Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Felmegy 30ra majd leugrik 16 ig.
Videókártyám ati radeon hd5570
processzor:Amd athlon X2 duql core 2.4 ghz 4600+
Ha csak a drivert akarod törölni, akkor Vezérlőpult -> Programok telepítése és törlése -> Kikeresed a listában -> Eltávolítás
De ha nagyon zavar a ventilátor sebességet átalakítod, hogy jobban pörögjön ilyen hőfokoknál. 60-70% helyett. 😀
Ez mind a crysis 2 alatt produkálta.Utánna elattam mindkettöt,és vettem a 7870-et,ami magában hozta a 6870CF teljesitményét fele annyi fogyasztással,és fel annyi hötermeléssel.
Mindegy, majd holnap elszórakozom vele ismét, talán több szerencsém lesz.
Majd ha jön valami javítás, és menni fog rendesen, akkor írok a gépedhez hogy mik a tapasztalatok.
cseszka: Kérdés, hogy mennyiért adom el a 7970-est... és meg fogja-e érni teljesítményben a cf-hez képest amit veszek. Eredetileg tavaszra terveztem az akciót amikor még a 660ti volt de hirtelen egy rakás új játék alatt bőven kevésnek éreztem így most kihasználtam egy remek cserelehetőséget... amúgy r9 290 a terv de mindig is vonzottak a 2 kártyás rendszerek.
Jelenleg a Far Cry 4 csak egy kártyát használ nálam, szóval itt vagy vár az ember és reménykedik hogy a következő driverek valamelyike megoldja a problémát, vagy játszol némi kompromisszummal.
Far Cry 3, Sniper Elite 3 alatt szépen 95% felett terhelődnek a kártyák. Az F1 2014-hez procilimitem van a jelenlegi órajelen, de azt vettem észre hogy az ego motoros játékok elég jól mennek, bőven elég az fps.
Diablo 3 esetén ismét nem működik a cf, pedig az azért már nem egy friss játék, de ide szerencsére bőven elég egy vga is.
Call of Duty: Advanced Warfare-ről tudok majd még beszámolni később ha érdekel a dolog.
A lényeg hogy sajnos nem tökéletes a driveres támogatottság. Régóta Ati kártyáim vannak, de amíg csak egyet használtam, nem igazán voltak driveres problémáim. Amióta cf-et használok, néha voltak furcsaságok, amik szerencsére megoldódtak, de valamelyik kiküszöbölése hónapokig tartott. Az az igazság hogy az adott pillanatban engem bizony bosszantott a tudat, hogy hiába a két erős vga, hiába van fent a játék, várnom kell vele, mert nem képesek épkézláb cf támogatást biztosítani hozzá.
Valaki valami ötlet ?
Videókártyám: GIGABYTE RADEON HD 6570 2GB
Szerk: Az előzőnél 3D azaz 3DMark-ra gondoltam
Stress testet futtattam (msi kombustor), aszierint minden ok, normális hőmérsékleti adatok, nyíl egyenes GPU usage grafikon kíséretében maxon. 3D alatt is teljesen rendben van.
Ötletek? Előre is köszi!
Mellékeltem egy grafikont CoD AW alatt így teljesít.
Vagy a 2 kártyának azonosnak kell lennie?
Így:
Sapphire hd 7770 1gb gddr5 vagy 7790 1gb gddr5 128bit mindketto
Régit vezérlöpultban uninstalálod->restart,az ujat feltelepited->restart.
Gondolom itt kell, valaki leírná a lépéseit. Hogy mit szedjek le? Mert ha rámegyek Hogy Catalyst ott kiad egy csomó mindent amit le lehet tölteni. Előre is köszi.😀
Szeretném kérdezni,hogy egy húzott i5....k kiszolgál egy 295X2 vagy egy HD7990 t 4K s felbontásban?
R9 280-as kártyát néztem. Szerintetek jó lehet a gépemhez?
Gépem adatai:
i3-3220 3.30GHz
8GB RAM
64 bites op r.
tápegységem 125w-os
mostani kártyám: Geforce gt 630 2gb ddr3
R9 280 200W-os, gt630 25w-os
gondolom akkor a 200w-os kártya nem jó a 125 w-os táphoz vagy igen?