Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Manyik75 avatar
matt1004

Kb egyforma erősek

[LINK]
0
0
0
0
matth1004 avatar
SAPPHIRE HD 5770 1GB GDDR5 PCIE/Geforce GTX 650 1GB DDR5
vélemények a kártyákról? melyiket érdemesebb megvenni?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Neked is ugyan ilyen a 980
0
0
0
0
Kehbya avatar
Nem volt vele dolgom...innentől fogva passzolom is.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Milyen a hűtése?ahoz képest hogy ref nem mondják xarnak nem?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Igen, lehet venni...de nem Mo-ról..

[url]http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-205-OK&groupid=701&catid=1914&subcat=1010[/url]
0
0
0
0
Dani46 avatar
https://cdn3.wccftech.com/wp-content/uploads/2014/09/NVIDIA-GeForce-GTX-980_13.jpg
Ilyen kinézetű ref 970 es létezik?és ha igen melyik magyar oldalról lehet rendelni.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Szerintetek reális ár lehet egy eladásra szánt, majdnem 3 éves GTX 560-ért elkérni egy 20k-t?
0
0
0
0
Bronson avatar
Dani46 : félreérted. ez az eset arra a helyzetre vonatkozik amikor a tápegység irreálisan nagy a komponensek fogyasztásához viszonyítva. nálad ez a helyzet nem áll fenn. nem azt jelenti hogy ez rossz a tápnak, csak optimálisabb a működése a terhelés függvényében.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Akkor ennyi erővel minden tápnak rossz ha a gép idle-be megy?gépem ha netezek nem eszik többet 50-60w nál,ennyit vesz fel a konnektorból ,magyarul még kevesebbet eszik,szóval ez rossz a tápomnak?ugyan!
0
0
0
0
no avatar
filmgru köszönöm szépen
0
0
0
0
Bronson avatar
Dani46 : ha tudsz angolul, 1:24től itt ez a videó.

[LINK]
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!
Van egy a8 6600k procim apu-val ha vennék mellé egy hd6670 (ugye a kettő megy dualba?)akkor mennyivel lenne jobb a teljesítmény?Mit ajánlotok?
Előre is köszi!
Boldog Karácsonyt!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok beindítok bármilyen játékot játszok vele öt-tíz percet és egyszer csak egy fekete kép és ilyenkor újraindul a gép vagy kidob a játékból az asztalra és azt írja ki "amd display driver stopped responding and has recovered"

Videókártya: Sapphire 1024MBATI AMD Radeon HD 6800 Series DDR5
Monitor: SAMSUNG S22B300 (1920x1080@60Hz)
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm. 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Mutass erről egy cikket
0
0
0
0
Bronson avatar
Akkor járj utána kicsit. Van róla egy csomó cucc a neten, nem én találtam ki, nyugi 😉 változó mely tápok milyen terhelés mellett működnek optimális hatásfokkal, ez 40-80% között ingadozik. ezek csak hozzávetőleges adatok, persze...
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hát ilyenről még nem hallottam Bronson.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!
Van egy a8 6600k procim apu-val ha vennék mellé egy hd6670 (ugye a kettő megy dualba?)akkor mennyivel lenne jobb a teljesítmény?Mit ajánlotok?
Előre is köszi!
Boldog Karácsonyt!
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha egy kis fogyasztású gépre egy nagy tápot kötsz, nem fog optimális hatásfokkal üzemelni.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Miért mi van akkor ha sokkal több?
0
0
0
0
Bronson avatar
csak az ne legyen sokkal több...
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!
Előre is köszi!
Boldog Karácsonyt!
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
Igen 😃 ?

De, viszont 600w -os meg kevés nem?
0
0
0
0
SMGAsusHUN avatar
2db GTX 760 az VGA hoz elég lesz 1 FSP HYPER 700W-os táp?
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Szóval akkor új monitor kéne.. más ötlet nincs ? Mert az kicsit drága lenne 😃

UI : Látom neked is GTX-ed van. Nem állt fen ilyen probléma ? Vagy neked 144hz-es monitorod van?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Vegyél egy 144Hz monitort... vagy 120Hz-t
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Sziasztok ! GTX 970-em van és az lenne a kérdésem hogy játék közben (pl : COD AW) miért van az hogy ilyen vízszintes vonalak jelennek meg ha mozgatom a képet? Kicsit utána néztem és vsync-et kell kapcsolni mert hogy több FPS-t hoz a játék mint amennyit a monitor (60hz) bírna. Ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni ? Mert alapból 120-180 fps-el menne a játék így meg 60 fps.
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
r9 380x februárban ha minden igaz.a 370x talan junius.
0
0
0
0
Dani46 avatar
r9 300 as széria mikor jelenik meg?
0
0
0
0
no avatar
Hellósztok 😀

Újra én :/ a korábban említett kocka hibám az új driverrel eltűnt. (lentebb olvasható)
[Ám most olyat tapasztaltam, hogy BF 3 közbe fekete kockák villantak fel egy másodpercre, nem teljes képernyős, meg korábban a COD:AW-ban voltak hibák, például az Armada pályán, vagy a tréning pályán ahol az ajtót kellett berobbantani, s megmenteni az "elnököt" ahhoz vezető folyosón mintha b**ottnagy reflektor vakított volna el....terhelés alatt max 70 fok a gpu.
Valami ötlet? vagy ez végképp kari hiba már?
0
0
0
0
zoltanwelscher avatar
Valaki tudna segiteni ezzel a Furmarkal való programmal? Akartam felni screenshotot, de a fraps nem akar együtt működni velem.
0
0
0
0
Joker avatar
Nem egy 8600gts.Köszönöm a válaszokat,én is erre gondoltam😀Akkor jól gondoltam.Beleraktam egy irodai gépbe.Egy kis átalakítás kellett.😃😃😃https://kepfeltoltes.hu/141221/20141221_212403_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Subaru avatar
az lesz, hogy nem használódik teljesen kb 50-60%on fog menni max
0
0
0
0
PC GAMER avatar
3870röl beszéls?,mert akkor elnézést!
0
0
0
0
Joker avatar
De elindult meg mükszik a 3 d is,csak néha becsíkozódik mikor bekapcsolom.Lehet csak az áramhiány miatt van?
0
0
0
0
PC GAMER avatar
😆 Nem idul el a vga,ha csak nem másik tépal futtatod?!
0
0
0
0
Joker avatar
Hali.Szerintetek nagy gond ha a vga ra nem kötöm rá a tápot?Mi lessz akkor?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Bronson, igazad van... Fizikailag dupla a RAM, de az adatok duplán kerülnek beolvasásra.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha 2 kártyát SLI-ben használsz, akkor a 2 VGA memória mennyisége összeadódik

tévedsz, a memória nem adódik össze. tehát két 1GB-os kártyából nem lesz 2GB vramod...
0
0
0
0
Andris30 avatar
Értem,köszönöm a választ azért érdekelt a válasz mert szinte olyan ára van mint egy játékra szolgáló videokártyának
0
0
0
0
RIbeni avatar
Andris30: Én az 512 MB memória miatt már kapásból elvetném az ötletet. A Quadro, Tegra, Tesla, stb. kártyák, mint ahogy H3AD5HOT is írtaq tervező hardverek, nem játékohoz, hanem pl. játék készítéséhez, munkaállomások bonyolult számítási feladatainak elvégzésére használják.

Természetesen teljesítményük jó, mert például az új Tesla K80 egy GTX Titan Z-te alapul minimális módosításokkal, de ezek a kártyák nem hiába nem szerepelnek játék teszteknél...

Metos95: Ha 2 kártyát SLI-ben használsz, akkor a 2 VGA memória mennyisége összeadódik és "elméletileg" a 2 GPU teljesítménye is megduplázódik. Ez persze kérdéses, hisz minden játék máshogy kezeli a több VGA-t, valahol 60-80% FPS többlet van, valahol szinte semmi és olyan is van, ahol nem tudsz 2 VGA-t használni, mert a játék el sem indul...
0
0
0
0
no avatar
Ha SLI ben futtatok 2 db kártyát ,MIKET dupláz meg?
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Attól függ mire akarod használni.A quadro kártyákat nem játtékra tervezték hanem profi 3d modellezésre stb.Egy 1000 eurós quadro videokártya játtékban nem tud többet mint egy 100 euros geforce vagy radeon videokártya.
0
0
0
0
Andris30 avatar
Quadro 300NVS 512MB PNY videokártya erősebb mint egy R7 260X ? És ha igen akkor miért ?
0
0
0
0
RIbeni avatar
fari10: Én most nem a szoftveres felskálázásról beszéltem, hanem a monitor képességeiről. Az egyébként is hol működik, hol nem...

Ha megnézed a videót látod hogy kamu az egész, neked nem lesz jobb tőle, csak a VGA számol a háttérben feleslegesen, a gépet meg eszi. Ha youtube-ozol az persze más tészta, mert akkor abban a felbontásban tudsz videózni, de erről nem volt szó a VGA csere alatt...
0
0
0
0
Angelors avatar
Programmal meg lehet csinálni hogy nagyobb felbontást beállítani a monitorodnál és meg is tudja jeleníteni (downsampling) viszont ehhez a programnak futnia kell és tudtommal csak játékok alatt alkalmazható. Javít a textúrák minőségén, viszont játékfüggő hogy szükség van e rá vagy nincs (Többnyire nincs).
0
0
0
0
twoKgames avatar
4K-ra beállíthatja a játékot sőt 8K-ra is, de mivel a monitornak csak xy pixelszáma van pl full HDnak 1920x1080 így nem tudja megjeleníteni a 4K-t csak a kijelző maximumát.
magyarán tirexi el van tévedve...
0
0
0
0
fari10 avatar
RIbeni: tévedsz 😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
DPISTI00: A monitor felbontásánál nagyobb felbontást nem tudsz beállítani egy kártyával sem...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció