Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
hogy a gép hátulján 10usb jöjjön ki 😃
Szerintem azt nem lehet megoldani. Vagyis én még nem hallottam olyan vagy alaplapról amin gyárilag 10 usb csatlakozó van hátul.
én azt akarom kérdezni hogy a 4usb-s alaplapot át lehet alakítani mondjuk 10usbs-re ?? a neten is látom pl:iponon h azt írják hogy 10usb-s de a képen csak 4usb-s az alaplap na az enyém is ilyen hogy tudom meg csinálni 10-re?
Raksz az alaplapi usb-be usb elosztót. Ennél egyszerűbb módot nem ismerek. Vagy pontosan hogy érted ezt az átalakítást?
Nekem E5200-esem volt, TX2 venti nélkül is elvitte 3,33ghz-en, sőt 3,6ghz-en is, csak nem szerettem, hogy melegedett így maradt a 3,33ghz 😆
Gyári hütővel.
Core clock: 650Mhz
Memory clock: 1000Mhz
Shader clock: 1450Mhz
Ezekkel az értékekkel a Kombustor 58 fokot mutatott...
Meddig húzhatom "nyugodt szívvel" a karit? És a 3 értéknek milyen arányban kell lennie?
MSI afterburnert ajánlom az jó progi.
És előszőr csak kicsiket emelj majd futtas le stabilitás tesztet, és ha stabil marad akkor 650/1000/1450-re állísd. Hozhat javulást sok játékban
Köszi, feltettem a progit. A stabilitás tesztet hol lehet megcsinálni? Nem találom sehol...
Stabilitás teszt nincs benne, de ott a játék vagy a 3dmark....
És előszőr csak kicsiket emelj majd futtas le stabilitás tesztet, és ha stabil marad akkor 650/1000/1450-re állísd. Hozhat javulást sok játékban
Köszi, feltettem a progit. A stabilitás tesztet hol lehet megcsinálni? Nem találom sehol...
Stabilitás teszt nincs benne, de ott a játék vagy a 3dmark....
Van egy 9800GT-m, aminek főbb adatai:
Memória mérete: 512mb
Core clock: 550Mhz
Memory clock: 900Mhz
Shader clock: 1375Mhz
Szeretnék rajta húzni 1 kicsit. Milyen progival tudnám megcsinálni, vagy mi kell hozzá? És meddig húzhatom?
330MHz/550MHz
többet nem merek mert régebben 15%-ot húztam és lefagyott a gép 😶
bmartin
....de 1200-ra futtas furmarkot meg ilyenek...ha stabil akkor maradhat
Egy 6870-nél 1050/4750-es órajelek mellett a GPU voltage-t meddig lehet állítani? Jelenleg 1175-ön van és Sapphire TriXX-et használok
Sziasztok😀
Vga tuningos emberkének véleményét várom😀
Jelenleg Gts 450 oc2-őm van😀
Az órajelek:
930/1860/4000MHZ
Én még húztam rajta:
965/1930/4500MHZ
Na most ugyebár 1gb-ás kártya tehát Vramok vannak a venti alatt sőt másik oldalon is. De az egyik oldalon nem kap hűtést.
mi a véleményetek 4500MHZ-ről bírni fogja ??
Vagy pár hónap és kipurcan?
Igy 4500MHZ-en hoz nekem FPS változást??
Vagy inkább tuningoljam a gpu-t???
ha jól van hűtve a kártya akkor nem lesz baja 😃
mondjuk szerintem nem hozna annyi fps-t hogy megérje annyin járatni 😃 de ezt te tapasztalhatod játék alatt ki csak
Sziasztok😀
Az órajelek:
930/1860/4000MHZ
Én még húztam rajta:
965/1930/4500MHZ
Na most ugyebár 1gb-ás kártya tehát Vramok vannak a venti alatt sőt másik oldalon is. De az egyik oldalon nem kap hűtést.
A memóriának ilyen minimális OC mellett nem gáz, hogy nincs hűtés, de egy GTS450-nek szerintem bőségesen elég az a memóriasávszél is, amit a 4000MHz nyújt. 😀 Szvsz a legjobb esetben is csak 1-2%-os különbséget fog produkálni. De nyomj le egy Vantage tesztet mindkét órajellel, aztán majd meglátod! ^^
Az órajelek:
930/1860/4000MHZ
Én még húztam rajta:
965/1930/4500MHZ
Az én processzorom, meddig lehet húzni ?😀
Én 3,7-3,8GHz-et saccolnék gyári hűtővel, egy komolyabbal szerintem tuti meglenne a 4GHz is. Bár az alaplapod nem OC-ra való, de egy P35-ös deszkával már szerintem meglenne.
Ezzel az alaplappal, + gyári hűtéssel, meddig húzhatnám biztonságosan? és mennyivel nőne meg a gépem teljesítménye?😃
És mennyire biztonságos ez a tuningolás?
Az én processzorom, meddig lehet húzni ?😀
Én 3,7-3,8GHz-et saccolnék gyári hűtővel, egy komolyabbal szerintem tuti meglenne a 4GHz is. Bár az alaplapod nem OC-ra való, de egy P35-ös deszkával már szerintem meglenne.
Kingston hyperx 4db 1g-ás 1066MHZ-es ramom van.
Jelenleg 940MHZ-en mennek. Hogy tudnám megcsinálni hogy 1000mhz-1066mhz-re tuningoljam?
Csak FSB emeléssel vagy időzítés átállításával???
várom válaszokat előre is köszönöm.
Szisztok!Azt szeretném megkérdezni hogy az én alaplapom támogatja vagy jó e bele belelehet e tenni egy XFX Radeon HD6870 1GB ost?? nagyon kiváncsi lennék rá!!!???Kössz a választ előre is :😀
Nem, a tiédbe csak Sapphire jó!!?!?!?!?!!? 😂 Miért ne lenne jó? 😀 De mért akarod a GTX470-et egy 6870-re cserélni?
Örülök, ha ér valamit a dolog. Végül nem GTX560 lesz a vga? 😀
A 6950 225W, a 6870 meg 151W TDP-vel bír + te jobban húztad a procidat. Ezt számold hozzá azért.
jó lenne a GTX is, de nagyon jó árban van a HD 6950 és ezért gondolkozom rajta. Majd még eldöntöm melyik lesz.😃 Ha kevés lesz a táp, akkor veszek másikat, nincs akadály!😆
Eddig nagyon nem akartál tápot cserélni..... 😂
A 6950 225W, a 6870 meg 151W TDP-vel bír + te jobban húztad a procidat. Ezt számold hozzá azért.
Cooley: jah ez baráti fogyi, de azért megnézném, mennyi lenne + egy IBT-vel, vagy Prime-al 😃
Szóval a konfigom: Phenom II 15x230=3,45Ghz, 1,35V-on, a vga alapon (915/4200), a többit úgyis látjátok.
Windows, terhelés nélkül, C&Q bekapcs (920mhz) + vga 100/300mhz: 90W a konnektorból, ami 80% hatásfokkal számolva 72W.
CoD:BO alatt (1680,full detail, 4xAA) 240-260W között kajolt, ami 192-208W-ot jelent a gép felől.
Végül, bár ezzel a táppal nem akartam, ráküldtem az IBT + Furmark párost is. 😎 Hiába a kíváncsiság nagy úr. 😆 1-2 perc alatt 330W lett a fogyi, itt aztán kinyomtam. Nem akarom gyilkolni a kis tápot, ami 4 éves + az egyik 12V-os ága csak 11A-es. Mondjuk ez a 330W még mindig csak 264W a táp felől, de akkor se akarom kísérteni a sorsot. Majd a kövi táppal még vga tuninggal is megkapja, ami jár neki. 😎
Nagyjából ennyi. Azt hozzátenném, hogy bár az adatok nem atompontosak, hiszen pl a táp hatásfoka is változik terhelés függvényében, az adatok azért megközelítőleg helyénvalók.
Érdekes, hogy terhelés nélkül a gép kevesebbet evett 3-4W-al, mint az előző 4830-al (pedig azt még a gyári értékek alá is butítottam ATT-vel). Játékok alatt kb + 20W a többlet étvágy, persze ez a szénnéhúzott 4830 és az alapon járatott 6870 közötti. A teljesítmény más dimenzió.