Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Nem akarok hülyeséget mondani, de tudtommal a 2 magos Athlon II X2-k nem ugyan arra a lapkára készülnek, úgyhogy azon nem lehet sem L3 cache-t sem magot feloldani. Csak a Phenomoknál lehet magot feloldani, illetve 3 magos Athlonnál magot és cache-t, valamint 4 magos Athlonnál cache-t.
az első Athlon II-k Deneb maggagl készültek amelyeken tiltottak magokat s L3-mas Cahcet így lett belőlük Atthlon II!
Azért is írtam hogy ha szerencsés, akkor tud magot s Cachet nyitni. 😀
másik, ha Propus magos (Atlon II X4) a procid, csak akkor tudsz magot nyitni
vagyis nézd már meg légyszies CPU-Zben milyen magos is a procid, én speciel Rana-ra tippelek.
Ahogy sejtettem, a 2 magos Athlonokat nem lehet 4magosítani, és az L3 cache-t sem lehet feloldani.
de lehet, csak szerencsés (régebbi) modelleket kell kifognod
Natív két magos kialakítás, tehát nem letiltott négymagos lapkából készül.
- kódnév: Regor (117 mm²😉
- Socket AM3 tokozás
- 45 nm SOI gyártástechnológia (immerziós litográfia alkalmazásával)
- HyperTransport 3.0 busz
- L3 cache-t nem tartalmaz, magonként saját külön 2x64KB-os L1-ek és 1MB L2 cache van
...
Forrás: [LINK]
😞
Üdv! van egy ASRock N68C-S UCC alaplapom. kérdés hogy tudom megcsinálni hogy a processzorom 4 magos legyen? (haverom mondta h vmit át kell állítani a bios-ban, csak nem magyarázta el érthetően! szóval ehhez kellen a segítségetek!
előre is köszi!
A BIOS-ban a "CPU Configuration" fül alatt az "ASRock UCC"-t Enabled-ra állítod, mentéssel kilépsz s ha szerencsés proci fogtál ki akkor 4 magos lessz belőle. 😀
u.i.: most látom, Athlon II-d van, vagyis ha nagyon szerencsés vagy akkor az L3-mas Cache-t is kitudod nyitni s így egy teljes értékű Phenom II-t kapsz!
előre is köszi!
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne nem tudjátok mért nem lehet a procimat feljebb húzni 2.86-on fut most 2.3ghz az alap hafeljebb rakom nem kapcsol be a monitor ujraindításkor.
mi lehet a baj? Feszemelés?
Már mindent próbáltam.
Segítséget előre is köszi!
HT, Nb frekit figyelted? 😊
arcsi966 Ő a probléma megoldására próbált meg mindent meg tenni.
Egy kérdésem lenne nem tudjátok mért nem lehet a procimat feljebb húzni 2.86-on fut most 2.3ghz az alap hafeljebb rakom nem kapcsol be a monitor ujraindításkor.
mi lehet a baj? Feszemelés?
Már mindent próbáltam.
Segítséget előre is köszi!
Én megvárom, hogy mit alkot az MSI. Szerintem tuti lesz HAWK verzió, ami még a Giga SOC kártyáját is odaveri. 😜
Mivel még sosem húztam feljebb egyik procimat sem, ezért érdeklődnék, hogy hogy is kell megcsinálni? 😀 Egy Celeron E3200-am van, ezt meddig lehet gyári hűtéssel felhúzni?
Köszi előre is!
A 3GHz-et szerintem probléma mentesen kitudod belől csavarni.
Szóval megpróbálkoztam egy tuningal. A Q6600-asom órajelét emeltem meg 2.40ghz-ről 2.88ghz-re alapfeszen. A RAMokat BIOSban visszavettem DDR2667MHz az eredeti 800as beállításról, így tuning után 802mhz-en mennek (szóvaé maradtak ott, ahol eredetileg is voltak).
Intel BurnTest programmal csináltam stabilizás tesztet, 5perces idóvallumban. A rendszer nem fagyott ki, a progi szerint stabil a rendszer.
2 kérdésem lenne.
1. A RAMjaim teljesjtménye így fog-e változni, h az alap DDR2:800mhz-ről visszavettem DDR2:667mhz-re, amit aztán a tuning visszanyomott pontosan 802mhz-re, vagy jó-e ez a beállítás? Azért csináltam így, hne kelljen + feszt adni a ramoknak...
2. A hőmérséklet. Intel BurnTest-el végeztem stabilitási tesztet (ezt a progit ajánlották ehhez), a rendszer nem fagyott ki, a progi szerint stabilan működik. Két programmal figyeltem a hőmérsékletet, és nagyon más eredményeket kaptam. Everestel a teszt ideje alatt a hőm felment 65fokra is (amit már kicsit sokalok😕), üresjáraton meg olyan 40-43 fokot ír. A másik progi, amivel mértem az az ASUS Ai Suite, ez azt írta, hogy terhelés alatt a CPU hőm 50-55 fok volt (55 fölé nem ment ha jól emléxem😃😉, üresjáraton meg 30-35 fok között ingadozik, ami sztem okés.
Szóval azt szeretném kérdezni h tapasztalataitok szerint melyik progi a megbízhatóbb, szóval melyiknek lehet hinni?
A procit egy LOKI sd963 hűti, eddig nem volt vele gond😀
Meg hogy akk ezek a beállítások jók-e?
FSB 266 > 320 eredmény 2.40ghz > 2.88ghz
DDR2-800mhz > DDR2-667mhz > eredmény 802mhz
Ha tudtok, légyszi adjatok tanácsot, nehogy elfüstöljön a masina...😃
De olyan sok FPS-re ne számíts
[LINK]
Ha igen akkor egész olcsón meg tudnám valósítani a 3D-t. 😆
Sziasztok.
Olvastam ilyenről hogy Nvidia 3D Vision Kit. Ez pontosan milyen összetevőkből áll össze? Kell hozzá speciális monitor + vga?
Hát a 100Hz monitor az a minimum ..... de érdemesebb 120Hz-s ... 😊
Itt okosodhatsz --->[LINK]
Itt olvashatsz többet róla h mi kell neki:
[LINK]
Olvastam ilyenről hogy Nvidia 3D Vision Kit. Ez pontosan milyen összetevőkből áll össze? Kell hozzá speciális monitor + vga?
olyant fogok énis venni 😃
Heló mi? 😃
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy egy msi k9n neo v2 es alaplap támogatja e vagy jó e bele egy gtx 460 as videó kártya nagyon fontos lenni köszi előre is 😀
Természetesen támogatja mivel van benne pci express foglalat!
tessék
A tuning pontos menete engem is érdekelne
(még) nem vagyok túl járatos az ilyesmiben😃
Remélem tudtok segíteni😜
Egyébként miért nem veszel egy 350-es FSP APN-t 7ezer Ft-ért? Megvárod, amíg elviszi a komplett gépedet ez a szutyok?
Na mindegy😆
Jó napot! Kérdezni szeretném, hogy gyári procihűtő, codagen😂 Codagen/Display 350W-os táppal szeretném előszőr 3,00 GHzre felhúzni (álomhatár 3,06 Ghz) szerintetek bírni fogja? Hogy fogja bele?😆
2,93-ról szeretnéd 3ghz-re húzni? 😂 És mégis mit vársz ekkora órajelnővekedéstől? 😊 😀
Ezzel a táppal bekapcsolni se merném a gépemet... 😲
Lehet húzni az i3-at is?
Gyári hűtővel átlagosan 4GHz-ig ellehet vele jutni. Bár 24/7 használatra nem ajánlott. Egy komolyabb hűtővel meg a 4,5GHz sem szokott gondot okozni az i3-aknak egy jó deszkával(egy jobb hűtéssel szerintem 24/7-re simán be lehet tenni 4,2GHz-re). 😀 Ráadásul az i3 HT-s, úgyhogy messze jobb, mint egy dual core izé, de még a core2 duo-knál is lényegesen jobb. 😀
Lehet húzni az i3-at is?
Egy nem túl drága hűtővel is megvan a 3,8-4GHz 😃
Üdv mindenkinek. Olvastam valahol hogy az Intel Dual Core E 6500 2.93 Ghz-s procit fel lehet húzni 3.67 Ghz-re. Ez a fajta tuning hogyan fog megmutatkozni a teljesítményen? Ekkora órajelen jobb ez a proci mint egy Core i3-540 es?
Egy i3-nál nem jobb!