Ha egy laptopban van integralt es dedikalt kartya akkor ha aktivalva van az integralt is a dedikalt mellett akkor csokkenhet az dedikalt teljesitmenye?
sziasztok! Szeretném,ha véleményt alkotnátok a lenovo gépemről.Tudom hiányosak az adatok,de kiváncsi vagyok mennyire jó játékokra. Nemrég vettem. Előre is köszi
Nem csak a cpu, a lapja sem támogatja a quad channel-t... windows nem sokat fog profitálni belőle, max a játékok, már ami többet használ, mint 8gb jelenleg...
dokee78: Van quad channel, de ahhoz lga2011-es lap kell intel részéről, meg ott van a régebbi lga1366-os platform, ami maximum tri channel üzemmódot tud. Tehát ami nem HEDT paltform, az dual channelre képes. ImSzaki: Hiába vennél még két ugyan olyan memóriamodult, attól nem tudod majd quad módban használni.
Hogy a teljesítményt hogyan befolyásolja az egy-, két-, három- vagy négycsatornás üzemmód, arról itt egy teszt:
[LINK]
Szerintetek gyorsítana valamit a windowson és a játékokon valamennyit ha raknák a gépembe még kettő darab ugyan olyan rammot mint ami most van? És dual helyett quad channel-be mennének?
Lehetne érezni valami különbséget vagy nem lenne semmi gyorsulás?
Köszönöm 😀
ASRock14: Ha eddig nem volt gondod vele, akkor szerencsés vagy.
Az eredeti kérdésedhez kapcsolódva: el fogja bírni az fx-4300-at a 750Ti-vel együtt. De azért azt javaslom, hogy a következő fejlesztésed egy minőségi táp legyen. Ehhez a konfighoz 300W-os is elég, de ha később tennél bele erősebb processzort, és erősebb VGA-t, akkor annak megfelelően 4-500w-os kellene.
A 4300 fogyasztása ~95W a 750TI ~60W. Ezt még egy 300-as tápnak is bírnia kell, bármit is raksz még mellé...
Sőt bármelyik 500w-osnak is, még ha gagyi, akkor is. Persze abban igazuk van a többieknek, hogy szar tápot eleve nem teszünk a gépbe, mert képes kinyírni az összes alkatrészt. De azért ezt a konfigot bármelyik 500w-os elviszi, minőségtől függetlenül.
Szevasztok!Jelenleg "nagy" beruházáson vagyok,de lenne egy pár kérdésem.
A mostani gépem: Táp 500W Lap Asrock n68c-gs fx Proci Amd athlon ii x2 2,8Mhz vga: Msi n610gt 2gb Ram 4GB
Szóval,én arra gondoltam,hogy a procit vgat ramot lapot eladom,és veszek helyette erősebbet.Amit kinéztem,nem tudom,hogy passzol-e,ill. elég lesz az 500-as táp és természetesen a lapot mindenképp keĺlene cserélni.
A kinézett darabok: Amd Fx 4300 3.8Mhz
Gigabyte Gtx 750ti 2gb OC
Asus m5a78l-m/usb 3
Valamilyen 8gbs ram
Sziasztok. Lehet nem ide tartozik de ne mtaláltam alkalmas topicot rá. Nos olyan kérdésem lenne hogy van egy Led tv-m, kijelzöje még foliázott és kb 1 éves. A képernyön észrevehtöek ilyen foltok amik világos háttérnél jol kivehetöek. Ez mitöl van? Megégett volna a folia?
Na, nem szoktam használni ezt, de "LOL" ! 😀
Örülj neki, hogy ennyivel is megy... Még ha ugyanazt az alaplapot írtad volna, hogy ott 1,3v akkor jó, de ez egy Asus lap... 😂 ( Szóval miért kéne akkor az Msi-ben is ugyan úgy viselkednie a procinak ?! )
Sziasztok! Biosfrissítést kéne csinálnom az alaplapomon, de ilyet még nem próbáltam. Olyasmit olvastam,hogy le kell tölteni az update-t egy pendrive-ra, és onnan kell feltelepíteni?! Ha tudtok akkor segítsetek legyetek szívesek!
Most hogy megrendeltem az új monitort elkezdett foglakoztatni mennyiért adhatnám el a jelenlegi Samsung SyncMaster 943N típusú monitoromat.Én 8k+ postaköltségre gondoltam.
Ez reális ár lenne érte?
chrono02-nek igaza van én is HDMI-n viszem át a képet és direkt letiltom rajt a hangot mert nekem a hang optikai kábelen megy az erősítőhöz ezzel csak azt akartam kifejteni hogy nem csak akkor érdemes HDMI kábelt használni ha mind két jelet vinni akarod.😀
Én sokáig DVI kábelt használtam, majd mikor meglett az új monitorom, amihez kaptam HDMI kábelt is, átkötöttem arra és azért észrevehető a képminőség javulása. Élesebb kép, mind általános használatkor, mind játékoknál is. Amúgy az meg hülyeség hogy csak akkor érdemes, ha hangot is viszel át. Oké, persze HDMI képes hang átvitelére is, de attól még nem kell csak akkor használni ha képet és hangot is viszel át.
Amúgy én kipróbáltam a mostani monitoromat D-sub kábellel is, fájlkezelés, asztal ezeket néztem, nem tűnt rosszabbnak a képminőség, mint HDMI-vel (játékot így nem próbáltam). Persze inkább digitálisat érdemes használni, csak gondoltam megjegyzem.
Üdv.
Monitort tervezek venni és nem tudom mennyit rontana a kép minőségen ha a gépet DVI-ről HDMI csatlakozóba vezetném.A monitoron van HDMI és a VGA-mon is és gondolom az lenne a legjobb választás, de csak DVI-HDMI kábelem van és nem tudom azzal jó képet adna-e vissza a monitor.Vegyek egy HDMI kábelt is vele vagy jó a DVI-HDMI kábel is?
Akkor például ez is egy jó választás lenne egyszerű felhsználásra?
[url]http://www.edigital.hu/wifi-tablet/samsung-galaxy-tab-4-7.0-wifi-8gb-%28sm-t230%29-tablet-white-%28android%29-p410834.html?bid=&partner=10003[/url]
vagy egy ilyen?
[url]http://www.edigital.hu/wifi-tablet/samsung-galaxy-tab-3-7.0-lite-value-edition-%28t113%29-wifi-8gb-tablet-ebony-black-%28android%29-p469588.html?bid=&partner=10003[/url]
Amúgy ha 40-50ezer körül tudtok valami nagyon jót ajánlani megköszönöm!
toxicity:nagyon jok az Androidos tabok is de csak akkor nem fog belassulni ha nem valami nobrand olcso szart veszel.
Jok a nexusok,asus,lenovo,sony,samsung de te szerintem majd te utananezel, hogy melyik a legmegfelelobb szamodra.
az sem lehet a célja egy játékfejlesztő cégnek sem hogy összetákolt 25 update-es játékokat vegyenek az emberek. és akkor sírnak hogy mindenki torrentezik. az addig oké hogy idővel kell fejlezteni, de ez más tészta. ahány játék idén katasztrofális állapotban jött ki, az példátlan eddig.
a crysis 3-nak is sokáig az ajánlott gépigénye, a minimumra ha elég volt... viszont legtöbb esetben el volt túlozva, és a minimálissal is lehetett high grafon tolni sok játékot... ha optimalizálva lenne sok aaa játék, a mai napig ez lenne az ábra, de mint tudjuk, más szelek fújnak egy ideje.
Thanks
ImSzaki: Hiába vennél még két ugyan olyan memóriamodult, attól nem tudod majd quad módban használni.
Hogy a teljesítményt hogyan befolyásolja az egy-, két-, három- vagy négycsatornás üzemmód, arról itt egy teszt:
[LINK]
Dual van nem,bár le vagyok maradva nagyon.
Mindenképpen jól jön a plusz RAM.
Lehetne érezni valami különbséget vagy nem lenne semmi gyorsulás?
Köszönöm 😀
Az eredeti kérdésedhez kapcsolódva: el fogja bírni az fx-4300-at a 750Ti-vel együtt. De azért azt javaslom, hogy a következő fejlesztésed egy minőségi táp legyen. Ehhez a konfighoz 300W-os is elég, de ha később tennél bele erősebb processzort, és erősebb VGA-t, akkor annak megfelelően 4-500w-os kellene.
FSP 400 60GLN
Sőt bármelyik 500w-osnak is, még ha gagyi, akkor is. Persze abban igazuk van a többieknek, hogy szar tápot eleve nem teszünk a gépbe, mert képes kinyírni az összes alkatrészt. De azért ezt a konfigot bármelyik 500w-os elviszi, minőségtől függetlenül.
Gondolom nem no name tápod van.
Mert bár kis étvágyú a GTX 750,azért rendszert szar tápra bízni veszélyes.
A mostani gépem: Táp 500W Lap Asrock n68c-gs fx Proci Amd athlon ii x2 2,8Mhz vga: Msi n610gt 2gb Ram 4GB
Szóval,én arra gondoltam,hogy a procit vgat ramot lapot eladom,és veszek helyette erősebbet.Amit kinéztem,nem tudom,hogy passzol-e,ill. elég lesz az 500-as táp és természetesen a lapot mindenképp keĺlene cserélni.
A kinézett darabok: Amd Fx 4300 3.8Mhz
Gigabyte Gtx 750ti 2gb OC
Asus m5a78l-m/usb 3
Valamilyen 8gbs ram
Köszönök minden segítsége,sürgős lenne.
A te értéked teljesen normális. 😀
Örülj neki, hogy ennyivel is megy... Még ha ugyanazt az alaplapot írtad volna, hogy ott 1,3v akkor jó, de ez egy Asus lap... 😂 ( Szóval miért kéne akkor az Msi-ben is ugyan úgy viselkednie a procinak ?! )
Azon meg nem vitáznék, hogy elindulna-e pl nálam, ha nincs elég kakaó már a Bios-ig sem jut el a rendszer. 😊
Egyébként pedig terhelés alatt nézd meg mennyi az annyi !
Ott kiválasztod hogy meik Op rendszer van a gépeden, és a bios mappába megtalálod amit keresel.
Innen letöltöd a legfrissebbet 2107 a Bios száma.
Ez reális ár lenne érte?
D-SUB meg a hagyományos analog, az minden megjelenitőn megtalálhatő.
Monitort tervezek venni és nem tudom mennyit rontana a kép minőségen ha a gépet DVI-ről HDMI csatlakozóba vezetném.A monitoron van HDMI és a VGA-mon is és gondolom az lenne a legjobb választás, de csak DVI-HDMI kábelem van és nem tudom azzal jó képet adna-e vissza a monitor.Vegyek egy HDMI kábelt is vele vagy jó a DVI-HDMI kábel is?
[url]http://www.edigital.hu/wifi-tablet/samsung-galaxy-tab-4-7.0-wifi-8gb-%28sm-t230%29-tablet-white-%28android%29-p410834.html?bid=&partner=10003[/url]
vagy egy ilyen?
[url]http://www.edigital.hu/wifi-tablet/samsung-galaxy-tab-3-7.0-lite-value-edition-%28t113%29-wifi-8gb-tablet-ebony-black-%28android%29-p469588.html?bid=&partner=10003[/url]
Amúgy ha 40-50ezer körül tudtok valami nagyon jót ajánlani megköszönöm!
Jok a nexusok,asus,lenovo,sony,samsung de te szerintem majd te utananezel, hogy melyik a legmegfelelobb szamodra.
A kérdés: jók-e az androidosok nem lassulnak-e be nagyon hamar?
vagy inkább egy jó kis iPad-et vegyen?
Mit mondtok?