Milyen telefont vegyek?
Mivel elég sokan írnak telefon vétellel kapcsolatosan a "milyen telefonod van?" és a "mindent az androidról" nevű témákba, ezért létrehoztam ezt a fórumtémát, hogy aki akar itt kérdezzen arról, hogy milyen telefont vegyen.
Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Lehet az vezetékes vagy mobil is :D
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hülyeség is itthon a mobilnet mert veszett drága ki is lehet kapcsolni. Wfifivel is tökéletesen megy és úgyis fogsz netezni mert nagyon jól jön ha ki van kapcsolva a gép stb.
Nem drága az, csak meg kell találni a normális csomagot. :-)
Én 2890 Ft-ot fizetek havonta mindenestöl (Telenor Okostarifa 90) és böven elég, pedig egész délelött a neten lógok.
És mekkora a mobileted azaz hány mb os? Amúgy igenis rohadt drága külföldön a töredékébe kerül itthon rablás amit a szolgálatók művelnek
Hülyeség is itthon a mobilnet mert veszett drága ki is lehet kapcsolni. Wfifivel is tökéletesen megy és úgyis fogsz netezni mert nagyon jól jön ha ki van kapcsolva a gép stb.
Nem drága az, csak meg kell találni a normális csomagot. :-)
Én 2890 Ft-ot fizetek havonta mindenestöl (Telenor Okostarifa 90) és böven elég, pedig egész délelött a neten lógok.
Sziasztok.
Lehet bután fog hangozni a kérdés, és mondhatnátok hogy akkor minek okostelefon...
Kinéztem magamnak egy Sony Ericsson Xperia Mini-t, viszont úgy venném hogy nem kötnék rá olyan előfizetést ami biztosítaná azt hogy tudjak vele internetezni. Van rá olyan lehetőség hogy kikapcsoljam rajta az internet elérést, illetve csak a wifi-t használja? (otthon van wifi-m, telefonon úgysem akarnék netezni, de sajnos ma már csak ilyen telefont lehet kapni) A telefont kártyafüggetlenként venném, és a mostani sim kártyát használnám benne.
Szóval az érdekelne hogy ki tudom-e kapcsolni azt a funkciót hogy használja az internetet?
Előre is köszönöm a választ.
Persze van rá lehetőség. A telefon első indításakor elindult a telepítő varázsló és ott többek között megadhatod azt hogy engedélyezze-e a frissítések automatikus telepítését (érdemes kikapcsolni, gépről tök ingyen lefrissíted)valamint hogy Csak Wifi-t használjon vagy mobilnetet.
Ha beállítod hogy csak Wifi-t használjon akkor automatikusan letiltja az adatforgalmat. A munkahelyemen én is így használom, mert gyorsabb ott a Wifi mint a mobilnet.
Lehet bután fog hangozni a kérdés, és mondhatnátok hogy akkor minek okostelefon...
Kinéztem magamnak egy Sony Ericsson Xperia Mini-t, viszont úgy venném hogy nem kötnék rá olyan előfizetést ami biztosítaná azt hogy tudjak vele internetezni. Van rá olyan lehetőség hogy kikapcsoljam rajta az internet elérést, illetve csak a wifi-t használja? (otthon van wifi-m, telefonon úgysem akarnék netezni, de sajnos ma már csak ilyen telefont lehet kapni) A telefont kártyafüggetlenként venném, és a mostani sim kártyát használnám benne.
Szóval az érdekelne hogy ki tudom-e kapcsolni azt a funkciót hogy használja az internetet?
Előre is köszönöm a választ.
Ha vki Sony Ericssonban gondolkodna, csak ajánlani tudom az MK16i tipusjelű készüléket. Az az Xperia Pro. Nem a világ legjobb Androidos készuléke de mindent tud amire szükség van, sőt még többet! Nekem is ez van, ezeket a sorokat is róla írom, és hála a qweerty billentyűzetnek nagyon kényelmes az írás még így az ágyban fekve is 😀
Mindig is egy qwerty-s, nagyképernyős mobilra vágytam, megesz a sárga irigység. 😃
én is pont így voltam vele,(qweerty, nagy képernyő) kb fél évbe telt mire elérhető lett itthon is és rögtön le is csaptam rá. Nem tudom hogy az anyagi lehetőségeid mennyire engedik meg de ha megteheted ne sajnáld rá a pénzt, hidd el megéri 😀 😀
Egyb tudja vki miért van az hogy eredetileg 512 Mb RAM-al adják ki a készülék mégis kb csak 300 Mb-al dolgozik. De ugyanígy van az összes újabb Androidos SE is. Sőt munkatársam Galaxy S2-je is az 1GB-ból csak 700 valamennyi Mb-ot ismer fel. Talán az android jelenlegi verziója nem tudná lekezelni az összeset?
Majd megpróbálom a Galaxy S-emet elpasszolni és beruházok egy ilyenre. 😀
Nagyon bejön pedig nem vagyok oda a SE mobilokért, sőt...
RAM: Az enyémben is 512 mega van, a "bigmem" kernelek látnak belőle 360 megabájtot. Én 340-est használok, task killer használata mellett van szabad max. 200 mega (ez szigorúan csak a bekapcsolást követő percekben), egyébként 150-180 körül. Nem elég, hogy a RAM 2/3-át kisajátítja a droid, még a használható ramnak is majd' felét megzabálja.
Hát szerintem jól gondold meg mert a Galaxy S nagyon jó kis telefon. A hardverek teljesítménye ugyanakkora mégis sztem a Galaxy S valamivel gyorsabb mint az én Pro-m :/
Úgyhogy szerintem feltétlenül próbálj ki egy Pro-t még mielőtt lecserélnéd az Iphone killert 😎😜
Hát, a wifit is meg kell azért fizetni, nem csak úgy jön a levegőből
kivéve ha a szomszédé 😃
Sziasztok azt akarom kérdezni hogy egy Samsung Galaxy S az minden játék elvisz szaggatás nélkül? Pl 1 ilyet NFS Hot Pursuit 1gb a játék meg még ilyesmi játékokkal lennének gondjai vagy nem? itt vannak a telefonnak az adatai
4 Colos méretű kijelző
1000 Mhz-es processzor
512 MB RAM
Android 2.3 operációs rendszer
Nekem többnyire visz mindent jól, de pl. a Nova és a Brothers in Arms hajlamos a szaggatásra. A Hot Pursuit megy szépen.
4 Colos méretű kijelző
1000 Mhz-es processzor
512 MB RAM
Android 2.3 operációs rendszer
Ha vki Sony Ericssonban gondolkodna, csak ajánlani tudom az MK16i tipusjelű készüléket. Az az Xperia Pro. Nem a világ legjobb Androidos készuléke de mindent tud amire szükség van, sőt még többet! Nekem is ez van, ezeket a sorokat is róla írom, és hála a qweerty billentyűzetnek nagyon kényelmes az írás még így az ágyban fekve is 😀
Mindig is egy qwerty-s, nagyképernyős mobilra vágytam, megesz a sárga irigység. 😃
én is pont így voltam vele,(qweerty, nagy képernyő) kb fél évbe telt mire elérhető lett itthon is és rögtön le is csaptam rá. Nem tudom hogy az anyagi lehetőségeid mennyire engedik meg de ha megteheted ne sajnáld rá a pénzt, hidd el megéri 😀 😀
Egyb tudja vki miért van az hogy eredetileg 512 Mb RAM-al adják ki a készülék mégis kb csak 300 Mb-al dolgozik. De ugyanígy van az összes újabb Androidos SE is. Sőt munkatársam Galaxy S2-je is az 1GB-ból csak 700 valamennyi Mb-ot ismer fel. Talán az android jelenlegi verziója nem tudná lekezelni az összeset?
Majd megpróbálom a Galaxy S-emet elpasszolni és beruházok egy ilyenre. 😀
Nagyon bejön pedig nem vagyok oda a SE mobilokért, sőt...
RAM: Az enyémben is 512 mega van, a "bigmem" kernelek látnak belőle 360 megabájtot. Én 340-est használok, task killer használata mellett van szabad max. 200 mega (ez szigorúan csak a bekapcsolást követő percekben), egyébként 150-180 körül. Nem elég, hogy a RAM 2/3-át kisajátítja a droid, még a használható ramnak is majd' felét megzabálja.
Ha jól tudom az android csak a szabad felhasználású memóriát jeleníti meg! Az S2 lehet, hogy 1GB-s, de abból csak 700mb szabadon felhasználható, a többit az Android eszi!😃
Még 1 kérdés.
A SE XPeria X8-ban a GPS ingyenes vagy fizetős?
Köszönöm!😀
google maps navigáció van rajta, ami teljesen ingyenes, előretelepített alkalmazás. De ha nem felelne meg, torrentről bármilyen GPS szoftvert leszedhetsz hozzá.
A google maps-hez internet kapcsolat kell. Tehát nem teljesen ingyenes.
Még 1 kérdés.
A SE XPeria X8-ban a GPS ingyenes vagy fizetős?
Köszönöm!😀
google maps navigáció van rajta, ami teljesen ingyenes, előretelepített alkalmazás. De ha nem felelne meg, torrentről bármilyen GPS szoftvert leszedhetsz hozzá.
SE live with walkman mennyire lenne jó? előfizetésemet újítanám és ez a teló megtetszett
Tessék, ez a teszt szerintem segít dönteni: 😀
[LINK]
De a mini legalább jól néz ki. 😃
Blade helyett viszont én Gio-t vennék, az izmosabb.
De viszont a Blade-nek szép a kijelzője...Nekem Ace-m van ami azért jobb a Gio-nál, de a Blade mellé téve az Ace elbújhat kijelzőt tekintve!😃😕
Na igen, nem mindegy, hogy 480x800 vagy 320x480. 😀
De viszont a Blade-nek szép a kijelzője...Nekem Ace-m van ami azért jobb a Gio-nál, de a Blade mellé téve az Ace elbújhat kijelzőt tekintve!😃😕
hát az szubjektív 😃 nekem pl nem tetszik 😃
Hivatalosan 2.1-ig van rá, fözöttet találsz 2.3-at is. De könyörgöm, miért akar valaki x8-at venni?
jobb mint a galaxy mini...
zte blade viszont ugyanannyiért jobb
Samsung Galaxy Gio jó vétel nem ? uygnaz mint a mini csak 9k val drágább és jobb a kijelzője 😃
Jó hát, a legjobb az áráért. A hardvere is erösebb mint a mini-é. Ugyanaz hajtja mint az Ace-t.
ajánlom, vegyétek! 😀
SAMSUNG GALAXY W vélemény ?
Olvass vissza...
http://www.vatera.hu/diesel_time_feher_divatos_ora_1_ft_1516896866.html
Nekem untig elég, hogy gyors, dobálni meg nem szoktam. 😀
Az aksi gyakorlati teljesítménye pedig megegyezik jóformán az összes androidos telónál, kapacitástól függetlenül.
Dobálni én se szoktam, de kitudja, ha valami történne vele, nem akarom egyből szervizbe küldeni és akkor fizethetem a 10K-at.
Azért azt nem mondanám, hogy mindegyiknél egyezik. Nem csak az OS-től függ a fogyasztás, hanem a kijelzőtől, processzortól, stb. pl.: Samsung galaxy s2 jobban bírja a gyűrődést mint az HTC sensation.
Igazad van, de azért drasztikus különbségek nem igazán vannak köztük. Olyan egy/másfél napot megy mind (a gyengébb hardveresek akár kettőt is). Szóval szerintem mindegy, hogy most estére merül le a telefon vagy reggelre, komolyabb használat mellett (ami egy okostelónál esélyes), a nap végén úgyis töltőre kell dugni.
Pont azért néztem ki a Defy+ ,mert 1 magos 1GHz-es proci és egy TFT-LCD 3,7-es kijelző mellett van egy 1700 mAh-s akksi, ami egyedül álló, még a galaxy s2-nek sincs 1700-as aksija. Szerintem az én használatom alatt többet is kibírna mint 2 nap.
Az aksi gyakorlati teljesítménye pedig megegyezik jóformán az összes androidos telónál, kapacitástól függetlenül.
Dobálni én se szoktam, de kitudja, ha valami történne vele, nem akarom egyből szervizbe küldeni és akkor fizethetem a 10K-at.
Azért azt nem mondanám, hogy mindegyiknél egyezik. Nem csak az OS-től függ a fogyasztás, hanem a kijelzőtől, processzortól, stb. pl.: Samsung galaxy s2 jobban bírja a gyűrődést mint az HTC sensation.
Igazad van, de azért drasztikus különbségek nem igazán vannak köztük. Olyan egy/másfél napot megy mind (a gyengébb hardveresek akár kettőt is). Szóval szerintem mindegy, hogy most estére merül le a telefon vagy reggelre, komolyabb használat mellett (ami egy okostelónál esélyes), a nap végén úgyis töltőre kell dugni.
szerintem a super amoled kijelző elég nagy plusz 😃
Nekem a kijelző típusa annyira nem fontos, az aksi nagyobb prioritást élvez.
Motorola Defy+ vélemény?
Ha nem fontos a vízállóság meg a többi, egy galaxy s szerintem jobb választás.
Nekem a samsung galaxy S-nek a kinézete nagyon sablonos, és az aksija is kicsi, nem igazán strapabíró. Fogtam már a kezemben S-t, a nagyon gyors de azon kívül nem sok minden plusz van benne.