Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
Genesis: nem várom, hogy higgy, nem vagyok én pap... :-)
Programozási nyelven meg nem sokon beszéltem régen sem, mára meg mindent elfelejtettem, mert nem foglalkozom programozással, nem is foglalkoztam soha, mert a tanulás végére beláttam, hogy az nem nekem való. Viszont emlékszem a magyar oktatási rendszer eme ágában történtekre is.
Blenderrel szórakoztam régebben, kerestem is vele pénzt, úgyhogy a 3D-ben is szereztem némi tapasztalatot, de azt is abbahagytam.
A hardverhez is értek valamit. Gépeket olyan régen rakok össze, hogy meg se merem mondani, de az gondolom mond neked valamit, hogy az első gépbe, amit másnak raktam össze, MX400-at tettem és büszke voltam az erőműre...
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Amit lentebb írtam gépet, az csak 177ezer, és erősebb.
0
0
0
0
Puffin avatar
csuz-li: te milyen 64GB memóriáról beszélsz? Hol raksz abba a lapba annyit?
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: én ebben az árban AMD-t vennék. Nézd meg az én gépemet. Az 195e Ft volt nyáron. Alaplapból értelem szerűen más kellene, ha több kártyát is akarsz majd bele később, mondjuk egy ASROCK 970 Extreme4 (ára 24e Ft), mert abba 64GB-nyi memóriát is pakolhatsz.
0
0
0
0
visor261 avatar
forrasztani én is tudok nyák készítést is gyakoroltuk... de hogy a processor foglalata és teljesítménye miben különbözik nen tesztektük minden egyes létező darabon hogy télleg azt csinálja-e vagy nem csak az alap specifikációkat vettük át meg hogy mit tudhat... de az elméleti sebességnem= sebesség... gondolom ezt te is tudod... és én inkább rákérdezek olyanoktól akik már csinálták(mert eddig csak komplett gépeket vettem és most jött el az hogy nem akarok ujj alaplapot mert nem támogat valamit... amit egy szinte hasonló igen... és csere...) mert hülye én se vagyok mert elmélet meg van de manapság rohadtul kihagyák a gyakorlatot... mint amikor gép előtt tanítják a jövő hegesztőit amikor meg kimegy terepre szó szerint a gépet nem tudják bekapcsolni...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Igazad van, gondolom több programozási nyelven "beszélsz", értesz 3D Poligonmodellezéshez, stb. Hosszú lenne a felsorolás. Meglepve tapasztalom, hogy ehhez hasonló oldalakon mindenkinek Programozói diplomája van. Én hülye meg a Hardveres részéhez is értek.
0
0
0
0
visor261 avatar
de az amd multithread segítségével megkönnyítene néhány dolgot nem?(ezzel szemben meg az intel hyperthread ami mint említett a rendert segíti)
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261: Ha nyolc magos processzor kell, akkor nincs más, mint az FX-ek. Azok meg am3+ foglalatban vannak. Azonban egyetértek Azenenazjo-val abban, hogy várhatóan az AMD az FM2+ foglalat felé fejleszt, bár ezt csak az ottani nagyfőnök tudja biztosan, de arra jelenleg az fx 8350-nél gyengébb procik vannak
Sajnos az AMD Intel vitában sokan vallási fanatikusként járnak el, úgyhogy ebben a kérdésben itt nem lesz soha egyetértés. Ha a teszteket nézed, ebben az árban mind játékra, mind fejlesztésre jobb az AMD szerintem. Magam sem azért választottam AMD-s gépet, mert tetszik a logója.
Megnyugtatásul és Genesisnek üzenem: nekem is van egy programozói diplomám és a hardveres rész nagyjából annyi volt, hogy megmutattak messziről egy gépet, közölték, hogy kopog, úgyhogy ne nyúljunk hozzá, hanem hívjuk a rendszergazdát, meg a műszerészt, ha nem megy. A programozáshoz nem kell hardverismeret, hacsak nem oprendszert, vagy belső API-t fejleszt valaki, az viszont egy másik szint.
Játékokról meg csak annyit, amit már többször leírtam, hogy épp egy gépigénnyel foglalkozó oldalon nem nehéz megnézni az ajánlott gépigényeket és gyönyörködni az fx-8350 - i7 párosításokban, ha már a tesztekben sem hisznek sokan.

Ha darabonként akarod összeszedni a gépet, akkor az alaplap és a ház kiválasztása fontos, meg a jó tápé. A házba bele kell később is férnie a nagyobb videokártyának, tehát nem mindegy, mekkora hely van bent. AMD-hez amúgy is jól szellőző ház kell.

Viszont, ha grafikus modellezésről beszélgetünk, mondjuk 3D modellek készítéséről, akkor én is azt mondom, hogy i7 kellene oda, mert rendereléskor bizony nem mindegy, mire végez a processzor. Oda nyers erő kell, amiben az Intel i7 verhetetlen.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Minek a garancia, erre vannak programok, le tudod tesztelni, ha kibír 2 órát kibír 5 évet is.
Jelenlegi kártyámat használtan vettem, adtak volna rá 1 hét próba garit, nem kellett mert átvétel előtt leteszteltem. Azóta hibátlanul működik pedig jóval a gyári órajelek felett használom, raktam rá egy f@sza hűtés, hogy ne legyen vízforraló, kb ennyi. Ott vagyunk ahol kezdtem, előbb hardveres fogalmakkal legyél tisztában, onnantól túl sok meglepetés nem érhet... amíg bele nem kezdesz a programozásba. 😜
0
0
0
0
visor261 avatar
vettem használtan újjonan... és tapasztalataim alapján kell rá a garancia... igen segítettél amit köszönök megint.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Használtan vegyél Xeon procit, Nvidia Quadro Kártyát, jó sok ramot, másra nincs szükséged, csak pár Tb tárhelyre. Remélem segítettem.
0
0
0
0
visor261 avatar
én se akarok egy aaa-s játékot kihozni de maga a modellezés folyamatát megkönnyíti egy erős gép nem beszélve a szebb grafikáról... mert én alap cs# ben vagyok és a pytont szeretném inkább betanulni és azért őszíntén mond meg hányszor mondtad hogy milyen csúnya valami vagy vallottad hogy valaki mondja... mert pl a wolfeinsteinnél is sokan mondták hogy a textúrák optimalizálatlanok...
nekem 8 hogy mit gondolsz és írsz róam/nekem
a segítséget köszönöm amit meg én csinálok az maradjon rám...mert miután megveszem a gépet fogom és-(---)
viszlát
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Épp ezért írtam amit, ha valaki nem ért a hardverhez, programozásba bele se kezdjen. Szerinted a játékokat grafikus programozók készítik, Grafika része csepp a tengerben, kivéve ha Pong szerű játékokat tervezel.😀
Festő...OMG, inkább ne beszélgessünk. Szia
0
0
0
0
visor261 avatar
hidd el a grafikus modellezéshez nem kell tudni hogy mit hova dugj (mármint a házon belül az usb eszközöket azért meg kell tanulni kezelni...)... meg alapelképzelésem nekem is lenne de inkább biztosra megyek mert ismerős is beujjított 300k ért és 3 hét után mire az *** kiszállította... küldhette vissza mert mindig túlmelegedett... és 2hete már"javítják" szal inkább nem kockáztatok... mert a pénz az még mindíg pénz... és én se akarlak elszomorítani téged de ami a közelben van tanfolyam semmit se ér mert nem frissítenek semmi mert a click nem ad új eszközöket amivel csak a régi gépeken meg legózni és kitalálni vajon az ujjabb gépeken hogy mennek a dolgok... meg ha te is beültél volna egy olyan oktatásra ahol télleg az egérrel kezdik az egészet akkor te is tudnád amit most én... meg azért egy festőnek se kell tuni miből van a festék... ha a keverési arányok mennek... meg egy rajzolónak se kell tudni megmondani mi a ceruzák molekuláris szerkezete hogy mért fog mást... elék ha tudja őket alkalmazni... meg mint írtam szűkös a keret ezért akarom apránként felépíteni...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Na ezt kár volt leírnod, inkább nem kommentálom... Vagy mégis. Előbb alapvető hardveres fogalmakkal legyél tisztában, szoftveres része kissé bonyolultabb. Okosító helyeken számítógép felépítése az első óra. 😉 Nem akarlak elszomorítani, de egy játékkészítésre alkalmas gép, főleg, ha komolyan akarod csinálni, nem 100k, inkább 1500k. 😆
0
0
0
0
visor261 avatar
igen nem jársz messze játékhoz akarom használni (csak a készítés és nem a játék részéért 😜)
mert ***on nézegetek általába de ott 2k rámegy még...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Játékról hablatyolok, gondolom arra akarod.
Árgépről sehogy, amiket kidob boltokat onnan tudsz rendelni.
0
0
0
0
visor261 avatar
ezekkel az a bajom hogy az eggyik ezt a másik azt állítja...
[LINK]
[LINK]
[LINK]
és árgépről hogy lehet venni?(miskolc)
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ár gép. hu

Képben legyél mennyire erős az i3 lent van egy link, görgess az aljára, gtx 770 párossal, 1080p, Játékban üti az Fx 8350-et, ennyit a többszálas teljesítményről...😉

[LINK]
0
0
0
0
visor261 avatar
az árakat honnan nézted?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Teljesség kedvéért utálja írok 3 variációt, első a legéletképesebb, később mehet bele szorzózáras i7.

s1150
MSI H97M-E35 : 20k
Intel Core i3 4150 : 29k
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX : 22k
Palit GeForce GTX750 StormX OC 1GB: 31k
102k

Fm:
MSI A88XM-E35 : 16k
AMD Athlon X4 760K Black Edition : 22k
Palit GeForce GTX750 Ti StormX OC 2GB : 39k
98k

Am3+:
GIGABYTE GA-970A-DS3P : 18k
Fx 6300 : 27k
Sapphire Radeon R7 260X 1GB vagy Palit GeForce GTX750 StormX OC 1GB: 31k
98k
0
0
0
0
visor261 avatar
leginkább keret miatt akartam az amd-nél maradni(és az általam hallott töbszálasban jobb mint az intel) de ha télleg az intel a jövő... :/
0
0
0
0
Puffin avatar
annak semmi értelme amit írtál...
Ha tartósabb gépet akarsz akkor vegyél intel i5-öst
0
0
0
0
visor261 avatar
ddkk22 én elősször lapot akarok ami jó lessz egy darabig arra egy futtatható procit meg valami alap vinyót hogy bekapcsoljon az egész... a dolgomat az amd vs intel és az amd foglalatai között lévő eltérések nehezítik meg... nekem egy olyan gép kéne ami biztosítani tudja a következőket :
64-bit eight core CPU
32 GB RAM
Two full HD displays with 24 bit color
Three button mouse and graphics tablet
Dual OpenGL-compatible graphics cards, quality brand with 3 GB RAM
és mivel úgy számoltam hogy ez nem fér bele a keretbe ezért szépen apránként szedném össze...
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Genesis1919
Az már szinte egy komplett gép amit felsoroltál 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
az fm2+ az nem régebbi mint a am3+? meg azt rebesgetik hogy az se lessz hosszú életű mert az excavator miatt valami más kell majd...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Cpu, Vga, Ram, Lap kell neki. Legalábbis 3 napja még csak az kellett.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hát azért 100ért nem nagyon lehet egy komplett gépet összerakni, ami 2-3év után is jónak mondható.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
ddkk2: Kerete 90-100k, már írtunk neki 26 fajta gépet... Vissza kéne lapozni, ezt neki mondom nem neked.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
visor261
Nem tudom mit akarsz fejleszteni meg mennyiért.
De itt egy összeállítás amivel még legalább 2évig elleszel, írd meg hogy mennyit szánsz rá.
Gigabyte GA-Z97P-D3 alaplap 22ezer
Intel Core i5-4460 processzor 48ezer
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue 20ezer
Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-X 11230-00-20G videokártya 58ezer
FSP 500W HEXA+ tápegység 15ezer
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 14ezer
összesen 177ezer.
0
0
0
0
Subaru avatar
visor261: FM2+ ba lesznek még elvileg új procik
0
0
0
0
visor261 avatar
csuz-li: köszönöm az érthető leírást. Nem mérnök de informatikus és pont szoftverfejlesztésben előnyös hogy kitudja használni a multi meg a hypert... és ha az am3+ kifutó mit ajánlassz helyette? Mert csak a régi fm2-esket látom még...
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
avacz

GIGABYTE GA-970A-DS3P : 18k
Fx 6300 : 27k
Kingston HyperX Fury Black 1x8Gb 1600Mhz (HX316C10FB/8) : 20k
Palit GeForce GTX750 Ti StormX OC 2GB : 39k
Sharkoon Vaya : 10k
FSP 400w Hexa+ 80+ : 12k

ddkk2: Igen minőségibb, Hexa is minőségi.😜
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Genesis1919
Csak hogy azért a raider minőségibb.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
ddkk2: Annak a gépnek kb 200w a teljes rendszerfogyasztása, hexa 400 bőven elég.

avacz: Olcsóbb lap, ha nem tuningolsz ráérsz hűtőt cserélni. Ramból felesleges 1866Mhz, hacsak nem egész nap tömörítesz, IGP mellé jól jön, de Fx-ben nincs. Vga gyenge abból erősebbet. Ház szerintem drága, semmivel sem különb mint egy 10k-s, ha az tetszik nem szóltam. Tápból elég 400w. Pill összedobok egy értelmeset.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
starwolf
AMD
Alaplapból elég a Asus M5A97 R2.0 23ezer
Nem tudom milyen fajta az a 600w-os táp, de itt egy jó FSP 550W Raider S 17ezer
+ egy jó hűtő a közeljövőben.

Intel (Ezt ajánlom,játékra meg főleg)
Gigabyte GA-Z97P-D3 alaplap 22ezer
Intel Core i5-4460 processzor 48ezer
Ide is a FSP 550W Raider S 17ezer
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor261:
1. Az am3+ foglalat épp a kifutó az AMD-nél. Nem ebbe az irányba fejlesztenek.
2. AZ am3+ foglalatba az AMD cpu-kat gyárt. Ezekben nincs grafikus mag. Azok az APU-k, amiben van ilyen, de azoknak más a foglalata. Amúgy sem "kell félni" a beépített gpu-tól, mert ha kellene, akkor senki nem venne intel processzort, mert abban is van és senki nem használja soha semmire. Ami az APU-ban van grafikus mag, az jobb, mint az Inteles, de játékra csak nagyon korlátosan alkalmas. Van egy tévedés itt: mivel az új konzolokban is AMD APU van, ne higgye senki, hogy az AMD pc-s APu-jai ettől még jók játékra. Azok ugyanis, amik a konzolokba kerülnek spéci darabok.
3. Nem kell hogy az APU-ban lévő grafikus mag kompatibilis legyen a vinyóval, nincs is értelme. A memória az, aminél számít a cpu támogatás, azt érdemes párosítani. Az APU-t lehet párosítani a megfelelő videokártyával. Ezt a megoldást Dual Graphics-nak hívják. Ha nincs sok pénzed, csak egy gyengébb kártyára, akkor érdemes vele foglalkozni, de tudni kell, hogy csak pár százalékot dob a játékok alatt és csak akkor, ha az adott játék eleve támogatja a többkártyás (SLI, CrossFire) rendszereket.
4. Az AMD tényleg 4 magos , magonként két-két modullal. A géped 8 magnak látja, a szoftverek meg 8 maggal dolgoznak, ha tudnak, ilyen értelemben, mivel nem mérnök vagy, nyugodtan gondolkozhatsz úgy, hogy az egy nyolc magos processzor.
5. Az intel magonként többet tud, mint az AMD modulonként. De mivel egy modul csak "fél mag", ezért ez az összehasonlítás is sántít. Összességében azonban az Intel erősebb, a felső kategóriában nincs is AMD-s vetélytárs. Játékoknál viszont inkább a többmagos használat számít, az AMD meg adott árban jobb választás, de csúcsgépet az ember Intelből épít, olcsó játékgépet meg AMD-ből (Legalább is én így csinálom, más meg máshogy, ez mindig vitatéma.) Persze, ha egy csúcs videokártyát ki is akarsz használni, akkor a mögé kell egy processzor is. Egy AMD FirePro kártya mellé már nem tennék AMD-s processzort, hiába a mantle, meg a többi csoda, amit az AMD ígér. Sőt már egy r9 290-nél is inkább egy i7-es kell, hogy ki is lehessen használni rendesen a teljesítményét, főleg, ha nem számít a pénz.

starwolf:
Memóriából 1866MHz dukál az FX proci mellé. Házból vegyél valami jól szellőzőt, mert a processzor melegszik rendesen. Tápból sem mindegy miből van az a 600W-os. Nézd meg az én gépemet, az is nagyjából hasonló felépítésű, azt ajánlom, nálam bevált. (Alaplapból mást vennék most, de az sem rossz, ami benne van.)
Oprendszerből elég egy home premium verzió is, mert biztos vagyok abban, hogy nem akarod a gépet tartományba léptetni otthon. Persze, ha több, mint 16Gb-nyi memóriát akarsz a gépbe tenni, akkor más a helyzet.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Tápból valami épkézlábabbat kellene választani.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, ezt a gépet tervezem megvenni. Van benne valami ami nem jó, nem passzol egymáshoz, és hogy beleférnek-e a gépházba, jó-e a táp........? Köszi a válaszokat.

Proci:AMD FX-6300

Hűtő:Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1

Alaplap:Asus M5A97 R2.0

Ram:Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury White HX318C10FWK2/8

Videokari:MSI R7 250X 2GB DDR5 R7 250X 2GD5

Ház:Zalman Z9 U3 fekete

Táp:Zalman 500W ZM500-GT
0
0
0
0
starwolf avatar
Hali. Lassan jön a beruházás új gépre. A véleményeteket kérném a "New wolf" nevezetű configgal kapcsolatban. Nem vagyok nagy szakértő sajna 😞 előre is köszönöm
0
0
0
0
visor261 avatar
lehet... de attól még mindig nem nézek tv-t...
0
0
0
0
Puffin avatar
nem TV-s hanem TÉVES... 😆
0
0
0
0
visor261 avatar
bronson: bocs de nem nézek tv-t...
0
0
0
0
Bronson avatar
visor261 : sok a téves információd...
0
0
0
0
visor261 avatar
Én úgy tudom hogy igazából az amd ben is 4 fizikai mag van mint az intelnél csak van még 4 logikai mag is.Tudom hogy a proci csak számolni tud de mint említettem az amd jobb a többszálas számításokban. Akkor ha jól értem az am3+ egy olyn foglalat ami még megmarad egy darabig és nem kell félni a beépített gpu-tól(csak azért kérdem mert hallottam hogy a proci gpu-nak kompatibilisnak kel lennie a vinyóval).
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Visor261: Amd valóban olcsóbb, de Intel magonként jóval erősebb. Minden processzor számol, másra nem is jók, feltéve ha van integrált Gpu. Ezzel elérkeztünk az utolsó kérdésedhez. Beépített Gpu egy processzorba integrált videó kártya. Amd ezen a téren valóban jobb mint az Intel, viszont ezek a Gpu-k gyengék, kis felbontásra valók. 5-6 éves dedikált Gpu szintjét hozzák.
Am3+ foglalatban nincs, csakis Fm foglalat. Intelnél 1155 és 1150 foglalat.
0
0
0
0
visor261 avatar
én úgy hallottam hogy az amd olcsóbb mint az intel... és igaz hogy az intel 4 magos megfelel az amd 8 magosnak de kb ugyan annyi az teljesítményük... pl:
[url]http://www.***/Notebook--Szamitastechnika/Komponens/Processzor/AMD-c27599.html?cat=27599&manufacturer=&catfilters=1&catfilter3397%5B1%5D=8&catfilterprice%5B5%5D=7890%3A50000[/url]
meg én úgy hallottam az intel inkáb számításban(1szál) jó az amd meg grafikában(több szál)...
amúgy a beépített gpu mit takar? mert abban egy intel hd 2500 van.
0
0
0
0
Athis18 avatar
Azenenazjo:

https://kepfeltoltes.hu/150103/1069760030N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elvileg ezekkel kompatibilis a lentebb emlitett MSI lap. Viszont ha ez nem fix, akkor milyen tipust ajánlanál helyette hasonló árkategoriában?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Hali!

Ti mit fejlesztenétek a 2012-es gépemen, hogy a GTA V elfusson rajta nagyjából Mediumon? Tudom, nincs hivatalos gépigény még, de azért találgatások már vannak...

NAgyon szűkös a keret!
0
0
0
0
Subaru avatar
visor261: igen már látom bocs nem figyeltem, abba az alaplapba amit írtam késöbb i5 i7 is mehet az i5 veri az FX 8350et játékok alatt. Az alaplap bőven jó lesz 3 évig, a proci lesz kevés majd. Amit én írtam gép az ~90ezer ha 100ad van rá akkor vagy + 4gb ramot vegyél vagy egy erősebb i3ast vagy esetleg egy H97es alaplapot, abba menni fognak az 5. generációs i3 i5 i7es processzorok is

Athis18: ha az MSI oldalán a CPU supported listbe ott van az alaplapnál akkor jó hozzá, bár inkább már olyan alaplapot vennék ha AMD t vennék ami támogatja az FX8320 8350et és a SATA 3csatlakozóba működik a SATA 2es HDD is ( lehet, hogy támogatja az FX 8000es szériát, nem tudom mert telefonon vagyok és nem néztem meg)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció