Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
Én is az Integráltra szavazok. Az előző gépem első kártyája egy 8800Gt volt. Egy idő után nem lehetett vele játszani, olyannyira, hogy az ingyen kapott 210-es is előrelépés volt...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Annyira nem lehet rossz az az integrált, 720p-ben (videók alapján) a GTA 5 is elfut rajta 30FPS körül.
De nem is játékokra lett az kitalálva.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
A 8800Gt jobb lenne? 😲 bár lehet jobb de sajnos csak DirectX 10-et támogat 😞
0
0
0
0
Silent Rain avatar
GamerLaci
ÉS mi lenne ha az uj gépbe addig beletennéd a jelenlegi videó-karid?
Amíg nem jön össze a pénz az új kártyára szerintem simán elvagy vele és gyorsabb mint az integrált.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hát nem tudom ki kellene vele húzni egy ideig míg nem lesz meg a vidikari ára 😞
0
0
0
0
RIbeni avatar
GamerLaci: A játékok többsége el fog futni vele 15-20-25 FPS-el alacsonyabb felbontáson, komolyabb kompromisszumokkal, de többet ne várj... Persze azért egy GTA V is megy vele, csak nagyon alacsony lesz az FPS-ed, ami a feeling rovására megy majd...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Lenne tervemben egy kis géptuning úgy az év vége felé 😃 Először is csek ennyit vennék a mostaniak helyett:
RAM:
https://www.pcx.hu/termek/kingston-8gb-ddr4-2133mhz-hyperx-fruy-black-hx421c14fbk2-8-mem-ria-755617
Alaplap:
https://www.pcx.hu/termek/asrock-b150m-hdv-alaplap-920920
Proci:
https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i3-6100-processzor-952755
Meg ezek mellé még majd valamilyen tápot 😃 És az lenne a kérdésem hogy eleinte az IGP-vel játszanák tavalyi game-ekkel megbírkózna valahogy 1366x768-ban?
Később vennék mellé egy ilyet:
https://www.pcx.hu/termek/asus-gtx950-2gb-ddr5-strix-gtx950-dc2oc-2gd5-gaming-videok-rtya-74628
Szerintetek jók lennének így a terveim?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Boyman: Azért mondom töki, mert én még nem láttam olyan játékot, aminél az lenne a követelmény 😃 Pontosabban egészen tavaly októberig, amíg win7-en játszottam, nem volt ilyen, mert nekem sem volt fent a frissítés és feltűnt volna. Azóta lehet, hogy változott a helyzet. De az biztos, hogy a "minden mai játék" kitétel nem állja meg a helyét... Amúgy kár ezen izgulni, mert mint azt írtam is, úgyis hisztizik a szoftver, ha kell neki, tehát feltűnik.
0
0
0
0
Boyman avatar
csuz-li: Hallod töki ha azt mondod nem fontos az SP1 a win 7 hez akkor miért van az hogy minden mai játék minimum gépigényénél alapkövetelmény a win7 SP1 he???????Na?????
0
0
0
0
csuz-li avatar
Rammstein32: Így van, nem kel erőltetni. Mondjuk elég sok biztonsági frissítés is van bennük, ha másért nem, azért emiatt el lehet rajt gondolkodni, de a játékoknak ez mindegy.
0
0
0
0
no avatar
vágom 1lőre ne eröltessem sp1-et ha már nem került fel, nem tették fel.. és a win updateket a gamekhez...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bejelentkezés utána az oldal tetején a neved fölé viszed az egeret. A legördülő menüben rákattintasz az "Eszközök" feliratra. A megjelenő oldalon meg az "+Új eszköz hozzáadása" gombra.
0
0
0
0
laciba10 avatar
Ol kell megadni a gépem adatait?😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ramstein32: Alapértelmezetten nem számít, bár az xp korszak végén azért már volt olyan javítás, ami miatt egy-két játéknak a gépigénye követelte az xp sp3-at. A Microsoft stratégiája miatt erre most kicsi az esély, már nem foglalkozik ilyen szinten a régi oprendszerekkel, mert a 10-et erőlteti. Viszont elképzelhető, hogy a drivereknek kell frissítés, hogy működjenek, de amíg ezt a driver nem erőlteti, nem feltétlenül szükséges. Az viszont biztos, hogy az újabb chipsetek már csak 10-re lesznek elkészítve, mert ezt a Microsoft kilobbizta az Nvidiánál a quatkomnál és az AMD-nél.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok ööö gépemen nincs Sp1 telepitve és win updatek.. számitanak a gamek teljesitményénél vagy csak vga driver a lényeg stb?? win 7 64 bit ultamite amugy.. szal fontos mind kettő mai gamekhez?
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
mielőbb mentsd le az adataid és cseréld le...
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Legutóbb még csak 1 volt rajta. Most néztem meg, azóta 7 hibás szektor lett... akkor ha jól sejtem ez vinyó csere lesz?
0
0
0
0
Bronson avatar
ha van rajta szektorhiba, az okozhatja... még ha csak egy is.
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Hát nem igazán akarok ehhez hozzá szokni, mert ez nem normális... Teljesen mindegy szerintem az op. rendszer, mert szerintem hardveres hiba okozza a gondot, csak nem tudom mi... Másik vinyóm meg nincs :/ Ha lenne is akkor meg 1-2 hónapon keresztül nem tudom nélkülözni azt a töménytelen mennyiségű képet/videót, stb-t 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
próbáld ki egy másik vinyóval, más oprendszerrel. ha nem akarsz oprendszert cserélni, akkor meg szokj hozzá 😊
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Sziasztok!
Már egy ideje eléggé idegesítő problémával szenvedek, mondhatjuk úgy is hogy havonta megjön a gépnek. Szóval az van hogy egy darabig megy tökéletesen a gép. Mondjuk este kikapcsolom, másnap meló után bekapcsolva a jelszó beírása után kb. fél perccel megáll az egész. Az egér mozog, de semmire nem reagál... Ilyenkor azt szoktam csinálni hogy a vinyót kiszedem, átrakom egy másik gépbe, ott teljes víruskeresés és töredezettségmentesítés után megint 1 hónapig normálisan üzemel, majd ismét ez a hiba jön elő. Win 7 Home Premium 64 bit-et használok (nem, nem fogok másikra váltani)
HD Sentinel szerint 1 szektor hibája van, teljes felület teszt pedig teljesen hibátlan értékeket hozott.
Hol keressem a problémát? Köszi a segítséget.
0
0
0
0
no avatar
hdmi, jelenleg nem vagyok gépközelben, a biost hogyan is tudom megnézni?:'D
0
0
0
0
Bronson avatar
azt már írtad, én monitorra gondoltam... hdmi vagy dvi? próbáld másik kábellel, valamint hogy biosban melyik az alapértelmezett megjelenítőeszkösz?
0
0
0
0
no avatar
sata kábelre kötöttem rá egy 8 pines átalakítót és azt dugom be a VGA-ba
https://ipon.hu/GalleryMod/2009-05/14776/39458_kolink_2x4=8_tus_vga_tapkabel_atalakito.jpg
Egy ilyet😃
0
0
0
0
Bronson avatar
milyen kábellal használod és melyik portot?
0
0
0
0
no avatar
Kipróbáljam a tápot másik gépbe, hogy ott mit produkál?

De egyébként ez lehet az oka, hogy nem adja a képet? ez a táp még többet is ad le, mint az előző, a vga is elindul és pörög szóval nem értem.
0
0
0
0
Bronson avatar
az nem segít semmit, elenyésző, amit egy dvd olvasó fogyaszt nyugalmi állapotban, valamint a hdd is... rossz választás volt az a táp, hiába írta rajta hogy 550w-os... kell egy jobb ennyi. viszont amíg nem próbálod ki egy másik kábellal, vagy másik portba, addig ez sem 100%
0
0
0
0
no avatar
Nincs semmi felesleges dolog benne:/ Akkor mindenféleképpen a táp a probléma?
Mivel előtte ugyanezt a videókártyát (250w fogyasztás) valamint, mint alább írtam phenom II X4 965 BE (125w fogyasztás) processzort használtam, amit egy FSP HEXA HE 400-al működtettem és az 12 voltos ágon 336 wattot tudott leadni, a mostani 360 wattot.

Persze ha összeadjuk nincs meg a szükséges szint, de a régi is elbírta mégis. Bár épp azért cseréltem, mert pl AC Syndicate-nél leállt a kevés áram miatt gondolom én, illetve máshonnan is ezt a választ kaptam.

Akkor nem értem:/ Csak valami rosszul van bedugva>.<
0
0
0
0
zelcsi avatar
Sasi: esetleg annyit hogy minden felesleges dolgot lehúzol a tápról, pl cd író, floppy meghajtó ( bár azt nem hiszem hogy használna még valaki! 😃 ), ha van akkor olyan vinyó amit nem használsz!
0
0
0
0
no avatar
És nem lehet megoldani, hogy többet adjon le?
0
0
0
0
Puffin avatar
az a táp 360W-ot tud leadni. Kevés a gépnek! 125W a proci + 250 körül a VGA, már így is több!
0
0
0
0
no avatar
HDMI-vel van összekötve, de előtte semmi probléma nem volt a vga-val, az előző procival ment minden, kb 4 hónapos, piszkálva nem volt. De azt még meg kell jegyeznem, hogy plusz egy 8 pines csati van rákötve 2 db sata csatlakozóra, hogy megkapja a vga a 8+6 pint. Lehetséges, hogy másik sata kábelre kell rárakni?

450 wattot képes leadni kb az a táp, az pedig elég neki.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
én szerintem a vga a ludas hdmi vagy dvi al kötötted össze?
0
0
0
0
Puffin avatar
Sasi: a Gigabyte Superb 550 az kevés a konfigodnak!
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! Socket 1151-es foglalatra tudnátok ajánlani egy jó kis hűtőt 10 ezer forintig? 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Remélem itt segítsége találok a problémámra😀

Lement a nagy karácsonyi ajándékozási szezon, gépújítás, juhé!
Táp illetve processzor csere történt, újabbra és jobbra.
Egy FSP HE 400 --> Gigabyte superb 550-re váltottam
illetve
Amd Phenom X4 II 965 BE --> AMD FX 8320 lett a családtag.

A probléma a következő. Minden be lett helyezve, csavarozva, pasztázva, minden be lett dugva(?), majd mikor elindítottam a gépet, elindul minden, semmi sem sípol, minden bootol, ventilátorok felpörögnek, éljen, de képet nem ad a monitor. Na mondom hoppácska... gyors monitor ellenőrzés, barátnőm laptopjára rákötöm, adja a képet.. hmm. Rákötöttem a PC-re egy másik monitort, ismét minden üzemel, csak a monitor nem ad képet, ki is írja, hogy check signal cable, bedugtam, érzékelte, de kép nincs.

Egy r9 280x videókártya üzemel nálam.

Mi lehet a probléma oka? Rosszul lett összedugva,
0
0
0
0
Tibuur avatar
A prociba integrált VGA mennyire alkalmas Játékokhoz? lásd itt: http://gepigeny.hu/user/tibuur/eszkozok/172068
0
0
0
0
no avatar
Nah próbálkoztam. GTA V alatt 2x le is fagyott, harmadig fesz emelés után, most jónak tűnik, eddig hiba nem keletkezett 😀 THX! Remélem marad is így, ha nem próbálkozom tovább, most a hőmérsékletet figyelem.
0
0
0
0
Bronson avatar
nézz utána neten átlagosan mekkora feszt adtak neki 4,2höz... lehet nem birja egyszerűen azon a feszen
0
0
0
0
no avatar
Nah majd délután próbálkozom vele valamit 😀 TEgnap már nem volt kedvem, elég volt csak újrarakni a gépet. Kössz a tippeket, javaslatokat srácok! 😀
0
0
0
0
Twist avatar
csiribi: A Physical Memory Dump nem egy hibajelenség, hanem annyi, hogy a memória tartalmát az összeomlás miatt lementi egy "dump" fájlba a rendszered. Ha nincs kikapcsolva az oprendszerben, akkor ezt minden kék halálnál megteszi.
0
0
0
0
Funes avatar
Ha a proci szorzóját emeled, akkor a memória órajel nem emelkedik, ha pedig az órajelét húzod, akkor a memóriát vissza kell osztani 1333-ra. ( És akkor húzhatod addig a procit ameddig a memória újra 1600-on lesz)
Aztán lehet szarul írtam, de korán van még ehhez... 😆
0
0
0
0
no avatar
Igen, a szorzót nyomtam feljebb, mást semmit. Meg picit a feszkót.
0
0
0
0
Bronson avatar
hogy tuningoltad? úgy hogy a memóriák is menjenek? mert annak nem sok értelem, csak a proci szorzóját emeld.
0
0
0
0
no avatar
FX 6100 procit 4,0 GHz-re húzva szépen megy. Megpróbáltam 4,2re és valami Physical Memory Dump kék halálozik a gépem 😃 vissza véve a 200 MHz-t. abbahagyja. Ezek szerint a memóriák nem bírják a tuningot tovább? 2x4 gb 1600.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Hááát Max a vásárlás dátumát tedd át : a "minél hamarabb"-ra 😃 Azután játssz sokat!
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Sziasztok! A Terv gépemre mondanátok véleményt vagy esetleg tanácsot ,hogy esetleg mit kéne rajta még alakítani? 😀
0
0
0
0
hondamoto2 avatar
Sziasztok az mért van hogy egy lanovo a3500fl készűlékre ma nem tudtam feltelepíteni az időkép alkalmazást pedig már volt rajta még annó valami adobe nyavaját kéne frissítenem vagy mit mert kitkat 442 van rajta az elég neki azt olvastam köszi a válazt előre is
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Ha feltöltök a gépemhez ez álló képet, akkor miért fordítja el fekvőre?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció