Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
ors11 írta:
de hogyan kell,mert semmi tudásom nincs ezen a téren...segítenétek valahogy.

En sem tudom pontosan, de vannak errol videok. Arra figyelj, hogy notit nem kezd el mint az orult 1 GHz-enkent tuningolni, mert elolvad. 20 MHz-nkent erdemes tuningolni, inditsd ujra, jatszal vele, nezz hofokokat minden ilyen utan. ha megfelelo (nem haladja meg a 60 fokot), akkor lehet tovabb tuningolni. lehet hogy tul ovatosnak tunik, de notinal kell az ovatossag.
0
0
0
0
ors11 avatar
de hogyan kell,mert semmi tudásom nincs ezen a téren...segítenétek valahogy.
0
0
0
0
niteforce avatar
19951207 írta:
Szia!
laptopot nem érdemes húzni mert nem lenne elég a hűtés, megfőhet a procid könnyedén

Picit lehet, 60 fok fole ne nagyon menjen atlagos hasznalatban a homerseklete. Ha nagyon huzni akarod, tudsz bele venni erosebb ventillatort is, meg asszem vastagabb hutocsovet is.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Szia!
laptopot nem érdemes húzni mert nem lenne elég a hűtés, megfőhet a procid könnyedén
0
0
0
0
ors11 avatar
van egy laptopom, a prociját hogyan tudnám feltuningolni?
a laptoppot a gépeim között megtaláljátok...IBM Lenovo T60 a neve.
a választ itt vagy akár a gépemnél is lehet...előre is köszönöm
0
0
0
0
Osynho avatar
Sheriff írta:
400W os Codegen mennyire biztonságos egy 10-20% os proci tuning? Vgay leégetném a gépet?

Alapon se életbiztosítás az a táp...
0
0
0
0
tichiz avatar
nekem olyanom van :S 20%-kal van húzva a procim.kb 2hónapja.idáig semmi baja😆
0
0
0
0
Sheriff avatar
400W os Codegen mennyire biztonságos egy 10-20% os proci tuning? Vgay leégetném a gépet?
0
0
0
0
JohnDoe89 avatar
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni, van egy Q9400-as processzorom, hogyan tudnám felhúzni az alap órajelét (2,66) 3,2Ghz-re?
A bioszban nem tudtam rájönni. Az alaplapom egy ASUS P5P43TD pro.
Ha lehet PM-ben leírná nekem? nagyon hálás lennék.
Köszönöm.
0
0
0
0
hnemaria avatar
northern írta:
Új 24/7 beállításom:
i7-2600K @4800MHz @1.368V
ADATA Gaming V2.0 1600 @2133 CL10 @1.6V
Gigabyte GTX 460 OC2 @900/1800/4400 @1.087V

200 kanyar LINX (CPU MAX TDP: 143.76W):
https://img834.imageshack.us/img834/5862/linxhtoff3.jpg

ÜTŐŐS SANDY BRIDGEE 😃😃
0
0
0
0
zsivko avatar
northern írta:
Új 24/7 beállításom:

Ez a proci nagyon durva
0
0
0
0
northern avatar
Új 24/7 beállításom:

0
0
0
0
zsivko avatar
Synda írta:
Sziasztok

Segítsetek

Ha túlhajtom 3.6Mhz-re FSB 1800
(hűtőnek ezt Zalman CNPS8000 néztm)
Vennék mellé 1 HD6950-et,nem fogná vissza a proci?
Ramot 2x4Gb 2000Mhz érdemes beledobni.(lapom 2200-ig kezeli)
vagy
Még 4Gb 1600-os?

Részemröl nem vennék ilyen hűtött, hanem keresnék egy olyat ami a hátlap felé fújja a meleg levegőt, hogy a hátlapon a ventilátorok egyből ki is vigye a meleg levegőt és persze lehessen variálni a ventilátorokkal.
0
0
0
0
attila421 avatar
hello én is fel tettem de semmi
0
0
0
0
attila421 avatar
hello azt hogyan tudtad megcsinálni hogy aida alatt kiirja a procid tdp-et mert nekem nem irja ki vlmit letöltötél hozzá?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Synda írta:
Sziasztok

Procimat kicsit túlhajtottam,de gyári hűtő van rajta,elbírja így?
Vagy inkább vegyek 1 jobb hűtőt?

[LINK]

Válaszotokat előre is köszönöm

By Synda

Elbírja teljesen jól megy! ha ez max terhelésen van..
0
0
0
0
no avatar
Komolyabb terhelésnél hány C°-os?
0
0
0
0
Osynho avatar
szabyy írta:
tudom h kicsit hülye kérdés, de mivel lehet letörölni a pasztát a cpu-ról?

Vattapamacs + tiszta alkohol.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Törölköző ?😂 Am nem tom h ven e erre valamio speckó törlő
0
0
0
0
szabyy avatar
tudom h kicsit hülye kérdés, de mivel lehet letörölni a pasztát a cpu-ról?
0
0
0
0
KYZRR avatar
bartadavid94 írta:
Hali.
Újra megnéztem a deszkám spec. jét, és ezt fedeztem föl:
https://www.kephost.com/images4/2011/3/12/3c67ijy5xe99borktdz3.jpg
Ezek a funkciók tényleg működnek? meg mennyire hatásosak/használhatók? és hogyan
Tuningolásról kb semmit sem tudok, ugyhogy úgy megyarázzátok😃
Még nem akarok húzni, csak érdekelne

Szoftveres tuningot inkább haggyuk BIOS ból hagyományosan! CSAKIS!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nem rossz, a maga árkategóriájában, de akkor már inkább egy Arctic Cooling Freezer 7 pro rev b az is kb 5-6 ezer ft
0
0
0
0
no avatar
Mi a véleményetek erről a proci hűtőről: Revoltec PipetowerAM2-T1?
0
0
0
0
dojo123 avatar
Sziasztok a jelenlegi procimat szeretném kicsít felhúzni
Ezzel kapcsolatba lenne pár kérdésem
Alaplapom engedné a tuningot ?
3GHz-ig akarom feltornászni ez gyári hűtővel lehetséges?
És még hogy pontosan hol tudnám és milyen értékeket kell megváltoztatnom?
Meg egy tesztprogram is kellene amivel tudom ellenőrizni a specifikációkat PL hőfok
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok.
processzor tuning miatt játék kidobhat hibával????
mert nekem Dragon Age 2 kidobál exe mükődése leállt hibával.....
de burntest alatt stabil volt 30percen át....
Szóval minek tudható be hiba?
esetleg win7???
vagy próbáljak meg alap órajelen játszani és ha ugy is kidob akkor nem proci hiba?
0
0
0
0
Osynho avatar
XFXFORCE:
Bár nem vagyok tuningmester, válaszolok 😀
A processzorod valószínűleg alkalmas a 3,4ghz-re, de mivel nálad van, így ezt csak te tudod kideríteni 😃 Attól is függ, hogy mennyi feszültséget kér az adott példány, de nem egy melegedős fajta, szóval neki kell állni húzni és tesztelni pl 3ghz-en, majd 3,2-őn és így tovább.
Biosban kell belőni a dolgokat, szerencsére nem túl bonyolult. Utána pl lefuttatni pár kör Intel Burn Testet, figyelve a hőmérsékleteket. Esetleg egy Prime-maraton is javasolt, de én nem szoktam erőltetni. 😀 Aztán érdemes tesztelni nagy gépigényű játékokkal, pl a Metro 2033 gyorsan hazavágja, ha nem stabil a cuccos 😃
A garancia az bonyolult kérdés, ha nincs fizikai sérülés a procin, cserélniük kellene, de ez függ attól is, hogy hova szól a gari, vannak kötözködős eladók. 😃 Mondjuk elég nehéz megölni egy mai processzort, szal adjál neki! 😆

Most nézem a dátumot: 2011-03-03 05:55 😃 Lehet már nem aktuális 😜

bartadavid94:
Biztos működnek, ha ezt állítják 😃 Mondjuk én nem vagyok a "szoftveres" tuning mellett, jobb a biosban belőni és kész 😃
0
0
0
0
no avatar
Hali.
Újra megnéztem a deszkám spec. jét, és ezt fedeztem föl:
https://www.kephost.com/images4/2011/3/12/3c67ijy5xe99borktdz3.jpg
Ezek a funkciók tényleg működnek? meg mennyire hatásosak/használhatók? és hogyan
Tuningolásról kb semmit sem tudok, ugyhogy úgy megyarázzátok😃
Még nem akarok húzni, csak érdekelne
0
0
0
0
zsivko avatar
Ilyen tuning esetén FSB emelés esetén oda kell figyelni minden fsb-vel kapcsolatos "eszközzel".
itt egy példa olyan procival mint a tiéd.
ez az ember ilyen beállítást használt.

https://i105.photobucket.com/albums/m202/spyboy84/EP45DQ6450x93dmk058800GT.jpg
0
0
0
0
cey85 avatar
eXtremeBlade@ szerintem progi nincsen ilyen, csak a bios-ból tudsz állítani. ha biosból nem megy akkor ezt nem is fogod tudni. nem tudom intelnél hogy van de ha van olyan lehetőséged bios-ban, hogy nem csak a fsb-t állítod hanem a déli híd órajelét is próbáld meg. nekem a régi procinál ez segített mert nem mehetett 2000MHz felé. így megszűnt a kék halál nekem.
0
0
0
0
Sawyer226 avatar
Segítséget szeretnék kérni OC-hez.
A gép amiröl szó esik:
Asus P5 KPL-AM
Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz
Kingmax 800MHz Ramok (2x2GB)
Nvidia 9600GT 1GB..

A processzort szeretném tuningolni kb 3,60GHz-re de sajnos mikor boot-ol, vagy ha felállt a rendszer akkor bejön egy kék háttér színű kép és Dumpling Memory felirat alul.
Elvileg a Ramom nem bírja, és a DRAM:FSB arányt kéne 1:1-röl lejjebb venni. Csak ezt nem tudom mert az alaplap nem tud ilyen lehetőséget.
Nem tudna ehhez valaki egy programot ajánlani, amivel lehet tuningolni, és az arányt állítani?? Vagy valamilyen megoldást találni rá. 😃 😃
0
0
0
0
zsivko avatar
Cooley írta:
zsivko írta:
Valaki el tudja mondani hogy a HD5850-et hogy sikerült nekem fesz emelés nélkül így feltuningolni, egyben ez a mai 3dmark vantage eredményem is?

https://kephost.hu/image-7A49_4D6A6842.jpg

Olyan magas a gyárilag beállított feszültség, hogy bírja vele a 900MHz-et is. 😀

Köszi a válaszodat.
0
0
0
0
Cooley avatar
zsivko írta:
Valaki el tudja mondani hogy a HD5850-et hogy sikerült nekem fesz emelés nélkül így feltuningolni, egyben ez a mai 3dmark vantage eredményem is?

Olyan magas a gyárilag beállított feszültség, hogy bírja vele a 900MHz-et is. 😀
0
0
0
0
zsivko avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
Koppy96 írta:
Hogy kell egy AMD Athlon II x3 435-öt húzni, és kell hozzá új hűtő is ?
A 4. magot hogy kell ( kéne ugyanis elméletileg az alaplapom nem alkalmas rá ) feloldani, és ehez milyen alaplap kéne ??

A Videokártyákról minden témában válaszoltam 2 kérdésedre. A másik kettőre, azaz a magfeloldásra és OC-ra akkor térnék vissza, amikor megvan az új alaplap, mert a jelenlegi alaplapod sajnos alkalmatlan erre. 😀
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Hogy kell egy AMD Athlon II x3 435-öt húzni, és kell hozzá új hűtő is ?
A 4. magot hogy kell ( kéne ugyanis elméletileg az alaplapom nem alkalmas rá ) feloldani, és ehez milyen alaplap kéne ??
0
0
0
0
no avatar
😆 hát természetesen nem 😆 .... ö is akar venni i7-est 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Haverod fizeti is a különbséget a 2 cpu között? 😃
0
0
0
0
no avatar
hát igen .. én is erre gondoltam .. csak egyik haverom mondta h akkor már legyen i7 ha már egyszer rászánom magam h veszek gépet .. (ezek csak tervek ...) de én is így gondolom h elég a i5 -ös is
0
0
0
0
Cooley avatar
gamer6 írta:
😃 kössz a választ .. valahogy selytettem .... 😆 h ezt fogjátok válaszolni 😜 .. de igaz is .. kell új komplett gép... de ha veszek is akko tuti h core i7 lesz vagy i5 sandy-s 😃

Játékra felesleges pénzkidobás az i7. Én is most tervezek gépcserét, de leváltottam az i7-2600K tervemet egy i5-2500K-ra. Sokkal olcsóbb, de játékok alatt gyakorlatilag csak annyival gyengébb az i7-nél, amennyit az a 100MHz-es különbség számít. 😀 Persze ha valaki a 3DMark pontokra meg a gyors kódolásra és hasonlókra hajt, akkor az i7 a jobb választás(mondjuk a QuickSync miatt már a kódolásban sincs túl sok különbség, de ahhoz persze H67-es deszka kell). 😜
0
0
0
0
no avatar
😃 kössz a választ .. valahogy selytettem .... 😆 h ezt fogjátok válaszolni 😜 .. de igaz is .. kell új komplett gép... de ha veszek is akko tuti h core i7 lesz vagy i5 sandy-s 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
gamer6 írta:
érdemes lenne a mostani cpu-mat tuningolni ?? játékok miatt , mert most semmisem megy rajta annyira gyenge .. az új játékok alatt behal ... :S vagy felejtsem el és vegyek egy új gépet 😃 ??

Nekem egy D925-öm volt. Az 4,5GHz-en a 3870-essel még tűrhetően vitte a játékokat, de egyre több játék jön ki úgy, hogy egy erősebb 2 magos a minimum követelmény, ott a Pentium D még 4,5GHz-en is gyenge. Röviden szólva, érdemes lenne megfontolni egy gépcserét. 😀 Hamarosan megérkeznek az Intel 2nd gen. i3-as procijai, azok biztosan nagyon ütősek és költséghatékonyak lesznek. 😀
Szerk.: Ja és azt hozzátenném, hogy nagyon ritka, hogy egy Pentium D túlmegy a 4,2-4,3GHz-en, és marhanagy fesz kell neki, és emiatt legalább egy komolyabb léghűtésre is szükség van, meg nem utolsó sorban egy jó alaplapra meg tápra is.
0
0
0
0
no avatar
érdemes lenne a mostani cpu-mat tuningolni ?? játékok miatt , mert most semmisem megy rajta annyira gyenge .. az új játékok alatt behal ... :S vagy felejtsem el és vegyek egy új gépet 😃 ??
0
0
0
0
gacso avatar
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet kihúzatni az AMD Sempron 3000+ processzort?? Hűtő is van a gépbe.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ticalpzs Hát ezzel már FullHDban nem fogsz játszani...mármnint erős kompromisszumok melett esetleg.
Még 1650ben is úgy ahogy elmegy...

A táp meg codegen, ez a baja...sz@r minőségű, és elsősorban nem monitort kéne venned. Hanem tápod, mer sztem ehhez a géphez még néhol sok is amiben most játszol. 2006-2007-s konfig.
0
0
0
0
ticalpzs avatar
Osynho írta:
Kb egyensúlyban van a gép, milyen felbontású a monitor? Amúgy inkább a tápot cseréld le... 😃

a monitor most 20" 1680x1050, de 1 hónap belül 24" lesz és az 1920x1080.

a táppal mi a baj?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Ezt mondtam én is hogy, csak usb elosztóval tudod megoldani.
0
0
0
0
cey85 avatar
ha kevés a 4 usb és ha a házba nem akarsz tenni usb eszközt akkor szerintem vegyél.
0
0
0
0
Adam996 avatar
oké kösz és akkor mit csináljak vegyek 1 usb elosztót? 😃
0
0
0
0
cey85 avatar
hector maio írta:
én azt akarom kérdezni hogy a 4usb-s alaplapot át lehet alakítani mondjuk 10usbs-re ?? a neten is látom pl:iponon h azt írják hogy 10usb-s de a képen csak 4usb-s az alaplap na az enyém is ilyen hogy tudom meg csinálni 10-re?

nem lehet átalakítani! azért írják, hogy 10X USB2.0 mert összesen az alaplapra annyit lehet rákötni. mert ugye hátul van négy és akkor még 6-ot lehet csatlakoztatni ami 3 USB csatlakozót jelent.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció