AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thomaz avatar
Az én FX4170-es kicsikém bőven megfelel lágyabb otthoni felhasználásra 😆
Ha majd nyerek az ötös lottót talán átváltok intelre addig a kisebb is megteszi.
Ugyan ventillátora hangos de még mindig jobb mintha egy porszívó menne 😃
0
0
0
0
no avatar
Ez jó volt 😃 Ibm 😃
i3-2100 😃 legjobb esetbe 😃 De attól bőven elmarad mint a bóravaló 😃
Lázad a amd-s gyerek nem tetszik neki hogy a intel halálra alázza 😃
Miért olyan nehéz belátni az igazat 😃 Nem láttad a rózsaszín felhőtől a valóságot 😃
0
0
0
0
Liptik avatar
És az FX 4100-át mihez tudod hasonlítani? Ha ennyire okos vagy.
0
0
0
0
Liptik avatar
Az E5450 Xeon proci, tehát szerverporci. Tehát akkor erősebb az FX.
Ha ahhoz tudod hasonlítani, akkor azt mondod, hogy jobb.
Nem értelek. Kevesebb az FPS és egy Xeon procihoz hasonlítod, mely az i7-nek az 5x.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Az intel körökkel jobb. Nekem a régi gépemben egy FX 6100 volt. Most ugye váltottam laposra és egy 2 magos 4 szálas I5-öm van. És sokkal stabilabb és gyorsabb. A Nagyobb processzor igényű játékoknál (aminél a a GPU nem olyan fontos) meg mindig jobb nekem Az I5, hiába van viszonylag gyenge GPU-m.
0
0
0
0
Wentrion avatar
Liptik:

"Kit érdekel az A széria az AMD-ből"

Téged biztos nem. De pl budget vásárlóknak, laptop/tablet/AIO gyártóknak jó választás. Ezen a fronton az Intel még kutyába se tud rúgni a HD3-4-5-ös szériájával...

Ennyiben fogom az AMD pártját. Integrált megoldások terén egész szépen teljesítenek. De a gamerek-nek szánt részlegbe viszont tényleg kidobhatnának valami nagyobb újítást. Szegény FX-ek már nem mai gyerekek.

Intel az árazással van elszállva. (és most ne menjünk bele abba, hogy jajj rossz a forint meg satöbbi 😃 ) De ha ettől eltekintünk az Intel elég szép előnnyel vezet.

De hát kinek a pap kinek a papné. Én maradok az AMD-nél (azon belül is a kis 6600K-nál) amíg életképesebb fizetésem nem lesz és át tudok váltani másik platformra.

/signing off/
0
0
0
0
no avatar
Én jövők ismét! 😃 Volt lehetőségem tesztelni haverom FX 6300-asát! Hát nem dobtam tőle hátast!
Crysis 3 Medium+FXAA R9 270 mellet és proci limit volt. 😃 35 fps-nél 😃 LOL
Nekem a I5 3470-el bőven jobban bírja a strapát! 😃 Medium+FXAA mellet 45-60 fps! 😃 GPU Limit!
GTA 5 alatt a FX 6300 leesett 30 fps-re is, nekem i5 3470-el 60 fps hozza ! 😃
Láthatod nem potyára van intel i5-3470 a gépembe! 😆

az E5450/FX 6300-as szint inkább! Itt vannak a harci erők 😃
I5-3470>>>>>>FX6300=>E5450! 😃 valahogy nem érzek több erőt a FX 6300-ba! Volt nekem E5450 Inkább ahhoz tudnám hasonlítani.
0
0
0
0
winrar avatar
Apple-re Jailbreak és máris nem drágák az alkalmazások 😆
Én Intelt jobban szeretem, de ez igazából csak megszokás. Fogyasztás nálam nem szempont.
0
0
0
0
Liptik avatar
A pentium 4 az erősebb.
Ez olyan vita, hogy android vagy ios? "Jaj nekem androidos telóm van, ezért arra szavazok. " Hát ha jól tudom, akkor az apple drágább, meg az alkalmazások is drágábbak
Azért ez más.
Mert CPU-nál más, mert ha így nézne ki, akkor úgy lenne, hogy az AMD lenne a drágább és a fogyasztása is drágább lenne, mint az Intelé, aki olcsóbb és kisebb a fogyasztása, míg jó, hogy ez nem így van, mert akkor nem vennék egy procit sem, mert az nem lenne természetes, hogy olcsó kicsi fogyasztás vagy drága nagy fogyasztás.
Ezt kell szeretni. Így van az Intel a fogyasztása miatt drágább szerintem. Meg az Intel más milyen országba gyártják, ezért van ez a Intel drágább csúcs, mert ahogy te mondtad más az átváltás.
Jah és visszatérve ott van a Windows Phone, de ha őt is belevesszük, akkor a videokártyákat lenne helyettesíteni, melyben a Windows lenne az Intel.
Mert a Windows Phonet nem szeretjük. Kevés az alkalmazás meg lassú.
0
0
0
0
no avatar
Haverom anyja is ezt mondta 😆 A pentium 1 meg a pentium 4 ugyan az csak a neve a más 😆
0
0
0
0
Liptik avatar
Szerintem meg az Intel meg az AMD ugyanaz. Nem szidok semmit. Az Intel azért drágább, mert kevesebb a fogyasztása az AMD-nek meg nagyobb, ennyi, nekem van igazam.
Nekem jó mind 2-ö, mert nem készülök szerver gépet venni.
0
0
0
0
no avatar
Az i5 is csak azért ilyen drága, mert idehaza szar a fizetés + kurva gyenge a dollár forint árfolyam! 😞
2008-ban 140-160 ft körül volt! 😆 😃
A jelenlegi csúcskártya a GTX 980TI 650 dollár és a 7 éves GTX 280 is 650 dollárba indult! 😃
A különbség hogy 2008-ban más árak voltak. egy Point of View GTX 260 896MB Pci-E: 74.700 Ft.
Point of View GTX 280 1024MB Pci-E: 115.500 Ft. 120E alatt megkaptad a GTX 280-at! 😃
Ha most 120E volna a GTX 980Ti igen csak készlet hiány volna! 😆 😃
Jeneleg 240E a GTX 980Ti alap verzió! 😞

Orosz oldal lehozta az I5-6500 (Skylake LGA 1151) Dobozos verzió 202 dollár lesz.
A jelenlegi 280Ft-os árfolyamon 55-6000FT! 😞
Ha ismét felerősödne (Super Saiyan FT) 😆 egy olyan 140-150 ft-ra! 😃 30-32E-be már lehetne i5-őt venni 😃 vinnék is mint a cukrot 😃
0
0
0
0
proStarxd avatar
Kipróbálnád az intelt más lenne a véleményed. 😉
0
0
0
0
Underworld avatar
AMDpárti vagyok mert idegel hogy milyen drágák az Intel processzorok.. és negyed annyiért tudok venni egy majdnem olyan tudású AMD-t! Ami tökéletesen megfelel! Most egy fx6300 tulajdonosa vagyok,és semmi bajom vele ég világon minden megy vele!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
352vel 8544. Azért oda már mi fesz kell 😜
0
0
0
0
winrar avatar
Nem, folyékony nitrogénnel. Sokkal hatékonyabb, mint a vízhűtés.
Nem tudom mennyire lehet ennek az oldalnak hinni, de itt azért elég durva eredmények vannak:
[LINK]
0
0
0
0
Liptik avatar
Persze 1000 vízhűtéses hűtővel volt a tuningolás?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Cedar Mill szerencsére nem főtt meg egy kisebb terheléstől. A Prescott celeronokról jót nem lehetett mondani. Ajtó kiékelésen kívül semmire nem jó.
0
0
0
0
winrar avatar
Azért a Netburst bírta a tuningot rendesen 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A P4 korszak sem ma volt 😆 Amúgy egy időben az OC rekorder egy Celeron D (talán 356os) volt ~8.5Ghz körüli értékkel. (Szerintem még a folyékony hidrogént is felforralta 😜 )
0
0
0
0
winrar avatar
Intelnek a saját dolga az, hogy hogyan számoz. Pentium4 zsákutcához ért, mivel az Intel eredeti terve 10ghz elérése volt 😃
i9 sosem lesz, helyette még egy darabig menni fog a Celeron/Pentium/i3/i5/i7. Amíg az AMD nem csinál semmi komolyat, ami gondot jelentene az Intelnek, addig párévente light-osan fejlesztenek egy kicsit. Ezért van az, hogy egy Nehalem i7 vagy Sandy i5 mai napig bármilyen single GPU-s kártyához elég.
0
0
0
0
Liptik avatar
Dono: Mivel, most kevesen vesznek gépet így CPU-bol is kevesebbet adnak el, ez természetes.

Kit érdekel az A széria az AMD-ből inkább az FX-eket kéne erősíteni nekik.

Intel meg csinálhatja az i9-et vagy a Pentium 5-öt, mert lassan már több milliárd i7 lesz , és ki akarna egy Intel Core i7 3423432545645356 25234545436K 10,0 TH-eset, bár az órajel miatt kéne egy, de ez a sok szám borzasztó, lassan már 5 perc lesz elmondani a CPU-unk nevét. AMD-ből ugyanez. Minek ilyen sok szám? 100 év múlva maximum így lesz, ha így halad. Nem kéne ezt csinálni kedves gyártok, mert meg fogunk bolondulni.
0
0
0
0
no avatar
Ahhoz képest azért szépen csökkentek most az Intel eladásai is. Az AMD meg nemrég átgondolta szerintem az egész közeljövőjét.

https://images.anandtech.com/doci/9239/AMDCPUPlatforms.jpg

Az meg senkinek sem nagyon érdeke, hogy az Intel monopolhelyzetbe kerüljön ugye...
0
0
0
0
no avatar
Addig nézhetjük tovább ahogy az intel még tovább alázza az FX Szériát! 😃 LOL 😆
A Skylake még jobban földbe döngöli az amd-t 😃 idáig se álltak valami fényesen! 😃
Az FX 8xxx széria a ive bridge ellen adták ki, így már egy kicsit unfairnak érzem 😃 😆
Azért egy 2012-es amd vs 2015-ös intel ! 😃 3 év nem kevés idő főleg az informatikába ! 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Kíváncsi vagyok, mit fog tudni 😃
0
0
0
0
no avatar
Hát az amd utolsó dobása! 😃 A DX 12 36 szálig skálázodik szóval gondolom az AMD ezt szeretné kihasználni. DX 12-re van kihegyezve a zen, de azért egy GTA 4 tesztben tuti elvérezni 😆
Még a zen DX 12 alatt lehet hogy nyerő lesz, durva volna ha halálra alázná a Skylake I7-6700K-at 😃
😆 csak erre pici az esély 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Én az AMD helyében az erős magonkénti teljesítményre hajtanék. Ha jól olvastam, az Intel Skylake után jövő Kaby Lake is max 4 magos lesz, szóval nem értem miért akar az AMD még mindig olyan sok magot. 4 erős mag a jövő, még mindig. Utolsó értelmes bedobása az AMD-nek a Phenom II X4 volt, de az is már jó pár éve volt. Ha nem válik be most a Zen, akkor csődbe mehet az AMD és csak az Intel marad és az egekbe szállnak az árak és akkor 10 évig nem fogom cserélni az i5-m 😜
0
0
0
0
no avatar
Lassan itt a zen az amd utolsó dobása! 😃 Ha tönkre nem megy 😆
Ha a zen nem jön be neki minden igaz csődbe mennek, utána olvastam a DX 12-nek hát szóval 36 szálig skálázodik szóval gondolom erre megy majd ki a 16 magos zen. 😃 Ha a DX 12 kihasználja tényleg akkor az amd örülhet majd.
Kíváncsi vagyok melyik irány lesz a bevált stratégia, mert az IGP-t is be akarják majd fogni.
Amúgy más pletykák szerint a DX 12 csak 6 magot fog használni :S
0
0
0
0
SuperPuma avatar
zvark: Igazából a nagyon nagy kreténségeket vagy törlik (admin, vagy író, az tökmindegy) vagy pedig megszerkesztik jó sokszor. Nem egy komment már köszönőviszonyban sincs az eredeti tartalmával
0
0
0
0
winrar avatar
Hát, szép lassan valóban 😃
Ha egy fanboy sem osztja az észt, akkor nem pörög a topik 😆
0
0
0
0
no avatar
Hát hogy piacra kerül 😃 Augusztus végén kiadják 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
mit jelent az a lassan? 😃
0
0
0
0
no avatar
Na 10 napja nem írt senki 😃 mi van kihaltatok ? 😃 Lassan itt a Skylake! 😃
DX 12 alatt nem tudom használni a HD 2500-as gyorsított, ez így kicsit gáz lesz 😃
Kíváncsi vagyok DX 12 alatt lesz-e valami előrelépés Multiadapterrel!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Szerintem amit az a motor bír, azt már kifacsarták belőle páran.
0
0
0
0
no avatar
Mit én lovagolok? 😃 Csak Realista vagyok 😃 majd 15 év múlva lehet lesz processzor ami elbírja 900 fps-el 😃 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Rossz a link.
Amúgy meg nem tudom miért lovagolsz ennyit a 900fps-en. Annyit írtam, hogy úgy emlékszem, hogy volt egy ilyen videó. Meg is kerestem kérésre. Amit én állítottam, azt láthatod.
Hogy a videó tartalma mennyire hiteles, azt én nem tudom, nem értek HPC-khez. Spoiler!
Sőt szerintem itt senki sem ért HPChez
0
0
0
0
no avatar
I7 3770K 4,6@ ghz-en 85 fpst bír magából kipréselni 1280X800-ban Titan mellet 😃
Valahogy hihetetlen nekem a 900 fps 😃 http://www.techpowerup.com/reviews/?category=Graphics+Cards&manufacturer=&recommended=1&pp=25&order=date&p=2
0
0
0
0
SuperPuma avatar

Hogy manipulált vagy sem, azt nem tudom.
Inkább 500-900 közt ugrál. Régen néztem a videót. Mondjuk nem is közvetlen a játékba mérték, hanem a Map editorban

szerk: Az "unnamed" egy marhaság, valahol a leírásban vagy a kommentben írták, hogy mivel ment.
0
0
0
0
Pixx avatar
hát 900 fps crysisra én is kiváncsi lennék sztem egy nullát elnéztél 😃
0
0
0
0
no avatar
Xeon és társai? De a Crysis 1 2 szállat használ, oda kéne vagy 5 pont szállanként Cinebench 11,5-ben hogy összejöjjön a 900 fps :😆 😃 és még lehet keveset is mondtam 😜 Inkább szeretném azt a videót ahol ez megtörtént 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Carl: Ne az asztali játékszerekre gondolj, hanem rendes hpc re
0
0
0
0
bukta2 avatar
csuz-li 2015. 07. 08. 10:56:32

Jaa,így már értem, mondasz valamit!
0
0
0
0
no avatar
A 900 fps-t hogy érted 😃 Very High-ba ? Mert nem igazán van olyan processzor ami bírná a Crysist 900 fps-el 😃 Vagy proci helyet végezte a feladatokat?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A FirePro és barátja, Tesla azok masszívan számolásra vannak kitalálva. Csatlakozó soha nem is lesz rajtuk. Na meg nem is az asztali gépekbe való "játék" processzorok valók ezekhez.
Persze amelyik játék alá ezek befoghatók, azokat elég keményen megboostolják. (Úgy emlékszem, hogy volt egy videó, ahol 900FPS-el ment a Crysis)
0
0
0
0
winrar avatar
visor261: Működne az, csak elég gyenge játékra, mert a drivereket nem úgy írják, hogy játékra optimalizálják, hanem grafikai munkára.
0
0
0
0
visor261 avatar
O.o én asszitem mindeggyiken van o.O
nem baj használom a msi X99A GODLIKE alaplapi csatlakozóját 😃
Spoiler!
igen most már odafigyelek hogy van e rajta csatlakozó és direkt említettem ez a lapot 😜

Vagy heggesztünk rá egy vga kimenetet... 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció