Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NamelessOne avatar
Igen a 8800gt maradna mellette és a fejleszthetőség is egész jó érv. Hát nem tudom majd meglátom mennyi pénzem lesz lehet a végén még használtan lesz i3-om 😜
0
0
0
0
Bronson avatar
gondolom a jelenlegi 8800gt menne mellé... vagy?
0
0
0
0
Subaru avatar
GamerLaci
azt ne felejtsd el, hogy a 860k-ba nincs integrált vga, tehát valami kellene mellé addig
0
0
0
0
Bronson avatar
ez egyenlőre jó lenne, csak nem tudnád a továbbiakban fejleszteni...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
És ha esetleg egy ilyen procit vennék:
https://www.pcx.hu/termek/amd-athlon-ii-x4-860k-processzor-46912
Egy ilyen lappal:
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-ga-f2a88xm-ds2-alaplap-63748
Meg emellé 8gb Kingston RAM-ot 1866Mhz-n? Majd később ezek mellé a GTX 950? Elég lenne ez is? Mert így olcsóbban kijönnék 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
GamerLaci: Az Intel az utóbbi időben igen ráfeküdt ám a processzorba integrált videovezérlőre (IGP), mert nagyon le volt maradva az AMD-től és ez részben presztízskérdéssé vált náluk. Tényleg komoly előrelépést tettek. Rendesen dolgozzák lefelé az elmaradást az AMD-hez képest. Az utóbbi pár generációs i3-i5-i7, már egész jó ebből a szempontból is. Például jelenleg úgy néz ki, hogy a játékokhoz kitalált dx12-t is jobban támogatja az Intel IGP, mint az Nvidia. Persze azért egy IGP sosem lesz arra képes, mint egy különálló VGA...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Én is meglepődtem azon hogy jobb lenne 😀 remélem sikerül megvennem a processzort a körítéssel együtt aztán később egy 950-et mellé 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én is az Integráltra szavazok. Az előző gépem első kártyája egy 8800Gt volt. Egy idő után nem lehetett vele játszani, olyannyira, hogy az ingyen kapott 210-es is előrelépés volt...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Annyira nem lehet rossz az az integrált, 720p-ben (videók alapján) a GTA 5 is elfut rajta 30FPS körül.
De nem is játékokra lett az kitalálva.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
A 8800Gt jobb lenne? 😲 bár lehet jobb de sajnos csak DirectX 10-et támogat 😞
0
0
0
0
Silent Rain avatar
GamerLaci
ÉS mi lenne ha az uj gépbe addig beletennéd a jelenlegi videó-karid?
Amíg nem jön össze a pénz az új kártyára szerintem simán elvagy vele és gyorsabb mint az integrált.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hát nem tudom ki kellene vele húzni egy ideig míg nem lesz meg a vidikari ára 😞
0
0
0
0
RIbeni avatar
GamerLaci: A játékok többsége el fog futni vele 15-20-25 FPS-el alacsonyabb felbontáson, komolyabb kompromisszumokkal, de többet ne várj... Persze azért egy GTA V is megy vele, csak nagyon alacsony lesz az FPS-ed, ami a feeling rovására megy majd...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Lenne tervemben egy kis géptuning úgy az év vége felé 😃 Először is csek ennyit vennék a mostaniak helyett:
RAM:
https://www.pcx.hu/termek/kingston-8gb-ddr4-2133mhz-hyperx-fruy-black-hx421c14fbk2-8-mem-ria-755617
Alaplap:
https://www.pcx.hu/termek/asrock-b150m-hdv-alaplap-920920
Proci:
https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i3-6100-processzor-952755
Meg ezek mellé még majd valamilyen tápot 😃 És az lenne a kérdésem hogy eleinte az IGP-vel játszanák tavalyi game-ekkel megbírkózna valahogy 1366x768-ban?
Később vennék mellé egy ilyet:
https://www.pcx.hu/termek/asus-gtx950-2gb-ddr5-strix-gtx950-dc2oc-2gd5-gaming-videok-rtya-74628
Szerintetek jók lennének így a terveim?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Boyman: Azért mondom töki, mert én még nem láttam olyan játékot, aminél az lenne a követelmény 😃 Pontosabban egészen tavaly októberig, amíg win7-en játszottam, nem volt ilyen, mert nekem sem volt fent a frissítés és feltűnt volna. Azóta lehet, hogy változott a helyzet. De az biztos, hogy a "minden mai játék" kitétel nem állja meg a helyét... Amúgy kár ezen izgulni, mert mint azt írtam is, úgyis hisztizik a szoftver, ha kell neki, tehát feltűnik.
0
0
0
0
Boyman avatar
csuz-li: Hallod töki ha azt mondod nem fontos az SP1 a win 7 hez akkor miért van az hogy minden mai játék minimum gépigényénél alapkövetelmény a win7 SP1 he???????Na?????
0
0
0
0
csuz-li avatar
Rammstein32: Így van, nem kel erőltetni. Mondjuk elég sok biztonsági frissítés is van bennük, ha másért nem, azért emiatt el lehet rajt gondolkodni, de a játékoknak ez mindegy.
0
0
0
0
no avatar
vágom 1lőre ne eröltessem sp1-et ha már nem került fel, nem tették fel.. és a win updateket a gamekhez...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bejelentkezés utána az oldal tetején a neved fölé viszed az egeret. A legördülő menüben rákattintasz az "Eszközök" feliratra. A megjelenő oldalon meg az "+Új eszköz hozzáadása" gombra.
0
0
0
0
laciba10 avatar
Ol kell megadni a gépem adatait?😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ramstein32: Alapértelmezetten nem számít, bár az xp korszak végén azért már volt olyan javítás, ami miatt egy-két játéknak a gépigénye követelte az xp sp3-at. A Microsoft stratégiája miatt erre most kicsi az esély, már nem foglalkozik ilyen szinten a régi oprendszerekkel, mert a 10-et erőlteti. Viszont elképzelhető, hogy a drivereknek kell frissítés, hogy működjenek, de amíg ezt a driver nem erőlteti, nem feltétlenül szükséges. Az viszont biztos, hogy az újabb chipsetek már csak 10-re lesznek elkészítve, mert ezt a Microsoft kilobbizta az Nvidiánál a quatkomnál és az AMD-nél.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ööö gépemen nincs Sp1 telepitve és win updatek.. számitanak a gamek teljesitményénél vagy csak vga driver a lényeg stb?? win 7 64 bit ultamite amugy.. szal fontos mind kettő mai gamekhez?
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
mielőbb mentsd le az adataid és cseréld le...
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Legutóbb még csak 1 volt rajta. Most néztem meg, azóta 7 hibás szektor lett... akkor ha jól sejtem ez vinyó csere lesz?
0
0
0
0
Bronson avatar
ha van rajta szektorhiba, az okozhatja... még ha csak egy is.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Hát nem igazán akarok ehhez hozzá szokni, mert ez nem normális... Teljesen mindegy szerintem az op. rendszer, mert szerintem hardveres hiba okozza a gondot, csak nem tudom mi... Másik vinyóm meg nincs :/ Ha lenne is akkor meg 1-2 hónapon keresztül nem tudom nélkülözni azt a töménytelen mennyiségű képet/videót, stb-t 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
próbáld ki egy másik vinyóval, más oprendszerrel. ha nem akarsz oprendszert cserélni, akkor meg szokj hozzá 😊
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Sziasztok!
Már egy ideje eléggé idegesítő problémával szenvedek, mondhatjuk úgy is hogy havonta megjön a gépnek. Szóval az van hogy egy darabig megy tökéletesen a gép. Mondjuk este kikapcsolom, másnap meló után bekapcsolva a jelszó beírása után kb. fél perccel megáll az egész. Az egér mozog, de semmire nem reagál... Ilyenkor azt szoktam csinálni hogy a vinyót kiszedem, átrakom egy másik gépbe, ott teljes víruskeresés és töredezettségmentesítés után megint 1 hónapig normálisan üzemel, majd ismét ez a hiba jön elő. Win 7 Home Premium 64 bit-et használok (nem, nem fogok másikra váltani)
HD Sentinel szerint 1 szektor hibája van, teljes felület teszt pedig teljesen hibátlan értékeket hozott.
Hol keressem a problémát? Köszi a segítséget.
0
0
0
0
no avatar
hdmi, jelenleg nem vagyok gépközelben, a biost hogyan is tudom megnézni?:'D
0
0
0
0
Bronson avatar
azt már írtad, én monitorra gondoltam... hdmi vagy dvi? próbáld másik kábellel, valamint hogy biosban melyik az alapértelmezett megjelenítőeszkösz?
0
0
0
0
no avatar
sata kábelre kötöttem rá egy 8 pines átalakítót és azt dugom be a VGA-ba
https://ipon.hu/GalleryMod/2009-05/14776/39458_kolink_2x4=8_tus_vga_tapkabel_atalakito.jpg
Egy ilyet😃
0
0
0
0
Bronson avatar
milyen kábellal használod és melyik portot?
0
0
0
0
no avatar
Kipróbáljam a tápot másik gépbe, hogy ott mit produkál?

De egyébként ez lehet az oka, hogy nem adja a képet? ez a táp még többet is ad le, mint az előző, a vga is elindul és pörög szóval nem értem.
0
0
0
0
Bronson avatar
az nem segít semmit, elenyésző, amit egy dvd olvasó fogyaszt nyugalmi állapotban, valamint a hdd is... rossz választás volt az a táp, hiába írta rajta hogy 550w-os... kell egy jobb ennyi. viszont amíg nem próbálod ki egy másik kábellal, vagy másik portba, addig ez sem 100%
0
0
0
0
no avatar
Nincs semmi felesleges dolog benne:/ Akkor mindenféleképpen a táp a probléma?
Mivel előtte ugyanezt a videókártyát (250w fogyasztás) valamint, mint alább írtam phenom II X4 965 BE (125w fogyasztás) processzort használtam, amit egy FSP HEXA HE 400-al működtettem és az 12 voltos ágon 336 wattot tudott leadni, a mostani 360 wattot.

Persze ha összeadjuk nincs meg a szükséges szint, de a régi is elbírta mégis. Bár épp azért cseréltem, mert pl AC Syndicate-nél leállt a kevés áram miatt gondolom én, illetve máshonnan is ezt a választ kaptam.

Akkor nem értem:/ Csak valami rosszul van bedugva>.<
0
0
0
0
zelcsi avatar
Sasi: esetleg annyit hogy minden felesleges dolgot lehúzol a tápról, pl cd író, floppy meghajtó ( bár azt nem hiszem hogy használna még valaki! 😃 ), ha van akkor olyan vinyó amit nem használsz!
0
0
0
0
no avatar
És nem lehet megoldani, hogy többet adjon le?
0
0
0
0
Puffin avatar
az a táp 360W-ot tud leadni. Kevés a gépnek! 125W a proci + 250 körül a VGA, már így is több!
0
0
0
0
no avatar
HDMI-vel van összekötve, de előtte semmi probléma nem volt a vga-val, az előző procival ment minden, kb 4 hónapos, piszkálva nem volt. De azt még meg kell jegyeznem, hogy plusz egy 8 pines csati van rákötve 2 db sata csatlakozóra, hogy megkapja a vga a 8+6 pint. Lehetséges, hogy másik sata kábelre kell rárakni?

450 wattot képes leadni kb az a táp, az pedig elég neki.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
én szerintem a vga a ludas hdmi vagy dvi al kötötted össze?
0
0
0
0
Puffin avatar
Sasi: a Gigabyte Superb 550 az kevés a konfigodnak!
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Socket 1151-es foglalatra tudnátok ajánlani egy jó kis hűtőt 10 ezer forintig? 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Remélem itt segítsége találok a problémámra😀

Lement a nagy karácsonyi ajándékozási szezon, gépújítás, juhé!
Táp illetve processzor csere történt, újabbra és jobbra.
Egy FSP HE 400 --> Gigabyte superb 550-re váltottam
illetve
Amd Phenom X4 II 965 BE --> AMD FX 8320 lett a családtag.

A probléma a következő. Minden be lett helyezve, csavarozva, pasztázva, minden be lett dugva(?), majd mikor elindítottam a gépet, elindul minden, semmi sem sípol, minden bootol, ventilátorok felpörögnek, éljen, de képet nem ad a monitor. Na mondom hoppácska... gyors monitor ellenőrzés, barátnőm laptopjára rákötöm, adja a képet.. hmm. Rákötöttem a PC-re egy másik monitort, ismét minden üzemel, csak a monitor nem ad képet, ki is írja, hogy check signal cable, bedugtam, érzékelte, de kép nincs.

Egy r9 280x videókártya üzemel nálam.

Mi lehet a probléma oka? Rosszul lett összedugva,
0
0
0
0
Tibuur avatar
A prociba integrált VGA mennyire alkalmas Játékokhoz? lásd itt: http://gepigeny.hu/user/tibuur/eszkozok/172068
0
0
0
0
no avatar
Nah próbálkoztam. GTA V alatt 2x le is fagyott, harmadig fesz emelés után, most jónak tűnik, eddig hiba nem keletkezett 😀 THX! Remélem marad is így, ha nem próbálkozom tovább, most a hőmérsékletet figyelem.
0
0
0
0
Bronson avatar
nézz utána neten átlagosan mekkora feszt adtak neki 4,2höz... lehet nem birja egyszerűen azon a feszen
0
0
0
0
no avatar
Nah majd délután próbálkozom vele valamit 😀 TEgnap már nem volt kedvem, elég volt csak újrarakni a gépet. Kössz a tippeket, javaslatokat srácok! 😀
0
0
0
0
Twist avatar
csiribi: A Physical Memory Dump nem egy hibajelenség, hanem annyi, hogy a memória tartalmát az összeomlás miatt lementi egy "dump" fájlba a rendszered. Ha nincs kikapcsolva az oprendszerben, akkor ezt minden kék halálnál megteszi.
0
0
0
0
Funes avatar
Ha a proci szorzóját emeled, akkor a memória órajel nem emelkedik, ha pedig az órajelét húzod, akkor a memóriát vissza kell osztani 1333-ra. ( És akkor húzhatod addig a procit ameddig a memória újra 1600-on lesz)
Aztán lehet szarul írtam, de korán van még ehhez... 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció