Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
psandor avatar
hali, mit rontottam el vásárláskor? 😃

lap: GIGABYTE GA-Z97-HD3
cpu: INTEL CORE i3-4150 3.50GHz
vga: SAPPHIRE RADEON R9 280 3GB Dual-X
ram: CORSAIR Vengeance 8GB (2x4) DDR3 2133MHz
ssd: KINGSTIN 120GB SSDNow V300
táp: CORSAIR CX Series Modular CX600M
0
0
0
0
kisteker avatar
Én lealkudnám 50-re. Kérdezd meg hogy milyen állapotú a HDD.
0
0
0
0
Gyikoc avatar
Köszi. De árba megéri? 😃
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Gyikoc
CS:GO-ra jó tesomnak is kb ilyen a gépe(videokártyálya ugyan ez, 1280x1024 felbontáson) és neki szépen fut.

(Insurgency, ETS2, FS15 ezek is elég jól mennek rajta neki)
0
0
0
0
Gyikoc avatar
Processzor: Core2 Duo E8400 2x3000MHz (s775)
Chipset: Intel Q43
Memória: 4GB DDR3
Grafikus kártya: GeForce GT730 2GB DDR3 128bit PCI-E
Merevlemez: 250GB sata
1 év garancia
Megéri-e 55ezer forintért? (Nem fejleszteném, csak használnál CS:GO-ra meg hasonlókra)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
20 ezer körül mennek maximum a hasonló kaliberű a gépek! 😕
0
0
0
0
Bronson avatar
hát nem sokat... hardveraprón nézz körül hasonló gépeket mennyiért vesztegetnek...
0
0
0
0
Athis18 avatar
Ez mennyit érhet kb? Eladni szeretném.

AMD Athlon 64 X2 6000+ 3 Ghz
Memória: 4GB DDR2
Videókártya: integrált
Op. rendszer: Windows 7 Ultimate
Alaplap: ASRock ALiveNF6G-VSTA
Merevlemez: Maxtor 250GB Sata2
Hangkártya: integrált
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem van azzal a bolttal tapasztalatom. Szerintem korrektek. Kétezer forintért össze is rakják a gépet, sőt ingyen tesztelik is, ha kéred. Ez jó, mert gyári hibás alkatrész eleve ki sem jön, másrészt korrektül vannak összerakva a gépek. Párszor már rakattam össze velük. Nekem még nem volt gondom. Jótállással még nem kellett élnem, úgyhogy azt nem tudom, hogy akkor is ilyen készségesek-e. Telepítést nem érdemes kérni, mert csak a Windowst teszik fel, de a driverekkel nem foglalkoznak.
0
0
0
0
Bronson avatar
RIbeni : semmi gond 😀

sickes10 : i pon-nal szerintem nem jársz rosszul, elég jó áraik vannak és úgy tudom készségesek a vásárlóikkal... személyes tapasztalatom nincs velük, majd valaki aki okosabb ebben a témában esetleg ajánl még üzletet...
0
0
0
0
RIbeni avatar
Bronson, sickes10: Munkaidő vége van, már nehezen koncentrálok 😀 bocsi...
0
0
0
0
no avatar
értem, köszi a segítséget, akkor átvariálom teljesen!
amúgy melyik online webshopból érdemes vásárolni, ***?
0
0
0
0
Bronson avatar
RIbeni : ssd van a listáján... 😊
0
0
0
0
RIbeni avatar
Sickes10: Ha a broadwell-k processzorokra gondolsz azok is LGA 1150-esek lesznek, így BIOS frissítés után használhatóak lesznek. Én azért egy SSD-n elgondolkodnék, egyre több hasznát lehet venni a sebességének.
0
0
0
0
Bronson avatar
én a helyedben ezt a ramot venném (megspórolnál 9ezret vele, játékokban úgysem veszed nagy hasznát a magasabb órajelnek, hacsak nem tervezed másra is használni a gépet...)

HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FBK2/8

tápból sem kell akkora, hacsak nem tervezel sli-t a közeljövőben.ezek is kiszolgálnák a géped:

BE QUIET! Pure Power L8 500W - 19,500
FSP Raider 550 - 20,000

szintén 6-7ezer forint megtakarítás. ebből már vehetsz bele egy i3-ast is, amivel elleszel egy darabig, játékra is jobb! (jobb mint a celeronnal...)
0
0
0
0
no avatar
hali,
következő hónapban gép vásárlás fog következni,
szerintetek milyen lesz?
lap: GIGABYTE GA-Z97X-SLI
cpu: INTEL Celeron G1850 2.90GHz
ram: GEIL Evo Potenza (2x4GB) DDR3 2133MHz
vga: MSI TF GTX760 2GB
ssd: KINGSTON SSDNow V300 120GB
hhd: SEAGATE Barracuda 1TB
táp: BE QUIET! Pure Power 630W CM
a processzor csak addig lesz a gép tartozéka,
míg meg nem jelenik az 5. generációs intel processzor, mert ugye a z97-es alaplapba bele fog menni?!
0
0
0
0
Puffin avatar
BE QUIET! Pure Power 630W CM
0
0
0
0
no avatar
köszönöm, és 1 olcsóbb moduláris tápegység, ami minőségi? kb.550-700w
0
0
0
0
Puffin avatar
sickes10: ház: SHARKOON T28 Fekete - Piros, SHARKOON T9 Fekete - Piros
0
0
0
0
no avatar
😆 akkor marad inkább 1 sima fekete, csak el*** az egészet 😃
akkor mondjatok 1 értelmesebb moduláris tápegységet 😃 csak ne corsairt 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát nem tudom. Festékszóró? 😃
0
0
0
0
no avatar
csuzli: piros legyen 😀😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
erwin89: Nem hangos. Zalman venti, az Zalman venti... :-) (Egy elől, egy hátul, kettő felül gyárilag) Én nagyon elégedett vagyok vele. Persze elképzelhető, hogy van bent némi kognitív disszonancia is, de én beleszerettem.
Egész csendes, csak akkor lesz hangos, ha beindul a VGA. Napokban csináltam egy stresztesztet a CPU-ra, 100%-on pörgött egy darabig, értelem szerűen a VGA meg semmit nem csinált. Először kicsit megijedtem, mert semmi hangja nem volt, nem hallottam, hogy a ventik dübörögnének, de láttam, hogy nem melegszik túl, úgyhogy megnyugodtam. Szóval csendes és jól szellőzik.

sickes10: Mit értesz az alatt, hogy "piros belsős gépház"?
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm! Sokat segítettetek! 😀
csuz-li, nem hangos a ház a ventikkel? Meg vagy vele elégedve?
0
0
0
0
no avatar
lenne még 1 kérésem/kérdésem.
piros belsős gépház kellene + moduláris tápegység(corsair nem kell), max. 50k a kettő!
de ha olcsóbb sem baj 😂
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem Z3 Plusz van és nincs benn kihívás, viszont van egy szép rajzos útmutató mellé csomagolva. Kmsi99 tanácsait azzal egészíteném ki, hogy három dolog kell egy gép összerakásához:
1. A mellékelt manuált mindig át kell nézni, mielőtt bármit is teszel. Mindegyik eszközét sorban.
2. Szerelés közben is legyen előtted a kézikönyv és legyen rajt az egyik szemed.
3. Szánj rá időt és ne kapkodj.
+1 Ha félsz, inkább rakasd össze mással. Az az ötezer, nem nagy pénz az alkatrészek árához képest, amiket azért tönkre lehet vágni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
1. Ha gyári processzor hűtőt fogsz használni a pasztázást el is felejtheted mert azon gyárilag van , ha külön hűtőt veszel az se ördöngősség. Lehet precízeskedni elkenni a pasztát szépen egyenletesen de ha raksz fél borsószemnyit a procira a hűtő szétnyomja úgy is. Nem lesz olyan jó mint ha elkezded szétkenni, de ez kb szőrszálhasogatás, nincs nagy különbség! Ha veszel külön hűtőt általában ahhoz is adnak kis tasakban pasztát. De ha nem akkor egy gagyi és egy drága között van 5 fok különbség az meg semmi. A ledes ventik nem jelentenek akkora fogyasztás különbséget! Nem fogod megérezni, de személy szerint a csilli vili színes gépházak kora már lejárt nem szép az ha óriási fényárban tündököl a gép! A ventilátorok bekötése is bolondbiztos. Van egy kis horony (mélyedés) vágva a csatlakozóba és az alaplapi csatlakozón meg van kiemelkedés ami illik a ventilátor csatlakozójába, fordítva rá se megy. Szóval eléggé bolondbiztosak, kb semmit nem tudnál fordítva betenni, néha kicsit erőszakolni kell mert, új dolgok és nincsenek bejáratva de nem kell bolond módjára.
Ami még alap szabály, hogy a gépházba kell alaplaplapi távtartó pöcköket rakni nem szabad közvetlen a gépházba csavarni az alaplapot mert ugye akkor rövidzárlat lesz. De ha van valmi régi nem használt pentium 4 körüli gép, azt kapd szét és próbálgasd, nem sokban különbözik egy mai modern géptől.
0
0
0
0
no avatar
Általános kérdésem/problémám lenne.

Már elhatároztam, hogy amd fx 6300 processzorom lesz, de kicsit tartok az összeszereléstől, pasztázástól. Kell vmi spéci paszta, vagy jó az olcsó is? Mennyire kell vastagon kenni? Nézegettem módszereket, de kicsit tartok a dologtól 😃. Gondoltam arra is, h összeszereltetem a gépet, bár az plusz 5 ezer. (Mondjuk ott ahol vennék minden alkatrészt pont ott nincs ez a gépház.) Vannak kicsit félelmeim a gép összeszerelése miatt. Elvileg a zalman z3 plus ház amúgy is kihívás sokak számára. Fogalmam sincs jelenleg, h a ventilátorokat és egyéb kábeleket hogy kötném be, de talán megtudom oldani. Vagy nem... Ha ledesre cserélném a ventilátorokat talán nem növelné meg nagyon a fogyasztást, bár még ezzel is külön szórakozni... Jó lenne, csak tartok a dologtól. (Nem ragaszkodom feltétlen a Zalman Z3 Plushoz, de tágasnak tűnik, vannak benne alapból ventik, van USB3 elől, igaz csak 1, de nincs más alternativám a kb 15 ezres árkategóriában)
0
0
0
0
csuz-li avatar
vampire22: ígéretemhez híven
Rome II 3,36 GB (Csata 6 hadsereggel)
Tropico 5 1,91 GB
The Witcher 2 2,76 GB
The Sims 4 3,45 GB

sickes10: Én inkább mást keresnék egyelőre. Az Nvidia még nem döntötte el mi legyen. Elvileg szoftveresen akarták megoldani, gondolom beállítani 3,5 GB-ra letiltva a maradékot, de még nem találják a megoldást, hanem elkezdték visszavonni a kártyákat.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
sickes10:
Amíg nem megy 3,5 gb fölé a vram használat nincs baj.
Sokan azt mondják ez 1080p-s felbontás mellett nem fordul elő.
Nekem már most kapásból 3 új játék fölé megy és még csak év eleje van.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!Segítségeteket kérném!(Cod,Bf,f1,nfs,moh,)Ezen játékok közül melyik részt tudnám játszani?
INTEL COREDUO: 2X3400 MHz; LGA775, 64Bit 4Mb L2 cache
2048MB DDRII Memória
160 GB HDD (SATA2)
DVD
Intel Q963 chipset
NVIDIAGT240:1024DDR3-128BIT FUllHD HDMI játékkártya!
Realtek HD Audio 2.1 alaplapi hangvezérlő
Broadcom NetXtreme Gigabit alaplapi hálózati vezérlő
1 x PCI-E 16x
1 x PCI-E 1X csatlakozó
2 x PCI bővítőhely
2 x SATA2 csatlakozó
6 x USB 2.0 (ebből 2 elöl + hangkimenet)
2 x soros (RS-232) port
Windows7
22" LCD monitor
Előre isköszi segítségeteket!
0
0
0
0
no avatar
hát nem tudom, érdemes lenne megvenni úgy 1 vga-t? 😃
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Annyiért már kapsz GTX970-et ami mérföldekkel jobb. Feltéve persze ha nem zavar a memória probléma.
0
0
0
0
no avatar
köszi a gyors választ, akkor mit tudnál ajánlani, csak is nvidiát szeretnék 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
sickes10: az a videókártya túl van árazva (ha újan veszed), én nem venném meg. A többi cucc rendben van
0
0
0
0
no avatar
cső, én is 1155-ös foglalatú gépbe gondolkodom, megérné még ez a gép?

alaplap: asus p8z77-v lx
processzor: intel core i7-3770k 3.5ghz
videókártya: gainward gf gtx770 phantom 4gb
memória: 2x corsair 8gb ddr3 1600mhz
ssd: kingston ssdnow v300 120gb sata3
0
0
0
0
csuz-li avatar
vampire22: A mordorral még sosem játszottam, de este - ha el nem felejtem - megnézem neked, hogy azokkal, amik fent vannak, mennyi memória fogy.
0
0
0
0
Bronson avatar
4k-ban elképzelhető, de maradjunk a realitásoknál...
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Dehogy eszik meg, meg sem közelíti.
0
0
0
0
no avatar
elvileg a shadow mordor megeszik 8gb ramot de egyenlőre csak a halottakra tudok támaszkodni holnap jön a gépem és majd letesztelem tényleg igaz-e.am tirexihd-tól halottam hogy neki nem elég a 8gb ram.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
kezeslabas6
Jó választás.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
A Q6600-as proci hány C-nál lassul be? Nekem játék közben 65-ön van...
0
0
0
0
frostwagen avatar
vampire22

Nem tudom, kitől hallottad te azt YouTube-on, hogy a Win8 3GB RAM-ot eszik magában, de ritka nagy barom lehetett az illető. Nekem is 8-am van, és ha nincs semmi megnyitva, 1.3GB-ot eszik össz-vissz. Másik: mutassál már nekem screenshotot olyan játékról, ami egymagában megeszik 8GB RAM-ot légyszi, mert nagyon kíváncsi lennék rá.
0
0
0
0
no avatar
Én úgyvagyok a gépvásárlással hamár évekig vártam hogy legyen egy új akkor nem sajnálom rá a pénzt,ismerek olyan embert is aki 1250w-os tápot vett az evga-tól holott sosem fogja kihasználni.Am a windows memória fogyasztása attól függ hány program fut én ezt csak youtubon halottam hogy 3 gb-ot eszik a win8.Am az új játékok elvileg 8gb-ot esznek magukban.Szerintem tápra meg házra egyszer kell jól beruházni és elég sokáig elvan vele az ember.
0
0
0
0
BUZZLGHTYR avatar
Mi a véleményetek erről a félkonfigról, megérné így megvenni?
Kb. 2-3 évig úgysem cserélnék.. csak vga-t!
lap: ASRock Z77 Extreme3
cpu: Intel Core i7-3770 3.4GHz
vga: MSI N760GTX TwinFrozr OC 2GB
0
0
0
0
csuz-li avatar
Elvileg a gyár szerint 60 fok a max hőmérséklet, de én még nem találkoztam vele.
0
0
0
0
starwolf avatar
csuz-li

Nem tudod véletlenül Hány C-nál kezd el vissza esni a teljesítménye a procinak ? mert pl 6300 67 fok körül kezd haldokolni ...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Elvileg lehet, gyakorlatilag meg nekem is gyári hűtővel megy... 😀
0
0
0
0
starwolf avatar
Elvileg a 8350-re alap kellék egy új hűtő.. szóval +10e