Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
Lenne egy MSI K9VGM-V típusu alaplapom és a ram nemrég elfüstölt és az a kérdés hogy meglehet csinálni?
0
0
0
0
robiiikaa avatar
Sziasztok! Kellene egy kis segítség.

Van egy gépem,ami Windowsba belépésnél kikapcsol. Én felmelegedésre tippeltem,így cseréltem a pasztát,raktam mellé egy szoba ventit,meg raktam bele más cuccokat.
Esetleg tudjátok mi lehet a hiba???? Ugyanúgy fent áll paszta és minden egyéb hűtés berakása után is.
Gépem konfigja:
AMD Athlon X2 6000+
Kingmax 2gb RAM
ATI RADEON HD 3870
80 gb-os Samsung vinyó
Codegen 480W-os táp
MSI alaplap

Nagyon megköszönném,ha valaki segítene. Előre is köszi!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nekem is volt samu 160-asom és nekem is jól bírta😃 Sajnálom, hogy a WD-d nem bírta😞 Nekem is 500 Gigás WD van. Hát azért remélem nekem nem döglik be. Enyém még csak egy éves. Szoktam rajta tolni Defraggler progit hát remélem ez segít rajta valamicskét😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
TaylorXIII írta:
Dani46 írta:
Olyan porblémám van torrentezek 2.8MB/s jön le de egy idő után kiírja lemez túlterhelt onnantól fogva alig jön😞van vmi disc cache ott megadtam neki 1800mb ramot de megin kis idő és azt is megeszi és megint lemez túlterhelt és aligjön😞milehet a baj?

Nem tudom mi lehet a baj de nekem így vannak azok a beállítások. Habár azt sem tudom pontosan melyik programra gondoltál mert ezt a fontos dolgot elfelejtetted közölni. Ha utorrent volt akkor lehetséges, hogy segít a kép.
[LINK]

megvan a hiba sajna tönkrement a 2 éves wd 500 as vinyóm😞😞😞10% kondíciót ír és pár napot neki vissza,vicc a 6éves samu 160 asom meg tökéletesen megy még mindig
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Dani46 írta:
Olyan porblémám van torrentezek 2.8MB/s jön le de egy idő után kiírja lemez túlterhelt onnantól fogva alig jön😞van vmi disc cache ott megadtam neki 1800mb ramot de megin kis idő és azt is megeszi és megint lemez túlterhelt és aligjön😞milehet a baj?

Nem tudom mi lehet a baj de nekem így vannak azok a beállítások. Habár azt sem tudom pontosan melyik programra gondoltál mert ezt a fontos dolgot elfelejtetted közölni. Ha utorrent volt akkor lehetséges, hogy segít a kép.
[LINK]
0
0
0
0
Dani46 avatar
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Én a ram-ra gyanakodnék a helyedben, és egy tisztítást mindenképpen el kéne végezni rajta.
0
0
0
0
bigbeagle01 avatar
Üdv,

Kérnék egy kis segítséget, ha lehet, mert most nem asztali gépről lenne szó hanem laptopról. Van egy hp compaq presario cq56 típusú laptopunk és tegnap óta már amikor bekapcsolják akkor csíkos lesz a képernyő és be is fagy. Én gyanítom hogy vagy a videókari vagy a proci a hibás mert már 2 éves a gép és elejétől kezdve nagyon melegszik, de ezzel nem törődtek.
Szóval ha valaki tud megoldást, vagy akár csak egy olyan progit amivel fel lehet valahogy térképezni hogy mi is a hiba, annak megköszönném.
0
0
0
0
hdavid avatar
az mi hogy a proci óra jele lement 2,5-re a 3,2-ről??? És csak 1 magot jelez az everest? Pedig E8500.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
Nemrég baj volt a géppel amit leis írtam és rátaláltam a hiba okára.
És az lenne a kérdésem hogyan lehetne vissza görbíteni egy AM2-es processzor foglalatot?
Ha lehetséges.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Próbálj meg egy alapos registery tisztítást, töröld le az asztalról az ikonokat max 2-3 maradjon. Töröld ki a Tempeket és indítsd újra a géped. Így biztosan gyorsabb lesz.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Superlompos írta:
A 2 op.rendszer nem befolyásolja a dolgot. Valószínűleg HDD hiba, ha mostanában lett felrakva az OS.

Kb egy hónapja.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A 2 op.rendszer nem befolyásolja a dolgot. Valószínűleg HDD hiba, ha mostanában lett felrakva az OS.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok mostanában nagyon belassult a gépem. Bootnál amikor behozza az asztalt utána még fél percet kell várnom hogy tudjak csinálni valamit. Attol lehet hogy egy win7 és egy win8 van rajta?
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
apetit1989 írta:
igen. 200 fokra melegítsd fel a sütőt, 10 percre pakold be a lapot, kiveszed, kihűlik, összeszereled, reménykedsz.
Igen, tudom, marhaságnak hangzik, de nekem már bejött ez a módszer, mintahogy a régi mesteremnek is, ahol inaskodtam azelőtt. Ő mondta ezt a trükköt.

ki próbálom majd
azt hittem hogy a VGA-t kellene berakni mert az sokszor látogatta a sütőt
0
0
0
0
apetit1989 avatar
igen. 200 fokra melegítsd fel a sütőt, 10 percre pakold be a lapot, kiveszed, kihűlik, összeszereled, reménykedsz.
Igen, tudom, marhaságnak hangzik, de nekem már bejött ez a módszer, mintahogy a régi mesteremnek is, ahol inaskodtam azelőtt. Ő mondta ezt a trükköt.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
apetit1989 írta:
Esesetben elnézésedet kérem, ha valóban próbáltad másik rammal, vga-val, akkor bizony az alaplap a hunyó.
Ha minden kötél szakad, süsd meg egy kicsit sütőben, az 10 -esetből 1-2-szer feltámasztja a dolgot.

az alaplapot?
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Esesetben elnézésedet kérem, ha valóban próbáltad másik rammal, vga-val, akkor bizony az alaplap a hunyó.
Ha minden kötél szakad, süsd meg egy kicsit sütőben, az 10 -esetből 1-2-szer feltámasztja a dolgot.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
De azt is cseréltem benne és akor is csipog
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Másik grafikus kártyával próbáld. Nem csoda, hogy vga nélkül csipog a gép alaplapi vga híján.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
apetit1989 írta:
Alaplapi kártyával sem indul a gép? Hm. Akkor a ramokra gyanakodnék a helyedben, már csak azért is, mert az alaplapi vga a system ramot használja.

nincs alaplapi VGA-m
a ramokat is kicseréltem de semmi a procit is a tápot is
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Alaplapi kártyával sem indul a gép? Hm. Akkor a ramokra gyanakodnék a helyedben, már csak azért is, mert az alaplapi vga a system ramot használja.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
apetit1989 írta:
2 rövid csipegés az összes amibiosban, a post során, a diagnosztika alatti hibát jelzi. Magyarán, 1 rövid csipegés: minden tuti, 2 csipegés, valami gáz van. Ez már jelzi azt, hogy nem az alaplap a ludas, máskülönben a gép nem csipogna egyáltalán. Jelzi, hogy valamelyik hardver, periféria nem stimmel.
Utánanéztem a kedvedért a 8 hosszú csipegésnek, ami idézem " Display memory Read/Write test failure", ami annyit tesz, hogy a grafikus kártya a ludas. Vedd ki, tisztítsd meg, a csatolót is, illeszd vissza. Ha ugyanaz az eredmény, cseréld ki a graf kártyát.

Kipróbáltam úgyis hogy nincs benne a graf kártya és akkor is ezt csinálja.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
2 rövid csipegés az összes amibiosban, a post során, a diagnosztika alatti hibát jelzi. Magyarán, 1 rövid csipegés: minden tuti, 2 csipegés, valami gáz van. Ez már jelzi azt, hogy nem az alaplap a ludas, máskülönben a gép nem csipogna egyáltalán. Jelzi, hogy valamelyik hardver, periféria nem stimmel.
Utánanéztem a kedvedért a 8 hosszú csipegésnek, ami idézem " Display memory Read/Write test failure", ami annyit tesz, hogy a grafikus kártya a ludas. Vedd ki, tisztítsd meg, a csatolót is, illeszd vissza. Ha ugyanaz az eredmény, cseréld ki a graf kártyát.
0
0
0
0
Thomech avatar
dzsanni94 írta:
Sziasztok!
Pár hete probléma lépett fel a gépnél mégpedig bekacsolom a gépet 2X gyorsan aztán 8Xlassan csipog és utánna egyszer csipog ami állítólag azt jelzi hogy minden rendben.Mi a gond?
(Mindent kicseréltem benne és AMI bios a legújabb bios van rajta)
Az alaplap meg egy MSI K9N Neo V3 de az rávan ragasztva és amikor leszedem a papírt akkor V2-es van ráírva.

Lehet az alaplap meghalt sajnos ez a fajta alaplap eléggé elhalálozós típus!
(Pedig az MSI csak jó lapokat gyárt de ezek a K9N ekk nem sikerültek olyan jól! De ez csak egy személyes tapasztalatok és az én gondolatom / tippem! 😃
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
Pár hete probléma lépett fel a gépnél mégpedig bekacsolom a gépet 2X gyorsan aztán 8Xlassan csipog és utánna egyszer csipog ami állítólag azt jelzi hogy minden rendben.Mi a gond?
(Mindent kicseréltem benne és AMI bios a legújabb bios van rajta)
Az alaplap meg egy MSI K9N Neo V3 de az rávan ragasztva és amikor leszedem a papírt akkor V2-es van ráírva.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
kisteker írta:
Sziasztok!

Lenne egy problémám. Nyáron raktam össze egy teljesen új gépet (egyedül a merevlemez használt, 1 éves, egyébként a Vento nevű gépemről van szó), majd később vettem bele egy tápot és egy vidkarit. A vétel előtt minden játék tökéletesen ment alaplapról (Cod6,Cod4,Lol,Minecraft), igaz alacsony grafikán. Aztán amikor a vga meglett, megjelent egy csomó probléma. Néha elcsúszott, szemcsés lett a kép, amit csak egy win újrarakás oldott meg, a vidkari driverekkel a gépen szabályzó szoftverek nélkül nagyon hagnosan hűt, rendszeresen szabályosan bezárja fél óra játék után a játékokat, és szabályosan kikapcsol magától a gép, van amikor hibaüzenettel ledob az asztalra. Csak játékok közben történik ilyen, irodai használatra teljesen jó a gép, tehát a terheltségnél lehet valami, szerintem. Ami igazán érdekessé teszi a sztorit, hogy a videokártya más gépbe áttéve nem produkált hasonló jelenséget, pedig nagyon arra utalt a dolog, a többórás tesztek és informatikus által végzett vizsgálatok során sem volt semmi baj (pedig egyszerre ment 100%-on a vga és a proci), sőt, a VGA még szervizben is volt, és ott is azt mondták hogy semmi baja. ÉS hangsúlyoznám, hogy vidokártya nélkül az új táppal midnen tökéletesen működik, a játékok is! De a VGA mégsem hibás! Én talán alaplapra tippelnék, mert a legolcsóbb 1155-ös ASRock van a gépben, de nem tudom. Én azért már értek pár dologhoz, de ez az anomália ami már3 hónapja folyik teljesen kikészít, és nem értem hogy MELYIK ***IN alkatrésszel van a gond. A WIn 7 legalább 8-szor volt fent, volt fent erdeti és nem eredeti 32 bites és nem eredeti 64 bites is, és mindnél fennálltak a problémák. A VGA Driverekből próbáltam a legújabbat és a CD-n lévőt egyaránt, és semmi nem javult. Annyit tudok még mondani, hogy DRiverek nélkül nem hűt hangosan, és úgy még nem játszottam vele. (De az informatikus igen, és nála nem is lépett ki semmiből.) Aki kitalálja hogy mia gond a gépemmel, és nem kell elvitetnem 5-10 ezer forintért a legprofibb szervizbe hogy kiderítsék, és utána még garoztatni vagy új cuccot venni, annak szobort állítok. A válaszokat előre is köszönöm 😀

Próbálj egy tápegység cserét lehet hogy az a gond.
0
0
0
0
kisteker avatar
Sziasztok!

Lenne egy problémám. Nyáron raktam össze egy teljesen új gépet (egyedül a merevlemez használt, 1 éves, egyébként a Vento nevű gépemről van szó), majd később vettem bele egy tápot és egy vidkarit. A vétel előtt minden játék tökéletesen ment alaplapról (Cod6,Cod4,Lol,Minecraft), igaz alacsony grafikán. Aztán amikor a vga meglett, megjelent egy csomó probléma. Néha elcsúszott, szemcsés lett a kép, amit csak egy win újrarakás oldott meg, a vidkari driverekkel a gépen szabályzó szoftverek nélkül nagyon hagnosan hűt, rendszeresen szabályosan bezárja fél óra játék után a játékokat, és szabályosan kikapcsol magától a gép, van amikor hibaüzenettel ledob az asztalra. Csak játékok közben történik ilyen, irodai használatra teljesen jó a gép, tehát a terheltségnél lehet valami, szerintem. Ami igazán érdekessé teszi a sztorit, hogy a videokártya más gépbe áttéve nem produkált hasonló jelenséget, pedig nagyon arra utalt a dolog, a többórás tesztek és informatikus által végzett vizsgálatok során sem volt semmi baj (pedig egyszerre ment 100%-on a vga és a proci), sőt, a VGA még szervizben is volt, és ott is azt mondták hogy semmi baja. ÉS hangsúlyoznám, hogy vidokártya nélkül az új táppal midnen tökéletesen működik, a játékok is! De a VGA mégsem hibás! Én talán alaplapra tippelnék, mert a legolcsóbb 1155-ös ASRock van a gépben, de nem tudom. Én azért már értek pár dologhoz, de ez az anomália ami már3 hónapja folyik teljesen kikészít, és nem értem hogy MELYIK ***IN alkatrésszel van a gond. A WIn 7 legalább 8-szor volt fent, volt fent erdeti és nem eredeti 32 bites és nem eredeti 64 bites is, és mindnél fennálltak a problémák. A VGA Driverekből próbáltam a legújabbat és a CD-n lévőt egyaránt, és semmi nem javult. Annyit tudok még mondani, hogy DRiverek nélkül nem hűt hangosan, és úgy még nem játszottam vele. (De az informatikus igen, és nála nem is lépett ki semmiből.) Aki kitalálja hogy mia gond a gépemmel, és nem kell elvitetnem 5-10 ezer forintért a legprofibb szervizbe hogy kiderítsék, és utána még garoztatni vagy új cuccot venni, annak szobort állítok. A válaszokat előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
headhunter015 avatar
Na azthiszem meg volt a hiba. Az első ventillátor (ami gyári) nem volt jól rögzítve, de még a csavarját sem bírtam jobban meghúzni mert nehéz hozzá férni. Egy kicsit azé próbáltam húzni amennyire bírtam. Most jónak tűnik de vajon meddig. Jól rakták össze a gyárban nagyon 😜 Köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
headhunter015 írta:
Nem láttam hogy hozzá érne tegnap minden rendben volt.

Akkor próbáld meg azzal hogy leveszed a ház oldalát és leállítod az összes ventillátort kivéve a proci és a vga-jét
és így kitudod deríteni melyik add daráló hangot
0
0
0
0
headhunter015 avatar
Nem láttam hogy hozzá érne tegnap minden rendben volt.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
headhunter015 írta:
Sziasztok az a problémám lenne amikor ma reggel bekapcsoltam a gépet olyan hangos daráló hangja volt hogy meg is néztem aida64-el a hömérsékletet és a ventillátor sebességét hogy rendbe vannak-e de érdekes módon rendbe volt minden. Kikapcsoltam a gépet és megtisztítottam a ventiket hogy hátha az a baja, de amikor elíndítottam úgytünt rendben van aztán újra kezdte a darálást és inkább kikapcsoltam. Csináltam egy felvételt is hátha tudtok rá mondani valamit.

Nem ér a ventilátorokhoz semmilyen kábel?
0
0
0
0
headhunter015 avatar
Sziasztok az a problémám lenne amikor ma reggel bekapcsoltam a gépet olyan hangos daráló hangja volt hogy meg is néztem aida64-el a hömérsékletet és a ventillátor sebességét hogy rendbe vannak-e de érdekes módon rendbe volt minden. Kikapcsoltam a gépet és megtisztítottam a ventiket hogy hátha az a baja, de amikor elíndítottam úgytünt rendben van aztán újra kezdte a darálást és inkább kikapcsoltam. Csináltam egy felvételt is hátha tudtok rá mondani valamit.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
dzsanni94 írta:
Superlompos írta:
dzsanni94 írta:
ez szerintetek lehet javítani?
CMOS checksum hiba
A beállításokat tartalmazó CMOS memóriában talált hibát a rendszer. A hibát az alaplap okozhatja

Cseréld ki a bios elemet.

már megvolt

Itt megáll a gép, vagy tovvább megy?

Mert ha nem megy tovább, akkor a rossz Ram is okozhatja ezt a gondot.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
alex13 írta:
Arbalest írta:
Ez mekkora hibának számít? 😃
[LINK] 😃
SÜRGŐS PLS!!! 😃

😆 ezt tudtam hogy ilyen kép lesz de azért meglepődtem 😃

Bazzeg azért kicsit beszartam...még jó,hogy nem az a teljes képernyőre beugró sz*r volt! 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
Tudja valaki hogy miért írja ki ezt CreateProcess failed; code 740.A kért müvelethez magasabb felhasználói szint szükséges.
telepítés után amikor a DirectX és a Visual C++ -t kell telepíteni akkor írja.
És a játék indítása elött meg ezt írja A program nem indul el,mert D3DCOMPILER_43.dll hiányzik a számítógépről.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Forje írta:
De akkor meg az hogy lehet hogy picit lassabban tölti ugyanazzal a hdd-vel?

A ram a proci és a videokari rásegít😃
0
0
0
0
Forje avatar
De akkor meg az hogy lehet hogy picit lassabban tölti ugyanazzal a hdd-vel?
0
0
0
0
akos328 avatar
Az ilyen betöltődések a winchestertől függnek 90%-ban, aztán jön a RAM sebesség, aztán h a CPU-ba hány szál van építve.
Amúgy meg a régebbi Athlonok nagyon jó processzorok, erősek, gyorsak, hasonló x2-sem van mint neked és nem hiszed el, de CPU limitem van a VGA-m miatt, hiába csak 2 magos 3Ghz, de amit még vinne azt már a VGA-m nem.
Remek processzorok...
0
0
0
0
Forje avatar
Mért van az hogy az AMD Phenom 2 x4 945-ös procim lassabban tölti be a játékokat mint az amd athlon 2 x2 245? Gondolok itt team fortress 2-re LoL-ra. A LoL-nál drasztikusan lassabban tölti be, böngészőt is lassabban indítja, egyszóval szinte semivvel sem gyorsabb, egyedül a játékokat futtatja sokkal szebben. Esetleg lehet vmit ez ellen tenni?

A válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Superlompos írta:
dzsanni94 írta:
CMOS checksum hiba
A beállításokat tartalmazó CMOS memóriában talált hibát a rendszer. A hibát az alaplap okozhatja

már megvolt
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
dzsanni94 írta:
CMOS checksum hiba

0
0
0
0
bobekrisz avatar
Sziasztok az a problémám, hogy amikor bent a vidikari a gépben akkor bekapcsolom és tiszta sötét marad a képernyő. Na most kivettem így megy rendesen bekapcsol és rendesen fut vidikari nélkül. Ez mitől lehet?😲
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
CMOS checksum hiba
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Arbalest írta:
[LINK] 😃
SÜRGŐS PLS!!! 😃

Nem ijedtem meg 😃
Rám nem hatnak az ilyen netes ijesztő képek ,vagy videók...

De azért nézd meg a világ legnagyobb döglött kígyóját:
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Arbalest írta:
[LINK] 😃
SÜRGŐS PLS!!! 😃

Most boldog vagy, hogy valakiket meg tudsz ijeszteni?😃
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Superlompos írta:
jtrlvksz írta:
Lenne itt egy kis gond...Még anno Win7 nél Crysis 2 alatt csinálta, hogy pontosan ott az első pályánál megjelentek zöld alakzatok a képernyőn. De csak annál a játéknál. Na most Win8-Sleeping dogs, az egyik misszióban megint bejött ez a probléma, nem tudom, mi a franc lehet. Különbség annyi, hogy most a komplett Windows lefagyott...Sikerült lefotóznom telóval, szóval, ha valaki tud okosságot, pls.

https://kepfeltoltes.hu/120821/IMG568_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/120821/IMG569_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A pötyök videókártya hibára utalnak. Bár Win8 esetében ez már más, mert lehet az is, hogy nem támogatja a játékot rendesen. Tehát ott még lehetne driverhiba is. De én Vram hibára gyanakszom. Próbáld meg egy furmark-kal tesztelni a kártyát.

Amúgy alap órajelen megy a VGA?

Most alapon. Volt, amikor meghúztam, de csak azért, h mégis meddig bírja, aztán visszavettem. Random jelentkezik egyébként a hiba a játéknál, de mindig ugyan ott. Furmarkot futtattam párszor, elég sok ideig, nincs semmi baja így a kártyának, ami szembetűnő lenne. Meg ugyebár programhoz kötött a hiba. Na de mindegy is, amíg nem jelentkezik ez más programban, addig együtt tudok vele élni 😀 Köszi mindenkinek a segítséget!
0
0
0
0
alex13 avatar
Arbalest írta:
[LINK] 😃
SÜRGŐS PLS!!! 😃

😆 ezt tudtam hogy ilyen kép lesz de azért meglepődtem 😃
0
0