Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
BenjaminHun avatar
Mennyiért tudnám el adni? Asus Radeon R9 280 DirectCU II TOP 3 GB Még van fél év garancia.
0
0
0
0
philips20 avatar
kb egy hete kaptam egy szoftver frissítést a tv m re, (és a kártyára is).
Nos azóta észre vettem hogy az eddigi maximum FullHD helyett már fel tudom rakni a felbontást 2715x1575-re, asztalon, és minden játékban is, eddig nem engedte, valaki tapasztalt mostanában ilyet ?

gondolom nem a tv frissítés miatt van ez😀 de hátha vannak még csodák 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyiért vennéd és mit raknál bele? Nem egy nagy durranás, max ilyen netezős gépet építenék bele, arra tökéletes...
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Sziasztok! 😀
https://www.asus.com/Chassis/TA8G/specifications/
Erről a gépházról mi a véleményetek?
0
0
0
0
Funes avatar
Nem igaz, csak egy update kell az ms oldaláról és megy 8.1-el és win 7-el is.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Sziasztok!

Van valaki itt aki PC-hez Xbox One kontrollert használ? Igaz hogy csak Windows 10-el kompatibilis a vezeték nélküli Xbox One kontroller?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kinya15: Azért, ha egy HDD-n elkezdődnek a szektorhibák, akkor érdemes már újat venni, mivel ez sok esetben egy öngerjesztő folyamat első lépései. A hibák exponenciálisan kezdenek el nőni egy idő után. Sokáig egy-egy százalékkal csökken csak a HDD "élete", azután elkezd egyre gyorsuló ütemben bezuhanni.
0
0
0
0
szucsy3 avatar
Krinya15,

Amíg azt írja a kondícióra, hogy "kiváló", addig semmilyen komoly problémája nincs annak a winyónak! 😀
Valószínűleg kisebb problémákat talált "önteszt" alatt, amiket javított is, ezért írja rá, hogy hibátlan!
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Sziasztok!
HD Sentinel szerint van 7 hibás szektorom a vinyón. Csináltam egy teljes felület tesztet (ami elvileg áthelyezi vagy nem tudom mit csinál a hibásokkal), ami semmi hibát nem mutatott... Ez mitől van? Normális dolog? Köszi a válaszokat.
Kép :

[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
NamelessOne avatar
De ha eladom akkor nincs min tolnom 😜 úgyhogy addig nem kezdek bele amíg nincs meg az alap és egy GTX 650-et néztem ki mellé (használtan) Akkor azt megvenni előre aztán a többit? Most tanácstalan vagyok pedig nem akarok rá sokat költeni 😞 (csak az a baj az elképzeléseddel hogy új RAM is kellene hozzá)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Én már nem költenék rá. Inkább add el a mostani lapod és procid aztán vegyél egy H61-es lapot meg egy 2. generációs i3-mat használtan. Viszonylag olcsón megúsznád, kb. ~25-27 ezer forint.
Volt i3 2100-am, nem rossz proci, GTA 5, Bf3-4, Far Cry 4 vígan futott rajta.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Lenne egy másik kérdésem.. ha én a mostani alaplapomba vennék egy átalakított négy magos Xeon procit meg mellé még valami 20e. körül használtan egy videókártyát akkor azzal el tudnák szerintetek játszadozni?
Mondjuk egy E5420 + GTX 560? vagy hasonló?
0
0
0
0
Bronson avatar
annyi, ha a jövőben veszel másik házat/erősebb vga-t akkor kell majd egy kis fejtörés...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Okés és köszi a gyors választ 😀 550w meg szerintem bőven elég lesz mert szerintem a felét sem fogom használni (legalábbis remélem)
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha hajlandó vagy kompromisszumokra megéri, igen...

😊
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Felsőtápos házba menne és oda szerintem elég lesz és nem akarok nagy fogyasztású VGA-t sem venni 😃 De ha ezektől eltekintünk akkor megérné az árát?
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha hajlandó vagy kompromisszumokra megéri, igen... elég rövidek a kábelei, valamint ahhoz képest hogy 550-es csak egy darab 6+8pines csati van rajta, ami elég furcsa, mivel jó az elektronikája is ennek a tápnak, nem okozna neki gondot...!
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Ez a tápegység szerintetek megérné az árát?
http://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/super-flower/sf-550k12xp-p210537890/#
0
0
0
0
Bronson avatar
FSP Raider 550
FSP Hyper M 600
CORSAIR CX Series Modular CX600M
BE QUIET! SYSTEM POWER 8 600W
0
0
0
0
Bronson avatar
attól függ mennyit szánnál majd rá...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Egy darabig még marad az is. 😀 Aztán majd csere. Mit ajánlanál?
0
0
0
0
Bronson avatar
Elvileg igen... bár én lecserélném valami jobbra...
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Zsír márciusban akkor beszerzek egyet szerintem. Táp az elég lesz nem?
0
0
0
0
Bronson avatar
Játékfüggő, a limit minimális lenne, szerintem mehet!
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Benjamin:Teljesen jó ki fogja szolgálni az az I5 is.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Mennyire jó ötlet I5 4460 mellé GTX980? Idővel cserélve lenne az I5.
0
0
0
0
szucsy3 avatar
Andris18,

MSIAB-t tedd fel, ott egyéni ventillátor profilt tudsz beállítani, meg lehet adni, hogy ha elér a GPU egy adott hőmérsékletet, akkor hány %-on menjen a hűtése.

Nekem ha eléri a GPU-m a 65fokot, akkor 75%-on pörög a venti, de ha eléri a 70fokot, akkor viszont 100%-on megy. Ezzel tulajdonképpen (hogy 65fok fölött +25% a venti ford.szám emelkedés) szabályzom és 65fok környékén tartom a GPU-t, mert azonnal visszahűti..
0
0
0
0
Bronson avatar
55-60 az teljesen jó, sőt...!
0
0
0
0
Andris18 avatar
Á köszi mindkettőtöknek 😀, olyan 55-60 fokig ment, és itt meghúzok egy határt, (sajnos a gép háza gyorsan melegszik 😞 )
0
0
0
0
Bronson avatar
Mindegyik kártyánal majdnem változó, a tiédnél kb 80fok alatt okés. Bír többet is, csak nem kell feszegetni a határokat és minden oké lesz.

sisko : beelőztél... 😆
0
0
0
0
sisko avatar
Andris : Szerintem 80-85 fokig biztos nem lesz baja,bár egészségesebb hűvösebben tartani
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a videókártya hőmérséklete max. hány fokra mehet fel? (ami nem károsítja nagy mértékben)
0
0
0
0
no avatar
oksi, mert az express telepitést mindig hanyagoltam mostanában, csak is egyéni, azt tiszta....
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok új nvidia driver telepitésénél én mindig egyéni tiszta telepitést szoktam végezni.. nem gáz remélem??
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Egy G4400 mellé? 1366x768p-re GTX 960 nem sok? Meg örülök ha a GTX 950 meg lesz 😜
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Én inkább gyűjtenék 960-ra, amennyivel drágább (kb 10e ft) annyival többet tud (sokkal többet). Pl. nem 20 fps-el tudsz játszani a legtöbb játékkal, hanem legalább 50-nel ami azért nem mindegy
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Igazából nagyjából 20e. van a 2 megoldás közt de igazad van úgyhogy megpróbálok gyűjteni az Intelre max. később lesz meg de akkor is újabb platform 😃 De most megnézegettem jobban a Skylake procikat és nem lenne elég nekem egy G4400, 8gb DDR4 RAM-mal, B150-es lappal? Meg esetleg a vidikártyát megkeresném használtan?
0
0
0
0
csuz-li avatar
GamerLaci: Szerintem a te esetedben inkább az i3 lenne a jobb választás. (Ezt úgy mondom, hogy a fiam gépében 860K-van., szóval én úgy gondolom, hogy megéri megvenni) Viszont az előzmények ismeretében azt mondom, hogy vegyél most egy újabb generációs i3-at. Az IGP-vel is tudni fogsz játszani úgy, vagy jobban, mint a 8800-al. Később meg nem csak VGA-t, de erősebb processzort is tudsz bele venni, ahogy a pénzek összegyűlnek. A 860K-nál erősebb processzort ugyanis nem fogsz tudni abba a lapba tenni, mert nincs és nem is lesz. (Persze, ha úgy gondolod, vehetsz 860K-t és, ha össze jön a pénz, akkor egy másik alaplap erősebb porcival, de ahogy nézem, neked inkább a lépesről-lépésre való fejlesztésre van inkább lehetőséged.)
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hát nem sok eladóval üzleteltem még eddig de a Hardveraprón található értékelési rendszer megkönnyítheti a dolgom 😃 szinte minden mostani cuccom ami drágább volt ott szereztem 😀 teszek majd egy próbát vele 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
azt simán be tudod vállalni, olcsóbb is lenne! igazából ha megbízható eladótól van, akkor szabad a pálya...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Igen a 8800gt maradna mellette és a fejleszthetőség is egész jó érv. Hát nem tudom majd meglátom mennyi pénzem lesz lehet a végén még használtan lesz i3-om 😜
0
0
0
0
Bronson avatar
gondolom a jelenlegi 8800gt menne mellé... vagy?
0
0
0
0
Subaru avatar
GamerLaci
azt ne felejtsd el, hogy a 860k-ba nincs integrált vga, tehát valami kellene mellé addig
0
0
0
0
Bronson avatar
ez egyenlőre jó lenne, csak nem tudnád a továbbiakban fejleszteni...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
És ha esetleg egy ilyen procit vennék:
https://www.pcx.hu/termek/amd-athlon-ii-x4-860k-processzor-46912
Egy ilyen lappal:
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-ga-f2a88xm-ds2-alaplap-63748
Meg emellé 8gb Kingston RAM-ot 1866Mhz-n? Majd később ezek mellé a GTX 950? Elég lenne ez is? Mert így olcsóbban kijönnék 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
GamerLaci: Az Intel az utóbbi időben igen ráfeküdt ám a processzorba integrált videovezérlőre (IGP), mert nagyon le volt maradva az AMD-től és ez részben presztízskérdéssé vált náluk. Tényleg komoly előrelépést tettek. Rendesen dolgozzák lefelé az elmaradást az AMD-hez képest. Az utóbbi pár generációs i3-i5-i7, már egész jó ebből a szempontból is. Például jelenleg úgy néz ki, hogy a játékokhoz kitalált dx12-t is jobban támogatja az Intel IGP, mint az Nvidia. Persze azért egy IGP sosem lesz arra képes, mint egy különálló VGA...
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Én is meglepődtem azon hogy jobb lenne 😀 remélem sikerül megvennem a processzort a körítéssel együtt aztán később egy 950-et mellé 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció