Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akos328 avatar
összegyűjtesz egy 10-ezret, és abból már f@sza Chieftech, FSP, tápokat lehet kapni.
0
0
0
0
Adam996 avatar
xlife írta:
niteforce írta:
nem, de akkor tényleg ne tuningolj, ne futtass tesztprogramot, meg ilyen bénább játékokkal játssz, hogy ne legyen nagyon leterhelve a táp.

Kb. online a CoD2-vel elleszek.

Azt simán elfogja bírni meg 2hónap alatt nem fog meghalni fél év után kezd káros hatással lenni a gépre csak ne tuningolj meg ne futtass tesztprogikat ahogy Niteforce mondta 😃
0
0
0
0
xlife avatar
niteforce írta:
nem, de akkor tényleg ne tuningolj, ne futtass tesztprogramot, meg ilyen bénább játékokkal játssz, hogy ne legyen nagyon leterhelve a táp.

Kb. online a CoD2-vel elleszek.
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
xlife avatar
niteforce írta:
miért, 2 gépre van pénzed?

inkább akkorj várj a géppel addig, amíg nem lesz tápra is pénzed

Figyelj, ha nem csak a gépeimet néznéd, rájönnél, hogy a régebbi gépem meghalt.Egészen mostanáig anyám szar gépén csöveztem , amíg össze nem szedtem a pénzt az új gépre.KELL hogy működjön a gép, rengeteg dolgot azzal kell elintéznem (iskola stb..), szóval a kérdés marad: 2hónap alatt nem fogja tönkrevágni a gépem?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
de addig akkor hanyagold az OC-t 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
miért, 2 gépre van pénzed?

inkább akkorj várj a géppel addig, amíg nem lesz tápra is pénzed
0
0
0
0
xlife avatar
1-2 Hónapig kéne kihúznom a Codegennel. Csak most tényleg nincs pénzem nagyobbra.
0
0
0
0
akos328 avatar
Superlompos írta:
xlife írta:
Codegen tápok nagyon rosszak? Csak mert most az lesz :/

Öngyilkosság! 😆

jah Claymore akna!!!😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
xlife írta:

Öngyilkosság! 😆
0
0
0
0
Lacee000 avatar
Atley írta:
Szevasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy intel core 2 duo e8500-as procim amit szeretnék olyan 4 ghz-ig húzni. mien hűtőt vásároljak vagy hogy an tudom ezt elérni. Az LN2-őt azért kihagyom még 😀😃

Vegyél egy nagyon durva rézmagos hűtőt 😀
0
0
0
0
Adam996 avatar
xlife írta:

Ha robbantani akarsz akkor jó másra nem nagyon amúgy viccet félre téve nekem volt 400wattos codegen tápom és közel se ad le 400wattot és a merevlemezekre nagyon rossz hatással van a codegen és társai nálam 1 merevlemezt kinyírt
0
0
0
0
xlife avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
lehet hogy bírni fogja 1 évig, de az első áramingadozásnál proci rántottát ehetsz reggelire, gondolom nem ez a cél. Különben ezek úgy elhasználódnak, hogy egy pár hónap múlva már csak töredékét képesek leadni az amúgy sem elégséges teljesítményüknek, és csak idő kérdése, hogy mikor száll el az egész gép tőle. Ellenben egy minőségi táp azt a feszültséget adja ami rá van írva, olyan erőset ami rá van írva, és nem ég le vele a gép, hanem max leáll, és nem tudod bekapcsolni.
Tápon ne spórolj! Ez a jeslzó, bár előttem mondták, ez nagyon fontos!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Noname tápokban ne gondolkodj!
0
0
0
0
no avatar
mert ha ezt megveszem akkor medig tudja bírni a gépemel?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Hulladék...

Tápon ne spórolj!
0
0
0
0
spleenszuru avatar
nem 😃

Antec,Chieftec,Cooler Master,Corsair,FSP,Enermax, Gigabyte, OCZ,Raptoxx, Seasonic,Spire,Silverstone,SuperFlower,Thermaltake,Zalman,XFX

ezeket egy itteni tag ajánlotta nekem !
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Fsp hexa, Cheiftec CTG stb.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elég, de egy minőségi kell! 😀
0
0
0
0
no avatar
szerintetek az én gépemhez elég az 500 wattos tápegység?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Rippelt tápegység, egy veszélyes hulladék!

Tuningnálk fontos a jó táp, a jó alaplap és persze a jó proci hűtő! 😜
0
0
0
0
spleenszuru avatar
az árát elnézve kb olyan zsír mint az én Deer-em 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Jah, a lényeget kihagytam! Egy HKC SZ-400 DR-rel! 😆
0
0
0
0
spleenszuru avatar
WackoSheep azért legyél vele óvatos, és ellenőrizd feltétlenül !

Superlompos: de jó féle táppal ? : D
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én a 400 W.os tápommal azért felhúztam 2800-ről 3350-re és majdnem fél évig ment, amíg le nem cseréltem a tápot. Sőt még a 9500 gt-t is húztam! 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
azzal a tappal azert ne nagyon szallj el a tuninggal 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
WackoSheep
ha adogatsz feszt, everestben ellenőrizd a stabilitásteszttel minden növelés után (szerintem)
0
0
0
0
Osynho avatar
+ 0.5V-tól szénnéég. Gondolom 0.05-re gondolsz. Te tudod mennyire melegszik, ha nem nagyon, akkor növeld fokozatosan.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én adtam neki a régi gépemnél. Kellett a 15%-os OC-hoz. Mondjuk egy celeron-ról van szó (nálam), és gyári hűtővel így is csak 43 fokig megy fel.
0
0
0
0
xlife avatar
Ha megjön az új tápom, én is elkezdem az OC-t, bár még minden igényem kielégíti jelenleg
0
0
0
0
spleenszuru avatar
aha, most 17%-os oc van a procin, így még eldöcög.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem az alaplapod a bűnös. 😜 Asrock nemigen a tuningolható alaplapok közé sorolható.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
hali.
lehet köze a rossz kis deer tápomnak ahhoz, hogyha 19-20% oc-t adok a procimra, már win7 betöltésnél kapok 1 kékhalált ? 😃
(most vettem a procira hűtőt, nem full h-tech, de jobb mint a gyári)
0
0
0
0
xlife avatar
Igazából a terhelést azt a Mass Effect 1-2 részénél néztem, full max minden, 40fps, Just cause szintén max 90 FPS és ennyi a vidikarim.
0
0
0
0
hnemaria avatar
nááhh 😃

azt utálom amikor a videokarim orajeleit felnyomom +150-200 - al, és fél ora game után 73 fokon pontosan becsikozodik a kép 😃 LLOOLL
elegem lett belöle, szétszedtem, és bele volt száradva a paszta szilárdra 😆 😆 😆

MX-2 vel ujrapasztáztam az egész mindenséget rajta , és lőn csoda 60 foknál nem megy feljebb terhelésen sem, igy nem csikozodik a kep ugyanazon az orajelen 😆 😆 😆

a régi karikat megéri ujra pasztázni 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A 3500 már nem gyári hűtővel van! 😜

Gyári hűtővel 3350-nel ment. 😃
0
0
0
0
ximo avatar
Superlompos írta:
Nekem moist auto feszen elbírja a 25%-ot. Utána fagy meg a dolog. 😆 Felhúztam 2800-ról 3750-re, de az op.rendszer betöltött, csak a játékok szagattak egy ideig, majd leállt mindegyik. 😆 Sajnos meg kell elégedjek a 3500-zal. Pedig ezt a procit láttam már, hogy felhúzták 4500-ra is. Csak ahhoz kellene egy jobb alaplap. 😆

Az szép, főleg gyári hűtővel, nekem az e 7500-as gyári hűtő mellett nem ment 3600-at sem.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
én nem állítom autora a feszt, mert nem szeretem amikor üresjáratban lefokozza magát valami ezer MHz-re 😃
de lehet úgy talán többet tudnék oc-zni, hmm..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem moist auto feszen elbírja a 25%-ot. Utána fagy meg a dolog. 😆 Felhúztam 2800-ról 3750-re, de az op.rendszer betöltött, csak a játékok szagattak egy ideig, majd leállt mindegyik. 😆 Sajnos meg kell elégedjek a 3500-zal. Pedig ezt a procit láttam már, hogy felhúzták 4500-ra is. Csak ahhoz kellene egy jobb alaplap. 😆
0
0
0
0
spleenszuru avatar
nekem a kis amd-m 20%-nál megadja már magát, vagy csak láma vagyok a feszültség beállításával..😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
20 %-os oc-t elbírt nekem a gyári hűtőm. Mondjuk az intel pentium dual core E6300 volt. 😜
0
0
0
0
spleenszuru avatar
xlife: a procim nekem is athlon x2, van rajta 17-18% oc, amivel még elég stabil, mellesleg az oc mértékét everestben meg tudod nézni, de egyébként ha gyári a hűtőd ne legyél olyan hülye mint én 😆
10-15%-ot adj rá szerintem.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
47 fok? 😆

Nem fagy meg a VGA? 99%-os terhelés alatt mérted? 😜 Olyan játékoknál kell tesztelni, amelyik nagyon rosszul van optimalizálva és VGA igényes! 😜
0
0
0
0
spleenszuru avatar
47 fok nem gáz terhelve 😀
ha nem tapasztalsz rendellenességeket terhelés közben akkor meg végképp nincs gáz.
0
0
0
0
xlife avatar
XFX 9600 GT kártyám van és most Afterburnerrel feltornáztam az órajeleket plusz 100-150 MHzel. Játék közben 47C fok,60%on megy a GPU hűtő.Ez így renden van?Ja meg ha valaki adna tippeket processzor tuninghoz jólenne 😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Rolando írta:
a gépház oldalán van egy kis (egy venti méretü) rácsos hely oda lehet berakni?van helye a csavaroknak is

hali, olvastam visszább, hogy alapon 47 fok a procid, terhelve 67.. nem sok az kicsit ? mennyi feszültséget adtál a procinak ?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció