Szóval akkor mégse jó a teszt? Pedig már reménykedtem, hiszen te linkelted eredetileg...
Tehát azt javaslod, hogy akkor vegyük le az fx órajelét, az i7-et meg emeljük meg és teszteljük egy maggal, hogy jó legyen az eredmény és megfeleljen az elvárásaidnak? Maradjunk szerintem annyiban, hogy azok a tesztek, videók, meg minden mérés hazudik, amiben nem veri tönkre az intel az amd-t és töröltessük a netről. Így rendben lesz?
csuz-li: Én 5 játék összehasonlítását látom, mint átlag, mint minimum értékekben jobb az Intel, kivéve 2 esetben. Tényleg ekkora gondok vannak a toronyban ? Valld be, legörgettél és elfelejtetted, hogy a kék "vonal" az Intel. Nézd meg több kártya mellett, még jobban elhúz. Esetleg nézz olyan tesztet ahol 25 játékkal megy a mérés. Nem értem, hogy jön ide az ár nem arról beszéltünk. Amúgy, ha kiegyenlített versenyt akarnánk látni Intelt is 4Ghz-en kéne járatni, persze úgy még inkább tönkreveri...😆
pecyon:Először is inkább egy AMD Athlon X4 860K-t ajánlok. Az az A10-7850K integrált videokártya nélküli verziója. Igp meg úgy sem kell az r9 280 mellé és a Dual Graphics sem működne.
Az alaplap nem rossz. Viszont mehet bele 2133 mhrz-es memória is, mert az alaplap és a proci is támogatja.
A házat nem ismerem, nem tudom, hogy a VGA belefér-e. (mondjuk én inkább erősebb processzorra költenék és nem ilyen drága házra, de te tudod.)
Genesis: Mist akkor mégis jók a tesztek? 😀
[LINK]
Ha letekersz a játékokhoz azt látod, hogy pont azt mutatja, mint az általam linkelt videó, ami szerinted nem jó. Pedig az az i7 pont a duplájába kerül az AMD-nek...
csuz-li: Látom értelmezés sem megy, 1-2 magos tesztet azért ajánlottam a figyelmedbe, hogy tanulj is valamit ne csak írogass. Te jöttél egy játékos tesztekkel, cpu boost féle csík tesztekkel, cpu world féle számokkal, amik pont a lényeget hanyagolják. Ez a vér Ivánoknak való, akinek a 10 több mint a 8, ami persze igaz csak nem a hardverek világában. Összességében néznéd és értenéd is amit nézel nem beszélnél butaságokat, de a baj az, hogy csak nézed...
Beletrafáltál i3 jobb mint az Fx, játékról beszélek alapórajelen... Adok egy linket ha így sem érted keresd fel a gyógyszerészed.😜
[LINK]
pecyon: Kereted 20%-át teszi ki a ház ára, nem lebeszélni akarlak róla de ha játszani akarsz ne a külcsínnel foglalkozz, belső a lényeg, 15k-ért is vannak m-itx kockaházak. Processzornak nem látom értelmét, dedikált GPU mellé felesleges az IGP. SSD-t is hiányolom a felsorolásodból. Ennyi pénzért jóval erősebb, időtállóbb méregzsákot vehetnél.
Sziasztok! Én is segítséget kérnék vásárláshoz. Összerakosgattam egy miniházas gépet, de nem nagyon ismerem az új cuccokat, így bizonytalan vagyok, hogy amit összeraktam az elég jó-e mondjuk ár/értékben, elevel kompatibilis-e minden mindennel, és hogy az új játékokat mennyire vinné el.
Genesis:
Ha jól értem, akkor a teszt nem számít és a videók sem, ahol egy rakat játékon keresztül hasonlítják össze a teljesítményt. Pontosabban mégis számít a teszt, de csak akkor, ha egy vagy két maggal tesztelik?
Így mondjuk biztos, hogy kijön még az is, hogy a jobb i3-ak is lenyomják az fx-eket, hiszen azt soha senki nem állította, hogy egy magban ne az Intel lenne erősebb. Én mondjuk maradok annál, hogy a processzorok játékok alatti teljesítményét nézem összességében, ha játékhoz kell processzort választanom.
csuz-li: Te olyan tesztekkel jössz, hogy pl hány pontot kapott, kit érdekelnek a pontok, számít az valamit ? Elárulom nem számít. A másik végleted mikor egy adott játékot linkelsz ahol a max Fps megegyezik. Én nem egy játékot nézek hanem 30-at, és nem a max fps-t, minimumot. Sokat elárul. Esetleg nézz teszteket ahol 1 és 2 maggal tesztelik őket, rá fogsz jönni az i7 2x gyorsabb magonként mint az Fx. 😉
edem155: Igen a linkelgetésnek tényleg nincs sok értelme. Amúgy 2014-ig én is egy core 2 duo-t használtam, úgyhogy tudom miről beszélsz.
joey0119: A gyári hűtője az AMD-nek sem rosszabb, mint az Intelnek. Ez valahogy elterjedt, hogy AMD-hez nem elég a gyári hűtő, de az én gépemben is az van, meg a céges A-10-eket is gyári hűtő hűti és nincs azzal sem gond, amíg nem kezded húzni a processzort. de ha húzod, akkor Intelnek sem elég a gyárija.
Szerintem Semmi èrtelme linkelgetni bàrmit is.
Akinek nem volt amd konfigja megnèzhet ezer tesztet vagy videòt akkor se lesz fingja se ròla.
Gépigènyek meg sokszor viccnek is kevesek.
Van egy 2 magos intel konfigom amin gond nèlkül mentek olyan jàtèkok amik elsem indulhattak volna.
Értem én, hogy nem jó a videó, de amikor benchmark teszteket linkeltem, akkor meg az nem volt jó, mert hogy nem benchmarkkal játszunk. Előtte pedig megmutattam az ajánlott gépigényeknél, hogy a legújabb játékok sokszor i7-et vagy fx-8350-et kérnek párban, de az sem volt jó...
Szóval úgy tényleg nehéz, hogy sem a benchmark, sem a játékteszt nem jó, sem az ajánlott gépigények nézegetése. Akkor mégis mi alapján kellene eldönteni, hogy melyik proci jó játékra?
csuz-li: Párszor már megbeszéltük, hogy minimum FPS jóval kisebb az Fx-el, és itt a lényeg. Az viszont lényegtelen, hogy egy adott játék mindkét CPU esetében pl 160 FPS. Ami nem elhanyagolható, az a minimum, míg egy i5 50, addig egy Fx 8350 25... Magyarázd ezt meg egy Fps b@zinak, aki ilyen érékek mellett a billentyűvel veri szét a processzort mert lelőtték.
Magánemberek magánvideóit magasról lesz@arom, de már ezt is megbeszéltük. Tudom, hogy programozó vagy és 15k éve raksz össze gépeket, én meg a kezemet rakom össze, hogy nem hozzád hasonlóan gondolkodom. Sokat morfondíroztam miért nem lehet veled szót érteni, lehet nem látod a fától az erdőt, vagy fogalmam sincs mert nem tudom. További sikeres népbutítást kívánok ! 😉
I7 nem kell elég az I5. Az amd proci olcsóbb ugyan de mellé kell jobb proci hűtő, mert a gyári gagyi. Úgy viszont árban egálban van...
Az amd más technológiát használ azért van körülbelüli egyen rangban egy FX 8350 a i5 4670-el...
Annyira azért nem egyértelmű. Ha játékra kell a gép, akkor adott árban jobb AMD-ket kapni. Az viszont tény, hogy egy Intel i7 nyers erőben jobb, de játékok alatt nincs komoly különbség egy i7, vagy egy nyolc magos fx között.
Szerintem èrdemesebb amd konfigot összerakni.
Èn is egy pàrhete vàltottam.
vagy is mèg nincs teljesen kèsz de mire kèsz lesz sem lesz 200k .
Ràkell jönni hogy az amd messze veri az intelt àr/èrtèk arànyban.
Pedig a legtöbb embernek az a legfontosabb.
csuz-li: Nem neked írtam és, ha már itt tartunk, ajánlottam már AMD konfigot...😉 Igaz elgyengült állapotomban lehetett, ja nem FM2+ volt.
Fx 8350 mióta jobb az i5-nél. i5 2500 is gyorsabb nemhogy a 4590. 😆
Tudtommal 290 is gyorsabb mint a 280. A plusz a szavatosságban rejlek, fx 8350 280x mellé is kevés, i7 mellé meg 4Db 280x is kevés... De nem ezen volt a hangsúly, 200k-ért akar gépet venni, szvsz jobbat ajánlottam.😀
AMD-t felejtsd el, ennyi pénzért Intelt kell venni.
Nem emlékszem olyanra, hogy azt írtad volna valaha is, hogy AMD-t kellene venni. 😀
Csak mert szerintem ennyi pénzért még épp az AMD a jobb választás. Több pénzért, meg i7, bár játékra még akkor sem biztos, hogy érdemes azt a pluszt kifizetni.
tojast: Rendeld egyenként különböző helyekről, lényegesen jobb gépet rakhatsz össze. AMD-t felejtsd el, ennyi pénzért Intelt kell venni. Kiszállítás darabonként max 1k.
Segítségeteket szeretném kérni venni szeretnék egy új gépet 200e Ft-ig és ebbe kéne a segítség hogy milyen procit, alaplapot, ramot meg videókarit meg tápot vegyek ezt a 5 dolgot akarok csak venni, mert a többi megvan. Vagy a PCX vagy az IPON-ról rendelném
Alaplap MSI H97 GAMING 3 1 db 36.209 Ft
Processzor INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX 1 db 92.451 Ft
Memória HyperX 16GB Savage DDR3 1866MHz CL9 KIT HX318C9SRK2/16 1 db 43.393 Ft
Videókártya PALIT NE5X980H14G2J GTX980 4GB GDDR5 Super JetStream PCIE 1 db 166.766 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 16.560 Ft
SSD SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B/EU 1 db 25.133 Ft
Optikai egység ASUS DRW-24F1ST fekete 1 db 5.763 Ft
Billentyűzet OZONE Blade Magyar 1 db 13.030 Ft
Egér A4TECH Bloody Gaming TL8 1 db 8.865 Ft
Ház CORSAIR Vengeance Series C70 Fekete CC-9011016-WW 1 db 35.715 Ft
Táp XFX XTR Series 550W 1 db 31.943 Ft
Monitor LG 27MP35HQ-B 1 db 58.572 Ft
CPU hűtő SCYTHE Mugen 4 1 db 15.156 Ft
Kicsit többre jön ki, de le lehet 8giga RAM-al is venni. Azt később könnyű bővíteni ha szükséges.
Hát jó lenne tudni, mennyi az a spórolt pénz.
Ha azt akarod, hogy minden új játék elfusson, akkor nagyjából olyasmi kell, ami az ajánlott gépigényeknél szerepel. Intelből i7-3770, vagy fx 8350 AMD-től. VGA-ból meg egy minimum 2 gigás kártya, de ha van pénz, akkor inkább 4 gigás. Szóval, ha van keret, meg nagyjából elképzelés, akkor ezekből már ki lehet indulni.
Van egy kis spórolt pénzem,és szeretnék gépet vásárolni, de nem vagyok annyira otthon a témában. Tudnátok ajánlani valami jó konfigot? A lényeg minden új játék elfusson FullHD felbontáson. Minden kellene!
Két mag helyett négy lesz bent, ami a több magot igénylő szoftvereknél, mint amilyenek a játékok is, jelentős előrelépés. Alkalmazástól függően ez ~20-40%-nyi javulást, gyorsulást jelent.
r9 270 van nekem is. Az új játékok hight beállítással 1920*1080-on akadás mentesen szépen futnak (pl AC unity). Jobb választás, mint az egy kategóriával lejjebb lévő r7, miközben tényleg majdnem egy árban vannak. Az AMD számozása szerint az r9 a játékos kategória, míg az r7 a multimédiás, így értelem szerűen az r9 erősebb, jobb teljesítményű, így jobb választás játékra.
Tehát azt javaslod, hogy akkor vegyük le az fx órajelét, az i7-et meg emeljük meg és teszteljük egy maggal, hogy jó legyen az eredmény és megfeleljen az elvárásaidnak? Maradjunk szerintem annyiban, hogy azok a tesztek, videók, meg minden mérés hazudik, amiben nem veri tönkre az intel az amd-t és töröltessük a netről. Így rendben lesz?
Az alaplap nem rossz. Viszont mehet bele 2133 mhrz-es memória is, mert az alaplap és a proci is támogatja.
A házat nem ismerem, nem tudom, hogy a VGA belefér-e. (mondjuk én inkább erősebb processzorra költenék és nem ilyen drága házra, de te tudod.)
Genesis: Mist akkor mégis jók a tesztek? 😀
[LINK]
Ha letekersz a játékokhoz azt látod, hogy pont azt mutatja, mint az általam linkelt videó, ami szerinted nem jó. Pedig az az i7 pont a duplájába kerül az AMD-nek...
Beletrafáltál i3 jobb mint az Fx, játékról beszélek alapórajelen... Adok egy linket ha így sem érted keresd fel a gyógyszerészed.😜
[LINK]
pecyon: Kereted 20%-át teszi ki a ház ára, nem lebeszélni akarlak róla de ha játszani akarsz ne a külcsínnel foglalkozz, belső a lényeg, 15k-ért is vannak m-itx kockaházak. Processzornak nem látom értelmét, dedikált GPU mellé felesleges az IGP. SSD-t is hiányolom a felsorolásodból. Ennyi pénzért jóval erősebb, időtállóbb méregzsákot vehetnél.
Alaplap: ASROCK FM2A78M-ITX+
Processzor: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
Memória: HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10F/8
Vidkari: SAPPHIRE 11230-00-20G R9 280 3GB GDDR5 Dual-X OC PCIE
Merevlemez: TOSHIBA Desktop 2TB 7200rpm 64MB SATA3 DT01ACA200
Ház: CORSAIR Graphite Series 380T (csak esetleges kompatiblitási gondok kiküszöbölése miatt)
TÁP: XIGMATEK Maverick S 600W
Ebből a ház az ami tutira marad 😀 Az egész erre épülne. Illetve az ár ami ~220e Ft
Tanácsokat, kritikákat előre is köszönöm.
Ha jól értem, akkor a teszt nem számít és a videók sem, ahol egy rakat játékon keresztül hasonlítják össze a teljesítményt. Pontosabban mégis számít a teszt, de csak akkor, ha egy vagy két maggal tesztelik?
Így mondjuk biztos, hogy kijön még az is, hogy a jobb i3-ak is lenyomják az fx-eket, hiszen azt soha senki nem állította, hogy egy magban ne az Intel lenne erősebb. Én mondjuk maradok annál, hogy a processzorok játékok alatti teljesítményét nézem összességében, ha játékhoz kell processzort választanom.
joey0119: A gyári hűtője az AMD-nek sem rosszabb, mint az Intelnek. Ez valahogy elterjedt, hogy AMD-hez nem elég a gyári hűtő, de az én gépemben is az van, meg a céges A-10-eket is gyári hűtő hűti és nincs azzal sem gond, amíg nem kezded húzni a processzort. de ha húzod, akkor Intelnek sem elég a gyárija.
Akinek nem volt amd konfigja megnèzhet ezer tesztet vagy videòt akkor se lesz fingja se ròla.
Gépigènyek meg sokszor viccnek is kevesek.
Van egy 2 magos intel konfigom amin gond nèlkül mentek olyan jàtèkok amik elsem indulhattak volna.
Szóval úgy tényleg nehéz, hogy sem a benchmark, sem a játékteszt nem jó, sem az ajánlott gépigények nézegetése. Akkor mégis mi alapján kellene eldönteni, hogy melyik proci jó játékra?
Magánemberek magánvideóit magasról lesz@arom, de már ezt is megbeszéltük. Tudom, hogy programozó vagy és 15k éve raksz össze gépeket, én meg a kezemet rakom össze, hogy nem hozzád hasonlóan gondolkodom. Sokat morfondíroztam miért nem lehet veled szót érteni, lehet nem látod a fától az erdőt, vagy fogalmam sincs mert nem tudom. További sikeres népbutítást kívánok ! 😉
Az amd más technológiát használ azért van körülbelüli egyen rangban egy FX 8350 a i5 4670-el...
De megkísértelek mondjuk ezzel a videóval arról, hogy melyik processzorral versenyeztetik néhányan:
[LINK]
Meg mondjuk ezzel arról, hogy még a 290x hez sem kevés egyesek szerint:
[LINK]
Èn is egy pàrhete vàltottam.
vagy is mèg nincs teljesen kèsz de mire kèsz lesz sem lesz 200k .
Ràkell jönni hogy az amd messze veri az intelt àr/èrtèk arànyban.
Pedig a legtöbb embernek az a legfontosabb.
Fx 8350 mióta jobb az i5-nél. i5 2500 is gyorsabb nemhogy a 4590. 😆
Tudtommal 290 is gyorsabb mint a 280. A plusz a szavatosságban rejlek, fx 8350 280x mellé is kevés, i7 mellé meg 4Db 280x is kevés... De nem ezen volt a hangsúly, 200k-ért akar gépet venni, szvsz jobbat ajánlottam.😀
Nem emlékszem olyanra, hogy azt írtad volna valaha is, hogy AMD-t kellene venni. 😀
Csak mert szerintem ennyi pénzért még épp az AMD a jobb választás. Több pénzért, meg i7, bár játékra még akkor sem biztos, hogy érdemes azt a pluszt kifizetni.
MSI H97 PC Mate : 23k
Intel Core i5 4590 : 58k
XFX Radeon R9 290 Double Dissipation : 90k
Kingston HyperX Fury Black 1600Mhz 2x4Gb : 21k
Antec VP600P : 17k
Össz: 209k
Alaplap:
GIGABYTE GA-970A-DS3P 21.260 Ft
Processzor:
AMD FX-8350 4.00GHz AM3+ BOX 50.871 Ft
Memória:
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9 28.994 Ft
VGA:
SAPPHIRE 11230-00-20G R9 280 3GB GDDR5 Dual-X OC PCIE 60.062 Ft
Táp:
XFX XTR Series 650W 31.551 Ft
Összesen: 192 738 Ft
Alaplap:
ASUS P8Z77-V LX 25.093 Ft
Processzor:
INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155 BOX 62.776 Ft
Memória:
KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3P1K2/8G 23.419 Ft
VGA:
SAPPHIRE 11230-00-20G R9 280 3GB GDDR5 Dual-X OC PCIE 60.062 Ft
Táp:
XFX XTR Series 650W 31.551 Ft
Összesen: 202 901 Ft
Segítségeteket szeretném kérni venni szeretnék egy új gépet 200e Ft-ig és ebbe kéne a segítség hogy milyen procit, alaplapot, ramot meg videókarit meg tápot vegyek ezt a 5 dolgot akarok csak venni, mert a többi megvan. Vagy a PCX vagy az IPON-ról rendelném
Köszönöm a segítségeket
házat meg valaki csak ajánl valami jó ár/értékűt!
És ha olcsóbb ház meg táp lenne benn? Vagy valakinek lenne még javaslata?
Processzor INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX 1 db 92.451 Ft
Memória HyperX 16GB Savage DDR3 1866MHz CL9 KIT HX318C9SRK2/16 1 db 43.393 Ft
Videókártya PALIT NE5X980H14G2J GTX980 4GB GDDR5 Super JetStream PCIE 1 db 166.766 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 16.560 Ft
SSD SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E120B/EU 1 db 25.133 Ft
Optikai egység ASUS DRW-24F1ST fekete 1 db 5.763 Ft
Billentyűzet OZONE Blade Magyar 1 db 13.030 Ft
Egér A4TECH Bloody Gaming TL8 1 db 8.865 Ft
Ház CORSAIR Vengeance Series C70 Fekete CC-9011016-WW 1 db 35.715 Ft
Táp XFX XTR Series 550W 1 db 31.943 Ft
Monitor LG 27MP35HQ-B 1 db 58.572 Ft
CPU hűtő SCYTHE Mugen 4 1 db 15.156 Ft
Kicsit többre jön ki, de le lehet 8giga RAM-al is venni. Azt később könnyű bővíteni ha szükséges.
Ha azt akarod, hogy minden új játék elfusson, akkor nagyjából olyasmi kell, ami az ajánlott gépigényeknél szerepel. Intelből i7-3770, vagy fx 8350 AMD-től. VGA-ból meg egy minimum 2 gigás kártya, de ha van pénz, akkor inkább 4 gigás. Szóval, ha van keret, meg nagyjából elképzelés, akkor ezekből már ki lehet indulni.
Van egy kis spórolt pénzem,és szeretnék gépet vásárolni, de nem vagyok annyira otthon a témában. Tudnátok ajánlani valami jó konfigot? A lényeg minden új játék elfusson FullHD felbontáson. Minden kellene!
Proci: Intel Core i5-4690K 3.5GHz LGA1150
Thermaltake NIC C4 CLP0607
Memo: Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz HX318C9SRK2/8
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz HX318C9SRK2/8
Alaplap: GIGABYTE GA-Z97P-D3
Vidi: ASUS GeForce GTX 960 OC 2GB DDR5 128bit PCI-E STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
Táp: FSP Hyper 600W
ssd: Intel 520 Series 120GB SSDSC2CW120A310
+valamilyen ház
•mi nem stimmel benne?
•hol lehetne kicsit az árból redukálni?
Köszöntem előre is 😀