Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
OriginalGrandpa avatar
Gigabyte Geforce GT630 kártya mennyivel jobb a mostanimnál? Megérné rá váltani?
0
0
0
0
Bronson avatar
ha van pénzed újabbra, ami erősebb mint a kettő együtt, akkor természetesen megéri újat venni, de ha egyenlőre nincs rá zseton, ez is azért dobni fog a teljesítményen...
0
0
0
0
jacikaaa avatar
akkor nem éri meg oké kössz a választ
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Jacikaaa: Vegyél egy erősebb vgat.
0
0
0
0
jacikaaa avatar
hello van egy gtx 560 ti és olcson 15 k ért tudnék venni még 1 et! megéri hídba kötnöm vagy hagyjam a fenébe és vgyek ujjab vgat?
0
0
0
0
proStarxd avatar
R7 260X egy HD 7790 míg az R7 265 egy HD 7850.
R7 265-nek több stream processzorja van és 256 bites.
Simán vinné maxon is az Evil Within-t.
0
0
0
0
KERKO avatar
Értem, és mire számíthatok a gépem bírni fogja pl a the evilwithint medium-on?
Amúgy ez a videókártya miben tud többet? ennyit számítana a sávszélesség?
0
0
0
0
proStarxd avatar
Kvindor: Támogatom Genesis1919 véleményét.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Kvindor: Ki, de 260x 2Gb-os kiszerelésben teljesen értelmetlen vétel, mivel gyenge a Gpu semmit sem ér a 2Gb Vram... Sapphire R7 265 2GB DDR5 Dual-X : 39k ennek már van értelme.😀
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok ez a processzor AMD A10-5700 (4CPUs) 3,4 GHz megfelelően kihajtaná ezt a videókártyát
R7 260X WindForce2 2GB 128bit DDR5?
0
0
0
0
cseszka avatar
Nem,egyforma gpu kell h legyen.6850 karit birsz 6850 karival hidba kötni,vagy birod még 6870 kártyával,de ot lebutul a 6870 a 6850 szntjére.Inkább egy erösebb vga-t ajánlok.
0
0
0
0
no avatar
HELP!!
Sziasztok! Egy VTX3D Radeon HD 6850 x edition és egy Sapphire Radeon R7 240 1GB 128bit DDR5 müködik egymással crossfireben?
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Bronson:

Igen.valóban hibás volt a szenzor.GPU-z-n normál értéket mutatott😀

Köszönöm!😀

Szerk.: Még egy kérdés:

Egy ASUS Radeon r9 290 vidi karinak megfele egy FSP Raider 650W táp?Már mint csatlakozás szerint.
0
0
0
0
Bronson avatar
szedj le egy gpuz-t és azzal nézd meg, valszeg hibás a szenzor, nem kell fosni, ha ez valódi lenne már rég felrobbant volna nukleáris telet hagyva maga után.
0
0
0
0
DJ Anonymus NH4SCN avatar
Sziasztok!

Egy NAGYON fura dologgal fordulnék hozzátok:

http://kepfeltoltes.hu/view/150307/547723985K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

Ezt már máskor is láttam,gondoltam csak hibás.De így jó pár hónap után kezdek parázni.Nem húztam,nem tuningoltam.
Mégis hogy lehet ez?
0
0
0
0
bassus16 avatar
csuz-li:http://www.gamestar.hu/amd-mantle-api-10-tamogatas-directx-12-glnext.html
0
0
0
0
csuz-li avatar
wot-ra kényelmesen. Sőt még egy darabig minden játékra elég lesz.
0
0
0
0
hyperst avatar
Köszönöm a válaszokat.
Közben osztottam szoroztam. Uj alaplap gigabit ga-b85-hd3+i5 4690.valahogy kihuzom majd.
Az már remélem elég lesz wot-ra is a vga-val..
0
0
0
0
csuz-li avatar
hyperst: Vagy kipróbálod az AMD Athlon II X4 860K, ami bele megy a jelenlegi lapodba is ~25e Ft. Ez az a-10-es APU IGP nélküli verziója. Elvileg bírnia kéne, de azért mérget nem vennék rá, viszont ez a legolcsóbb megoldás a problémádra.
A másik, amit én is inkább javaslok, az Yeti001 ajánlata, illetve még AMD oldalról egy FX-8xxx-es proci hasonló árban. Mindkettő biztosan kihajtja azt a VGA-t is, meg gyakorlatilag minden mostanit, ami emberi árban van.
0
0
0
0
no avatar
Egy i5 4460 még bármit kihajt. Szerintem az jó választás és nem is annyira drága 😀
0
0
0
0
hyperst avatar
Van egy [LINK]kártyán,hozzá egy a8 5600k/Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 lap,8gb 1600mhz ram.Azt olvastam hogy nem tudja kihajtani a proci a vga-t.Ezért váltanék.ajánlanátok olyan procit ami már biztos kihajtaná,lehet intel is mert gondolkozok a váltáson.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Program függő, amúgy gépemnél hozzászólásba én is megosztottam egy 3-ast és 4-est skálázódás szempontjából... és azt kell mondanom, nincs okom panaszra.
3 kártyánál azért előfordult néha néha itt ott mikrolag, 4 kártya ezt teljesen eltüntette.
És átlagban olyan 5% teljesítmény növekedésről beszélnek a 4. kártyánál. De ezt eddigi tapasztalatom szerint minimumra értik az 5%.... mert volt olyan ahol +20% értem el.
0
0
0
0
Bronson avatar
az egyetlen baj vele, hogy legalább egy csücsülhetne itthon nálam is a gépben 😂 amúgy neked hogy skálázódik? mert ebben a videóban azért elég tarka a teljesítmény, van hogy sli-ben jobban megy pár játék mint quad-ban...

0
0
0
0
Kehbya avatar
Ja, oké 😃 nem kérdeztem akkor semmit. 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
miért lenne baj vele? 😃
0
0
0
0
Kehbya avatar
Bronson: Miért mi a baj vele? 😲 😃
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Aki ebben az árkategóriában vásárol az nyilván tudja, hogy mire való az a plusz teljesítmény és technológiai megoldások amit a Titan széria kínál.
Aki meg nem, az meg meg is érdemli ha CSAK játékra ilyen kártyát vesz.
0
0
0
0
Bronson avatar
Kehbya : pl 4 darab GTX980 mint alternatíva?! 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
az tény, hogy máshol remekel, de elég sokszor megy a marketing a játékokhoz is, oda meg tényleg van rengeteg más alternatíva...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Biztos van architektúra beli különbség. Lehet kétszer gyorsabban renderel, mint egy GTX980
Legalábbis nem az a 8GB-vel több memória okozza a nagy árkülönbséget.
0
0
0
0
Kehbya avatar
Titanok nagyrészét amúgy se játékra vették....de remek alternatíva még mindig. 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
én azzal tökéletesen tisztában vagyok, lejött a szövegből... csak mellékszálként említettem meg, hogy szerintem baklövés erőltetni azt a szériát...
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Kakasu elfelejtette hozzátenni, hogy most az új Titan X kártyáról beszél.
0
0
0
0
Bronson avatar
a titan z majd egy millió... abból azért össze lehetne rakni egy szerény kis rendszert... 😆 parasztvakítás mesterfokon, nem több...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az egyik opció például az, hogy egy Titán árából összeraksz egy gépet, ami fullHD-ban tökéletes... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
de minek ennyi memória játékokhoz, amikor 4 db Titan sem elég 4k alá mai játékokhoz sokszor, aki meg fullhd-ban játszik, annak annyi más opciója van hogy olcsóbban megússza... még 4k-ra is bőven van más opció...
0
0
0
0
neuroflex avatar
nvidia új szörnyeteg
Az NVIDIA Titan szériájáról igencsak megoszlanak a vélemények, hiszen rendkívül drága kártyákról van szó, melyek bizonyos esetekben nem képesek olyan teljesítménykülönbséget produkálni, mint amilyet ekkora árkülönbségre sokan elvárnának.

ttől függetlenül az NVIDIA továbbra is bízik ebben a családba, ezt a bizalmat pedig nem is mutathatnák ki jobban egy új modell bemutatásánál. Hivatalos bemutatás egyébként még nem történt, hiszen azt a kevés információt, amit eddig tudunk, azt az Unreal Engine 4 bemutatásakor közölte Jen-Hsun, a vállalat vezetője.

Jen-Hsun azt is elmondta, hogy a hivatalos bemutatóval érkező teljes specifikációra még a március közepén megrendezésre kerülő GTC 2015-ig kell várni, de néhágy fontos adatot azért már most is tudunk. Ilyen például a 12GB memória, mely több mint elég a Full HD felbontás fölötti játékhoz, illetve azt is tudni lehet, hogy az új kártya is a vállalat Maxwell architektúrájára épül.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
7970 egyértelműen jobb. Az 5970 1gb-os vramja manapság már édeskevés, bár az tény hogy erősebb a 6950-nél, de combos táp kell hozzá és már igencsak koros. Azóta már kijött 2 új generáció, és mindjárt itt a harmadik.
0
0
0
0
Bronson avatar
annyira azért nem jobb, meg a 7970 sokkal újabb is. arról nem is beszélve hogy az 5970 csak egy gigás (hacsak nem a 2GB-ról van szó, az nem lett feltüntetve...)...
0
0
0
0
zelcsi avatar
ogre077 : az 5970 sokkal erősebb de az 2 magos vga és sokkal többet eszik! 😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
bassus16: Azt nem tudom, hogy hol hallottad a Mantle végét, mert a legutolsó hír az, hogy az OpenGL-t is gondozó Khronos Group Mantle alapokon fejleszti az új Vulkan API-ját.
Na nem mintha annyira hiányozna a Mantle. Talán a Thief volt az egyetlen játékom, ami támogatta, de ott sem éreztem olyan nagynak a különbséget.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali! 5970 vagy 6950 mejk a erörebb? Köszönöm a választ.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Én nem tudom mekkora hatása volt de mikor legelőször emlegették akkor elég nagyot vártak tőle. 😃
0
0
0
0
bassus16 avatar
Ahogy hallom vége a "nagy" Mantle-nek. :"D (sajnos vagy nem sajnos döntse el mindenki maga)
Így gondolja meg mindenki 2szer a vga vásárlást.
0
0
0
0
Bady8 avatar
Sziasztok

Szerintetek megéri lecserélni az r9 290 ref. kártyát egy gtx780ra? Amd-vel hadilábon állok, nem tölti ki rendesen a képernyőt ,rákell nagyítani. Néha elmegy a kép.Újabb driverrel meg rózsaszinerse vált át a kép egy idő után....
0
0
0
0
ogre077 avatar
Igen, csak gondoltam hogy jó lesz, de inkább mekérdezem 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
elég lesz. amúgy már megvetted?