Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én úgy néz ki ,hogy megoldottam a ház hűtését. Vettem 2 db COOLINK SWIF 2 12cm-es ventit ezeket pont a videó kari mellett helyeztem el a ház oldalára .(ezek fújják be a levegőt a házba és egyenest a kártyára)
A gépház hátuljára pedig egy 8 cm ventit ez viszont szívja ki a levegőt ha házból.
Ezzel a módszerrel legalább 25 fokkal hidegebb a rendszer.
(jó lehet hogy azért is hűvösebb a gépházam mert most az időjárás is hűvösebb majd látjuk ha melegebb lessz kint)
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Synda írta:
Mért lenne drága a Thermaltake?

8cm-ben kapsz 1600Ft-ért

12cm 2200ft

Minőségi darab...

Régi gépemben 4 Db 8cm-es,mai napig,hang nélkül végzi a dolgát.😉

Persze vannak jobbak,de az árakat is nézd,abban a kategóriában verhetetlen 😀

Ha ezt nekem írtad akkor én csak azért írtam h drága mert amit én néztem az 4e ft volt, de végül Noctua-t rendeltem azt 3250-ért megkapom és hűtésben ők a legjobbak😂
0
0
0
0
niteforce avatar
hu nekem is forgott mar 7000 felett a procihuto ventilator mondjuk rasegitettem egy picit ;-)
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Habor írta:
lol 6000
az már lassan fel is tud szállni😃
nekem az amd csak 3000 et pörög mondjuk lehet azért mert 1 magosra van kitalálva és én 2 magot hűtők ezért is melegedhet mint állat😃

nekem 7000 a rekordom az AMD-s hűtővel, bár most rendeltem egy CM Hyper 212 Plus-t rá h halkabb legyen a kicsike😆
0
0
0
0
Devis avatar
oksa sry nem olvastam el az egészet, cask beleolvasgattam :S
0
0
0
0
aaron_ avatar
Ezért írtam a EPU-4 Engine-t az is leszabályozza.
0
0
0
0
Devis avatar
bios-ban lehet h úgyvan beállítva (ha asus) h a proc hűtő perfomancen van nem pedig optimalon. perfomancen kb a legkiseb terhelésen felugrik max fordulatra
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Köszi a válaszokat,tényleg az lesz ebből,hogy veszek egy új hűtőt.
0
0
0
0
no avatar
lol 6000
az már lassan fel is tud szállni😃
nekem az amd csak 3000 et pörög mondjuk lehet azért mert 1 magosra van kitalálva és én 2 magot hűtők ezért is melegedhet mint állat😃
0
0
0
0
aaron_ avatar
AMD gyári hűtőjét én is lecseréltem pont ezekből az okokból, szerintem inkább te is vegyél egy újat (pl. Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2). Ill. nem tudom mennyire szellőzik a házad, az is nagyon fontos.

Még valami, szerintem az alaplapodhoz te is kaptál EPU-4 Engine-t, érdemes felrakni és AUTO-ra állítani, bár játékok alatt így is hangos marad.
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Ja és azt elfelejtettem monadni,hogy alapjáraton a proci ventillátor 3000-3500-as fordulaton pörög.Ami szerintem nem jó.
0
0
0
0
Neaton21 avatar
Hali!
Azt szeretném mondani,hogy nem régen vettem cuccokat a géphez.(CPU,RAM,Táp,Alaplap)És valamiért a procinak a vetnillátorja nagyon felpörög.Pl.Bad Company 2-zök teljesen maxon,hogy minél többet egyen,de max felmegy úgy 40-50 fokra a proci.Alapjáraton,pedig 30-35 fokos.Pl.Most játszottam kb 10 percet a BC2-vel és a CPU:35 fokos volt,de 4500-5500-as fordulaton,valamikor 6000-res fordulaton is pörög a ventillátor.De a proci nem melegszik túl.Ez néha azért zavaró,mert elég hangos.Van rajta hűtőpaszta,szóval nem azzal van a probléma.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi mindenkinek.😀
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Kmisi99 írta:
Nos fele annyi mint a tt szóval azért nincs olyan jó de nagyon jókat hallok róla ezen van egy hő szenzor a gépben uralkodő hőmérséklet alapján növeli a sebességét olvass utána a googleban
Némi infó
[url]http://***/forum/hozzaszolasok/16613/arctic_cooling_f12_tc[/url]

Valamiért kicsillagozza linkben lévő veboldalt és nem tudom megnézni, esetleg priviben el tudod küldeni a linket? Amúgy a TT akkor jobb az Artic-nál?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nos fele annyi mint a tt szóval azért nincs olyan jó de nagyon jókat hallok róla ezen van egy hő szenzor a gépben uralkodő hőmérséklet alapján növeli a sebességét olvass utána a googleban
Némi infó
[url]http://***/forum/hozzaszolasok/16613/arctic_cooling_f12_tc[/url]
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Kmisi99 írta:
ventit nem tudsz berakni a házba vagy valami félreértek?
jó hogy a Ther.... a legjobb olyan áron nem kispályás cuccot kapsz csak hát ugye fele annyiból is kaphatsz nagyon jót😕

Ventit berakni tudok csak a cpu coolert nem tudom föltenni és ha már egyszer elmegyek oda akkor csináljon meg nekem szépen mindent. Amúgy találtam egy másikat is: Arctic-Cooling Arctic F12 TC ez csak 1600Ft és jónak is néz ki ez jobb vagy a TT? Az árat most ne vedd figyelembe😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ventit nem tudsz berakni a házba vagy valami félreértek?
jó hogy a Ther.... a legjobb olyan áron nem kispályás cuccot kapsz csak hát ugye fele annyiból is kaphatsz nagyon jót😕
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Kmisi99 írta:
Matthew_217 írta:
Kmisi99 írta:
Matthew_217 írta:
Sziasztok!
Új gépházat és CPU coolert veszek és ahhoz nézek egy plusz ventit is a házba, h a meleget leszívja a proci bordáról. 3 versenyző van:
CoolerMaster Case Fan 12cm R4-S2S-12AK 1600Ft
Xilence COO-XPF120 Fan 120x120x25 Bk. 1300 Ft
Thermaltake AF0018 ISGC 12cm Cooler 3500Ft
Melyik lenne jobb választás, illetve egy Cooler Master Elite 430-as házban hátul lenne jó vagy felül?

Ajánlhatok más versenyzőt mert ezek közül egy túl drága kettő meg gagyi
Arctic cooling F12 kb 1000ft és kiváló
Coolink Swif 12 kb 2000 forint és kegyetlenül kiváló brutális légszállítása van és elég halk is!

Az a gáz h ezeket abban a boltban ahol néztem ott nem lehet kapni ezeket csak azok jók amiket linkeltem normálisabbak. A thermaltake ami kicsi drága az nem jó?

Nagyon jó a thermaltake de rohadt drága nem tudom mennyire zavar a nagyobb hang akkor már inkább az xilence vagy a CM de te tudod . Amúgy hol laksz tuti van valami számtek volta közeledben less be hátha van az álaltam felsoroltból

Ja most látom hogy pesti vagy na ott millió meg egy olcsóbbnál olcsóbb infó bolt van

Igazából Pesten nem mindig tartózkodom, nyáron nem nagyon vagyok pesten hanem vidéken vagyok ilyenkor, itthon. Így nehezebb megoldás a cuccok beszerzése, ezért néztem ki egy boltot ahol vettem a mostani konfigomat is h a gari és egyebek miatt tegyék össze az új házat + coolert mert azt nem tudom rátenni még sosem csináltam illetve gondoltam akkor már egy ventit is veszek és egyszerre le van tudva minden. De lehet még átgondolom, de ha marad ez a 3 akkor a Thermaltake a legjobb?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Matthew_217 írta:
Kmisi99 írta:
Matthew_217 írta:
Sziasztok!
Új gépházat és CPU coolert veszek és ahhoz nézek egy plusz ventit is a házba, h a meleget leszívja a proci bordáról. 3 versenyző van:
Melyik lenne jobb választás, illetve egy Cooler Master Elite 430-as házban hátul lenne jó vagy felül?

Coolink Swif 12 kb 2000 forint és kegyetlenül kiváló brutális légszállítása van és elég halk is!

Az a gáz h ezeket abban a boltban ahol néztem ott nem lehet kapni ezeket csak azok jók amiket linkeltem normálisabbak. A thermaltake ami kicsi drága az nem jó?

Nagyon jó a thermaltake de rohadt drága nem tudom mennyire zavar a nagyobb hang akkor már inkább az xilence vagy a CM de te tudod . Amúgy hol laksz tuti van valami számtek volta közeledben less be hátha van az álaltam felsoroltból

Ja most látom hogy pesti vagy na ott millió meg egy olcsóbbnál olcsóbb infó bolt van
0
0
0
0
DanB4lan avatar
Matthew_217 írta:
Kmisi99 írta:
Matthew_217 írta:
Sziasztok!

Jó a Thermaltake! halk és megbízható.
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Kmisi99 írta:
Matthew_217 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Matthew_217 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
DanB4lan avatar
Thermaltake AF0018 ISGC 12cm Cooler: 1300rpm 16db
CoolerMaster Case Fan 12cm : 1200rpm 19,8Db
Xilence COO-XPF120 Fan : 1400rpm 21db.

Én a helyedbe a CoolerMaster Case Fan 12cm R4-S2S-12AK-t venném mert csöndes és elég gyors és jó is.
A jobb hűtés érdekében felülre érdemes tenni. De ha hátra teszed úgy is jó.
0
0
0
0
Matthew_217 avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
Devis avatar
ha van pénzed akkor ninja3 ha annyira nincs akkor a tx3 is tökéletesen megfelel 😀
0
0
0
0
no avatar
Van egy AMD Athlon II x4 640-esem és szeretnék rá venni hűtőt. Az lenne a kérdésem, hogy hogy a CM TX 3 is elég lenne hozzá. A Scythe Ninja 3 mennyivel jobb, mint a tx3? Jobb annyival, mint a tx3?
0
0
0
0
pukkancs avatar
akkor biztos én láttam rosszul...vagy az everest mutatott szar infót nem tudom. mind1 megveszem a tx3-at.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Habor írta:
bocs de nem csak üresben mennek annyit😃
én a daewoo kalosbol 1.4 es ből kitudtam hozni 2. és 3. ban a 6250 rpm et😃
volt már hangja szegény kocsinak😃

amugy 1 normális cpu hűtő mennyibe kerül?
intelre meg amdre?

Akkor a japán autókról ne is beszéljünk 😜
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
5-6 k-ért kapsz rendeset! 😀
0
0
0
0
Roland20 avatar
COOLERMASTER Hyper 212 Plus
8.000 ft
0
0
0
0
no avatar
bocs de nem csak üresben mennek annyit😃
én a daewoo kalosbol 1.4 es ből kitudtam hozni 2. és 3. ban a 6250 rpm et😃
volt már hangja szegény kocsinak😃

amugy 1 normális cpu hűtő mennyibe kerül?
intelre meg amdre?
0
0
0
0
hnemaria avatar
pukkancs írta:
JackFeryll írta:
pukkancs írta:
nah szal van ez a CM TX3. és ugye a fan sebesség az 800 - 2800 RPM között lehet. kb mennyin forog, ha játszok, és mennyin pörög ha nem? meg am hogy ha melegebb a proci akkor nem gond, hogyha "csak" 2000 körül pörög? az enyémből kiindulva (szintén cm, csak nemtom pontossan milyen...procimhoz adták) ha 45-50 fokos akkor 4000-en pörög

Tapasztalat nincs vele csak néhány alap dolgot tudok mondani gyorsan. Az alap intel hűtők arra jók kb, hogy ne süljön meg a proci. Állnak egy ventillátorból meg valami kevés lamella. A TX3-nak jóval több lamellája van és van 3 réz hőcsöve, illetve a venetillátor mérete is számít. Minél nagyobb annál kisebb fordulatszámon hozza azt a szintet amit egy kisebb magasabb fordulatszámon így halkabb is. Illetve a ventillátor alakja is növelheti/csökkentheti a légszállítást.

és mi a garancia, hogy halkabb lesz a gépem tőle? mert haverom is vett egy hasonló Cooler Mastert, ami papíron 800-3000 RPM-en forog, csak az a baj, hogy neki is fölmegy simán 6000ig. Vagy ez géptől is függ? szal oké, hogy hogy pár ember aki mondta, hogy neki halk, működik, de mi van ha nálam ugyanúgy 5-6 ezerig is fölmegy?

fuuha :S ha egyszer az van ráirva hofgy 800-2800 at megy, akkor 12 volton fog 2800 at menni. ha nálad ez felmegy 6000 ig, akkor vagy a szemed a rossz, vagy a gép érzékelöje, vagy a tápegygés 12 volt helyett 30 voltot ad 😆D
nekem tx3 asom van, be tudom állitani hogy hány fokon mennyire menjen, de az alap is jo nekem 😃
wow szerinted egy ventillátor 6000RPM en megy? WOOWOWOOW
a kocsik motorja megy annyit padlogázon üresben 😃 😆
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Én a hűtést és a kinézetet is figyelembe veszem az a gond, és nálam ez a sorrend

Hűtés: alpenföhn, corsair, scythe
Kinézet: scythe, alpenföhn, corsair

Nehéz döntés de valószínű hogy az alpenföhn lesz cdsk meghalgattam volna pár vélemény, a scythe ről és a corsair ről mindent tudok, az alpenföhn ről meg semmit sem...
0
0
0
0
akos328 avatar
hardX írta:
Melyik a legjobb?

Corsair A70
Scythe Ninja 3
Alpenföhn Matterhorn

én a Scythe ninja 3-ra szavazok, 8 hőcső, nagy lamellák, viszonylag halkan dolgozik. Sztem az jó választás.
0
0
0
0
pukkancs avatar
JackFeryll írta:
pukkancs írta:
nah szal van ez a CM TX3. és ugye a fan sebesség az 800 - 2800 RPM között lehet. kb mennyin forog, ha játszok, és mennyin pörög ha nem? meg am hogy ha melegebb a proci akkor nem gond, hogyha "csak" 2000 körül pörög? az enyémből kiindulva (szintén cm, csak nemtom pontossan milyen...procimhoz adták) ha 45-50 fokos akkor 4000-en pörög

Tapasztalat nincs vele csak néhány alap dolgot tudok mondani gyorsan. Az alap intel hűtők arra jók kb, hogy ne süljön meg a proci. Állnak egy ventillátorból meg valami kevés lamella. A TX3-nak jóval több lamellája van és van 3 réz hőcsöve, illetve a venetillátor mérete is számít. Minél nagyobb annál kisebb fordulatszámon hozza azt a szintet amit egy kisebb magasabb fordulatszámon így halkabb is. Illetve a ventillátor alakja is növelheti/csökkentheti a légszállítást.

és mi a garancia, hogy halkabb lesz a gépem tőle? mert haverom is vett egy hasonló Cooler Mastert, ami papíron 800-3000 RPM-en forog, csak az a baj, hogy neki is fölmegy simán 6000ig. Vagy ez géptől is függ? szal oké, hogy hogy pár ember aki mondta, hogy neki halk, működik, de mi van ha nálam ugyanúgy 5-6 ezerig is fölmegy?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Melyik a legjobb?

Corsair A70
Scythe Ninja 3
Alpenföhn Matterhorn
0
0
0
0
JackFeryll avatar
pukkancs írta:

0
0
0
0
pukkancs avatar
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Szerintetek az Arctic Cooling Freezer 13 Limited Edition jobb a CoolerMaster Hyper 212 Plus-nál ?
Tesztben azt olvastam, hogy jobb, de nme tudom, hogy hangosabb-e mert az AC-n 9es venti van míg a 212 plus-on 12-es viszont ez utóbbi ventije nem tartozik a nagyon halk ventillátorok közé.
0
0
0
0
gytomi avatar
Akkor cpu cooler kicsit késöbb!

Kösz Superlompos!!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Lehet húzni! Nekem 20%-os OC-t is kibírt a gyári hűtő! 😜
0
0
0
0
gytomi avatar
Egy s775 alaphűtővel tudok húzni a procin?, vagy vegyek egy TX3-at vagy egy artic 13-mat..
0
0
0
0
no avatar
és sztem ugy rakd h a hideg levegőt nyomassa befele a házba
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Akkor jobb lesz a levegőáramlás! 😉
0
0
0
0
niteforce avatar
ok, akkor oda rakom 😀 kosz a segitseget!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Előre kellene szerintem! 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
Thermaltake AF0031 Thunderblade 12cm zold led. rendeltem egy ilyet

otlet, hogy hova tegyem? hatul van egy8 cm venti + tap, elol es oldalt nincsen.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Habor volt pasztázva? Portalanítva mert a por akár 20 fokot is rárakhat.
foxbet Jó és ha ő tunigolni akar vagy halkat akar vagy épp hűvös procit?
gytomi ha nem akarsz sokat költeni akkor 5000 körül már nagyon jó hűtő az Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 vagy esetleg a cooler master hyper tx3 bár ez azthiszem kicsit hangos bár szerintem közel se annyira mint a gyári hűtő
pitbull87 csak az az egy hűtő fér fel? Mert az 5000rpm el rohadt hangos inkább kéne több kisebb fordulatú
0
0
0
0
Devis avatar
akkor azt lehet h nem lehet állítani
am ezek a hőfokok nyáron teljesen jók
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy
Processzor 50°
Videókártya 60°
ez nem sok ?
Meg van egy ventillátor a gépnek az oldalán 5800 rpm el megy és hangos nagyon de se speedfan se biosba nem tudom állítani.
0
0
0
0
foxbet avatar
gytomi írta:
S775-re milyen hűtőt ajánlotok?

A proci mellé adnak az is bőven elég neki.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció