Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
flashbang8909 avatar
Sztem csak ritka esetek egyike, mert másoknak tovább bírta. De amit kinéztem másikat az meg kb 70-80 ropi sajna. 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
flash89 : te tudod, én biztos nem választanám még egyszer ugyanazt ha tönkrement...
0
0
0
0
no avatar
http://i.imgur.com/yihPCTL.jpg vélemény?😀
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Köszi Bronson, de sztem azoknál jobb választás a cooler master.
0
0
0
0
Bronson avatar
ASUS ROG Vulcan PRO - 34k
STEELSERIES Siberia v3 Prism - 40k
ASUS STRIX DSP -35k
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Tönkrement a cooler master sgh-6000-kk5r1 fejhallgatóm és levásárolható az ára 40-41000 forint és azt szeretném kérdezni, hogy vegyek e egy ugyanilyen fejhallgatót vagy esetleg tudtok egy közel hasonló árban egy legalább ilyen jót? Válaszokat előre is köszönöm. 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok rég jártam itt mèg anno vásárlási tanácsért. Pénteken össze is raktam az új gépet 😆
0
0
0
0
azbizony avatar
Bronson: Köszi szépen!! 😃 Most már csak meg kell valósítani 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
azbizony : ezek hardverapróról vannak, egyenként.

CPU : Intel i5 750 - 14k
Lap : Asus p7p55d - 15k
Ram : GeIL EVO ONE 2x2gb 2133Mhz DDR3 12k
vga : SAPPHIRE HD 7870 GHZ Edition 2GB GDDR5 Dual-X - 34k

ez így 75 ezer, alkudni, tudni kell... 😉 persze hirtelen ez jött, ha tovább keresgélsz, lehet jobbat is összedobni...
0
0
0
0
visor261 avatar
csak az alaplap is borsos hozzá ahogy nézem :/
0
0
0
0
azbizony avatar
Sziasztok! Körülbelük 70 ezer forintból milyen gépet lehetne kihozni? Gépházam meg tápegységem (Chieftec ctg 500 80p) maradna. És inkább használt cuccokból lenne jó 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
visor261: [LINK]
Nem új processzorra gondoltam, de szvsz írtam, hogy használt. Ki kell próbálni, ha működik és nem melegszik semmi baja, 10 év múlva is működni fog.😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
AMD FirePro nem jó blenderre?
0
0
0
0
danee23 avatar
Ez már évek óta húzódó hogy lesz majd valami az AMD kártyákkal is (Blenderben) de nem lett... Azt mondták hogy majd ha megérkezik GCN meg Mantle majd akkor... Akkor sem. Pedig nem tegnap volt egyik sem. Én ebben nem bíznék. Blender meg ingyenes szoftver, örüljünk neki hogy van, mert ha nem lenne akkor maradnak csak a fizetősök ami jóval drágább mint amennyi felárat kell fizetni Nvidia káryára (legalábbis abban a kategóriában amiben te gondolkodsz és -4gb ramból is kijön).
Amúgy meg nem értem, legutoljára mikor Luxrenderrel próbálkoztam addig jutottam csak hogy fekete fehér(szürkeárnyalatok, semmi szín semmi textúra, meg youtubeon is ilyen vidiket láttam, most meg láttam képeket amik rendessen le vannak renderelve. Hmm ennek utánajárok 😲
0
0
0
0
visor261 avatar
Hát én meg arról nem tehetek hogy nem "érthető" neked amit írtam.
nem azt mondtam hogy itt és most amd veri a cuda-t csak hogy opencl jobb eggyesek szerint.
meg lehet hogy átugrottad azt a részt hogy "megvárjuk mit csinál az amd..." de lehet hogy hallottál már róla hogy kísérleteznek és vannak jó próbálkozások... meg nézz utána a ruxrendernek is.
meg nyílt titok amd fejlesztők körében hogy a fordító meg a render nem a legjobb...
de a zöldeknél is van hogy 1 frissítés megkavarja rendesen a dolgokat...(múlthéten vagy hogy ismerősöm mondta hogy frissítette és 30-40fps limitje lett ahol máskor 150 is van és neki is egy 300+k-s gépe van)
én nem mondok semmit mert nem tudom én se mi lessz az egészből csak azt tudom hogy amikor az eggyik kiad valamit a másik reagál rá valahogy... egyébként se vágyom felesleges vitára 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
Lehet hogy gyorsabb az opencl renderelésre, de NEM BLENDERBEN! Blender NEM TUD openclül. Mi ebben a NEM ÉRTHETŐ? Ne nézd már hülyének az embereket ha egyszer segíteni akarnak!
Tessék van Radeonom, de Blenderben csak cpu a compute device:
https://kepfeltoltes.hu/150401/blendr_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
visor261 avatar
genezis ugyan arról beszélünk? http://ark.intel.com/products/47921/Intel-Xeon-Processor-X5660-12M-Cache-2_80-GHz-6_40-GTs-Intel-QPI
csuz-li kössz 😃
danee én úghy értettem hogy amd alatt gyorsabb az opel cl ami a rendert csinálja.
De amúgymeg megvárjuk hogy mit csinál az amd...(főoldalt van 2 vidi a gpunak a hangolásáról) lehet hogy megéri majd azt is venni 😃
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
visor261: A lentebb említett Intel használtan 25k, azaz huszonötezer forint, hozzá lap 10-15k. Ramot is vehetsz használtan, én is aprón vettem, 4x4Gb 1600Mhz 25k... Ugyanez boltban 60k ! 😉
De szvsz arra költöd a pénzed amire akarod, még ha értelmetlen is, csak gondoltam spórolok neked egy kis pénzt és jobb teljesítményt nyújtó hardvert ajánlok.
0
0
0
0
csuz-li avatar
visor: Házból azért jól szellőző kell, mert ugyan a 8350 húzás nélkül megelégszik a (hangos!) gyári hűtővel is, azért azt a hőt el is kell tudni vezetni. Ide is javaslom az enyémet.
Memóriából meg talán a HyperX 8GB Savage DDR3 1866MHz CL9, ami most az iponon 23e Ft.
0
0
0
0
danee23 avatar
itt most nem arról van szó jobb e az opencl, hanem hogy ha blendert használsz lehet akármilyen erős radeonod semmit sem kezdesz vele renderelésnél! Renderelni cuda vagy cpu magokkal lehet. nem emlékszem már melyik i7 de épp egy kollegával néztük h az i7nek 113 gflops a teljesítménye gtx 750nek meg 600 körül... szóval nagy különbségek vannak. amógy más tészta ha csak meg akarod csi modelleket és átdobni unitybe akkor nem kell rendereléssel foglalkozni. 😀
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Szerintetek melyik monitor lenne a jobb választás?

LG 27mp35hq-b vagy
LG 27mp55hq-p

Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
visor261 avatar
AMD FX-8350
DDR3 1866MHz 8GB(4 csatornásba is jól működjön)
ATi Radeon HD2400 Pro
GigaByte GA-970A-DS3P
Seagate ST9320310AS
FSP raider 550
+ 1 olcsóbb, megbízható ház
ezt kéne ram+házzal kiegészíteni
és egyéb javaslatokat is a módosításra ha valami nem klappolni

danee valaki meg azt mondja hogy opencl jobb
csuz-li írtam 21:28:08 😜
kehbya te a 32gb dddr4-el meg se szólalj... mineke neked annyi? 😃 (am a felhúzhatósak jobban bejöttek mint a HW 😜)
genezis a 300k-s intelt nem tudnám megfizetni 😆
Honnan érné meg megrendelni?(iponon most lement a proci ára 3k val... ismerős mondta hogy neki is volt hogy frissítés után felment valaminek az ára ez télleg ilyen gyakori? 😃😉
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
visor261: Munkára Intel Xeon X5660 jobb mint az Fx... Használtan 25 papír. Ténylegesen 6 magos+ Ht, nem 8 failmagos...😊
0
0
0
0
Kehbya avatar
Visor261: Jobban jársz ha veszel egy-két csomag Hot Wheels-et. 😀
De miért annyi memória?
0
0
0
0
csuz-li avatar
viyor: danee-nek igaza van a rendereléssel kapcsolatban, bár írtad, hogy ez a VGA, csak átmeneti. Szóval, ha később veszel, akkor annak megfelelően érdemes válogatni.
Memória meg akkor első lépésben egy darab 8 Giga, 1866 Mhz-es, oszt lehet 32-ig bővíteni lépésenként, ha úgy érzed. (Elsőre ugyan nem lesz dual channel, de nem nagyon számít amúgy sem, csak IGP-nél)
Az alaplap 4 pines ATX-el rendelkezik, viszont a tápom cserébe moduláris. Ez utóbbi sok hasonló problémától megvéd.
0
0
0
0
danee23 avatar
visor: elég sok komment van itt, belekeveredek, nem tudom ki lett e emelve de: blenderhez Nvidia kari! a grafikus cuda magjaival is birsz renderelni és az akár több 10x is gyorsabb mint procin, még akkor is ha az a cpu i7, és ha Radeonod van akkor rendessen csak procin birsz
0
0
0
0
Bronson avatar
miért nem hallgatsz másra, ha javasolják hogy NEM FOG KELLENI ANNYI RAM... nem akar senki átejteni és nem fog 2év múlva sem kelleni annyi... de amint Reinkz is mondta, te tudod mire szórod el a pénzed... egy FSP raider 550 elég lesz tápnak. (ha a jövőben valami jobb vga lesz...)
0
0
0
0
visor261 avatar
köszönöm de tápot is kaphatok mellé? 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
1 köszönöm az aggodalmakat és nem tudom mióta foglalkoztok ezzel de én mikor megkaptam a doom 3 mat akkor azt mondtam hogy 1 giga? ddr2 az mindent vini fog. másik oldalról 20gb-os hdd-nél is megnéztek még régebben, majd 200gb nál is... de most már amikor a 2tb-osnál már nem mondják azt hogy minek?
2 köszönöm szépen az intelmeket én nem is most akarok 32 hanem most 8 félév 16 majd 32... és nehiggyetek nekem hogy blender+gimp+unity kombóhoz kell majd nekem 😀
3 bronson nem akarok kötekedni de ez a konfig már régebb óta kint van... esetleg a neve ?-ről megváltozott... de alapból 4 konfig volt... 1 a gép amit szervízbe vittem és sztm kuka lessz 2 a kis xp 2002-es és egy új intel és 1 amd amit még régebben legoztam össze még csuzlii meg genezis + egyebek alapján... amit úgy terveztem a nyáron veszek meg addig apránként tervezgetek hogy minek megy le előbb az ára + ilyenek. De mivel behalt a jelenlegim és egy 1.8ghz,1gbram,60gbhdd lubuntus laptopom van amin ha böngészés mellé zenít indítok van hogy meghal... szal előbre ugrottak a dolgok... szal átírtam az amd-st módosítottam a konfigot meg minden... de amikor ezt kiírtam (még tegnap csak szerkesztve lett a bolt linkje miatt) már megvolt a konfig szal szivesen, nem nézlek hülyének de te se engem 😀 remélem nincs harag és ajánlsz nekem tápot 😜
4 csuzlii ezt a lapot néztem már de a 4-pin-es ATX csati nem a régiekben van? mert néztem hogy a többiben már 8as van és hogy bizonyos tápokon meg 4es van csak és sokan kérdezik az átalakítót és 50/50 ben persze nyugodtan/nem ajánlott inkább tápcsere(megvonják a garit vagy mit hallottam)
0
0
0
0
Bronson avatar
az előbb még nem volt kint ez a géped, szóval ne nézz hülyének, köszi... 32GB ram... na ne vicceljünk már, ha nem vagy tervező vagy videós, ugyan mi a francnak? 8GB is elég, de legyen akkor 16 ha már overkillt akarsz...
0
0
0
0
csuz-li avatar
1 Akkor a zavar oka meg is oldódott... 😀
2 Szerintem a 16 is sok, bár nem tudom, mire akarod a gépet. Nekem 8 van és még soha nem volt 5 sem használatban. Még a leghúzósabb játékoknál is 4 - 4,5 van csak használatban.
3 Az jó, mert az említett processzorokban eleve nincs is integrált VGA, azaz IGP.
4 Minden megoldható, legfeljebb átalakító kábel kell bele. (Bár, ha minden igaz ahhoz a HDD-hez az sem)

Alaplapból, meg ramból azokhoz a procikhoz meg azt ajánlom, ami nekem is van. Minden feltételednek megfelel. Tápból meg Bronson tud jobban segíteni, ha akar.
0
0
0
0
visor261 avatar
1 az a gép konkrétan szervízbe van szal most deaktiválom is
2igen mert én előre tervezek és 16 már most kell sazl majd 1-2 év mulva megveszem azt a 2őt is
3 a vga-val akarom asz integráltat megkerülni később lessz másik is de most ez van.
4 ha megoldható akkor a hdd is csatlakoztatható legyen rá.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Visor: Konkrétan az Athlon II P340 tényleg egy laptop proci. Én is néztem. Valószínűleg Bronsont is ez zavarta meg. Most ránéztem megint és látom az említett processzorokat a "gépemet" gépnél... Nem voltál túl egyértelmű a kérés megfogalmazásánál.

Ha már itt tartunk: Tényleg 32 gigányi ramot terveztél? Minek? A VGA adott, vagy miért került a tervekbe, mert az meg a másik véglet.
0
0
0
0
Bronson avatar
amit írtál gépedhez az egy laptop proci...
0
0
0
0
visor261 avatar
Valaki ki tudná egészíteni a gépemet hogy működjön? keret:minimalista(a legolcsóbb jó minőségű)
1 alaplapot keresek,bele ramot,és tápot hozzá.És jó lenne ha a merevlemezt is rá tudnám kötni de nem fontos. Az http://www.aqua.hu jó bolt? Vélemények,tapasztalatok?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: vettem. Igazad vagyon.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
X4 630 nem jobb egy Q9300nál.
A többivel nagyon vitába szállni nem lehet. Max a postaköltséggel.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Bronson: Pontosan, kíváncsiságból szemezgettem ugyanonnan.

Asus P7P55D : 10k
i5 750 : 14k
Adata 1600Mhz 2x4Gb : 11k
Gigabyte GTX 560 ti 1GB : 21k
FSP Hexa 500W // garis : 8k
Cooler Master CM690 rev. 1 : 8k

72k Mind jegelt ár, szóval már eladták.
4x4 GB ramot 25k-ért vettem, ugyanitt, garival. 😉

csuz-li: Tegnapi Cpu vitánkra visszatérve. 😊
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
dehogynem lehetett volna... itt van ezt 10perc alatt vadásztam össze hardverapróról

Lap : Msi770-c45 - 8k
Cpu : Athlon x4 630 - 15k
Ram : kingston 4gb ddr3 1333mhz - 7k
Táp : Corsair cx430 - 8,5k
Ház : Sharkoon Ms140 7k
Vga : N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC (560 gtx ti msi) - 25k

ez durván 70k és nagyságrendekkel jobb... oké, tudom postaköltség, de alkudni is ér... 😊

75ért meg itt egy komplett gép ami szintén jobb...

cpu: Amd FX 6300
alaplap:Asrock960GM-vgs3 /garis,dobozos/
vga:Asus 5850 /minen doboz, papír kieg./
ram:HyperX 1866mhz 4gb ddr3 /garis/
táp:Chieftec gps-550a
hdd:Hitachi 500gb sata3
0
0
0
0
no avatar
Hetvenből nagyobb teljesítményűt szerintem se lehetett volna összehozni külön összepakolással sem.
És ahogy már írtam. Nem járok a fellegekbe ezzel a géppel kapcsolatban. Nem muszáj nekem feltétlenül a GTA V, jó az IV is, nem kell Battlefield Hardline vagy BF 4, jó a három is.
Szóval nem várom el azt ettől a vastól, hogy vigye a mostani csúcsjátékokat, amihez tényleg gamergép kellene.
Saját belátás szerint pl.a Crysis 3-at és hasonló szintű játékokat még ha nem is fullon de élvezhető módban fogja vinni. Ami pedig kevesebbet igényel mint a Crysis 3 (maradjunk ennél) azt gond nélkül vinnie kellene.
De ez a jövő zenéje.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat, ha van még vélemény természetesen továbbra is meghallgatom.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Nem azt mondom, hogy egy gamer gépet rakott volna össze belőle, csak egy olyat amiben mondjuk van fejlesztési potenciál. 1150-es lappal egy G-s procival, 4gb rammal, valami vga-val. Valami ilyesmihez tudna venni korszerű cuccokat.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Crysis3at próbáltam már Q6600al és HD5770el (2Gb rammal 😜)
1360x768 Lowon játszható volt. Q9300 azért valószínű többet tud nyújtani.
Maxon biztos nem, de játszani még lehet vele. (Persze nem árt az erősebb VGA, mint már mondták)
Jobb PC-t ennyi pénzből, nem tudom, hogy lehetett volna összerakni-e.
Igazából attól is függ, hogy mi van meg, meg mi kell. 70ből jobbat nagyon nem lehet összerakni.
Elvégre általában lap,proci,ram és VGA mindenképp kell. (Általában ezek kellenek mindig.)
Esetleg ha az előző vinyó ATA-s volt, aztán a kiszemelt lap csak S-ATA-t ismer, vagy cserélni kell már a vinyót is, akkor az is + költség.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
iceman:
Az a gép már igencsak veteránnak számít (7 éves a proci amit számítástechnikában nyugodtan lehet kutyaévekben számolni). Nem megbántani akarunk, csak ne fűzz hozzá sok reményt, hogy te az új címekkel - főleg az olyan AAA címekkel mint a crysis 3 - élvezhető sebességen fogsz tudni játszani.
Szerintem abból az összegből egy normálisabb gépet össze lehetett volna rakni.
0
0
0
0
no avatar
Értem, köszönöm.
És egyébként a memóriát miért nem érdemes bővíteni?
0
0
0
0
csuz-li avatar
iceman36: Ahogy nézem a Fifa14 simán. A crysis3 meg elmegy, de a "gond nélkül"-t tágan kell értelmezni ez utóbbi esetben. Viszont ez csak tipp, mert az említett core 2-es gépen egyikkel sem játszottam. Utóbbit már i5-ön toltam, előbbivel meg soha nem volt dolgom.

visor261: ha nem tuningolsz, akkor nem.
0
0
0
0
visor261 avatar
szóval megérné az a pár ezres a jobb hőelvezetést és a 100mhz-t?
0
0
0
0
no avatar
Azzal tisztában vagyok,hogy a mostanában megjelent játékok nem fognak menni akadály mentesen.
De arra számíthatok,hogy egy Fifa 14,vagy egy Crysis 3 gond nélkül elcsapasson rajta?
0
0
0
0
csuz-li avatar
iceman36: játszani fogsz tudni vele, csak kérdés, hogy mennyi a tűréshatárod. Én ennek a processzornak a kétmagos tesójával játszottam a skyrim-et, persze 10-20 fps között. Szóval, ha kerítesz bele egy nagyobb VGA-t, ahogy Bronson is javasolja és nem sajnálod a beállításokat bűvölni (látótávolság és hasonlók tekintetében), akkor még fogsz tudni vele játszani. Viszont bővíteni mással nem nagyon tudsz, mert abba a foglalatba nem megy bele ennél nagyobb processzor, ha jól emlékszem, talán volt még egy 3Ghz körül 9600-as sorszámmal; memóriából sem érdemes annál a 4GB-nál többet belerakni.

visor261: Azon túl, amit MaTprOF leírt a 70 és a 90 között annyi a különbség, hogy az Intel a 90-eseket még inkább tuningra fejlesztette. A 70-esek könnyen túlmelegedtek, így ezekbe már más belső hővezető pasztát tettek és valamit módosítottak a kondikon is. Azt hiszem plusz kondikat tettek még bele a tuningolhatóság érdekében.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
A K-s procik szorzózármentesek azaz tudod őket tuningolni.
70-90 procik kb. ugyan azok, a 90-esek a haswell refresh (devil's canyon) procik.
Hogy pontosan mi az eltérés azt nem tudom, majd egy nálam okosabb kifejti.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció