kb egy hete kaptam egy szoftver frissítést a tv m re, (és a kártyára is).
Nos azóta észre vettem hogy az eddigi maximum FullHD helyett már fel tudom rakni a felbontást 2715x1575-re, asztalon, és minden játékban is, eddig nem engedte, valaki tapasztalt mostanában ilyet ?
gondolom nem a tv frissítés miatt van ez😀 de hátha vannak még csodák 😉
Kinya15: Azért, ha egy HDD-n elkezdődnek a szektorhibák, akkor érdemes már újat venni, mivel ez sok esetben egy öngerjesztő folyamat első lépései. A hibák exponenciálisan kezdenek el nőni egy idő után. Sokáig egy-egy százalékkal csökken csak a HDD "élete", azután elkezd egyre gyorsuló ütemben bezuhanni.
Amíg azt írja a kondícióra, hogy "kiváló", addig semmilyen komoly problémája nincs annak a winyónak! 😀
Valószínűleg kisebb problémákat talált "önteszt" alatt, amiket javított is, ezért írja rá, hogy hibátlan!
Sziasztok!
HD Sentinel szerint van 7 hibás szektorom a vinyón. Csináltam egy teljes felület tesztet (ami elvileg áthelyezi vagy nem tudom mit csinál a hibásokkal), ami semmi hibát nem mutatott... Ez mitől van? Normális dolog? Köszi a válaszokat.
Kép :
De ha eladom akkor nincs min tolnom 😜 úgyhogy addig nem kezdek bele amíg nincs meg az alap és egy GTX 650-et néztem ki mellé (használtan) Akkor azt megvenni előre aztán a többit? Most tanácstalan vagyok pedig nem akarok rá sokat költeni 😞 (csak az a baj az elképzeléseddel hogy új RAM is kellene hozzá)
Én már nem költenék rá. Inkább add el a mostani lapod és procid aztán vegyél egy H61-es lapot meg egy 2. generációs i3-mat használtan. Viszonylag olcsón megúsznád, kb. ~25-27 ezer forint.
Volt i3 2100-am, nem rossz proci, GTA 5, Bf3-4, Far Cry 4 vígan futott rajta.
Lenne egy másik kérdésem.. ha én a mostani alaplapomba vennék egy átalakított négy magos Xeon procit meg mellé még valami 20e. körül használtan egy videókártyát akkor azzal el tudnák szerintetek játszadozni?
Mondjuk egy E5420 + GTX 560? vagy hasonló?
Ha hajlandó vagy kompromisszumokra megéri, igen... elég rövidek a kábelei, valamint ahhoz képest hogy 550-es csak egy darab 6+8pines csati van rajta, ami elég furcsa, mivel jó az elektronikája is ennek a tápnak, nem okozna neki gondot...!
MSIAB-t tedd fel, ott egyéni ventillátor profilt tudsz beállítani, meg lehet adni, hogy ha elér a GPU egy adott hőmérsékletet, akkor hány %-on menjen a hűtése.
Nekem ha eléri a GPU-m a 65fokot, akkor 75%-on pörög a venti, de ha eléri a 70fokot, akkor viszont 100%-on megy. Ezzel tulajdonképpen (hogy 65fok fölött +25% a venti ford.szám emelkedés) szabályzom és 65fok környékén tartom a GPU-t, mert azonnal visszahűti..
Én inkább gyűjtenék 960-ra, amennyivel drágább (kb 10e ft) annyival többet tud (sokkal többet). Pl. nem 20 fps-el tudsz játszani a legtöbb játékkal, hanem legalább 50-nel ami azért nem mindegy
Igazából nagyjából 20e. van a 2 megoldás közt de igazad van úgyhogy megpróbálok gyűjteni az Intelre max. később lesz meg de akkor is újabb platform 😃 De most megnézegettem jobban a Skylake procikat és nem lenne elég nekem egy G4400, 8gb DDR4 RAM-mal, B150-es lappal? Meg esetleg a vidikártyát megkeresném használtan?
GamerLaci: Szerintem a te esetedben inkább az i3 lenne a jobb választás. (Ezt úgy mondom, hogy a fiam gépében 860K-van., szóval én úgy gondolom, hogy megéri megvenni) Viszont az előzmények ismeretében azt mondom, hogy vegyél most egy újabb generációs i3-at. Az IGP-vel is tudni fogsz játszani úgy, vagy jobban, mint a 8800-al. Később meg nem csak VGA-t, de erősebb processzort is tudsz bele venni, ahogy a pénzek összegyűlnek. A 860K-nál erősebb processzort ugyanis nem fogsz tudni abba a lapba tenni, mert nincs és nem is lesz. (Persze, ha úgy gondolod, vehetsz 860K-t és, ha össze jön a pénz, akkor egy másik alaplap erősebb porcival, de ahogy nézem, neked inkább a lépesről-lépésre való fejlesztésre van inkább lehetőséged.)
Hát nem sok eladóval üzleteltem még eddig de a Hardveraprón található értékelési rendszer megkönnyítheti a dolgom 😃 szinte minden mostani cuccom ami drágább volt ott szereztem 😀 teszek majd egy próbát vele 😃
Igen a 8800gt maradna mellette és a fejleszthetőség is egész jó érv. Hát nem tudom majd meglátom mennyi pénzem lesz lehet a végén még használtan lesz i3-om 😜
És ha esetleg egy ilyen procit vennék:
https://www.pcx.hu/termek/amd-athlon-ii-x4-860k-processzor-46912
Egy ilyen lappal:
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-ga-f2a88xm-ds2-alaplap-63748
Meg emellé 8gb Kingston RAM-ot 1866Mhz-n? Majd később ezek mellé a GTX 950? Elég lenne ez is? Mert így olcsóbban kijönnék 😃
GamerLaci: Az Intel az utóbbi időben igen ráfeküdt ám a processzorba integrált videovezérlőre (IGP), mert nagyon le volt maradva az AMD-től és ez részben presztízskérdéssé vált náluk. Tényleg komoly előrelépést tettek. Rendesen dolgozzák lefelé az elmaradást az AMD-hez képest. Az utóbbi pár generációs i3-i5-i7, már egész jó ebből a szempontból is. Például jelenleg úgy néz ki, hogy a játékokhoz kitalált dx12-t is jobban támogatja az Intel IGP, mint az Nvidia. Persze azért egy IGP sosem lesz arra képes, mint egy különálló VGA...
Nos azóta észre vettem hogy az eddigi maximum FullHD helyett már fel tudom rakni a felbontást 2715x1575-re, asztalon, és minden játékban is, eddig nem engedte, valaki tapasztalt mostanában ilyet ?
gondolom nem a tv frissítés miatt van ez😀 de hátha vannak még csodák 😉
https://www.asus.com/Chassis/TA8G/specifications/
Erről a gépházról mi a véleményetek?
Van valaki itt aki PC-hez Xbox One kontrollert használ? Igaz hogy csak Windows 10-el kompatibilis a vezeték nélküli Xbox One kontroller?
Amíg azt írja a kondícióra, hogy "kiváló", addig semmilyen komoly problémája nincs annak a winyónak! 😀
Valószínűleg kisebb problémákat talált "önteszt" alatt, amiket javított is, ezért írja rá, hogy hibátlan!
HD Sentinel szerint van 7 hibás szektorom a vinyón. Csináltam egy teljes felület tesztet (ami elvileg áthelyezi vagy nem tudom mit csinál a hibásokkal), ami semmi hibát nem mutatott... Ez mitől van? Normális dolog? Köszi a válaszokat.
Kép :
[LINK]
[LINK]
Volt i3 2100-am, nem rossz proci, GTA 5, Bf3-4, Far Cry 4 vígan futott rajta.
Mondjuk egy E5420 + GTX 560? vagy hasonló?
😊
http://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/super-flower/sf-550k12xp-p210537890/#
FSP Hyper M 600
CORSAIR CX Series Modular CX600M
BE QUIET! SYSTEM POWER 8 600W
MSIAB-t tedd fel, ott egyéni ventillátor profilt tudsz beállítani, meg lehet adni, hogy ha elér a GPU egy adott hőmérsékletet, akkor hány %-on menjen a hűtése.
Nekem ha eléri a GPU-m a 65fokot, akkor 75%-on pörög a venti, de ha eléri a 70fokot, akkor viszont 100%-on megy. Ezzel tulajdonképpen (hogy 65fok fölött +25% a venti ford.szám emelkedés) szabályzom és 65fok környékén tartom a GPU-t, mert azonnal visszahűti..
sisko : beelőztél... 😆
azt ne felejtsd el, hogy a 860k-ba nincs integrált vga, tehát valami kellene mellé addig
https://www.pcx.hu/termek/amd-athlon-ii-x4-860k-processzor-46912
Egy ilyen lappal:
https://www.pcx.hu/termek/gigabyte-ga-f2a88xm-ds2-alaplap-63748
Meg emellé 8gb Kingston RAM-ot 1866Mhz-n? Majd később ezek mellé a GTX 950? Elég lenne ez is? Mert így olcsóbban kijönnék 😃