Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsolty87 avatar
hector maio írta:
hogy a gép hátulján 10usb jöjjön ki 😃

Szerintem azt nem lehet megoldani. Vagyis én még nem hallottam olyan vagy alaplapról amin gyárilag 10 usb csatlakozó van hátul.
0
0
0
0
Adam996 avatar
hogy a gép hátulján 10usb jöjjön ki 😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
hector maio írta:
én azt akarom kérdezni hogy a 4usb-s alaplapot át lehet alakítani mondjuk 10usbs-re ?? a neten is látom pl:iponon h azt írják hogy 10usb-s de a képen csak 4usb-s az alaplap na az enyém is ilyen hogy tudom meg csinálni 10-re?

Raksz az alaplapi usb-be usb elosztót. Ennél egyszerűbb módot nem ismerek. Vagy pontosan hogy érted ezt az átalakítást?
0
0
0
0
Adam996 avatar
én azt akarom kérdezni hogy a 4usb-s alaplapot át lehet alakítani mondjuk 10usbs-re ?? a neten is látom pl:iponon h azt írják hogy 10usb-s de a képen csak 4usb-s az alaplap na az enyém is ilyen hogy tudom meg csinálni 10-re?
0
0
0
0
Osynho avatar
Kb egyensúlyban van a gép, milyen felbontású a monitor? Amúgy inkább a tápot cseréld le... 😃
0
0
0
0
ticalpzs avatar
helló! érdemes lenne felhúzni a procimat (aktív gépnél), vagy nem? tehát lesz esetleg látványos különbség? játékhoz kellene. köszi.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Egyre jobban foglalkoztat ez a pc tuningolás dolog. Abszolut kezdő vagyok, szóval lesznek buta kérdéseim. Miért jó tuningolni, Mit lehet vele elérni? Mi lesz a különbség egy teljesen alapjáraton működő és egy tuningolt gép között? Nem lesz ettől instabil a rendszer? Honnan lehet tudni hogy mennyire lehet tuningolni az egyes hardvereket? Konkrétan egy i5-760 as gépemet hogyan és meddig lehetne tuningolni? Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat.
0
0
0
0
cey85 avatar
köszi! erre gondoltam én is ha nem akarja sehogy az igazságot😕
0
0
0
0
cey85 avatar
sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy van nekem az AMD overdrive programom és ott van olyan lehetőség, hogy lehet tuningolni a CPU-t nekem nem megy mert csak csökkenteni lehet a szorzóját miközben láttam a youtubon, hogy a srác növelte a szorzót és így a mhz-ét is. nem tudjátok, hogy miért nem engedi feljebb tenni a szorzót, (200X16-on áll) lehet, hogy valami beállítási hiba van? köszi a válaszokat előre is
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha a vga a szűk keresztmetszet, akkor húzhatod 100Ghz-re is, akkor se lesz gyorsabb 1 fps-el se. 😀
0
0
0
0
no avatar
Hát nem tudom, meg kéne próbálkozni vele. És akkor jobb lenne picivel a gép is!😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jobban fognak menni a játékok kb. 10 fps-sel legalábbis nálam jobban mennek, persze most raktam fel újra a win7-et, mert a telefonomról beszereztem trójait meg ilyeneket. Úgyhogy az is lassította a gépet valószínűleg. 😆
0
0
0
0
no avatar
Quadgame94: De jóval gyorsabb lesz.
0
0
0
0
Osynho avatar
Egy jól sikerült példányt elég jól meg lehet cibálni gyári coolerrel is! A kérdés persze önmagában értelmetlen, mert én nem tudhatom, hogy a te procid éppen milyen, nincs 2 egyforma. 😃

Nekem E5200-esem volt, TX2 venti nélkül is elvitte 3,33ghz-en, sőt 3,6ghz-en is, csak nem szerettem, hogy melegedett így maradt a 3,33ghz 😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
XFXFORCEMíg le nem kapcsol..😆 na de komolyan, nem sok rételme van azt húzni, most felhúzod 3.3-re ne számíts +20fps-re...
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Sztem kb 20%-ot tudsz. 😆
0
0
0
0
no avatar
Meddig lenne biztonságos húzni a processzoromat?!😃
Gyári hütővel.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Szeretném a procimat tuningolni, de semmit nem értek hozzá 😜 PÜ-ben vagy a profilomnál valaki tudna segíteni/elmagyarázni hogyan kell?! Előre is köszi!!!
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Köszi a segítséget! 😀
Core clock: 650Mhz
Memory clock: 1000Mhz
Shader clock: 1450Mhz
Ezekkel az értékekkel a Kombustor 58 fokot mutatott...
Meddig húzhatom "nyugodt szívvel" a karit? És a 3 értéknek milyen arányban kell lennie?
0
0
0
0
szabyy avatar
Annyi, hogy 100 fok felé ne nagyon engedd Furmarkba, és akkor minden jó lesz😉 pl személy szerint nekem furmarkba 70fokig ment, és játék közbe max megy55-60 fokig...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Recon666 írta:
1c3t34 írta:
Quadgame94 írta:
MSI afterburnert ajánlom az jó progi.
És előszőr csak kicsiket emelj majd futtas le stabilitás tesztet, és ha stabil marad akkor 650/1000/1450-re állísd. Hozhat javulást sok játékban

Köszi, feltettem a progit. A stabilitás tesztet hol lehet megcsinálni? Nem találom sehol...

Stabilitás teszt nincs benne, de ott a játék vagy a 3dmark....
ott van a Kombustor ami mellé jár, az kb ugyan az mint a Furmark
0
0
0
0
Recon666 avatar
1c3t34 írta:
Quadgame94 írta:
És előszőr csak kicsiket emelj majd futtas le stabilitás tesztet, és ha stabil marad akkor 650/1000/1450-re állísd. Hozhat javulást sok játékban

Köszi, feltettem a progit. A stabilitás tesztet hol lehet megcsinálni? Nem találom sehol...

Stabilitás teszt nincs benne, de ott a játék vagy a 3dmark....
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Quadgame94 írta:

0
0
0
0
Quadgame94 avatar
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Sziasztok!
Van egy 9800GT-m, aminek főbb adatai:
Memória mérete: 512mb
Core clock: 550Mhz
Memory clock: 900Mhz
Shader clock: 1375Mhz
Szeretnék rajta húzni 1 kicsit. Milyen progival tudnám megcsinálni, vagy mi kell hozzá? És meddig húzhatom?
0
0
0
0
twoKgames avatar
geforce 6600-as kártyám van én adtam az órajelére és a memóriájának órajelére is +10%-ot!
330MHz/550MHz
többet nem merek mert régebben 15%-ot húztam és lefagyott a gép 😶
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Max 1250 legalább is haveromnak addig ment csak 1256Mhz-ig aztán1280-nál már lekapocsolt nem tudjátok mi lehet a gond eddig bírná?
bmartin
....de 1200-ra futtas furmarkot meg ilyenek...ha stabil akkor maradhat
0
0
0
0
bmartin23 avatar
Sziasztok!

Egy 6870-nél 1050/4750-es órajelek mellett a GPU voltage-t meddig lehet állítani? Jelenleg 1175-ön van és Sapphire TriXX-et használok
0
0
0
0
laci503 avatar
Don Sajtos írta:
Sziasztok😀
Vga tuningos emberkének véleményét várom😀
Jelenleg Gts 450 oc2-őm van😀
Az órajelek:
930/1860/4000MHZ

Én még húztam rajta:
965/1930/4500MHZ

Na most ugyebár 1gb-ás kártya tehát Vramok vannak a venti alatt sőt másik oldalon is. De az egyik oldalon nem kap hűtést.
mi a véleményetek 4500MHZ-ről bírni fogja ??
Vagy pár hónap és kipurcan?
Igy 4500MHZ-en hoz nekem FPS változást??
Vagy inkább tuningoljam a gpu-t???

ha jól van hűtve a kártya akkor nem lesz baja 😃
mondjuk szerintem nem hozna annyi fps-t hogy megérje annyin járatni 😃 de ezt te tapasztalhatod játék alatt ki csak
0
0
0
0
Cooley avatar
Don Sajtos írta:
Sziasztok😀
Az órajelek:
930/1860/4000MHZ

Én még húztam rajta:
965/1930/4500MHZ

Na most ugyebár 1gb-ás kártya tehát Vramok vannak a venti alatt sőt másik oldalon is. De az egyik oldalon nem kap hűtést.

A memóriának ilyen minimális OC mellett nem gáz, hogy nincs hűtés, de egy GTS450-nek szerintem bőségesen elég az a memóriasávszél is, amit a 4000MHz nyújt. 😀 Szvsz a legjobb esetben is csak 1-2%-os különbséget fog produkálni. De nyomj le egy Vantage tesztet mindkét órajellel, aztán majd meglátod! ^^
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok😀
Az órajelek:
930/1860/4000MHZ

Én még húztam rajta:
965/1930/4500MHZ

0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
XFXFORCE írta:
Az én processzorom, meddig lehet húzni ?😀

Én 3,7-3,8GHz-et saccolnék gyári hűtővel, egy komolyabbal szerintem tuti meglenne a 4GHz is. Bár az alaplapod nem OC-ra való, de egy P35-ös deszkával már szerintem meglenne.

Ezzel az alaplappal, + gyári hűtéssel, meddig húzhatnám biztonságosan? és mennyivel nőne meg a gépem teljesítménye?😃
És mennyire biztonságos ez a tuningolás?
0
0
0
0
Sheriff avatar
Hogy kell tuningolni?Csak annyit szeretnék hogy gyári hűtő lebírja!
0
0
0
0
Cooley avatar
XFXFORCE írta:

Én 3,7-3,8GHz-et saccolnék gyári hűtővel, egy komolyabbal szerintem tuti meglenne a 4GHz is. Bár az alaplapod nem OC-ra való, de egy P35-ös deszkával már szerintem meglenne.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Ér valamennyit. Legegyszerűbb, ha kipróbálod. 😀 Most azt várod, hogy %-ot írjunk?
0
0
0
0
Sheriff avatar
Játékoknál mennyit ért ha Intel P D 820 at felhuzom egy kicsit?
0
0
0
0
almos avatar
FSB: DRAM osztót kell szerintem állitani,de az is lehet,hogy az FSB-t véleltel lejjebb vetted és aazért van ez.
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok.
Kingston hyperx 4db 1g-ás 1066MHZ-es ramom van.
Jelenleg 940MHZ-en mennek. Hogy tudnám megcsinálni hogy 1000mhz-1066mhz-re tuningoljam?
Csak FSB emeléssel vagy időzítés átállításával???
várom válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
Cooley avatar
Mellérakhatod, de csak dísznek lesz jó. 😀 Ehhez deszkacsere is kell, és a legolcsóbb erre alkalmas 45eFt-nál kezdődik.
0
0
0
0
r3dBuLL-PC avatar
Tudom és nem cserélni akarom hanem mellérakni...
0
0
0
0
Cooley avatar
r3dBuLL-PC írta:
Szisztok!Azt szeretném megkérdezni hogy az én alaplapom támogatja vagy jó e bele belelehet e tenni egy XFX Radeon HD6870 1GB ost?? nagyon kiváncsi lennék rá!!!???Kössz a választ előre is :😀

Nem, a tiédbe csak Sapphire jó!!?!?!?!?!!? 😂 Miért ne lenne jó? 😀 De mért akarod a GTX470-et egy 6870-re cserélni?
0
0
0
0
r3dBuLL-PC avatar
Szisztok!Azt szeretném megkérdezni hogy az én alaplapom támogatja vagy jó e bele belelehet e tenni egy XFX Radeon HD6870 1GB ost?? nagyon kiváncsi lennék rá!!!???Kössz a választ előre is :😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Jan88 írta:
Osynho írta:
Örülök, ha ér valamit a dolog. Végül nem GTX560 lesz a vga? 😀
A 6950 225W, a 6870 meg 151W TDP-vel bír + te jobban húztad a procidat. Ezt számold hozzá azért.

jó lenne a GTX is, de nagyon jó árban van a HD 6950 és ezért gondolkozom rajta. Majd még eldöntöm melyik lesz.😃 Ha kevés lesz a táp, akkor veszek másikat, nincs akadály!😆

Eddig nagyon nem akartál tápot cserélni..... 😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Én pontosan ehhez a témához kapcsolódóan linkeltem [LINK] az oldalt a terv gépemhez. 😀 3,75 GHz-en pörgetett i7 965 mellett a GTX560 SLI(!) evett furmark alatt összesen 449W-ot. És sokan paráznak, hogy a 700W-os tápjuk nem fogja bírni az OC-t egy kártyával... 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Örülök, ha ér valamit a dolog. Végül nem GTX560 lesz a vga? 😀
A 6950 225W, a 6870 meg 151W TDP-vel bír + te jobban húztad a procidat. Ezt számold hozzá azért.

Cooley: jah ez baráti fogyi, de azért megnézném, mennyi lenne + egy IBT-vel, vagy Prime-al 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Nah, kölcsönkaptam a fogyasztásmérőt, valamint Jan88 kollegát is érdekelte (meg talán másokat is), ezért megosztom az eredményeimet.
Szóval a konfigom: Phenom II 15x230=3,45Ghz, 1,35V-on, a vga alapon (915/4200), a többit úgyis látjátok.

Windows, terhelés nélkül, C&Q bekapcs (920mhz) + vga 100/300mhz: 90W a konnektorból, ami 80% hatásfokkal számolva 72W.
CoD:BO alatt (1680,full detail, 4xAA) 240-260W között kajolt, ami 192-208W-ot jelent a gép felől.
Végül, bár ezzel a táppal nem akartam, ráküldtem az IBT + Furmark párost is. 😎 Hiába a kíváncsiság nagy úr. 😆 1-2 perc alatt 330W lett a fogyi, itt aztán kinyomtam. Nem akarom gyilkolni a kis tápot, ami 4 éves + az egyik 12V-os ága csak 11A-es. Mondjuk ez a 330W még mindig csak 264W a táp felől, de akkor se akarom kísérteni a sorsot. Majd a kövi táppal még vga tuninggal is megkapja, ami jár neki. 😎

Nagyjából ennyi. Azt hozzátenném, hogy bár az adatok nem atompontosak, hiszen pl a táp hatásfoka is változik terhelés függvényében, az adatok azért megközelítőleg helyénvalók.
Érdekes, hogy terhelés nélkül a gép kevesebbet evett 3-4W-al, mint az előző 4830-al (pedig azt még a gyári értékek alá is butítottam ATT-vel). Játékok alatt kb + 20W a többlet étvágy, persze ez a szénnéhúzott 4830 és az alapon járatott 6870 közötti. A teljesítmény más dimenzió.
0
0
0
0
Sheriff avatar
leeht vmit tuningolni a CPU n uugy hogy nem elmek felültséget és vkifelvenné vlem akapcsolatot aki otthon van az iylen témában!köszi
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció