Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Xavi001 avatar
Osynho Ha leteszem 100 ra akkor nem kapcsol be a monitor de most 118 on hiba nélkül fut
0
0
0
0
Osynho avatar
A pci-e sín órajele. Ha nagyon eltér 100-tól, instabil lehet a gép.
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Osynho rendben köszönöm am az mi is ? 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Xavi001: Azt 100-ra kellene fixálni. 😀
0
0
0
0
Xavi001 avatar
sziasztok,felhúztam a procimat képet nem tudok küldeni de ezek vannak ott megpersze vannak még olyanok amit ki be lehet kapcsolgatni

Overlock mode (cpu,pci-e sync,async (syncre raktam)
Cpu frekvencia (260)
Pcie frekvencia (118)

ez a pcie dolog mi lenne ?
0
0
0
0
Devis avatar
nem fog bebootolni a windows
0
0
0
0
FortiZ avatar
hello
Van egy AMD Sempron 140-s procim és az érdekelne ha feloldanám a 2. magját és nemsikerül, legrosszabb esetben mi történhet?LEGROSSZABB😆
alaplap: asrock.N68C-S
0
0
0
0
planbmokus avatar
Kit érdekel egy kis szaftos Core i7-teszt?
[LINK]
0
0
0
0
niteforce avatar
osynho: köszi, javítva 😃
pinti100: nem kellett, nem is tudok feszt állítani ezzel a lappal.
0
0
0
0
no avatar
nagyon megszivtam ezzel a procival mert még a 4 edik magját se lehet feloldani mert amikor bekapcsolom az unlock core-t akkor kijelzi a 4 dik magot de amikor akarna be bootolni a windows akkor kifagy és restartolni kell...
niteforce : te állitottále a volton amikor felszabaditottad a 4 edik magodat ?
0
0
0
0
Osynho avatar
niteforce:
Mivel ez a proci szorzózármentes
Mármint szorzózáras 😃

pinti100:
HT érték legyen 2000 körül, NB érték mehet feljebb, ha az alaplap bírja (vmivel gyorsabb is, ha húzod), de inkább tedd azt is 2000 körülire, az a biztos. Tehát pl 8x260=2080mhz.
0
0
0
0
niteforce avatar
Pinti100 :
nekem nincsenek túl jó tapasztalataim ezzel a procival tuning szempontjából, lehet ,hogy az alaplap az oka. Én négymagosítottam a procit, és egy kis órajel emelés is sikerült. Mivel ez a proci szorzózáras, ezért csak FSB emeléssel lehet húzni. Ezzel a módszerrel elég kevés + órajel sikerült. Alap órajele 3114 MHz most 3356 MHz. Magasabb órajelen már instabil volt a rendszer, 3378 MHz-n már kékhalálozgatott, a maximum amit csak egy rendszerindítás erejéig tudott hozni az 3403 MHz volt. Magasabb beállításokon a rendszer nem töltődött be. Úgy hogy, csak egy jobb alaplappal érdemes nekifogni,mert ez a kis órajel emelés nem sokat ér. Biztos hogy tud többet is a proci, ezt teneked kell kikísérletezni, hogy mennyit tud. Nekem ennyi sikerült, lehet hogy neked több fog.
Amúgy jó proci 😀

NB-t minimum értékre tedd, a RAM-ot is, vagy automatára. Úgy érheted el a legnagyobb órajelet.

nekem az aktuális FSB órajel 216 MHz. 219-en volt a 3403 MHz.
0
0
0
0
no avatar
akkor tudnál pár értéket mondani hogy mennyin próbáljam meg ?
0
0
0
0
cseszka avatar
Cooley írta:
bazsi213 írta:
Osynho írta:
A hifit akarod rákötni a számítógép tápjára? 😊 Vasalóval szoktál borotválkozni? 😂

te lehet😀 a táp minimális energia felhasználásal(a táp ventije alig pőrőg)ha bekapcsolom a pc- t fut rendesn kőszi a segitséget😀

Csak én nem értem bazsi válaszát? 😂 Amúgy kezdjük azzal, hogy a Hi-Fi-dre 230V-ot kell dugni, a tápodnak meg 12, 5 és 3,3V-os ágai vannak. 😀

Szerintem kivitelezhetö,mert a hifi ok h 230at kap az aljzatbol,de mindjárt egy trafóba megy az áram,ami lecsökkenti Xvoltra,ami valószinü h 12V vagy kevesebb.
Egy müszerrel (minden elektro szerelönek van)leleht mérni h mekkora áram megy ki a trafobol és h hány amper.
0
0
0
0
Osynho avatar
Sehol nem írja, hogy MINDEN ilyen procit PONT 3,7ghz-ig lehet húzni. 😀 Főleg, hogy ők is 3,77ghz-et értek el. Sőt, 3,915ghz-et megcsíptek. 😀
Továbbá nem értem, hogy miért nem írnak az északi híd órajeléről. :S Ha nem osztod vissza, akkor nem lesz stabil ekkora fsb emelés után.
0
0
0
0
no avatar
A késleltetést nem kell átírnod, mivel nincs túlhajtva a ram. Pár dolgot nem értek. Ha 2,2 a ramszorzó, hogy jött ki a 680-as ram órajel, valamint a képen miért 3,33 és 867 szerepel? Mindegy, a 867-et is bírnia kellene a képen látható időzítésekkel.

Jólvan véletlenül elirtam 😀 de itt olvastam
http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3,2452-4.html

az NB orajele auto-n van 😆
0
0
0
0
Osynho avatar
Utána olvastam és azt írták hogy pont 3,7 ig lehet stabilan húzni ezt a procit

Ezt hol olvastad? 😀

A késleltetést nem kell átírnod, mivel nincs túlhajtva a ram. Pár dolgot nem értek. Ha 2,2 a ramszorzó, hogy jött ki a 680-as ram órajel, valamint a képen miért 3,33 és 867 szerepel? 😀 Mindegy, a 867-et is bírnia kellene a képen látható időzítésekkel.

Egyébként túl nagy ugrással kezdtél bele ebbe a tuningba, azért nem 260-as fsb-vel kellene indítani. 😀 Ki kell tapasztalni, hogy a te procid, alaplapod mit tud, nincs 2 egyforma hardver. Az 1,525V-ot sokallom, az északi híd órajelét se írtad, hogy állítotad volna.

Cooley: Áááá, én már feladtam, mikor olvastam. 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
bazsi213 írta:
Osynho írta:
A hifit akarod rákötni a számítógép tápjára? 😊 Vasalóval szoktál borotválkozni? 😂

te lehet😀 a táp minimális energia felhasználásal(a táp ventije alig pőrőg)ha bekapcsolom a pc- t fut rendesn kőszi a segitséget😀

Csak én nem értem bazsi válaszát? 😂 Amúgy kezdjük azzal, hogy a Hi-Fi-dre 230V-ot kell dugni, a tápodnak meg 12, 5 és 3,3V-os ágai vannak. 😀
0
0
0
0
no avatar
Gyerekek kérlek segitsetek mert végre megvan a proci hutom egy Arctic cooling freezer pro7 rev 2 amit fel is tettem de ezután jönnne az oc ... Na szóval azt szeretném hogy a procim megfogja a 3,7 GHZ-t . Utána olvastam és azt írták hogy pont 3,7 ig lehet stabilan húzni ezt a procit . Nos beléptem a bioszba és kezdtem mindent úgy csinálni mint a tom's hardwer oldalon le van irva
http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3,2452-4.html
Beállitottam a szorzót 14.5 re , azután a HT-T 1.6 GHZ re , majd a ramokat visszavettem x3 ról x2.2 re ami 680 MHZ-t eredményezett. Majd beállitottam a pci express sebességét fix 100 ra az auto- ról.Majd beraktam a a bust 260 ra mint ahogy ok is csinálták , majd a voltot 1525 re raktam..
Na de ezek után kezdodtek a gondok mert :
Ok beállitottak valami memory latencyt amit én nem tudok hogyan kell csinálni .. de megkaptam az hol lehet azt állitani .
Ok ezeket a számokat irták át ott 9-10-10-25-34 és megjegyezték hogy a stabilitás érdekében irták be ezeket a számokat.
kaptam egy DRAM CONFIGURATION -t amibe beléptem és elojöttek a lehetoségek https://kephost.hu/image-1319_4E83136B.jpg
. Na itt annyi jött elo hogy nem tudtam mit hová kell beirni a fenti képen lefényképeztem a lehetosegeket . Próbáltam úgy hogy kihagytam a memoria beállitást tehát a DRAM configuration-t de windows alatt 5 perc után előjött a kék halál ,, vagy egyáltalán nem indult el a windows
Sok helyen láttam hogy be állitották a ramokat is szal nekem is be kell állitsam , ramom márkája egyik Kingmax 2GB DDR2 800MHZ , másik Syncron 2GB DDR2 800MHz
Légyszi segitsetek ebbben mert régóta várom hogy 3,7 en menjen a procim a választ PÜ be kuldjétek köszi előre is
0
0
0
0
niteforce avatar
sokkal többet nem kapnál a tuninggal, de jelentősen rövidebb lesz az akksi üzemideje
0
0
0
0
_AsheXp avatar
laptop ot nem jó mert túlmelegszik könnyen
0
0
0
0
ors11 avatar
én a laptopomat szeretném feltuningolni( bár sokak szerint nm érdemes...de én akkor is szeretném) és halvány lila fingom nincs mit hogyan kell...én az Intal Core2Duo T5450 1.66 Ghz-es procimat szeretném minél jobban feltuningolni...a segítségnek,hogy mit hogyan kell nagyon örülnék...
0
0
0
0
skateout avatar
Mugen 2-m van. Ez már sok mindent megélt. A 3 már csak jobb lehet 😀
Én is ajánlom a Mugeneket. 😀
0
0
0
0
bazsi213 avatar
ha kész teszek fel rola képet ha érdekel valakit. ill videot az őszeszereléstől ,forasztástol a bekapcsolásig. 😀

MaximumGame írta:
bazsi213 írta:
Osynho írta:

bazsi213 írta:
Osynho írta:

valaki tudna ajánlani vallami jo hűtést?

SCYTHE Mugen 3 szerintem ez jó 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Egy kép a szerelésről: (valamiért ilyen b:zis, kicsi lett..)

https://kepfeltoltes.hu/110920/750998974BE86604_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
MaximumGame avatar
bazsi213 írta:
Osynho írta:

bazsi213 írta:
Osynho írta:

SCYTHE Mugen 3 szerintem ez jó 😀
0
0
0
0
bazsi213 avatar
Osynho írta:

bazsi213 írta:
Osynho írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
mindkettő kapható 😀
de mivel olyan extrém tuning nincs rajta nem is tudnám tovább húzni sokkal, elég az A50, egész barátságos ára van 😀 köszi, akkor az lesz 😀
0
0
0
0
almos avatar
Mindjárt szétnézek,de egy Corsair A50 vagy A70 is nagyon jó lenne,bár az A70 9 ezres.
0
0
0
0
niteforce avatar
köszi 😀
csak olyat szeretnék ami itt a webshopban kapható. innen mit ajánlasz? 😀
0
0
0
0
almos avatar
Cooler Master Hyper 212 Plus
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok, milyen CPU coolert ajánlotok olyan 7 ezer körül AM3-ra?
(proci: AMD Athlon II X3 négymagosítva és egy kis órajel +-al. 4 mag 3.66 GHz)
0
0
0
0
Osynho avatar
Grat a coolerhez! A 2000rpm már messze nem halk (nekem) 😕

szolnokiferenc 23:
Az a baj, hogy az alaplapod nem valami tuningbarát :/ Bróba szerencse.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nagyon jó és NEM A50 !!! Az A50-nek 3 hőcsöve van, az A70-nek meg 4 😀 3.2 ghz-ről 4-re tettem egyből, minden oké teszteltem meg minden, és netezés közbe 35 fok 😲 Ja és halk, igy venti van rajta az is 2000RPM-es szval állat 😀

De kár h amd-ra csak fóggőlegesen lehet feltenni, mert igy csak egy venti fér el 😞 Bár az amd hülye lefogatója miatt sem fér oda a 2. 😞 Ezután intelem lesz 😃 De az még odébb van 😃 MAjd 2 év mulva 😃 (ja és mindenképp E-ATX méretű lappal mert eléggé szar volt ilyen kicsi (sima ATX méret) alaplapon szerelni az én nagy ujjaimmal 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
1 ventivel tulajdonképpen A50 😃😃😃
azonban olyant szeretnék 😃😃 így milyen? 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Köszi de most aztán elégé felidegesitett... AMD-re csak 1 ventit lehet feltenni rá 😠 De mind1 is mert igy egy ventivel is megvan vele a 4Ghz 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hardX írta:
Na megjött a Corsair A70, mindjárt be is rakom 😀

Az egy nagyon jó cooler ismerősömnek olyan van. Grat. hozzá!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Na megjött a Corsair A70, mindjárt be is rakom 😀
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
és szerinted kb meddig maradna stabil?
0
0
0
0
Osynho avatar
Biosból kell, addig húzd, ameddig nem melegszik, illetve amíg stabil marad.
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
van egy athlon x2 240em és azt akarom kérdezni h meddig lehet úzni biztonságosan? a biosban kell vagy a windowsban, asrock a lapom
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
bazsi213 avatar
űdv mindenk átszeretném alakitania pcmet itel cel 3,8 ghz proci 3 gb ddr2 ram nvida geforce 7600 se 320 gb hdd ebbe akarom belleépiteni a hifit táp 480 w-os az lenne a kérdésem ha a tápra rákőtőm a hifit elgogja birnia pc-t vagy vezeseki hátul egy táp csatit a hifi hez kűlőn? kérlek segitsetek ill milyen +ventit tegyek be ami tényleg tolja a hideget.

a kijelzőt lcd hifiét elől beépitetem hangot hátulra beépitettem ill a hifi paneljeit elhejeztem a házba .Gépem adatai
0
0
0
0
khaled98 avatar
a gépem képes tuningolásra? 😃 (és a cpu 8 pines csatija helyett csak 4 pin van bedugva... )
0
0
0
0
Geri85 avatar
Feloldottam még két magot a Phenom x2 550-en.Milyen progival teszteljem?? elég 420W táp a gépembe?
0
0
0
0
tras19 avatar
Hello processzor tuningnál inkább a megahertz huzam vagy a szorzót rakjam feljebb?
0
0
0
0
TomiMan avatar
most szedtem le vmilyen OC-progit most próbálom!

Zsír van itt minden csak azt nem találom ami nekem kéne :S
Vki ismeri ezt a RightMark CPU Clock Utility-t? Kéne egy kis segítség :S

ahh mindegy hagyom a francba az egyészet😠😠
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Chip.eu-t nézted??
Ott is van 1 pár!
0
0