Üdv!A segítségeteket szeretném kérni.Vásárolni szeretnék,egy alaplapot és procit,max 100e.-t tudok rá költeni.Ebből az összegből milyen Intel proci és alaplap kombinációt lenne érdemes vásárolni?
Pedig pont az tetszett (egyedül), hogy az AMD FX-ben nincs IGP, mert csak fölöslegesen megdobja a proci árát. Ott a dvga, amellé meg nem kell IGP. Max akkor látom értelmét, ha valamilyen szinten ki lehet használni a DX12-vel az IGP-t a dvga mellett.
Hát nem írtam le az amd-t 😃 Csak az FX 6300 amit tudtam tesztelni kevés volt mint a lerágott csont 😃 Ha most valakinek az jön be akkor vegye 😀 Ö dolga 😃
Ha az amd-nak lenne HD 7770-el egy szintű IGP_s Processzora lehet beválalnék egyet. 😆
Jövőre jön a zen, még azzal lehet bevágodhat az amd 😆
Azt tudjuk hogy a Intel Skylake után jön a skylake frissités 2016-ben, 2017-ben meg a cannon lake.
Gondolom a cannon lake lesz a utolsó generációs i-széria. Utána jöhetne valami új 😀 Még erősebb 😃
Az amd zen ha igazak a pletykák brutális igp-t rak majd a 16 mag mellé 😃
https://ipon.hu/hir/amd_zen_egy_uj_cpu_architektura_ami_uj_lenduletet_ad/33252
Zoli73 azt írta hogy az I7-5820 Nem ment 35% kihasználtság főlé és kipörgetti a GTX 980TI-t 😃
Cinebench 11.5 -ben 10,78-at ért el az i7-5820K 😃 10,78 osztva 100-al szorozva 35-el 😃 3,7 Cinebench 11.5 pont 😃 Az én I5 3470-em 5,66-ot ért el nálam 😃 szóval ezek alapján az én i5-öm is ki bírja hajtani a GTX 980 Ti-t 😃
Volt lehetőségem haverom FX 6300 prociját tesztelni. Az én processzorom az R9 270-et 1280X1024-ben 99%_ban járatja. Az övé nem igazán képes ugyan erre 1080P-ben. Szóval én nem voltam vele elégedett....
Haveromnak olcsón kell új gépet összerakni és jöttek a kommentek hogy FX 6300 mellé 1080P-be jó ez a kártya meg ilyenek. Ez volt a első hogy komolyabb amd gépet tudtam tesztelni. Ha a FX 6300 1080P-be limites, mi történne vele 1280X1024be? 😃
LOL ? 😃
Nekem meg az Intel szimpatikusabb, viszont ha lesz értelmes procijuk, szó nélkül elfogadnék egy AMD-s gépet. Ha a Phenom II X4 idején rakom össze a gépem, mindenképpen AMD-t vettem volna, ennyi. De így Intel lett. Aztán a fanboy-ság a másik értelmetlen dolog. Ha annak idején nem akarok Asus alaplapot, Kingston ramot, lehetne most egy R7 265 kártyám, ami erősebb ugye, de nem így lett 😆
Ennyi. És nem, nem jobb egyik sem a másiknál, csak jelenleg előnyben van az Intel, mert az AMD többéves lemaradásban van.
Nos 😃 Akkor 😃 nem mindenkinek az a jobb ami szimpatikus neki, ez hülyeség. Tény az intel jobb, az amd fanok meg nem képesek belátni. Mintha oda állná egy egy Suzukivel egy Lamborghini mellé és te igen is azt bizonygatnád hogy a tied jobb 😃 Jó ekkora különbség nincs azért 😆 😃
Intel kevesebbet fogyaszt játékok alatt jóval jobb teljesítmény. Jó pár évvel le van maradva a amd 😃
Az hogy az intel jobb nem vélemény hanem tény 😃 a kettő más 😃
rambustibi78
De tényleg ekkora idiota vagy,hogy nem érted???? PHhh😶
Most komolyan azt kezded nekem mesélni,hogy 99 meg 100 😆😆 Hát az tök mind1,mert ugyan az...
Ha nem érted az "ironiát" kérlek ne is égesd magad azzal,hogy ide irsz!
Cáfolj rám kérlek és mutass olyan videót, ahol egy Nvidia kártya maximumja nem 99%, hanem 100% . Hajrá!!!
Nekem a HD 7770 is 99%-on megy! Még nem volt olyan kártya a kezembe ami 100%-on hajtottam volna 😃 Én se vennék FX FX 9590-et 😃 inkább ha erős kéne vennék egy I7-4770(Non K) Procit 60E-be mellé egy 5-6E artic hűtést és el lennék vele elég jól 😃 Akkor is hiába vesz az ember amd processzort olcsón 1 év kemény kockulással az intel visszahozza a drága vételárat villanyszámlába 😃
Tegnap haveromnál lan partiztunk 😃 nekik van fogyasztásmérője 😃
I5-3470 HD 7770 kombo 46-47 üresjáratban. Watch dogs alatt videókari 99% Proci 80%-ra is felugrott és akkor volt 135 watt fogyasztás maximum 145 watt volt. Az fölött sose láttam a fogyasztást 😃
Neki az FX 6300/R9 270(non X) 77 wattot evett üresjáratba, watch dogs alatt 270-280 wattot evett 😃
PC Gamer:
Szerinted a 4.8Ghz egy agyonhajtott FX-9590? 😂
Cáfolj rám kérlek és mutass olyan videót, ahol egy Nvidia kártya maximumja nem 99%, hanem 100% . Hajrá!!! 😆
Pont eddig azt írtátok, hogy nem az fps a lényeg, hanem az hogy kihajcsa-e, azaz full hd felbontáson is 100%-on tekeri-e a proci a VGA-t (nvidia-n ez 99%), azaz milyen teljesítménye van egy 3 éve kiadott FX processzornak egy mai csúcskártyához.
Hát te nagyon képletesen beszélsz,mert 1 átlagos gamer nem igen gondolkozik 8350 felett.Te meg itt jösz 1 agyonhajtott 220W TDPs procival,hát röhej vagy ha azt hiszed én erre gondoltam.
Tegnap össze mértem haverom gépe mennyit eszik az Enyémhez kélest i5 3470 üres járat 47 watt 😆 haverom fx 6300 üres járat 77 waw lol. Igen mindenki azt vesz amit jónak látt. Tegnap számolgattam. És még az fx 9590 titan x kombo havi 2-3 e forintot javít a havi villany számlán. De ha belegondolunk akinek van 300e forintja kártyára. Azt biztos nem a 3e villany többlet fogja földhöz vágni. Intel jobb az tény. De ahogy láttam a videoban elég a titan x mellé. 😀 és ez szép teljesitmény. Mindenki azt veszi amire van pénze. Vagy amit még ki tud használni. 😀 😃
Annyira értelmetlen vitatkozni ezeken 😆
Felnőtt ember, megdolgozik a pénzéért és azt vesz rajta, amit ő jónak lát. Én előbb vennék i5-t, mint FX-9590-et, de nem vagyunk egyformák 😜
Luiboy:
Pontosan ezt írtad: ""Erősebb VGA-hoz tuti kevés az FX és ez tény.""
Erre az állításodra linkeltem egy saját videót, amin látszik, hogy nem kevés az FX egy erős VGA-hoz, mert ugyebár egy Titan X erősnek mondható szerintem. Szóval szépen látszik, hogy teljesen tekeri a Titan X-et az FX.
Nem tudom mi köze a szánni tudáshoz egy szervergépben teljesítő Titan X-hez. Bár legyen így, te tudod.
Saját tapasztalat már most is van (amd oldalon), hiszen legtöbb videóm pont az ellenkezőjét támasztja alá, mint amit itt állít 1-2 ember. Ez nem vitázás, szimplán tény. 😉
Nem azt állítottam és mutatom a videókkal, hogy intellel ne lenne több a minimum fps, hanem azt, hogy az AMD nem rossz, és még mindig helyt áll.
PC GAMER:
Pont eddig azt írtátok, hogy nem az fps a lényeg, hanem az hogy kihajcsa-e, azaz full hd felbontáson is 100%-on tekeri-e a proci a VGA-t (nvidia-n ez 99%), azaz milyen teljesítménye van egy 3 éve kiadott FX processzornak egy mai csúcskártyához. 😉
rambustibi78 nem értem mit kell foglalkozni a negatív kommentekkel 😃 én a helyedbe leS.@rnám... vagy egy ütős géped ami egy jó darabig elég lesz most nem értem mit kell itt vitázni, Intel jobb így is úgy is de a te géped is oda ver ennyire egyszerű nem tom mit kell itt állandóan bizonyítgatni meg kételkedni hogy így meg úgy de ti tudjátok. 😃
Egy olan ember aki szerverprocit vesz titán x hez azt csak szánni tudom.
De a te AMD fanatizmusoddal nem lehet mit kezdeni.
Nem azt irtam hogy nem hajtja ki hanem hogy az intelel a minimum ès az átlag fps több volt ès ez tèny.
Majd ha lesz saját tapasztalatod akkor irkálj addig csak magad ámitod.
Ès innentöl befejeztem veled nincs èrtelme vitázni egy ilyen emberrel.
rambustibi: elírtam, kérdésnek szántam. Mert nézegettem a videóidat és azért még van a processzorban tartalék. Meg igazából próbáltam én is az enyémet gtx 660 oc sli-be és akkor is a proci 60-70 % míg a 2 kártya 99%-on ment Far Cry 4-nél 80-120fps-el. Ezért nem hamarkodom el a proci vásárlást még. Először egy új vga aztán meglátom mi lesz. Már csak az a kérdés melyik erősebb. gtx 660oc sli vagy gtx 960 g1...Majd elválik.
Én is FX 8150 @4,4Ghz-röl váltottam I5-re és már ott is több FPS-em volt mint az FX-el, pedig nekem csak egy 7970-em van.
Erősebb VGA-hoz tuti kevés az FX és ez tény.
Megrögzött AMD-s voltam immár vagy 20 éve. De most amikor megvettem a GTX 980 Ti-t és a haverok AMD Fx prociaival leteszteltük a kártyát rá kellett jönnöm hogy édes kevés, kb 60-70% ra hajtotta ki a VGA-t míg a proci 100%-on pörgött és már a gép hátulját nem lehetett megfogni olyan meleg volt. Így jött a döntés hogy most teljes config váltás I7 re. Na ez kihajtja! A proci a legtöbb játéknál 17-20% körül és kb 50-55 fok eddig egyedül a Crisys 3 hajtotta meg 30-35% ra. Ez szerintem elég érv miért váltottam most Intelre. 😀
Kanyarodjunk vissza témára, inkább mindenki írja le, hogy AMD vagy INTEL!
Legalább értelmét kapna ez a fúrom.
Szerintem mind2-nek van jó és rossz oldala.
Nem a felbontásal van bajom. Csak hát 1024 be fele annyi képontot se számol a videokártya. Egy gtx 760 több mint kètszer erősebb. Magyarán egy gtx 980 - 980 ti szint. 😀 😃 valahova ide laszolna. Na most ki vásárol 980 mellé 2 magosat. A cpu gpu párválasztáa függ a monotortol is .... nem mindegy hány kép pontot számit . 1024 700e valamenyi képontot számit ki. 1080p be meg 2 millio 70e. Igy kisebb felbontás nőveli az fps ha meg van a proci. 1080p se biztos hogy elég a gtx 760 mellé 2 mag nem hogy 1024x768be . 😀 😃 minek akkora kártya ha a felét se használja ki. 😆 bocsi telorol irtam. Majd gépről leirom a magamét.
winrar:Azért vagy vele megelégedve mer még nem használtál hosszabb ideig nagyobb monitort.
régen nekem is 17 col belinea monitorom volt 1280x1024 75hz mindig hülyének néztem a többieket minek azok nagy monitorok ez pont elég.Csak aztán úgy alakult hogy lett egy 24 colosom aztán most vissza raktam a pentium4 alá a 17 colos-t nagyon rossz nem férek el az ablakokkal fórumozni is szar rajta a játékélményt meg nagyon lerontja.Jövőre lecserélem a mostanit is valami 27 colos 120/144hz-re persze ha lesz rá pénzem.
FulHD monitorok használtan már 12-15K-tól vannak és az újak is olyan 25-30-ba megvannak 😀 😜
De ha valakinek van egy 150-200K-s gépe és egy 5k-s monitoron játszik...... arra inkább nem is mondok semmit 😜
Ismerek valakit aki olyan elvetemült hogy 1024x768ba gtx 760 at akar egy 2 magos haswell mellé 😃 és ha azt mondom kevés neki hülyének nèzz 😆 lol 😃 erre nem tudok mit mondani 😃 birom az ilyet lol
Bátyám gépében P4 2,5Ghz-es 533FSB-s processzor pörög és Windows 7-et használ. Van még 2Ghz-es P4-es procim is jók ezek a P4-es procik netezésre meg régebbi játékokra.
Majd munkás gépet én is szeretnék meg van a gép(Apple Powermac G5) csak HDD kell bele meg +2x512MB ram és mehet a móka. 😃
ASUS B85M-G Alaplap 19.290 Ft
Intel Core i5-4670K processzor 72 154 Ft
Vagy pedig veszel egy régebbi alaplapot és erősebb CPU-t-
Ha az amd-nak lenne HD 7770-el egy szintű IGP_s Processzora lehet beválalnék egyet. 😆
Jövőre jön a zen, még azzal lehet bevágodhat az amd 😆
Azt tudjuk hogy a Intel Skylake után jön a skylake frissités 2016-ben, 2017-ben meg a cannon lake.
Gondolom a cannon lake lesz a utolsó generációs i-széria. Utána jöhetne valami új 😀 Még erősebb 😃
Az amd zen ha igazak a pletykák brutális igp-t rak majd a 16 mag mellé 😃
https://ipon.hu/hir/amd_zen_egy_uj_cpu_architektura_ami_uj_lenduletet_ad/33252
A próféta szólt belőled 😉
Cinebench 11.5 -ben 10,78-at ért el az i7-5820K 😃 10,78 osztva 100-al szorozva 35-el 😃 3,7 Cinebench 11.5 pont 😃 Az én I5 3470-em 5,66-ot ért el nálam 😃 szóval ezek alapján az én i5-öm is ki bírja hajtani a GTX 980 Ti-t 😃
Volt lehetőségem haverom FX 6300 prociját tesztelni. Az én processzorom az R9 270-et 1280X1024-ben 99%_ban járatja. Az övé nem igazán képes ugyan erre 1080P-ben. Szóval én nem voltam vele elégedett....
Haveromnak olcsón kell új gépet összerakni és jöttek a kommentek hogy FX 6300 mellé 1080P-be jó ez a kártya meg ilyenek. Ez volt a első hogy komolyabb amd gépet tudtam tesztelni. Ha a FX 6300 1080P-be limites, mi történne vele 1280X1024be? 😃
LOL ? 😃
Ennyi. És nem, nem jobb egyik sem a másiknál, csak jelenleg előnyben van az Intel, mert az AMD többéves lemaradásban van.
Intel kevesebbet fogyaszt játékok alatt jóval jobb teljesítmény. Jó pár évvel le van maradva a amd 😃
Az hogy az intel jobb nem vélemény hanem tény 😃 a kettő más 😃
De tényleg ekkora idiota vagy,hogy nem érted???? PHhh😶
Most komolyan azt kezded nekem mesélni,hogy 99 meg 100 😆😆 Hát az tök mind1,mert ugyan az...
Ha nem érted az "ironiát" kérlek ne is égesd magad azzal,hogy ide irsz!
-Ekkora hülyeséget is csak te tudsz elleni😆
Tegnap haveromnál lan partiztunk 😃 nekik van fogyasztásmérője 😃
I5-3470 HD 7770 kombo 46-47 üresjáratban. Watch dogs alatt videókari 99% Proci 80%-ra is felugrott és akkor volt 135 watt fogyasztás maximum 145 watt volt. Az fölött sose láttam a fogyasztást 😃
Neki az FX 6300/R9 270(non X) 77 wattot evett üresjáratba, watch dogs alatt 270-280 wattot evett 😃
Szerinted a 4.8Ghz egy agyonhajtott FX-9590? 😂
Cáfolj rám kérlek és mutass olyan videót, ahol egy Nvidia kártya maximumja nem 99%, hanem 100% . Hajrá!!! 😆
Hát te nagyon képletesen beszélsz,mert 1 átlagos gamer nem igen gondolkozik 8350 felett.Te meg itt jösz 1 agyonhajtott 220W TDPs procival,hát röhej vagy ha azt hiszed én erre gondoltam.
WTF Te itt mindenkit hülyének nézel?
Felnőtt ember, megdolgozik a pénzéért és azt vesz rajta, amit ő jónak lát. Én előbb vennék i5-t, mint FX-9590-et, de nem vagyunk egyformák 😜
Pontosan ezt írtad: ""Erősebb VGA-hoz tuti kevés az FX és ez tény.""
Erre az állításodra linkeltem egy saját videót, amin látszik, hogy nem kevés az FX egy erős VGA-hoz, mert ugyebár egy Titan X erősnek mondható szerintem. Szóval szépen látszik, hogy teljesen tekeri a Titan X-et az FX.
Nem tudom mi köze a szánni tudáshoz egy szervergépben teljesítő Titan X-hez. Bár legyen így, te tudod.
Saját tapasztalat már most is van (amd oldalon), hiszen legtöbb videóm pont az ellenkezőjét támasztja alá, mint amit itt állít 1-2 ember. Ez nem vitázás, szimplán tény. 😉
Nem azt állítottam és mutatom a videókkal, hogy intellel ne lenne több a minimum fps, hanem azt, hogy az AMD nem rossz, és még mindig helyt áll.
PC GAMER:
Pont eddig azt írtátok, hogy nem az fps a lényeg, hanem az hogy kihajcsa-e, azaz full hd felbontáson is 100%-on tekeri-e a proci a VGA-t (nvidia-n ez 99%), azaz milyen teljesítménye van egy 3 éve kiadott FX processzornak egy mai csúcskártyához. 😉
bukta2:
Igazad van.
Egy olan ember aki szerverprocit vesz titán x hez azt csak szánni tudom.
De a te AMD fanatizmusoddal nem lehet mit kezdeni.
Nem azt irtam hogy nem hajtja ki hanem hogy az intelel a minimum ès az átlag fps több volt ès ez tèny.
Majd ha lesz saját tapasztalatod akkor irkálj addig csak magad ámitod.
Ès innentöl befejeztem veled nincs èrtelme vitázni egy ilyen emberrel.
"Erősebb VGA-hoz tuti kevés az FX és ez tény."
Ismét rácáfoltam erre a "tényre": 😉
bassus16: szerinted nem hajtja ki?
Ha lesz kedvemre való AMD, lehet az lesz.
Én is FX 8150 @4,4Ghz-röl váltottam I5-re és már ott is több FPS-em volt mint az FX-el, pedig nekem csak egy 7970-em van.
Erősebb VGA-hoz tuti kevés az FX és ez tény.
Megrögzött AMD-s voltam immár vagy 20 éve. De most amikor megvettem a GTX 980 Ti-t és a haverok AMD Fx prociaival leteszteltük a kártyát rá kellett jönnöm hogy édes kevés, kb 60-70% ra hajtotta ki a VGA-t míg a proci 100%-on pörgött és már a gép hátulját nem lehetett megfogni olyan meleg volt. Így jött a döntés hogy most teljes config váltás I7 re. Na ez kihajtja! A proci a legtöbb játéknál 17-20% körül és kb 50-55 fok eddig egyedül a Crisys 3 hajtotta meg 30-35% ra. Ez szerintem elég érv miért váltottam most Intelre. 😀
[LINK]
De nekem inkább Intel jelenleg.
Legalább értelmét kapna ez a fúrom.
Szerintem mind2-nek van jó és rossz oldala.
régen nekem is 17 col belinea monitorom volt 1280x1024 75hz mindig hülyének néztem a többieket minek azok nagy monitorok ez pont elég.Csak aztán úgy alakult hogy lett egy 24 colosom aztán most vissza raktam a pentium4 alá a 17 colos-t nagyon rossz nem férek el az ablakokkal fórumozni is szar rajta a játékélményt meg nagyon lerontja.Jövőre lecserélem a mostanit is valami 27 colos 120/144hz-re persze ha lesz rá pénzem.
De ha valakinek van egy 150-200K-s gépe és egy 5k-s monitoron játszik...... arra inkább nem is mondok semmit 😜
Előbb veszek új videokártyát, mint monitort 😜
Majd munkás gépet én is szeretnék meg van a gép(Apple Powermac G5) csak HDD kell bele meg +2x512MB ram és mehet a móka. 😃