Sokkal erősebb mint a haswell ezt a vak is látja 😃
FX 8350 elég szépen lemarad GTA 5 alattt 😃 10 fps-el jobb tőle a I5-2500K! A tesztbe mindegyik processzor alap órajelen fút 😃
😆 én azokat az amd fanokat bírom akik jönnek és írnak hogy minden teszt kamu, neki ettől sokkal erősebb a procija 😃
AMD Zen és a 32 magja hát nem tudom én jobban örülnék az eddigi 8 magnak csak 1 szálon lenne erősebb és a fogyasztással kéne valamit kezdeni jó mondjuk nem sok a mostani se de 24/7 megy a gépem úgy sok 😃
Ha sikeres lesz az AMD Zen, akkor az Intel is lehet, hogy fejleszteni fog, addig nem valószínű 😜
Hát ja, nálam is marad még hosszú évekig a Haswell (refresh) i5.
Az általam linkelt cikk pont a Skylake-ről szól. Szokás szerint semmi extra. Tartják a fejlesztési tempót: kicsit jobb, mint az előd, de annyival nem, hogy érdemes lenne váltani. Persze sok generációval korábbról már érdemes, de ez is így volt eddig is.
átlag gamer-nek/felhasználónak teljesen felesleges váltania... szinte ugyanaz a teljesítmény, mint az előző generáció... ezt jobban lehet tuningolni, meg olyan funkciókat kapott, amik már profi körülmények közt fontosak...
Skylake vélemény?Csak annyi hogy akinek i7 2600k-3770k-4770k vagy jobb i7-ese van full felesleges váltania!Ugyan úgy igaz az i5 re is,az hogy az igp erősebb lett nem tud meghatni,arra jó ha nincs vga-d átmenetileg,vagy tönkre ment!
De, ha nyugi van, akkor mi értelme ennek a topic-nak? 😃
Rambustibi78: Itt egy friss teszt. ([LINK])
Szóval én nem látom, hogy a 4790K lenne a rosszabb. Mondjuk annyival nem is jobb, mint amennyivel drágább. No de, ha már itt tartunk a mi processzorunk ára között is van ~35% és ott sem látom, hogy ennyivel jobb lenne... (És az enyémhez ebben az árban még egy egész korrekt hűtő is volt...)
Na már gépről írok 😃 miről maradtam le ? 😆 úgy látszik semmiről 😃 Azért egy Q6600 se értéktelen jelenleg 10E-be árulják használtba 😃 2007 nyarán egy Q6600 induló ára 60-70E közé esett.. 😆
2008 nyarán már volt Q6600 31E-be is 😃 Aki akkor megvette nagyon jó járt vele 😃 Csak akkor még nem igazán volt semmi ami kihasználtja játékokra 4 mag erejét, ezért vettek erősebb két magosat magas órajelel. E6850(2007) E8400(2008) Ezeket vették játékra aztán E8400-at láttam hogy 4 ghz--en gtx 280 mellet 2008-ban 😃
74 sok érte,ha lenne még rá másfél év gari akkor azt mondom oké,
a procit jó áron adja de a lap nem ér annyit.
rádaásul micro meg csak egyben eladó(a lepke fing hűtőjével együtt)
De azért köszi az ajánlatokat.
és ettől függetlenül még mindig érdekel honnét veszed 55 ért az a lap +cpu párost
omis egyébként válaszul a PM-re fx 8320-at akarsz meg valami lapot 69 ezerbe
itt egy jó kis config még garis is megbízható tagtól most az a 5 ezerforint inkább várnék
winrar: Noctua NH-D14 sajnos már nincs meg 😞 még az fx8320 volt rajta de eladtam nem is figyeltem eddig hogy bent maradt most refcooler lesz egy hónapig rajta aztán vmit veszek rá
Nah megvan mi lesz i7 2600k (oem) + asrock z68 extreme3 gen3 (dobozos) és az egész 55 ezerbe 😆
végre lesz valami a gtx 960 mellé nemfog unatkozni kap egy lájtos tuningot a 2600k 4.0ghz azt cső
Persze, nyílván csak azért még is elbizonytalanított mivel alaplap téren nem sok közöm van a dolgokhoz 😀 de köszi a segítséget, nem offolom tovább a topicot 😆
Igen én is így tudtam, meg akitől vettem elég régóta benne van a szakmában ő is ezt mondta, pedig ő járt volna jól ha egy alaplapot még veszek tőle plusszba😃 csak egyszer az Aquaba mikor elmentem pesten ott rákérdeztem és az ottani csávó váltig állította, hogy totál visszavan húzva a gépem az alaplap miatt és amilyen gyorsan csak tudom cseréljem le.. aztán azóta elvoltam bizonytalanodva kicsit 😀
NEkem a régi gépembe egy B85ös alaplapom volt, akkor még nem is terveztem gépet újítani. Utána előző év szeptemberében vettem egy i7 4770et gtx 970el, viszont az alaplap maradt ASrock b85, igazából amit olvastam róla nem húzza vissza a gépet, hűtések megfelelőek, és támogatja az intel turbo technologiát is hogy 3,9Ghzen menjen a proci ezért úgy döntöttem nem is cserélem le. Nektek erről mi a véleményetek? Esetleg érdemes lenne beruházni egy jobb alaplapra nekem is vagy nyugodtan hagyhatom így?
Jó, nekem se a legolcsóbb B85 lapom van, de nem is a legdrágább. Igényeimnek megfelel, minden tökéletes. Alap órajelre jelenleg Intel esetén nem kell drága lap. A ház szellőzés szempontjából lehet lényeges, tápon meg eleve nem spórolunk.
Majd ha lesz winyom leirom gépről 😀 😃 😆 elég nekem ez a alaplap. Nem tudom miért nehéz felfogni. Akkor ird meg mivel lesz jobb a gépem egy jobb alaptol. Azért az alap nem olyan mint a Tápegység hogy ha gagyi leég és visz mindent. Msi az márka. Nekem elég nem bootol gyorsabban a gépem alap cseréletöl. Ha nekem elég ez miért cseréljek jobbra . Vegyek 30 e deszkát azért hogy más jobban érezze magát....
carl18: Tudod egy alaplapnál azt hiszem, talán nem a legfontosabb tulajdonság a kinézet. Amúgy honnan veszed, hogy neked több fps-ed van, mint nekem? Vagy ezt megálmodtad, mint ahogy azt is, hogy nem fontos az alaplapon a hűtés?
Amúgy Z nem kell, de egy H az nem árt, csakhogy az olcsókban B van.
Jó tápom van chieftec. 😆 nekem jó ez a alap egy gondon van vele nem Tetszik a kinézete nincs rajta csili vili hűtés 😞 de más baj nincs vele. Jajj ha nem játékokra valo miért csinál több fpst mint a te amd procd.. minek z77 ha nem tunningolok. ... majd egy msi z68 gd80 g3 at akarok az tetszik 😀 😃 jól nézz ki. 😀 😃 😆
Bronson: Semmi gond. Félreértések mindig vannak. Én is azért írok ilyeneket, mint neked is, hogy pontosítsak dolgokon.
Carl18 - winrar: az olcsó lap, legfeljebb irodába jó, meg a nagyinak netezni. Játékra még akkor is komolyabb lap kell, ha az ember csak i3-ban és athlon x4-ben gondolkodik. Azért azt ne feledjük már el, hogy az alaplap nem csak azért van ám, hogy legyen hova bedugdosni a többi alkatrészt. Persze sokan spórolnak az alaplapon, tápon, meg házon, de a tény, hogy valaki ilyeneken spórol, legfeljebb a hozzá nem értését bizonyítja. Most komolyan, ha valakinek telik i7-re, akkor alaplapra is kellene, hogy teljen. Ez olyan, mint ha valaki megvenné a legújabb Bentley-t és sajnálná a pénzt biztosításra, meg szutyok benzinnel tankolná.
csuz-li: csak időközben winrar szerkesztette a kommentet... nem irta ott hogy i7 még először, meg te is azt irtad hogy fx8xxx széria. félreértések tömkelege...
winrar: Amikor azt írtam, hogy komolyabb fx alá komolyabb lap kell, akkor az alatt azt értettem, hogy komolyabb fx alá komolyabb lap kell. Ebbe tartozik pl a 8350 is, míg a 8100, vagy 8300 alá elég az olcsóbb is épp annyira, mint az olcsóbb intel alá az olcsóbb lap. Amúgy 9590 szintén a komolyabb kategóriában van az én olvasatom szerint, tehát arra is az vonatkozik, hogy komolyabb lap kell alá. (Függetlenül attól, hogy az a processzor egyébként egy vicc)
Ha meg játékra akarja az ember használni a gépét, akkor eleve kell neki minimum egy 20e Ft körüli alaplap függetlenül attól, hogy AMD, vagy Intel köré építi a gépet.
Sokkal erősebb mint a haswell ezt a vak is látja 😃
FX 8350 elég szépen lemarad GTA 5 alattt 😃 10 fps-el jobb tőle a I5-2500K! A tesztbe mindegyik processzor alap órajelen fút 😃
😆 én azokat az amd fanokat bírom akik jönnek és írnak hogy minden teszt kamu, neki ettől sokkal erősebb a procija 😃
Hát ja, nálam is marad még hosszú évekig a Haswell (refresh) i5.
Patkos2: Szia patrikkkk 😆
Rambustibi78: Itt egy friss teszt. ([LINK])
Szóval én nem látom, hogy a 4790K lenne a rosszabb. Mondjuk annyival nem is jobb, mint amennyivel drágább. No de, ha már itt tartunk a mi processzorunk ára között is van ~35% és ott sem látom, hogy ennyivel jobb lenne... (És az enyémhez ebben az árban még egy egész korrekt hűtő is volt...)
A közel-keleten előbb fog összejönni! 😆
Amúgy C2Q helyett ott van az átalakítós Xeon 😆
2008 nyarán már volt Q6600 31E-be is 😃 Aki akkor megvette nagyon jó járt vele 😃 Csak akkor még nem igazán volt semmi ami kihasználtja játékokra 4 mag erejét, ezért vettek erősebb két magosat magas órajelel. E6850(2007) E8400(2008) Ezeket vették játékra aztán E8400-at láttam hogy 4 ghz--en gtx 280 mellet 2008-ban 😃
fx9590 (78 ezer forint) alap órajelen!!!!
vs.
i74790k (107 ezer forint)
Százalékosan:
Picit lemaradt többszálon a gyí7 😂😆
a procit jó áron adja de a lap nem ér annyit.
rádaásul micro meg csak egyben eladó(a lepke fing hűtőjével együtt)
De azért köszi az ajánlatokat.
és ettől függetlenül még mindig érdekel honnét veszed 55 ért az a lap +cpu párost
itt egy jó kis config még garis is megbízható tagtól most az a 5 ezerforint inkább várnék
[LINK]
vagy ez [LINK]
+ veszel valami lapot mellé
nem írtál el valamit?
Noctua NH-D14-el szépen meghúzhatod a kicsikét 😃
csak használtan ilyet venni
végre lesz valami a gtx 960 mellé nemfog unatkozni kap egy lájtos tuningot a 2600k 4.0ghz azt cső
Amúgy Z nem kell, de egy H az nem árt, csakhogy az olcsókban B van.
Carl18 - winrar: az olcsó lap, legfeljebb irodába jó, meg a nagyinak netezni. Játékra még akkor is komolyabb lap kell, ha az ember csak i3-ban és athlon x4-ben gondolkodik. Azért azt ne feledjük már el, hogy az alaplap nem csak azért van ám, hogy legyen hova bedugdosni a többi alkatrészt. Persze sokan spórolnak az alaplapon, tápon, meg házon, de a tény, hogy valaki ilyeneken spórol, legfeljebb a hozzá nem értését bizonyítja. Most komolyan, ha valakinek telik i7-re, akkor alaplapra is kellene, hogy teljen. Ez olyan, mint ha valaki megvenné a legújabb Bentley-t és sajnálná a pénzt biztosításra, meg szutyok benzinnel tankolná.
Én simán beraknék egy i7-et a mostani lapomba.
Ha meg játékra akarja az ember használni a gépét, akkor eleve kell neki minimum egy 20e Ft körüli alaplap függetlenül attól, hogy AMD, vagy Intel köré építi a gépet.
Kehbya: Szerintem senki sem.
Bronson: Ilyet nem is állított senki.