Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szmordokxd avatar
Köszi srácok a gyors választ, hálám üldözni fog! 😀 😃
Üdv,
Szmördok
0
0
0
0
horvat123 avatar
szmordok😆 : Szeva, ha feltétlenül ez a 2 gép közül akarsz választani, akkor a második, viszont ezekkel a gepekkel nem ajánlom, hogy játsz, nem arra vannak tervezve.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
szmordokx d : Helló, Utána néztem neked.
A 2. gépnek a VGA-ja szerintem jobban teljesít a játékoknál.
[LINK]
[LINK]
Viszont nekem is Lenovo lapim van,bírja a gyűrődést 😃
0
0
0
0
szmordokxd avatar
Sziasztok srácok és lányok!

Egy nagyon fontos kérdéssel fordulok ma hozzátok, legyen szíves aki tud segítsen!
Szeretnék vásárolni egy laptopot.
Nos a kérdés az lenne, hogy melyiket éri meg előbb megvásárolni ha játszani is akarok vele?
(Legyetek szívesek nem "kritizálni" mert nem egy atom gamer gépek és nem azt szeretném olvasni, hogy "egyiket se, szar mindkettő", legyetek oly kedvesek ezeket most hagyni)

1. Gép:

LENOVO T400
Processzor típus: Intel® Core2™Duo P8600 Processor
(3M Cache, 2.40 GHz)
Memória: 4 GB DDR3-1333Mhz
Videókártya típus: AMD3470HM

2.Gép:

Processzor: T7700 2,4Ghz DualCore 4Mb L2
Memória: 4 GB DDR3-1333Mhz
Videókártya típus: Geforce 8600m GT

Igazából a videókártya miatt érdekes mindkettő. Őszintén szólva nem tudom, hogy melyik a jobb ezért is kérném a ti tanácsotokat. Árba kb. ugyanaz.
Várom mihamarabbi válaszotokat!
Üdv,
Szmördok
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
az "aktuális" gépemet ma vettem 40 ezerért, megérte?
ssd kivételével, az már megvolt 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Na ki lett próbálva a 4K gémelés. Tényleg eléggé gyengén teljesít a gépem. Viszont találtam játszható gémeket. (F1 2014, Dirt széria) és valami eszméletlen szép. Engem eddig megy győzött. Lehet, hogy veszek nagyobb konfigot.

Core i7 4770k vagy 5820k?
R9 280X CF? Vagy várjam meg az HBM-es Radeonokat? Kb 1000 fontom van rá (nem itthon venném meg, hanem angliában)
0
0
0
0
visor261 avatar
Hát nem tudom hogy vagytok de én egy dr.web-et elindítottam és 100% pörgött a proci 😜
Meg nekem is azt mondtátok hogy elég a 8 gb de én archeage-t töltöttem steam-ról és alig maradt 140mb és kifagyott... vagy ez csak nálam egy bug? 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Benhu: Mi az ok, amiért ezt akarod tenni? Nem kéne, hogy melegedjen. Egyébként a VGA-ra is lehet külön hűtőt kapni ugyan úgy, mint a processzorokra.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok! azt szertenem kerdezni hogy egy Asus r9 270x videokartyanak a ventillatorat hogyan lehet megnovelni hogy jobban hutson? Ajanlott ezt csinalni ? A valaszokat elore is kozsonom 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
djwarp: Nos igen, az kimeríti a "jól szellőző" fogalmát... 😃

flash89: HDMI
0
0
0
0
flashbang8909 avatar
Sziasztok. Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy veszek egy új monitort (LG 27MP75HM-P 27" IPS LED Monitor) és melyik csatlakozást ajánlanátok a legjobban (hdmi, vga, stb)? Válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
Sicu33 avatar
csuz-li: Cooler Master Elite 430 a gépházam,5db Cooler Master rendszerhűtő lesz benne,de lehet,hogy csak 4.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azenenaazjó: Ja, abban igazad van. Azt nem is írtam külön. Ráadásul jó hűtővel simán fel lehet húzni bármelyiket.
0
0
0
0
Subaru avatar
én még mindig azt mondom. hogy teljesen fölösleges a 8350mivel ugyanaz mint a 8320 és 10ezerrel olcsóbb, a 8350 52ért nagyon sok pcx en 48 és a 8320 pedig 40
0
0
0
0
csuz-li avatar
djwarp: Nekem 8350-em van és nagyon jó választás szerintem. Az i5-nél mindenképpen jobb (szintén szerintem). A 16GB-nyi memória tényleg sok, nekem a 8 sincs kihasználva egyik játék alatt sem. Amit megspórolsz a memórián, azt meg elköltheted az FSP tápra, mert az jobb. Gépházból meg jól szellőző kell, nem tudom, mid van, de egy jó házzal a gyári hűtő is elég, persze a külön hűtő javallott, mert a gyári nagyon hangos.
A pcx-en kívül még az ipon-on lehet gépösszerakót találni, ami jó is. Mindkét helyről vásároltam már és mindkét hely jó volt. Utóbbi talán picit drágább, de nem vészesen, viszont ott már rakattam is össze gépet, tehát azt is teszteltem, szépen összerakták az alkatrészekből, amit összeválogattam.
0
0
0
0
Subaru avatar
pc x.hu, szerintem a 16giga ram még teljesen fölösleges amíg nincs másik vga-d később tudsz bele rakni még, az FX 8350 szintén teljesen fölösleges mivel FX 8320 ugyanaz 0.5ghz oc-val és kb 10k-val olcsóbb(bár szerintem i5el jobban járnál) tápból meg az FSP
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok,ezt a configot néztem ki magamnak,igaz,hogy csak félconfig,de a segítségetekre lenne szükségem:
Processzor : SAM3 AMD FX8350 4.00Ghz(51540ft)
Processzor hűtő: Cooler Master Hyper 212 Evo(10.825Ft)
Alaplap : ASUS M5A97 Evo 2.0(29215Ft)
RAM : DDR3 Kingston HyperX 1600Mhz(2x8GB)(38975Ft)
SSD: 120GB Kingston(22835Ft)
DVD író: ASUS DRW-24F1ST SATA(5735Ft)
Tápegység : FSP Raider 650W(24100Ft) vagy Cooler Master B2 700W(18350Ft)

Cooler Master Táppal:177.475Ft SSD nélkül 154.640Ft
FSP Táppal : 183.225Ft SSD nélkül 160.390Ft
A gépház,VGA és HDD-k megvannak,a VGA egy R7 250-es 1GB-os,de később szeretném cserélni és azért gondolkodok nagyobb tápegységekben. Szerintetek megéri ennyiért,vagy küldtök hozzászólásba olyan oldalakat,ahol van ilyen gépösszerakhatási lehetőség. A válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
showtekk avatar
Quadgame94: 4K-ra szerintem nem lesz elég, az én gépem sem elég 4K-ban semmire. Maxon játszva 4K felbontásban meg egyenesen katasztrófa, az én konfigommal jön ki pl Shadow of Mordorban 35 körüli FPS 4k-ra felrakva. Az ilyen single VGAk nem 4K játékra lettek tervezve, ahhoz már SLI vagy TitanX kell hogy szépen tudj játszani. Persze sok mindentől függ ez, pl, hogy mennyi fps kell neked, valaki 20al is beérni valaki csak 60al szeret játszani, meg persze attól is függ, hogy milyen játékokat szeretsz. Egy jól optimalizált belső teres játék pl elképzelhető hogy tud szépen futni, de pl egy AC Black Flag, vagy Far Cry 4, vagy GTA V meg hasonlók teljesen esélytelenek. MOndjuk ha mindent leveszel low-ra és a 4K felbontást fenthagyod elképzelhető, hogy játszható FPS számot kapsz, abban mindenképp igaza van csuz-linak is, hogy ha meg van a TV akkor próbálgasd a játékokat rajta és meglátod, hogy mennyit bír 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
csuz-li Köszi. Ki lesz próbálva, viszont a TV meg lesz csak kérdés, hogy fogok e rajta játszani...
0
0
0
0
csuz-li avatar
qadgame94: Szerintem elég lesz. A processzor is elég, meg a VGA is. (Persze erősebbel minden jobb). ~20-30 fps még max grafikán is kijöhet. Persze ez játékfüggő. Én azt csinálnám, hogy megnézném, mit teljesít a gép az új tv-vel és akkor változtatnám, ha kell. Afterburner-t feltenném és nézném, hogy mit mutat a gép azoknál a játékoknál, amiket szeretek, különböző beállítások mellett.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Úgy állok, hogy betudok szerezni egy 4K TV-t. Olyan kérdésem lenne, hogy ehhez elég lenne e a gépem és ha nem (nyílván nem) akkor mit kellene vennem? CPU+VGA? Vagy csak VGA? nyílván ahoz hogy max grafikán játszam tudom, hogy nagyon sokat kellene költeni, de ha medium-high beállításokkal játszanék?
0
0
0
0
Teeborg avatar
Köszi a válaszokat! Beruháztam a gépre, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve! 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
A proci általában nem forrasztott, hanem még LGA-s, úgyhogy azt talán lehet jobbat tenni bele.
Arról lövésem sincs, hogy a gép MXM vga fogadására alkalmas-e.
0
0
0
0
Bronson avatar
a ramon kívül mást nem lehet cserélni, az 4gb van szóval elég...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Nekem meglévő gépemhez(laptopomhoz) keresnék új cuccokat, hogy kicsit erősítsem a vasat.
Laptopom: [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=130500&sub=usercomp&comp=142558]Eszközöm adatai[/url]
Bármilyen dolgot mondhattok, amit lekéne cserélni, és mégis mire, 20000 forint felett nem igazán vennék bele dolgokat, köszi a válaszokat! 😃
0
0
0
0
frostwagen avatar
Várható volt, hogy a 7870 valamivel jobban teljesít, de 20 ezert Ft-al drágább, tehát ez nem meglepő. Meg tibi0307 is írta hogy nem kell mindennek full HD-ban futnia, ebben a tesztben amit linkeltél ott ugye mindent full HD felbontáson mértek. Ennyiért ez a gép ajándék, szerintem vedd meg
0
0
0
0
Bronson avatar
az a gép ennyiért bőven megéri az árát, ha megbízható az eladó, ne habozz...
0
0
0
0
frostwagen avatar
tibi0307

Szerintem annyiért bőven megérné, pláne monitorra, ssd-vel együtt. R7 260x több mint valószínű hogy 2 GB-os egyébként, ha nem is full hd-ban, de high-on a legtöbb normálisan optimalizált játék futni fog. Később még max veszel bele egy jobb videókártyát, de ennyi pénzért megéri.

Dani46

Áruld már el nekem, hogy szerinted a 7870 miért lenne sokkal jobb, mint az R7 260x? Íme pár infó:

HD 7870: Grafikus chip sebessége : 1010 MHz
Grafikus memória sebessége : 4840 MHz
Memória mérete: 2048 MB
Memória sávszélesség: 256 bit
Max. Felbontás: 2560 x 1600 pixel

R7 260X: Grafikus chip sebessége : 1075 MHz
Grafikus memória sebessége: 7000 MHz
Memória mérete: 2048 MB
Memória sávszélesség: 128 bit
Max felbontás: 4096 x 2160 pixel

Ez csak néhány adat, de ezekből is látszik, hogy az R7 260x egyedül a memória sávszélességben gyengébb, viszont 20 ezer Ft-al olcsóbb is. Mindezeket összevetve nem mondanám hogy a HD 7870 sokkal erősebb lenne.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hát nem tudom én nem adnék érte 100 at,hogy miért nem?proci ugyan régi de 1 kis húzással aztmondom elég jó lenne,260x nem derül ki 1 gigás vagy 2 de tökmind1 mer mind2 kevés hiába nem akarsz fullon játszani,7870 sokkal jobban illene mellé vagy 7950 és akkor azt mondom pár évig elvagy,még ezekkel is kell kötni kompromisszumokat!
0
0
0
0
Teeborg avatar
Sziasztok!
"Úi" gép vásárlása előtt állok, és szükségem lenne egy kis segítségre ill. tanácsra. Van egy gép 100e Ft-ért tudnék hozzájutni, a kérdés az, hogy szerintetek megéri e?
A következők a specifikációi:
Gigabyte ex58-ud5
Radeon r7 260x
Intel i7 965
Ssd Samsung evo 840
8Gb DDR III
Enermax Lib. 550W
500Gb HDD
Lg Flatron e2442.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Még annyi, hogy nekem nem kell hogy minden fullon fusson. Az a cél hogy azért egy jó pár évig tudjam használni anélkül hogy szétlaggolna 1-1 játék.
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
Eladó 😃 pc-m üzi pü be !!
0
0
0
0
no avatar
<a href='http://gepigeny.hu/prolookup=115895&sub=usercomp&comp=117702'>Eszközöm adatai</a>file.php?
ez jó lenne?
0
0
0
0
Bronson avatar
valóban jobb egy nagyobb, mert nem annyival drágább mint amennyivel nagyobb... én 32GB-oson is elférek win7-el meg programokkal, de nem mondom, jól jönne egy 120-as hogy pár játék is ráférjen...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Ha van rá még egy kevés plusz pénzed én azt mondom inkább vegyél egy 120-ast. Az már biztos elég lesz, és ahogy az árakat nézem nem sokkal drágább.
0
0
0
0
frostwagen avatar
60 GB-os SSD szerintetek elég lenne, ha csak az OP rendszert raknám rá? (Win 8.1 64 bit)
0
0
0
0
csuz-li avatar
david20020122: Én danee23 által ajánlott gépet raknám össze. Annyi változtatással, hogy kisebb HDD-t raknék bele és a fennmaradó pénzt elkölteném egy r9 270-es VGA-ra.
0
0
0
0
no avatar
nem akarok semmit elhanyagolni
0
0
0
0
danee23 avatar
tápegységet semmilyen formában nem szabad elhanyagolni! Az alaplapból sem a legolcsóbbat venném meg. Lejebb összeraktam egyet 160Kért, vegyél bele 2tb helyett 1tb hardot(csak ne Seagate ST1000DM003-at) meg egy akármilyen házat és már 150k! Esetleg kicserélheted a VGAt is egy hasonló árú Radeonra, de Geforceal ha később meggondolod az olyasmit hogy blenderrel animálsz geforceal birsz renderelni benne AMDvel meg nem. Én ilyen keretből nem vennék i5öt mert akkor kevesebb pénz marad grafikusra, pedig az fontosabb gaming szempontból, és amúgy is DX12 alatt több hasznát veszik majd gameek a 6 magnak.
0
0
0
0
no avatar
150ezerből melyik gépet éri meg megépiteni
olyat amelyben minden alkatrész prémium közeli és kicsit gyengébb
vagy olyat amelyben erős a vidikari meg a proci és a ház meg ilyen elvannak hanyagolva??
0
0
0
0
danee23 avatar
Én biztos alapokra akartam helyezni az egésszet és ebbe már nem fért bele i5 😜 Rammal kapcsolatban: lap támogatja az 1866ot és az árban is elenyésző a különbség.
0
0
0
0
Bronson avatar
flyaway2 : tápon ne spórolj, könnyen ráfázhatsz egy ócska táppal... ezek drágábbak mint 10k de nem sokkal:

EVGA Power Supply 430W
FSP Hexa+ 400W
0
0
0
0
Wentrion avatar
@danee23: A konfig amit ajánlottál egész pofás. Bár a RAM-nál egy kicsit vakartam a fejem (Ugyan minek 1866-os egy dedikált kártyás rendszerbe? 😃 Elég elenyésző a MHz-ek közti különbség)

@Quadgame: Az Intel mennyit fizet ezért a reklámért? 😃 Szép és jó az Intel meg minden. De !OVERPRICED!... túlzottan is....
0
0
0
0
no avatar
nokiacsabika: Dying Light, Ryse son of Rome es az Evil within- nél nem indul ujra !!
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Benhu
A fifát ne hasonlítsd a komolyabb játékokhoz. Az Energon nevű tápod életveszélyes, örülj hogy még eddig nem füstölt le mindent, az ilyeneket ajtótámasznak használják. Azonnal szedd ki és vegyél egy normális ajánlott tápot.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Benhu: Portalaníts és pasztázd újra. Figyelj, hogy rendesen érintkezzen a hűtő a processzorral. Azt is nézd meg, hogy a hűtő ventilátora megfelelően működik-e (felpörög terhelés alatt, ahogy kell) Ha ezek nem oldják meg a túlmelegedést, akkor belefutottál az egyik Intel problémába, miszerint a kupak alatti pasztán spórolnak. Akkor biza egy erősebb hűtő kell rá. (vagy kupaktalanítasz, de azt nem javaslom.)
0
0
0
0
no avatar
és akkor mitcsináljak hogy ne melegedjen túl ?
0
0
0
0
flyaway2 avatar
10-max kicsivel felette szeretnék tápra költeni. De ha annyiért nincs akkor lehet kicsit drágább is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció