mert hallom, hogy sok játék nem igen használja ki meg többet is fogyaszt mint 1 erősebb kártya ráadásul a 900-as széria meg különösen keveset eszik.
1080p Very High.
Az is egy megoldás ! 😀 ha hosszútávra fejlesztesz 😀 De ha olyan nagy pénzt költesz már gépre lehet jobban járnál a Skylake platformal! I7 6700K 15%-al lesz jobb mint az I7-4790K! Gondolom az i7-et újonnan veszed. Úgy lehet érdemes kicsit várnod 😀 A mostani géped meg kihúzza a Skylake megjelenést ! 😀
Amúgy itt az én Intel 3470 Processzorom Crysis 3 FXAA VERY HIGH-ban! Pont a a legproci éhesebb pályán 😃 Itt haverom FX 6300-ja Mediumba elvérzett R9 270 mellett 😃 Szép gameplay 😃
Spoiler!
am ha beleraknánk 1 sima gamer gépbe egy szeró gép helyett működne? 😃
El se tudom képzelni mi történne most ha gyári hűtést használnák 😃 hála nem kaptam olyat a procihoz 😀
Akkor jó vétel volt ez a hűtés 2400 ft-ért 😃
nekem TX3 evoval i5 4590 alapon 41-2 fok körül van GTA 5 közben pedig 62körül ( tegnap véletlenül nem kapcsoltam be a hátsó ventit és 75fokos volt a proci, de nem tudtam mitől, levettem a ház oldalát és akkor láttam, h nem megy a venti 😃 )
nekem van hogy 41-47 fok alapon igaz két kártya még fűt pluszban.Pedig kicsit nagyobb a hűtésem!
https://www.pcx.hu/termek/lc-power-cosmo-cool-lc-cc-95-processzor-huto-107995
De így a dög melegbe a proci alapjáraton 40 fokon van amit kicsit sok szerintem
25-27%-os terhelés mellet meg 50-51 fok 😃
80% kihasználás mellet meg 56-58 fok 😃
Ez mennyire jó ettől a hűtéstől ? Amúgy ha nincs ilyen meleg alapjáraton 28-32 fok körül mikor felszereltem 😀
Gépgáz oldalát leveszem egyből javult 3-4 celciust 😃
bár az hogy könnyen megtörik a cső kétlem.beszereled és nem kell piszkálni,vagy ha tényleg nagyon kaka akkor venni kell erősebb csöveket.
hiába van bennet x venti meg hűtőborda meg oldalt is a 18 cm venti,
néha leveszem az oldalát és odateszek egy asztali ventilátort na az lehűti.
Egyébként tervezek egy cpu vízhűtést ,megérné?https://www.pcx.hu/termek/raijintek-triton-0r100018-vizhutes-278388
szerintem tuti mert legalább nagyobb hely lenne jobban mozogna a levegő.
Nekem az Intel gyári hűtő hangjával semmi bajom, inkább a hűtési teljesítményével vagyok kicsit elégedetlen.
Bronson: Ebben egyet értek veled: Hangos, mint a bűn. Ha egy harci repülőgép szimulátorral játszol, az élethű hangzáshoz elég csak levenni a fülalgatót... 😃
(Mondjuk az Intel gyárija is tudott sípolni terhelés alatt nálam, de érzésre ez hangosabb egy kicsit. Az Inteles is sípolt, ez meg kicsit mélyebb hangon dolgozik, talán ezért is.)
Azért 2 kártya 80 fokon már tényleg fűt 😂
akkor én mit szóljak a 2db hd 6970-el?😃
Nálam igazából vga 99%, cpu 90-95% szokott lenni.
Ilyen grafon [LINK]
és ott a cpu limit 😞 [LINK]
[LINK]
Csak hogy alátámasszam a múltkori állításom, de csúzlinak igaza volt azzal kapcsolatban miért jobb - ugye több hőt el is kell vezetni, na nem mintha ezt nem tudtam volna eddig is... 😆
Jól fút 😃 erős kártya ez a GTX 750 TI 😃
ui: hogy képes a youtube ennyire lerontani a minőségét?
Ez az a rész, ahol az AMD előnyt élvez, mert nekik van ilyen üzletáguk, szemben az Intellel, ezért nyerték el a konzolokat is, ami azért is jól jött nekik, mert a legújabb Opteron a Jaguárra épít.
Sógornak a gépéből kiszedtük és úgy próbáltuk ki.
Ez az ő gépe.
http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=49010&sub=usercomp&comp=53598
Mondjuk sok mindent nem tudsz meg mert gtx 660 nem igen hajtja ki. Far Cry 4 is ultrán a proci 29-35% a vga meg 99%. Így én sem lettem okosabb de mivel sli-ben próbáltam ott meg jó volt így még kivárom mi lesz az új kártyámmal. SLI-t nem igen emrem bevállalni mert hallom, hogy sok játék nem igen használja ki meg többet is fogyaszt mint 1 erősebb kártya ráadásul a 900-as széria meg különösen keveset eszik.
1080p Very High.
1080p High.
Amúgy itt az én Intel 3470 Processzorom Crysis 3 FXAA VERY HIGH-ban! Pont a a legproci éhesebb pályán 😃 Itt haverom FX 6300-ja Mediumba elvérzett R9 270 mellett 😃 Szép gameplay 😃