Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GRYFNB avatar
Helló! Valaki megmondaná nekem, hogy a Biostar GF7050-M2 alaplap elfogadja-e az ATI Radeon HD 3850-es grafikus kártyát?
0
0
0
0
cseszka avatar
Az r9 280X valamivel erösebb,a 760 meg a sima 280 kb egy szint.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Help, melyik a jobb? GTX 760 széria, r9 280x vagy esetleg a STRIX r9 280?😃 hozzáértők segítsenek pls
0
0
0
0
laskr1999 avatar
Nem repulőnél ott 40-60 fps hanem tanknál de nagyon.Az új városi pályánál 10-14 fps.
0
0
0
0
no avatar
Azért van, mert fel-alá szállsz a repülővel, ha egyenesen repülsz az FPS is egyenletes.
0
0
0
0
laskr1999 avatar
Szerintetek miert van az hogy war thubderen ugral az fps?
Felmegy 30ra majd leugrik 16 ig.
Videókártyám ati radeon hd5570
processzor:Amd athlon X2 duql core 2.4 ghz 4600+
0
0
0
0
frostwagen avatar
ricsiricsV

Ha csak a drivert akarod törölni, akkor Vezérlőpult -> Programok telepítése és törlése -> Kikeresed a listában -> Eltávolítás
0
0
0
0
ricsiricsV avatar
Hogyan is kell vga drivert törölni?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Nem kell aggódni érte, az még normális hőfok.
De ha nagyon zavar a ventilátor sebességet átalakítod, hogy jobban pörögjön ilyen hőfokoknál. 60-70% helyett. 😀
0
0
0
0
Obi-Wan Kenobi avatar
Megfigyeltem hogy a videokártyám Far cry 4-ezés közben 65-70 fok között mozog,a játékot magas beállításokon játszom,a hűtő pedig 60%-70% között van.Ez normális,vagy...?
0
0
0
0
cseszka avatar
vkristof01:Sajna szerintem a 7970CF alá kevés lesz a 8320 proci.Oda már kelene legalább egy i5.De végül is a te döntésed.Régen én a 6870 kártyákbol csináltam CF-et,de fps ingadozás volt.Néhol le esett 3-5Fps-re,mig néhol dupla annyi volt mint egy db 6870-el.
Ez mind a crysis 2 alatt produkálta.Utánna elattam mindkettöt,és vettem a 7870-et,ami magában hozta a 6870CF teljesitményét fele annyi fogyasztással,és fel annyi hötermeléssel.
0
0
0
0
toopa avatar
PC GAMER: Kösz a tippet, akkor majd állítok a virtuális memórián. Jó hogy közben már letöröltem a játékot. 😆
Mindegy, majd holnap elszórakozom vele ismét, talán több szerencsém lesz.
0
0
0
0
cseszka avatar
Énis....neked meg megy a gyüvöhéten a kuckó...😀
0
0
0
0
PC GAMER avatar
R9 280 v Gtx 760 ezzek olyanlom
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Hello! Érdeklődnék,hogy szerintetek az én configomba milyen videókártyát lenne érdemes venni 50-60 ezres árfekvésben? A gtx760-at néztem, vagy a HD 7870et... Tudnátok segíteni?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
toopa ujj crack kell es annyi, es legyen a hdden virtualis memod,szoval ha ki van kapcsolva akkor tudod mit kell tened.Remelem segitettem.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
toopa: Ajajaj 😂 Nos nekem is valahogy a rammal kapcsolatban volt szoftveres gondom a 660ti-vel... el is adtam rögtön, aki megvette annak jó volt. Ami még érdekelne: Crysis 3, ha toltad esetleg. Nekem valahogy mindig a Crysis volt amire mértem, vagy a Metro 2033/LL.
0
0
0
0
toopa avatar
vkristof: CoD AW-re még várni kell, elindul a játék, majd kilép azzal az üzenettel hogy kevés e memória. Esküszöm nem normális, mennyi lenne elég neki, 64GB? 😆
Majd ha jön valami javítás, és menni fog rendesen, akkor írok a gépedhez hogy mik a tapasztalatok.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
toopa: Köszi, végül is ilyesmire számítottam. Az AW is érdekelne majd, bár az egy 7970-nek sem okoz gondot.

cseszka: Kérdés, hogy mennyiért adom el a 7970-est... és meg fogja-e érni teljesítményben a cf-hez képest amit veszek. Eredetileg tavaszra terveztem az akciót amikor még a 660ti volt de hirtelen egy rakás új játék alatt bőven kevésnek éreztem így most kihasználtam egy remek cserelehetőséget... amúgy r9 290 a terv de mindig is vonzottak a 2 kártyás rendszerek.
0
0
0
0
toopa avatar
vkristof01: Ha működik a cf, akkor elég jó teljesítményt képes produkálni a két 7970. Valahol nagyjából a GTX 780 Ti környékére lehet belőni. Az is igaz viszont hogy nem minden játéknál működik, illetve nem egyből. A Batman: Arkham Asylum esetén pl. az elején nálam gondok voltak, várni kellett driver frissítésre hogy menjen mindkét kártya, utána viszont látványos volt a javulás.
Jelenleg a Far Cry 4 csak egy kártyát használ nálam, szóval itt vagy vár az ember és reménykedik hogy a következő driverek valamelyike megoldja a problémát, vagy játszol némi kompromisszummal.
Far Cry 3, Sniper Elite 3 alatt szépen 95% felett terhelődnek a kártyák. Az F1 2014-hez procilimitem van a jelenlegi órajelen, de azt vettem észre hogy az ego motoros játékok elég jól mennek, bőven elég az fps.
Diablo 3 esetén ismét nem működik a cf, pedig az azért már nem egy friss játék, de ide szerencsére bőven elég egy vga is.
Call of Duty: Advanced Warfare-ről tudok majd még beszámolni később ha érdekel a dolog.
A lényeg hogy sajnos nem tökéletes a driveres támogatottság. Régóta Ati kártyáim vannak, de amíg csak egyet használtam, nem igazán voltak driveres problémáim. Amióta cf-et használok, néha voltak furcsaságok, amik szerencsére megoldódtak, de valamelyik kiküszöbölése hónapokig tartott. Az az igazság hogy az adott pillanatban engem bizony bosszantott a tudat, hogy hiába a két erős vga, hiába van fent a játék, várnom kell vele, mert nem képesek épkézláb cf támogatást biztosítani hozzá.
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem neruházz be CF-re.A 7970 magában elég erös h futassa a mai játékokat FullHD felbontásban közel max beállitással.Inkább akkor gyüjtögesd a pénzt,mikor összegyült,eladod a 7970-et,és veszel egy Gtx970,vagy 980 kártyát....vagy ami neked épp tetszik.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Más: Bárkinek tapasztalata 7970 CF-el? Fillérekért be tudtam cserélni a 660ti-t egy MSI 7970 Lightning BE-re és átfutott az agyamon későbbiekben a CF gondolata, de eddig nem sok jót hallottam róla. Tudom, hogy volt pár tagnak 7970 CF-e de hogy kik voltak arra nem emlékszem, bárki, ötlet?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
vkristof01 Nanya ECC Ramott ved ki a gépböl...
0
0
0
0
Bronson avatar
Pl. Memtest. ellenőrízd le a ramokat is, hogy kizárhasd.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Bronson: Még nem... milyenre gondolsz? Stress test vagy valami diagnosztikaféle?
0
0
0
0
Dooma avatar
Sziasztok. Az lenne a problémám, hogy a videókarim nem ad képet már csinált ilyet.Be vittem hogy nézzék meg ott meg adott képet. Most az alaplapin van.
Valaki valami ötlet ?
Videókártyám: GIGABYTE RADEON HD 6570 2GB
0
0
0
0
Bronson avatar
érdekes... memóriatesztet futtattál?
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Eddig a csak ghosts-nál jött elő mint "régebbinél". Ami érdekes, hogy ha kb 3,5GB alatt tartom a ramot akkor megoldódik a probléma az AW kivételével. Na de összesen 8 gigám van...

Szerk: Az előzőnél 3D azaz 3DMark-ra gondoltam
0
0
0
0
Bronson avatar
pedig ez elég driver gyanús... a nem legújabb játékok hogy futnak, mindegyiknél ez a helyzet?
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok, nekem egy problémám volna: az utóbbi hetekben borzasztó FPS drop-ok sújtanak, kártyakihasználás folyamatosan föl-le ugrál, FPS vele együtt mozog ugyanúgy így a legtöbb új játék magas framerate mellett is szinte játszhatatlan. A probléma először a CoD AW-nál jött elő, de AC Unity, Far Cry 4 is ezt csinálja, a régebbiek közül most pl. CoD Ghosts-ot is érinti a probléma, ami azelőtt szépen futott maxon. Driverre gyanakodtam, de az a legfrissebb. Talán az utóbbi 2, max 3 nVidia driver óta van probléma, de próbáltam régebbit felrakni és úgy se lett jobb.

Stress testet futtattam (msi kombustor), aszierint minden ok, normális hőmérsékleti adatok, nyíl egyenes GPU usage grafikon kíséretében maxon. 3D alatt is teljesen rendben van.

Ötletek? Előre is köszi!

Mellékeltem egy grafikont CoD AW alatt így teljesít.
https://kepfeltoltes.hu/141129/graf_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
czene avatar
Én el akarom adni,aki meg szeretné venni az kérdezte,hogy menne együtt.GTX 570 akarok venni
0
0
0
0
Puffin avatar
a márkának nem kell azonosnak lennie, menne CF-ben
0
0
0
0
czene avatar
Én is ezt találtam,köszi.Most olyan kérdésem lenne hogy :a jelenlegi kártyám mellé lehetne e tenni 1 XFX 6850-et?CrossFire
Vagy a 2 kártyának azonosnak kell lennie?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
Hali vennevennek ocsemnek vidkarit melyiket vegyem neki

Sapphire hd 7770 1gb gddr5 vagy 7790 1gb gddr5 128bit mindketto
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Hülye kérdés tudom de segítene valaki hogy az aktív gépem "Gamer PC"-ben levő Nvidia GTX 460 1GB-s videókártyámnak vajon mi a pontos gpu és memória órajele? mert én ugyan beírtam két számot amit everestből olvastam ki de gyanítom h rosszakat! Válaszotokat előre is köszönöm, sajnos én nem igazodok ki rajta!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
czene: Kb azonos teljesítményű a két kártya. Ha szerencséd van akkor a 465-ből lehet 470-et csinálni.

https://tpucdn.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_460_1_GB/images/perfrel.gif
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok.Melyik kártya a jobb szerintetek.GTx460 vagy GTX465
0
0
0
0
cseszka avatar
Innen [LINK] letöltöd a neked megfelelöt.Ha 32bites az oprendszered akkor az alsót,ha 64bites akkor a felsöt.
Régit vezérlöpultban uninstalálod->restart,az ujat feltelepited->restart.
0
0
0
0
MartiniHenry avatar
Hali, szeretném frissíteni a a kártya drivert 😀 Csak hülye vagyok az ilyenhez, sosem csináltam ilyet. http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2022&lid=1#
Gondolom itt kell, valaki leírná a lépéseit. Hogy mit szedjek le? Mert ha rámegyek Hogy Catalyst ott kiad egy csomó mindent amit le lehet tölteni. Előre is köszi.😀
0
0
0
0
Free82 avatar
Sziasztok!

Szeretném kérdezni,hogy egy húzott i5....k kiszolgál egy 295X2 vagy egy HD7990 t 4K s felbontásban?
0
0
0
0
zelcsi avatar
xenon13x: kényelmesen! 😀
0
0
0
0
Raidon avatar
GTX650 1GB OC ki bírja hajtani a procimat?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

R9 280-as kártyát néztem. Szerintetek jó lehet a gépemhez?
Gépem adatai:
i3-3220 3.30GHz
8GB RAM
64 bites op r.
tápegységem 125w-os
mostani kártyám: Geforce gt 630 2gb ddr3
R9 280 200W-os, gt630 25w-os
gondolom akkor a 200w-os kártya nem jó a 125 w-os táphoz vagy igen?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció