A következőben kérném a segítségeteket: régen sohase észleltem ilyen problémát, volt hogy egy egész délelőtt a Crysis 2-vel vagy a FarCry 3-mal játszottam, és a gépem szépen kiszolgált. Most meg elindítok bámilyen játékot, és 20-25 perc után a gép magától kikapcsol. Mi lehet a probléma, kérlek segítsetek!!! 😕
Szia Nankacu.! az a baj, hogy nincs telepítőlemez, majd holnap visszük vissza a gépet megnézetni.. csak sikerül :/ lehet az a baj, hogy a régi monitort azt a képcsöves fajtát kicseréltem LCD TV-re.? :/ megvan a vége már :/ ne haragudjtaok, hogy most ilyemnel zavarlak titeket :/
Sziasztok.! Elnézést az esetleges helyesírási hibákért, vagy a témába nem megfelelő kérdésem.! Baj van.! 😕 A gépünk sztem beadta az unalmast, mivel.: bekapcsoltuk ma először, s beadja a "Windows hiba utáni helyreállítását".. mondom Oké, akkor legyen az, hogy elinditom Normálon [Win7] töltu a logót legalább 10 percig, utána nemjönnek be a fiókok, hanem bejön a: "Lemezellenőrzés" csináltam 2 esetet.: 1. kikapcsolom a lemezellenőrzést, de akkor megáll a gép leáll, s ujraindul, s fólytatódik ugyanez... 2. Hagyom, hogy menjen, de 3 óráig csak csinálja ilyen árván maradt fájlok stb..Csökentett módban pedig megáll egy féle fáljnál aswRpw.sys asszem, kérünk segítsetek.. 😕 Ákos /telóról/
Jó hűtő de vajon befér-e a házba?:D Én inkább 9cmes hűtőkben gondolkodnék:) az xdl happy 27 is pontosan olyan méretű mint a te házad és abba 13-14 cmes hűtő fér bele elvileg. szóval 12 centis hűtők kilőve. Ajánlott az EKL Cold Tower Merlin Edition, Alpenföhn Sella, Xigmatek Loki
megpróbálom ezt wintools-t és utána tesztelek majd megint.
kiderült hogy a proci ventilye a ludas mivel ha nagyon leterhelem a procit (prime95, 20s-ig bírta 😢 ) akkor leáll vagy nemtom és újra indúl a gép. gondolom azé hogy ne égjen le. Amint ha lesz pénzem akkor veszek egy új hűtöt. Eddig ezt néztem (Cooler Master Hyper 212 Evo)ki mert az ára egész jó tesztek alapján is jónak tűnik
Hát ha nem akarod újrarakni egy alapos takarítás javasolt, vírusirtás, meg valami segédprogrammal. Én a WinTools.net-et használom/használtam egész jó kitakarítja a gépet.
De azért, hogy kizárhassuk, hogy nem e hardveres a gond, újra kellene telepíteni..
néztem de sztem nem olyan magas.
proci: alapjáraton: 38-40°C, játékban: 48-52°C
videókártya alapjáraton: 33-37°C, játékban: 51-56°C
az alaplap meg 40-45°C-nál szokott lenni.
Sziasztok! Az a problémám hogy tegnap először a gépem csak úgy újraindult játék közben (Aliens Colonial Marines). Kipróbáltam más játéknál is, de akkor is fogja magát egy 5-10 perc múlva újraindul a gép. Amikor újra indul bejön a kép (windows logo elött) aztán megint újra indul, aztán újra, és én ilyenkor már lekapcsolom (félek hogy baja lesz 😢) teljesen és úgy indítom el akkor már rendesen megy, de játéknál tegnap óta nem jó. Nem hiszem hogy a meleg idő, igaz hangos a gép mint a fene, de eddig nem volt semmi probléma.
már elvittem szervízbe van rá garancia 😀
Eddig jó volt minden 😞
És pont hogy az elülső usb-k voltak jók a hátsók nem 8 van rakta és abból 6 elsz*ródott
Driver gondal nincs baj magát feltelepítette. Meg semmit nem észlelt a hiba után semmilyen pendrivet meg semmit
sziaszok
Akkor mit csináljak hogyha a gépen a közvetlen csatlakozású USB és egér meg billentyűzetet egyszeűen nem érzékeli? A gép elején minden jó az usbvel.
Tofy írta:
Sziasztok! Nos, vettem használtan egy Acer Travelmate 4500-as laptopot. Mikor megvettem működött a wifi, volt hang. De újraraktam, és az a gondom, hogy hang csak a jack csatlakozón van, a gyári hangszórón nincs, és a wifi nem akar működni. (Van egy gomb amit meg kell nyomni hogy bekapcsoljon, de hiába nyomkodom nem csinál semmit, ahogy a bluetooth, se.) Driverek fent vannak, az acer weboldalról lettek leszedve. Ilyenkor mi a teendő, mit csináljak vele???
Van egy driver, ami arra hívatott, hogy a FN gombokat tud használni meg a kiegészítő gombokat.
Sziasztok! Nos, vettem használtan egy Acer Travelmate 4500-as laptopot. Mikor megvettem működött a wifi, volt hang. De újraraktam, és az a gondom, hogy hang csak a jack csatlakozón van, a gyári hangszórón nincs, és a wifi nem akar működni. (Van egy gomb amit meg kell nyomni hogy bekapcsoljon, de hiába nyomkodom nem csinál semmit, ahogy a bluetooth, se.) Driverek fent vannak, az acer weboldalról lettek leszedve. Ilyenkor mi a teendő, mit csináljak vele???
Az teljesen reális amikor csak a Windows-t használod. Energiatakrékosság.
ha elindítasz egy komolyabb játékot fel fog az ugrani. Ha mégsem akkor nézd meg Windows-ban az energiaprofil beállításait
Hello.
Az lenne a próblámám a processzorral, hogy alapból 2.40 GHz, de a CPU-Z 1600 MHz körül mutatja a Core Speedet, holott szerintem 2400 körül kéne mozognia.
Megvolt az elem kivétele ahogy írták, írtátok
De bootoláskor megint kiírta h " PMBUS Addresse error "
Ötlet ?
Nagyon veszélyes hiba ez ? vagy ez konkrétan mi ?
Nem akarom garanciába kicseréltetni mert ígyis sokat vártam már a gépre
MarKotiKk írta:
Valaki leírná nekem részletesen, hogy csináljam a CMOS resetet ?
Szerintem nagyon jól leirta a Devis hogyan kell,egyszerü. Kikapcsolod a gépet,kihuzod a konnektorból, kiszeded az elemet 5-10.percre,utána visszarakod az elemet,visszadugod a 220V-ra ennyi. vissza áll a bios gyárira.
Cmos resetnél nem kell az elemet kiszedni, csak a jumpert átrakod, megnyomod a bekapcsoló gombot, visszarakod a jumpert, és újra beindítod.
Az elemes történet meg annyi hogy kihúzod a kikapcsolt gépet a konnektorból (a lényeg hogy egyáltalán ne legyen áram alatt), kiszeded az elemet 5 percre, visszarakod és beindítod a gépet.
átrakom bekapcsolom és visszarakom bekapcsolom ? és kapcsoljam ki átrakás után vagy mi ? 😃 zavaros
az elem kivételével ugyanazt érem el mint ha átraknám a jumpert ?
kösz a választ
Cmos resetnél nem kell az elemet kiszedni, csak a jumpert átrakod, megnyomod a bekapcsoló gombot, visszarakod a jumpert, és újra beindítod.
Az elemes történet meg annyi hogy kihúzod a kikapcsolt gépet a konnektorból (a lényeg hogy egyáltalán ne legyen áram alatt), kiszeded az elemet 5 percre, visszarakod és beindítod a gépet.
gyurmi
Annyira új h 3 napja vettem, nem húztam rajta semmit még
1.7 esre frissítettem az uefi-t
majd hnap megpróbálom a cmos resetet .. csak ott feltétlen elkell távolítani addig az elemet ?
és kösz a választ
MarKotiKk írta:
Üdv!
Vettem egy új gépet és bootoláskor egy hibaüzenet fogad: " PMBUS Addresse error "
Vki tud vmit erről mit jelenthet vagy mi a hiba ??
AMD FX6300
8GB Kingston hyperx 1600mhz
Asrock 970 Extreme 3
Kicsit rákerestem a problémádra, és a legtöbb helyen CMOS reset-et javasolnak. Előtte azért érdemes megpróbálkozni a BIOS gyári értékre való visszaállításával.
Mennyire új a gép? A gyári értéken ketyeg benne minden vagy van esetleg húzva vmin?
Üdv!
Vettem egy új gépet és bootoláskor egy hibaüzenet fogad: " PMBUS Addresse error "
AMD FX6300
Asrock 970 Extreme 3
gyurmi : köszönöm a tanácsod, egy ismert internetes oldalról rendeltem 3betű x a vége 😃 , hát felveszem velük a kapcsolatot hát ha kicserélik , reménykedem h elnézők lesznek velem , a pasztázás miatt
Sticklers írta:
gyurmi : már késő , bepasztáztam 😞 még mikor megvettem a vga-t már azóta csinálja ezt , akkor én voltam a hülye h már akkor nem jártam utána dolognak , hát szomorú vagyok .
És rátudok jönni valahogy arra h ha hibás a kari akkor azt valami program jelezze h " hé haver nem jó a vga-d cseréltesd" amúgy meg figyelésem pedig az h a gyári érték a 700mhz-t lehúzom 500-550re akkor tökéletesen megy , de hát nem azért vettem h még "butított" állapotban használjam . amúgy a procim 4magosítva van nem lehet gond ez is ?
Elméletileg van rá program ami kifejezetten arra van hogy hosszasan teszteli a kártyát és jelzi ha valami gond van. Azért írtam h elméletileg mert a korábban említett barátom kártyáján lefuttattam egy ilyet. Az mégsem jelzett semmilyen problémát. Aztán amikor bevittük oda ahol vette ott azt mondták hogy ez bizony előfordul és valószínűleg gyári hibás a kártya.
Garanciával megjavították.
Viszont hogy a tiéd butítva tökéletesen működik... Csak azt ajánlanám neked is hogy próbálj rá arra h hátha mégsem vesztette érvényét a garancia (eladó függő, van aki elnézi a pasztázást), vidd be ahol vetted és mond el a panaszod. Ha szerencséd van nem javítják hanem cserélik.
Sziasztok! Volna egy problémám a külső vinyómmal. Mint mindig a külső vinyó az egyik elülső számítógépházon található usb-be van dugva. Tegnap bedugtam mellé egy pendrivot, és a gép utána egyiket sem érzékelte, sőt a vinyó kattant egyet. Kihúztam mindkettőt, visszaraktam a vinyót, de a merevlemez már nem elérhető. A rendszer észleli hogy ott van látja, viszont azt írja ki hogy nem elérhető. HDD Sentinel is látja, a teszt azt írja ki hogy semmi baj nincs vele. Viszont semmi nem elérhető rajta, laptopokon is próbáltuk ott sem tudom megnyitni. Valaki segítene mi baja lehet, mert van rajta egy két fontos dolog, vagy esetleg teljesen KO?
gyurmi : már késő , bepasztáztam 😞 még mikor megvettem a vga-t már azóta csinálja ezt , akkor én voltam a hülye h már akkor nem jártam utána dolognak , hát szomorú vagyok .
És rátudok jönni valahogy arra h ha hibás a kari akkor azt valami program jelezze h " hé haver nem jó a vga-d cseréltesd" amúgy meg figyelésem pedig az h a gyári érték a 700mhz-t lehúzom 500-550re akkor tökéletesen megy , de hát nem azért vettem h még "butított" állapotban használjam . amúgy a procim 4magosítva van nem lehet gond ez is ?
Sticklers írta:
Sziasztok , lenne egy kisebb problémám , néha játék közben (CoJ-Gunslinger) alatt gondolt egyet és kifagy a gép , eddig ezt nem csinálta.A metro last lightot is végig vittem semmi zokszó nélkül pedig annak nagyobb gép kell. Nah szóval , az lenne a kérdésem , h a mostani vga-mhoz elég-e ez a táp ami profilomon meg van adva. És játék közben fel megy 65 fokig a vga , az nem baj ?
Szóval kérem a tippeket tapasztalatokat sokat segítetek vele , osszátok meg velem ha kérhetem
( jah ez csak apróbb kérdés , nem vagyok tisztában a garanciás feltételekről , de ha vga-mat én úgy gondolom h lassan 1 év után én újra akarom pasztázni és megbontom a ventit azzal veszítem a garit?)
Egy barátomnak a hibás VGA okozott ilyen gondokat játék közben, pedig akkor a kártya még fél éves sem volt. Mondjuk nála az összes játéknál ezt csinálta nem csak egynél.
A tápod biztos elég a konfigod alá nem hinném h azzal van gond és a 65 fokot egy elfogadható értéknek tartom. A pasztázást pedig megondolonám a helyedben mert én úgy tudom ugrik a garancia. Mondjuk én értelmét sem látom. Én 3 évente cserélek gépet. Az előzőnél sem és ennél sem (2 éve használom) pasztáztam újra semmit sem. Sosem volt gond mégsem. Szval sztem felesleges.
Sziasztok , lenne egy kisebb problémám , néha játék közben (CoJ-Gunslinger) alatt gondolt egyet és kifagy a gép , eddig ezt nem csinálta.A metro last lightot is végig vittem semmi zokszó nélkül pedig annak nagyobb gép kell. Nah szóval , az lenne a kérdésem , h a mostani vga-mhoz elég-e ez a táp ami profilomon meg van adva. És játék közben fel megy 65 fokig a vga , az nem baj ?
Szóval kérem a tippeket tapasztalatokat sokat segítetek vele , osszátok meg velem ha kérhetem
( jah ez csak apróbb kérdés , nem vagyok tisztában a garanciás feltételekről , de ha vga-mat én úgy gondolom h lassan 1 év után én újra akarom pasztázni és megbontom a ventit azzal veszítem a garit?)
Van egy kis problémám 😆 😆 bármilyen driver rakok fel,a kimenetet nem engedélyezi valami oknál fogva,mindent próbáltam már(az alalplap eve: MSI PM8M-VH ) de egyszerüen nins hang,de most úgy oldottam meg a dolgot hogy átállítottam pár dolgot és most a kék bemenetröl jön a hang,deviszont nagyon halk 😕 ha tud valaki segíteni miért tiltja le a kimenetet kérem írjon 😀 😀
Már mindent megpróbáltam,de csak a 6-os channelen működik 😜 de persze 5.1-es a hangkártya 😆 a High Definition se jó,se a Realtek AC'97 meg minden 😕
hőmérsékletek milyenek? Mert akkor szokott csinálni ilyet ha túlmelegszik vagy ha táp hiba van
kiderült hogy a proci ventilye a ludas mivel ha nagyon leterhelem a procit (prime95, 20s-ig bírta 😢 ) akkor leáll vagy nemtom és újra indúl a gép. gondolom azé hogy ne égjen le. Amint ha lesz pénzem akkor veszek egy új hűtöt. Eddig ezt néztem (Cooler Master Hyper 212 Evo)ki mert az ára egész jó tesztek alapján is jónak tűnik
De azért, hogy kizárhassuk, hogy nem e hardveres a gond, újra kellene telepíteni..
cpu: 4141 rpm
burkolat: 2700 rpm
gpu: 1170 rpm
proci: alapjáraton: 38-40°C, játékban: 48-52°C
videókártya alapjáraton: 33-37°C, játékban: 51-56°C
az alaplap meg 40-45°C-nál szokott lenni.
tucanagabor:és aida64-en belül hol nézzem?
Eddig jó volt minden 😞
És pont hogy az elülső usb-k voltak jók a hátsók nem 8 van rakta és abból 6 elsz*ródott
Driver gondal nincs baj magát feltelepítette. Meg semmit nem észlelt a hiba után semmilyen pendrivet meg semmit
Akkor mit csináljak hogyha a gépen a közvetlen csatlakozású USB és egér meg billentyűzetet egyszeűen nem érzékeli? A gép elején minden jó az usbvel.
Kössz!
ha elindítasz egy komolyabb játékot fel fog az ugrani. Ha mégsem akkor nézd meg Windows-ban az energiaprofil beállításait
Az lenne a próblámám a processzorral, hogy alapból 2.40 GHz, de a CPU-Z 1600 MHz körül mutatja a Core Speedet, holott szerintem 2400 körül kéne mozognia.
Wirecastra volt állítva alapértelmezettnek.. -.-"
Valami ötlet?
De bootoláskor megint kiírta h " PMBUS Addresse error "
Ötlet ?
Nagyon veszélyes hiba ez ? vagy ez konkrétan mi ?
Nem akarom garanciába kicseréltetni mert ígyis sokat vártam már a gépre
Valaki leírná nekem részletesen, hogy csináljam a CMOS resetet ?
átrakom bekapcsolom és visszarakom bekapcsolom ? és kapcsoljam ki átrakás után vagy mi ? 😃 zavaros
az elem kivételével ugyanazt érem el mint ha átraknám a jumpert ?
kösz a választ
Annyira új h 3 napja vettem, nem húztam rajta semmit még
1.7 esre frissítettem az uefi-t
majd hnap megpróbálom a cmos resetet .. csak ott feltétlen elkell távolítani addig az elemet ?
és kösz a választ
Üdv!
AMD FX6300
Asrock 970 Extreme 3
Kicsit rákerestem a problémádra, és a legtöbb helyen CMOS reset-et javasolnak. Előtte azért érdemes megpróbálkozni a BIOS gyári értékre való visszaállításával.
Mennyire új a gép? A gyári értéken ketyeg benne minden vagy van esetleg húzva vmin?
AMD FX6300
Asrock 970 Extreme 3
Elméletileg van rá program ami kifejezetten arra van hogy hosszasan teszteli a kártyát és jelzi ha valami gond van. Azért írtam h elméletileg mert a korábban említett barátom kártyáján lefuttattam egy ilyet. Az mégsem jelzett semmilyen problémát. Aztán amikor bevittük oda ahol vette ott azt mondták hogy ez bizony előfordul és valószínűleg gyári hibás a kártya.
Garanciával megjavították.
Viszont hogy a tiéd butítva tökéletesen működik... Csak azt ajánlanám neked is hogy próbálj rá arra h hátha mégsem vesztette érvényét a garancia (eladó függő, van aki elnézi a pasztázást), vidd be ahol vetted és mond el a panaszod. Ha szerencséd van nem javítják hanem cserélik.
Ennyit tudok tanácsolni, sok sikert!
Egy barátomnak a hibás VGA okozott ilyen gondokat játék közben, pedig akkor a kártya még fél éves sem volt. Mondjuk nála az összes játéknál ezt csinálta nem csak egynél.
A tápod biztos elég a konfigod alá nem hinném h azzal van gond és a 65 fokot egy elfogadható értéknek tartom. A pasztázást pedig megondolonám a helyedben mert én úgy tudom ugrik a garancia. Mondjuk én értelmét sem látom. Én 3 évente cserélek gépet. Az előzőnél sem és ennél sem (2 éve használom) pasztáztam újra semmit sem. Sosem volt gond mégsem. Szval sztem felesleges.
Van egy kis problémám 😆 😆 bármilyen driver rakok fel,a kimenetet nem engedélyezi valami oknál fogva,mindent próbáltam már(az alalplap eve: MSI PM8M-VH ) de egyszerüen nins hang,de most úgy oldottam meg a dolgot hogy átállítottam pár dolgot és most a kék bemenetröl jön a hang,deviszont nagyon halk 😕 ha tud valaki segíteni miért tiltja le a kimenetet kérem írjon 😀 😀
Már mindent megpróbáltam,de csak a 6-os channelen működik 😜 de persze 5.1-es a hangkártya 😆 a High Definition se jó,se a Realtek AC'97 meg minden 😕