Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ferrari056 avatar
Mindenképpen csak Nvidia kártyában gondolkodnék! Sokkal stabilabb a zöldek drivere, nem omlik össze, mert az előző kártyám 7870-es volt és pocsék drivereket csinál az AMD...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Gtx 770 az átnevezett Gtx 680 magasabb órajelen, Gtx 670 meg butított Gtx 680. Mindegyikben Gk 104 chip van, azonos órajelen közel azonos teljesítményt nyújtanak.
Használtan drága mint a 770 mint a 680. 670 45k környékén megy.
Szerintem Radeont vegyél, R9 290 alá ne add, használtan 60k (ref). Ilyen áron, ilyen teljesítményt semmi sem nyújt.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Helló!

Olyan kérdésem lenne, hogy van jelenleg egy EVGA GTX 660 2GB SC kártyám. És, hogy milyen kártyára lenne érdemes erről váltani minimum? Amire tényleg érdemes lenne váltani a közeljövőben. Legalább egy GTX 770-es kártya szintjén gondolkozzak?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Viktorinho: Van rá hűtés, egy minőségi rendszer minimum 50k (blokk, radiátor, venti, tartály, szivattyú, csövek, 1L víz_drágább mint a pálinka. 😆😉, annyit új korában sem ért a kártya.
De, ha ragaszkodsz hozzá, koolance 220 blokk kell rá, univerzális. Max 20-25% gyorsulna a kártya, rengeteg pénzt beleölnél, magyarán nem éri meg.

Blokk: Ami egyébként CPU hűtő.😃
https://kepfeltoltes.hu/150115/dsc00146pr_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
no avatar
Biztos megoldható, (mókány) de pl az EK nem gyárt hozzá: [LINK]
De amúgy szerintem a vaporx kifejezetten jó hűtés felesleges vízre váltani akkor inkább egy gyorsabb vga...
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Amd Sapphire HD7770 vapor x oc vidikarira létezik vízhűtés? Ahol eddig néztem nem találtam csak kisebb szériás vidikarikra
0
0
0
0
Adam990805 avatar
Köszi még gondolkozom rajta 😀
0
0
0
0
no avatar
általában jobbra váltanak én 660TI DCUII-t adtam el 2év garival dobozban hibátlan állapotban sok hasonló megbízható hirdetést/hirdetőt találsz hardveraprón, nehogy oelikszen vegyed😃
0
0
0
0
Adam990805 avatar
Mindenképp, csak ott meg felmerül a kérdés hogy miért akar túltenni rajta az illető 😃
0
0
0
0
no avatar
ja! én használtan vettem a mostani gtx780 DCUII 78pénzért!!! Újonnan a 770 többe kerül...
...a helyedben megnézném a használt kínálatot is!
0
0
0
0
Adam990805 avatar
Akkor jobb egy középkategóriás, mint a legjobbak nem? Gyakrabban kell cserélni, de mire már elavult lesz lemegy az ára a jobbaknak
0
0
0
0
no avatar
szerintem a 760 már most karcsú 5év múlva meg tüzelőnek is sz*r lesz😉
akkor már minimum 770 de inkább 780 max 2 évre ha nem a low gamming a cél...
0
0
0
0
mathejocy avatar
5 évre nézve szerintem nincs olyan vga kint,ami követni tudná a technika fejlődését.
0
0
0
0
cseszka avatar
5évre full grafra nem,de elinditgatja majd a játékokat kisseb beállitással.Jelenleg még elég sok játékra a közel max beállitáshoz egy jó proci társaságában.
0
0
0
0
Adam990805 avatar
Helló gtx 760 megérős min 5 évre új játékokra? Vélemény?
0
0
0
0
cian880123 avatar
köszönöm vásárlási javaslatot sapphire r7 260x 2gbddr5 mellett döntöttem csoda a kari árfekvésében 😲😆😲
0
0
0
0
no avatar
😆 az internet guru😜
0
0
0
0
feri917 avatar
Google első találat: [LINK]

Második az AMD oldaláról: [LINK]

Codename : Kabini
Architecture: GCN
Pipelines: 128 - unified
Core Speed: 600 MHz
Shared Memory: Yes
DirectX 11.1, Shader 5.0
Technology: 28 nm
Date of Announcement: 23.05.2013
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket hogy az AMD Radeon HD 8400 videokártya modelnek mik az értékei,mert én sehol nem találom és igy nem tudom pontosan beállítani a gépem adatait.
Elöre is THX!
0
0
0
0
no avatar
A cpu is befolyásolja a vga teljesítményét egy gyengébb cpu-val szerelt gépben nem jön ki a vga maximális teljesítménye. benchmark progikban ez szemmel látható, nekem i7 3820 után az i7 4770K hozott pluszt a vga-nak 3dm vantage-ben!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Adam: bár nem tudom pontosan mit jelent a "kihajtani" kifejezés, de ha az a kérdés, hogy jobban tudsz-e vele játszani, mint azzal, ami most a profilod alatt van, akkor szerintem nem, mert már rég a processzor a kevés. Én egy Core 2 Duo E8400 3Ghz-et használtam évekig. Az kb. 2012-ben lett végleg kevés a játékokhoz.
0
0
0
0
Adam819 avatar
Core 2 Duo e7600-as proci ki tudna hajtani egy hd7770-et?
0
0
0
0
csuz-li avatar
bazsi213: A használt eszközök vásárlása mindig lutri. Az, hogy a gyártó felújította, biztos nem ront rajta, csak javít. Viszont nem tudhatod, hogy ez tényleg megtörtént-e.

Ha használtan veszel valamit, érdemes kereskedőtől venni, hiszen akkor van elállás, jótállás, szavatosság, ami törvényi kötelezettség, nagyrészt EU-s szintű, tehát nagyjából ugyan azokkal a jogokkal élhetsz egy német és egy magyar kereskedővel szemben is. Ha magánszemélytől vásárolsz, akkor elállás eleve nincs és egyébként is csak polgári perben léphetsz fel ellene, ha átvert. Azt kell eldönteni, hogy megéri-e az ajánlat azt, hogy elképzelhető, hogy a pénzed elveszik.

Egyébként a linkelt oldalon az ár, az úgy ~30e Ft + a szállítás angliából, hacsak el nem néztem valamit.
Újonnan egy GTX750 is meg van 35 ből, ami új, van rá garancia és jobb is, mint a 650.
0
0
0
0
bazsi213 avatar
a Gigabyte 2GB nVidia GeForce GTX 650 Ti OC Graphics Card az gyarto felujitota igy is megvegyem nem fog behalni? huzni nem akkarom

http://www.ebay.co.uk/itm/Gigabyte-2GB-nVidia-GeForce-GTX-650-Ti-OC-Edition-Graphics-Card-/331438034617?pt=UK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item4d2b3f0eb9
0
0
0
0
csuz-li avatar
bazsi: ebből a felsorolásból mindenképp a 2 GB-os az, ami nyerő. (Ma már nem nagyon szabad ez alatt kártyát venni) A gigabyte nem rossz gyártó, nekem még nem volt gondom velük. Ebben az árban ennél jobbat én sem nagyon tudok, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lenne...
0
0
0
0
bazsi213 avatar
hello milyen vga-t javasoltok anyira nem ertek hozza itt van egy par:

-XFX ATI Radeon HD 6850
-eVGA GeForce GTX 460 (1024 MB) 01G-P3-1371-ER
-Gigabyte 2GB nVidia GeForce GTX 650 Ti OC Graphics Card

vagy valakinek valami otlet de ne legyen nagyon draga max 2o ezer -ig
koszi a segitseget;
0
0
0
0
Bronson avatar
Nekem volt egy 9600gt kártyám, csak MSI verzió, de szintén egy slotos helyet foglaló hűtéssel. az nem volt ilyen forró (kis tuninggal), ennek sem lenne szabad... szerintem is pasztázd újra! hacsak a házad teljesen zárt, nincs légáramlás, meg a kártya is poros már...
0
0
0
0
cseszka avatar
A régebbi nv karik forrob vérüek voltak,esetleg pasztázd ujra a hütöt,lehet segit,ha még nemvolt,és a gyári van alatta már tuti beszáradt.Létezik még rávaló hütö is,pl TT Duorb,TT Sorb,de a kari már nemér ennyi beruházást szerintem.Esetleg más karik nem ref hütését rátenni.9600,8800gt,9800Gt... ezeknek ha jól emlékszem egyforma a rögzitésük.
0
0
0
0
szalamispizza avatar
20perc Bioshock után 85fokos, húzás előtt is kb 78-80fokon volt. Eleve a kártya alapjáraton minden terhelés nélkül 70fok felett van.
0
0
0
0
feri917 avatar
Amíg stabil, nem fagy a játék tőle, nem melegszik túl, addig nem lenne szabad, hogy baja legyen.
0
0
0
0
szalamispizza avatar
Sziasztok! Nekem van egy Inno3d 9600gt kártyám Spoiler!
https://kepfeltoltes.hu/150112/6926494311_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
életemben először próbáltam meg húzni egy VGA órajeleit, szerintetek egy ilyen tuningtól lehet valami baja (referencia hűtéses csak azért kérdem)? Spoiler!
https://kepfeltoltes.hu/150112/tuning_www.kepfeltoltes.hu_.gif
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Nyáron sincs nálam bent melegebb mint most... Ha meg igen, majdd kitalálok rá vmit...
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nyáron majd röpködnek a 100 fokok
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Sziasztok! Csütörtökön végre beszereztem az Asus R9 290-et. Ígértem vélemény nyilvánítást róla. Tegnap sikerült beüzemelnem, mert a táp csak akkor jött meg (amit mondjuk küldök is vissza mert ha berakom a házba fejjel lefelé akkor úgy kerepel mintha robbanni akarna....mind1).

Szóval a véleményem a referenciáról? Szerintem nem vészesen hangos, engem nem zavar, viszont akkor még egy kicsit melegszik a kártya. Szummázva kompromisszumot kell kötni. Automatikusan a ventilátor max csak 50%-on üzemel, így a GPU 100%-os terhelés mellett 94 fokig melegszik. Ekkor kifejezetten csendes a kártya. Ha a ventin csak 10%-ot emelek pluszban máris csak 86-87 fokos a kártya akkor viszont már jóval hangosabb. Engem az ilyen szintű zaj még nem zavar. Viszont amit már a ventilátor 70%-on és afölött csinál.... hát... Azt hívom én porszívó effektusnak. Így hogy egyedül élek, nem gázos, viszont az biztos hogy más nem tudna aludni a tőlem kb 4 méterre lévő hálószobában.

Ha nem járna garanciavesztéssel, már holnap vennék rá egy Arctic Accelero Xtreme-t. Nem a zaj miatt. Hanem mert attól tartok hogy ez a hő kárt tesz hosszú távon a kártyában. Mondjuk még van rá 2 év úgyhogy lehet nem kellene ezen agonizálnom. Ha meghal, ott a garancia...
0
0
0
0
Bronson avatar
ezek az új játékok igencsak megkövetelik a vasat a magas beállításokhoz szóval...
0
0
0
0
no avatar
Bronson: Mediumon egész szépen megy igen, csak érdekelne hogy mi várható majd a GTA V közeledével.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy 1280x1024-es felbontású monitoron játszok, és mondjuk szeretném ha a Far Cry 4 full grafikán fusson, akkor is egy "bivalyerős" kártyát kell beszereznem, vagy elegendő hozzá egy kisebb kaliberű? Ugye tekintettel arra, hogy nem fullHD-ben nyomom, hanem jóval kisebb felbontáson, ezért ez érdekelne a válasz, véleményetek. Előre is köszi a segítséget, további szép estét!
Megjegyzés: HD7850 1GB-s karim van jelenleg.
0
0
0
0
snoopdogg555 avatar
toopa köszi szépen,holnap lemérem 😀
0
0
0
0
toopa avatar
sboopdogg555: A GV-N970WF3OC-4GD típusjelű kártya 310 mm, a GV-N970G1 GAMING-4GD meg 312 mm. Szóval elég hosszúra sikerültek. Arról nem találtam infót hogy mekkora vga fér bele abba a házba.
0
0
0
0
snoopdogg555 avatar
Gigabyte GZ-X4 aki ért hozzá megmondaná hogy belefér 1 Gigabyte gtx 970-es?
Nem tudom mennyivel hosszabb 1 650-nél és sok helyen írják hogy elég hosszú kártya.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Ez is igaz! Egyb én olvastam félre, mert úgy olvastam hogy egy nincs rajta, nem pedig úgy hogy egy sem. Ebben az esetben valószínűleg tényleg nem okos megoldás egy olyan jó kis kártyát "rágányolni" arra a tápra...
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, csak ha egy 450-es tápon egyetlen sincs, az az esetek 99%-ban valami nagyon gagyi táp lehet... saját felelősségre mindenki rá bírja kötni a kártyáját, de ha aztán gondok lesznek, ne csodálkozzon...
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Nem feltétlenül! Nekem 3 éve üzemel a GTX 560-asom egy olcsó 500 Wattos LC Power tápról úgy hogy azon is csak egy 6 pines csati van. A másik 6 pines egy molex(?) átalakítóval. Szóval sztem nem olyan rossz az átalakítós megoldás.
0
0
0
0
Puffin avatar
ha egy darab 6pines csatlakozó sincs rajt akkor valószínű valami noname. Érdemes kicserélni egy olyanra pl amit írtam
0
0
0
0
zsoltiabeka10 avatar
Jelenleg 450w atx-es táp.
0
0
0
0
Puffin avatar
200W körül eszik a kártya. Milyen tápod van? Átalakítóval nem az igazi.
táp pl: FSP Hexa+ 500W 14ezer körül
0
0
0
0
zsoltiabeka10 avatar
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem van egy vidikarim http://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=1330 GTX 465oc. Kell neki 2x6pines pci-e csati. Valaki megtudná mondani mennyi áramot vesz fel a kártya? Mert a tápomon nincs ilyen csati. Átalakítóval szeretném megoldani. Mert lehet elég neki 1x6pin ,de lehet kevés. Vagy ha így nemlehet megoldani milyen tápot vegyek hozzá? max egy 15k-lenne rá.
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Akkor köszi a segítséget és a tanácsokat 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció