Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sheriff avatar
Ez mennyire rongálja a procit?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Sheriff írta:
Intel Pentium D 820 (2.8GHz) roci 20%huzva semmi fesz emelés mellett jaták közben pl egy DIRT2 közben 58-60fokos sime net és explorer használat közben 48-50Cfok.Ezeke jó eredmények vagy vegyek vissza?

Nem kell vissza venni!
0
0
0
0
Sheriff avatar
Intel Pentium D 820 (2.8GHz) roci 20%huzva semmi fesz emelés mellett jaták közben pl egy DIRT2 közben 58-60fokos sime net és explorer használat közben 48-50Cfok.Ezeke jó eredmények vagy vegyek vissza?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
tikky20 írta:
tibor560sec írta:
tikky20 írta:
olvastam teszteket 900 mhz és 1100 mhzig felhuzták és még csak akkor kezdett ritkán akadni de a kérdés hogy meg éri felhuznom vagy elég ez igy is?

Nyilván azért emeled az órajeleket mert a legjobbat szeretnéd kihozni a VGA-ból ... 😆 tehát ezt a kérdést magadnak tedd fel ...
Én segítenék neki Rivatunerel vagy Afterburnerel 😆 persze csak óvatosan !
[i[/i]

hát még meg gondolom sztem meg huzatom egy picit kössz a választ

Nincs mit , szívesen !
Amúgy a Prohardveren megtudják mondani melyik VGA mennyit bír nagyjából ... de ez mindig egyedfüggő !
0
0
0
0
tikky20 avatar
tibor560sec írta:
tikky20 írta:
olvastam teszteket 900 mhz és 1100 mhzig felhuzták és még csak akkor kezdett ritkán akadni de a kérdés hogy meg éri felhuznom vagy elég ez igy is?

Nyilván azért emeled az órajeleket mert a legjobbat szeretnéd kihozni a VGA-ból ... 😆 tehát ezt a kérdést magadnak tedd fel ...
[i[/i]

hát még meg gondolom sztem meg huzatom egy picit kössz a választ
0
0
0
0
tibor560sec avatar
tikky20 írta:

0
0
0
0
tikky20 avatar
0
0
0
0
tibor560sec avatar
tikky20 írta:
skacok van egy gigabyte gt430 vidó kártyám (oc) 730mhz ,2x900 mhz 1024 mb (nem dubla ventis hanem a 8 centis) ezt meddig birnám felhuzni? átlag hő fok 35 C játéközben

Amíg nem kap több feszültséget addig nem fog látványosan melegedni szerintem ... bár kitudja ...
0
0
0
0
tikky20 avatar
skacok van egy gigabyte gt430 vidó kártyám (oc) 730mhz ,2x900 mhz 1024 mb (nem dubla ventis hanem a 8 centis) ezt meddig birnám felhuzni? átlag hő fok 35 C játéközben
0
0
0
0
niteforce avatar
TheJoker írta:
Osynho írta:
TheJoker írta:
Meggyőztetek 😃 akk négymagos a menő? Mondjuk a Phenom II 955 vagy valami jobbat,ha tudtok.

A 955 zsír, és még marad pénzed valami combos hűtőre is.

Nem tervezem,hogy húzni fogom,akkor is kell +hütő? Gyári nem jó?

addig jo, amig kozepes terhelesnel nem megy 60 fole.
Ha megy, akkor mar nem jo, akkor kell jobb.
0
0
0
0
TheJoker avatar
Osynho írta:
TheJoker írta:
Meggyőztetek 😃 akk négymagos a menő? Mondjuk a Phenom II 955 vagy valami jobbat,ha tudtok.

Nem tervezem,hogy húzni fogom,akkor is kell +hütő? Gyári nem jó?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
ors11 írta:
hogyan?...lehet hűlyeség,de csak egy kicsit emelném...csak nem értek hozzá

CPU host clock --> Enable beállítás legyen és a szorzóval játszol ... magyarán sakkozol 😆
Utána érdemes ráküldeni valami "cépéú stressz" programot ....
0
0
0
0
ors11 avatar
hogyan?...lehet hűlyeség,de csak egy kicsit emelném...csak nem értek hozzá
0
0
0
0
tibor560sec avatar
ors11 írta:
Hogyan lehet tuningolni az Intel Core 2 Duo T5500 1.66 GHz-es procimat laptopba...sokan mondták,hogy nem éri meg,de még 5 órányi játszás után se melegedik fel a laptop,ha ez számít.És hangja is alig van,még bekacsolásnál is.

BIOS-ból lehet ...
De szerintem nagy botorság ...
0
0
0
0
ors11 avatar
Hogyan lehet tuningolni az Intel Core 2 Duo T5500 1.66 GHz-es procimat laptopba...sokan mondták,hogy nem éri meg,de még 5 órányi játszás után se melegedik fel a laptop,ha ez számít.És hangja is alig van,még bekacsolásnál is.
0
0
0
0
no avatar
1c3t34 írta:
A negyedik magot nem tudom unlock-olni, már próbáltam. 😞 Ahogy olvasgattam itt-ott külföldi fórumokon, ASUS lappal sikerült sok embernek, MSI-vel szinte senkinek sem... Ha beállítom ezt a funkciót a cell menübe, akkor az eredmény: működésképtelen rendszer. Nem bootol, a BIOS sem jön be, nem történik semmi. Szóval ez nem sikerül. 😞

Húzni nem szeretném sokat, 8-10% bőven elég lenne, de még 5 is. De akkor visszaolvasom az előző oldalakról a menetét. 😀
Köszönöm a segítséget! 😀

Nekem MSi alaplapom van és sikerült a magfeloldás! 😉
0
0
0
0
Osynho avatar
TheJoker írta:

0
0
0
0
TheJoker avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
niteforce írta:
TheJoker írta:
Találtam 6 magost is ami jó lenne,vagy mégse?

6 magosokat jatekok alatt verik a 4 magosok.
A hatmagos az szar lett.
felesleges igazán a 6magos, nem használják a játékok
0
0
0
0
niteforce avatar
TheJoker írta:

6 magosokat jatekok alatt verik a 4 magosok.
A hatmagos az szar lett.
0
0
0
0
TheJoker avatar
Ez például megérné? És egyáltalán működne?
http://www.argep.hu/product_1234052.html
0
0
0
0
TheJoker avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Phenom X4 -bol egy kisebb modell + egy jo huto, hogy tudjad huzni.
0
0
0
0
TheJoker avatar
Sziasztok!
Én egy új processzort szeretnék venni (kb 40 000FT-ig bezárólag)
Mit ajánlotok? Valami jó kis 4 magosra gondoltam,amit bír az alaplapom is (125 W,amit még elbír),de jöhet 6 magos is,ha belefér a keretekbe.
0
0
0
0
Sheriff avatar
írj pü ben és leeht h tudok segíteni!
0
0
0
0
iowa95 avatar
hat szeretném felhuzni a procimat csak tod nem értek nagyon hozza...meg nem nagyon tudom h evvel az alaplapal lehet e??
0
0
0
0
iowa95 avatar
sziasztok.... van egy másik gépem....és szeretném kicsit felhuzni a prociját és segitséget szeretnék kérni tőletek..
Proci tipus: AMD Sempron 140 2,7GHZ
Alaplap: Biostar N68S3+
0
0
0
0
Sheriff avatar
tuningoltam egy kicsit az órajelemen de nem tudom visszaállítani a RAm frekvenciát 800ra ezt hol kell? alaplap ASROCK P5B-DE
0
0
0
0
cseszka avatar
Aha.Szoval akkor nemkell megijednem h netán valami gond végett még véletlenül kezeli majd.😜😆 Megnyugodtam.Kösz az infot.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
cseszka írta:
Nemtaláltam jobb hejet,ezért itt kérdezem meg,h lehet az,h elvileg VGA-m nemtudja kezelni DX11-et,de mégis az van neki fent?
[LINK]
mert ha frissíted a DX-et, feldobja a 11-es könyvtárakat is, az everest meg gondolom azt csekkolja
0
0
0
0
cseszka avatar
Nemtaláltam jobb hejet,ezért itt kérdezem meg,h lehet az,h elvileg VGA-m nemtudja kezelni DX11-et,de mégis az van neki fent?
[LINK]
0
0
0
0
Cooley avatar
Mad Hatter írta:
INTEL PENTIUM DUAL CORE 2X2930 procimat szeretném húzni de nem nagyon értek a dologhoz ... :S
gyári hűtővel meddig lehet/érdemes ?!
(ja és bioson belül hol ?! ) 😃

Azzal a deszkával és gyári hűtővel, hát 24/7 használatra én nem nagyon húznám 3,3GHz-nél tovább. Ehhez a bioszban - ha egyáltalán támogatja az az alaplap az oc-t - át kell állítani az FSB-t 266-ról 300-ra, és ha mázlid van, akkor ez még a gyári feszültséggel is stabil lesz, így még a túlmelegedéstől sem kell tartani, de ezt a +~370MHz nem nagyon fogod észrevenni. Ja arra meg figyelni kell, hogyha húzod az FSB-t, a memória órajele is nőni fog(~100MHz-cel, ha 800MHz-es moduljaid vannak, és 300-ra állítod az FSB-t), aminek szintén kellhet némi extra feszültség a stabil működéshez. Nézd meg, hogy ha egyáltalán lehet, akkor mekkora léptékkel lehet növelni a feszültséget, az alapján tudok pontosítani. 😀
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
INTEL PENTIUM DUAL CORE 2X2930 procimat szeretném húzni de nem nagyon értek a dologhoz ... :S
gyári hűtővel meddig lehet/érdemes ?!
(ja és bioson belül hol ?! ) 😃
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Cooley írta:
1c3t34 írta:
Nem adtam neki feszt, alapbeállításokkal fut. De látom, hogy korábban írtad, hogy csak Deneb maggal megy az unlock (vagy félreolvastam)? Mert ebbe Rana van.
Viszont ahogy írtam, más fórumokon sokan írták, hogy nekik sikerült.

Amint feloldod Deneb lesz... 😃 Elméletileg az összes Athlon II X3/4 illetve Phenom II X2/3/4 ugyan abból a lapkából készül. 😀 Énegyébként úgy hallottam, hogy amik alapból Phenomok, azok jobban szeretik ezt a magfeloldást, de nem tudom, hogy mi ennek az alapja.

Jah, így már értem! 😃 Amúgy most néztem BIOS frissítést. Nekem most 1.8-as verzióm van, van már 1.9 és 1.A is. Szerintem frissítem, bár nem hiszem, hogy ez befolyásolná a magfeloldást...

Szerk.: Hát jah, ahogy gondoltam. Frissítés megvolt, helyzet ugyan az. Esetleg kellene még állítani valamit ezen kívül? 😕
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Én a kis gépembe a tuningolás érdekébe szeretnék egy komolyabb procit,csak félek hogy nem menne bele 😞
Azt szeretném kérdezni hogy az A7V8X alaplapba 333 Mhz buszrendszeres proci megy..És ha én egy dual core cput tennék bele ami nagyobb mind 333 Mhz...Működne? 😀
Köszi előre is a választ 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Én a kis gépembe a tuningolás érdekébe szeretnék egy komolyabb procit,csak félek hogy nem menne bele 😞
Azt szeretném kérdezni hogy az A7V8X alaplapba 333 Mhz buszrendszeres proci megy..És ha én egy dual core cput tennék bele ami nagyobb mind 333 Mhz...Működne? 😀
Köszi előre is a választ 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
1c3t34 írta:
Nem adtam neki feszt, alapbeállításokkal fut. De látom, hogy korábban írtad, hogy csak Deneb maggal megy az unlock (vagy félreolvastam)? Mert ebbe Rana van.

Amint feloldod Deneb lesz... 😃 Elméletileg az összes Athlon II X3/4 illetve Phenom II X2/3/4 ugyan abból a lapkából készül. 😀 Énegyébként úgy hallottam, hogy amik alapból Phenomok, azok jobban szeretik ezt a magfeloldást, de nem tudom, hogy mi ennek az alapja.
0
0
0
0
1c3t34 avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
1c3t34 írta:
A negyedik magot nem tudom unlock-olni, már próbáltam. 😞 Ahogy olvasgattam itt-ott külföldi fórumokon, ASUS lappal sikerült sok embernek, MSI-vel szinte senkinek sem... Ha beállítom ezt a funkciót a cell menübe, akkor az eredmény: működésképtelen rendszer. Nem bootol, a BIOS sem jön be, nem történik semmi. Szóval ez nem sikerül. 😞

Húzni nem szeretném sokat, 8-10% bőven elég lenne, de még 5 is. De akkor visszaolvasom az előző oldalakról a menetét. 😀
Köszönöm a segítséget! 😀

A magfeloldás nem alaplapfüggő. 😀 Ha abban a deszkában nem jó, akkor másikban se lesz az. Extra feszt próbáltál adni neki(bár elvileg nem kéne)?
0
0
0
0
1c3t34 avatar

Köszönöm a segítséget! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
1c3t34 írta:
Sziasztok! Van egy AMD Athlon II x3 425-ös procim. Ezt szeretném húzni 1 kicsit. BIOS-ból ha jól látom van olyan beállítás (MSI lap), amivel %-onként növelhetem a teljesítményt. Olyan, mint az AMD Overdrive-ba. A gond ezzel csak az, hogyha feljebb állítom pl 10%-al, akkor a win nem tud bootolni, ha a hibajavítót futtatom, akkor kékhalál az eredmény.
Igazából mire vonatkozna ez a + valahány %? (mármint úgy értem, hogy órajel, fsb, vagy mi? nem igazán vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal...)

Más: Az alaplapon van olyan "kapcsoló", amivel manuálisan növelhetem az FSB-t 10, 15 és 20%-al. Ezzel mit nyernék?
Nem nagyon vagyok otthon ezen a téren...

Az ilyen automata szarokat ne használd, mert ha működik is stabilan, akkor is olyan horribilis feszültségértékeket állít be, hogy 2x annyit fog fogyasztani a procid, ha nem többet... A Cell menüben állítsd manuálisra a beállításokat, és azon belül először is próbáld meg az Unlock CPU Core funkciót, mert ha sikerrel jársz, akkor kapsz egy 4 magos procit 6megányi L3 cache-sel. 😀 Azt követően már mehet a tuning, aminek a menete ebben a témában már általam is többször le lett írva, de gyári hűtővel nem jutsz sokáig. Ha szabad ajánlanom egy olcsó, de annál jobb hűtőt, akkor itt van ez: [url]http://***/webshop/product/_coolermaster_hyper_tx3_rr_910_htx3_gp/115787[/url], ezzel már a 4GHz sem lenne gond, ha a többi alkatrész bírja, bár a táp sem épp egy tuning táp, sőt(ahelyett meg ezt ajánlanám: [url]http://***/webshop/product/_chieftec_ctg_400_80p_400w_box/138844[/url], ha nem akarsz sokat költeni rá)!
0
0
0
0
1c3t34 avatar
Sziasztok! Van egy AMD Athlon II x3 425-ös procim. Ezt szeretném húzni 1 kicsit. BIOS-ból ha jól látom van olyan beállítás (MSI lap), amivel %-onként növelhetem a teljesítményt. Olyan, mint az AMD Overdrive-ba. A gond ezzel csak az, hogyha feljebb állítom pl 10%-al, akkor a win nem tud bootolni, ha a hibajavítót futtatom, akkor kékhalál az eredmény.
Igazából mire vonatkozna ez a + valahány %? (mármint úgy értem, hogy órajel, fsb, vagy mi? nem igazán vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal...)

Más: Az alaplapon van olyan "kapcsoló", amivel manuálisan növelhetem az FSB-t 10, 15 és 20%-al. Ezzel mit nyernék?
Nem nagyon vagyok otthon ezen a téren...
0
0
0
0
cseszka avatar
Az a baj h ki se ugrik az h -/+ lehet állitani,de majd mindjárt lökök picturet,addig visszanyomom alap orajelre.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na megvan,mégis lehet állitani,csak nemfigyeltem.
Mennyire tegyem?GPU-z ben alaporajeleken a fesz 1,152-1,328 v között ugrál.Mennyire tegyem h biztonságosan tartsa a 3.0-3.2ghz-t?,memoval nemkell csacskázni?azt nemakarom ha nemmuszáj.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
cseszka írta:
everest stabilitás tesztel.de viszont a fesz állitás levan tiltva.,nemtom h kell megnyitni h lehessen állitani.
+,- al próbáltad változtatni? am én is nemrég égettel el egy lapot, mert elfelejtettem a feszt stabilra tenni, ez akkor esett le, mikor valaki kérdezte mit csináljon a fesszel😂
0
0
0
0
cseszka avatar
everest stabilitás tesztel.de viszont a fesz állitás levan tiltva.,nemtom h kell megnyitni h lehessen állitani.
0
0
0
0
cseszka avatar
Löttem egy kis oc-t,félperc utánn felement stab teszten a proci 42fokra a magok meg 51-63 közt változtak,de a 63 volt a max 5perc utánn is,tehát félperc utánn ez állt be és 5 percig ezenn ment.Ez még nemsok ugye?lehet még rajta huzni nem?Meg h tudok cpu feszt emelni,mert nekem auton-van,de nembirok rámenni h változtatni lehessen.?Vagyis zárolt.
0
0
0
0
hnemaria avatar
North Bridge:

NVIDIA nForce 520LE (Geforce 6100/nForce 430)
Super I/O: ITE IT8716
Realtek RTL8201CL (10/100 PHY)
Realtek ALC883 8 csatornás hangkodek

700 as vagy 800 as Northbridge kell neki.

pl az enyémben:
North Bridge:
AMD 880G

szerintem ez a baj 😀

tehát a tied nem támogatja az Overdrivet, mert nForce 520LE (Geforce 6100/nForce 430) van benne.😀

AMD vel kezdödö kell neki szerintem...
0
0
0
0
AMD avatar
Helosztok kérnék egy kis segitséget ehez hogy mért irja ki nekem ezt!! AMD OverDrive cannot detect AMD 7-series chipset on this computer. Ez a lapom van a gépben http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m52l-s3_20
Meg van egy AMD Phenom™ X3 8450 procim benne!!!!
elöre is köszi a választ!😀😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Hi all.Mi huzza jobban a procit?Ugyértem ha tuningolom,akkor everest satbilitástesztel ellenörzöm hö fokokat,és ha azzal nincs gond akk gameknél is ok kéne h legyen nem?Mivel a stab teszt állandóan 100% tartja a procit,mig játékoknál nemigazánn megy 100%-on,legalábbis nemmindig,igy van ideje lehülni.Vagy nemjol gondolom?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció