Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Használtan drága mint a 770 mint a 680. 670 45k környékén megy.
Szerintem Radeont vegyél, R9 290 alá ne add, használtan 60k (ref). Ilyen áron, ilyen teljesítményt semmi sem nyújt.
Olyan kérdésem lenne, hogy van jelenleg egy EVGA GTX 660 2GB SC kártyám. És, hogy milyen kártyára lenne érdemes erről váltani minimum? Amire tényleg érdemes lenne váltani a közeljövőben. Legalább egy GTX 770-es kártya szintjén gondolkozzak?
De, ha ragaszkodsz hozzá, koolance 220 blokk kell rá, univerzális. Max 20-25% gyorsulna a kártya, rengeteg pénzt beleölnél, magyarán nem éri meg.
Blokk: Ami egyébként CPU hűtő.😃
De amúgy szerintem a vaporx kifejezetten jó hűtés felesleges vízre váltani akkor inkább egy gyorsabb vga...
...a helyedben megnézném a használt kínálatot is!
akkor már minimum 770 de inkább 780 max 2 évre ha nem a low gamming a cél...
Második az AMD oldaláról: [LINK]
Codename : Kabini
Architecture: GCN
Pipelines: 128 - unified
Core Speed: 600 MHz
Shared Memory: Yes
DirectX 11.1, Shader 5.0
Technology: 28 nm
Date of Announcement: 23.05.2013
Abban kérném a segítségeteket hogy az AMD Radeon HD 8400 videokártya modelnek mik az értékei,mert én sehol nem találom és igy nem tudom pontosan beállítani a gépem adatait.
Elöre is THX!
Ha használtan veszel valamit, érdemes kereskedőtől venni, hiszen akkor van elállás, jótállás, szavatosság, ami törvényi kötelezettség, nagyrészt EU-s szintű, tehát nagyjából ugyan azokkal a jogokkal élhetsz egy német és egy magyar kereskedővel szemben is. Ha magánszemélytől vásárolsz, akkor elállás eleve nincs és egyébként is csak polgári perben léphetsz fel ellene, ha átvert. Azt kell eldönteni, hogy megéri-e az ajánlat azt, hogy elképzelhető, hogy a pénzed elveszik.
Egyébként a linkelt oldalon az ár, az úgy ~30e Ft + a szállítás angliából, hacsak el nem néztem valamit.
Újonnan egy GTX750 is meg van 35 ből, ami új, van rá garancia és jobb is, mint a 650.
http://www.ebay.co.uk/itm/Gigabyte-2GB-nVidia-GeForce-GTX-650-Ti-OC-Edition-Graphics-Card-/331438034617?pt=UK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item4d2b3f0eb9
-XFX ATI Radeon HD 6850
-eVGA GeForce GTX 460 (1024 MB) 01G-P3-1371-ER
-Gigabyte 2GB nVidia GeForce GTX 650 Ti OC Graphics Card
vagy valakinek valami otlet de ne legyen nagyon draga max 2o ezer -ig
koszi a segitseget;
Szóval a véleményem a referenciáról? Szerintem nem vészesen hangos, engem nem zavar, viszont akkor még egy kicsit melegszik a kártya. Szummázva kompromisszumot kell kötni. Automatikusan a ventilátor max csak 50%-on üzemel, így a GPU 100%-os terhelés mellett 94 fokig melegszik. Ekkor kifejezetten csendes a kártya. Ha a ventin csak 10%-ot emelek pluszban máris csak 86-87 fokos a kártya akkor viszont már jóval hangosabb. Engem az ilyen szintű zaj még nem zavar. Viszont amit már a ventilátor 70%-on és afölött csinál.... hát... Azt hívom én porszívó effektusnak. Így hogy egyedül élek, nem gázos, viszont az biztos hogy más nem tudna aludni a tőlem kb 4 méterre lévő hálószobában.
Ha nem járna garanciavesztéssel, már holnap vennék rá egy Arctic Accelero Xtreme-t. Nem a zaj miatt. Hanem mert attól tartok hogy ez a hő kárt tesz hosszú távon a kártyában. Mondjuk még van rá 2 év úgyhogy lehet nem kellene ezen agonizálnom. Ha meghal, ott a garancia...
Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy 1280x1024-es felbontású monitoron játszok, és mondjuk szeretném ha a Far Cry 4 full grafikán fusson, akkor is egy "bivalyerős" kártyát kell beszereznem, vagy elegendő hozzá egy kisebb kaliberű? Ugye tekintettel arra, hogy nem fullHD-ben nyomom, hanem jóval kisebb felbontáson, ezért ez érdekelne a válasz, véleményetek. Előre is köszi a segítséget, további szép estét!
Megjegyzés: HD7850 1GB-s karim van jelenleg.
Nem tudom mennyivel hosszabb 1 650-nél és sok helyen írják hogy elég hosszú kártya.
táp pl: FSP Hexa+ 500W 14ezer körül