Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Overlock mode (cpu,pci-e sync,async (syncre raktam)
Cpu frekvencia (260)
Pcie frekvencia (118)
ez a pcie dolog mi lenne ?
Van egy AMD Sempron 140-s procim és az érdekelne ha feloldanám a 2. magját és nemsikerül, legrosszabb esetben mi történhet?LEGROSSZABB😆
alaplap: asrock.N68C-S
[LINK]
pinti100: nem kellett, nem is tudok feszt állítani ezzel a lappal.
niteforce : te állitottále a volton amikor felszabaditottad a 4 edik magodat ?
pinti100:
HT érték legyen 2000 körül, NB érték mehet feljebb, ha az alaplap bírja (vmivel gyorsabb is, ha húzod), de inkább tedd azt is 2000 körülire, az a biztos. Tehát pl 8x260=2080mhz.
nekem nincsenek túl jó tapasztalataim ezzel a procival tuning szempontjából, lehet ,hogy az alaplap az oka. Én négymagosítottam a procit, és egy kis órajel emelés is sikerült. Mivel ez a proci szorzózáras, ezért csak FSB emeléssel lehet húzni. Ezzel a módszerrel elég kevés + órajel sikerült. Alap órajele 3114 MHz most 3356 MHz. Magasabb órajelen már instabil volt a rendszer, 3378 MHz-n már kékhalálozgatott, a maximum amit csak egy rendszerindítás erejéig tudott hozni az 3403 MHz volt. Magasabb beállításokon a rendszer nem töltődött be. Úgy hogy, csak egy jobb alaplappal érdemes nekifogni,mert ez a kis órajel emelés nem sokat ér. Biztos hogy tud többet is a proci, ezt teneked kell kikísérletezni, hogy mennyit tud. Nekem ennyi sikerült, lehet hogy neked több fog.
Amúgy jó proci 😀
NB-t minimum értékre tedd, a RAM-ot is, vagy automatára. Úgy érheted el a legnagyobb órajelet.
nekem az aktuális FSB órajel 216 MHz. 219-en volt a 3403 MHz.
A hifit akarod rákötni a számítógép tápjára? 😊 Vasalóval szoktál borotválkozni? 😂
te lehet😀 a táp minimális energia felhasználásal(a táp ventije alig pőrőg)ha bekapcsolom a pc- t fut rendesn kőszi a segitséget😀
Csak én nem értem bazsi válaszát? 😂 Amúgy kezdjük azzal, hogy a Hi-Fi-dre 230V-ot kell dugni, a tápodnak meg 12, 5 és 3,3V-os ágai vannak. 😀
Szerintem kivitelezhetö,mert a hifi ok h 230at kap az aljzatbol,de mindjárt egy trafóba megy az áram,ami lecsökkenti Xvoltra,ami valószinü h 12V vagy kevesebb.
Egy müszerrel (minden elektro szerelönek van)leleht mérni h mekkora áram megy ki a trafobol és h hány amper.
Továbbá nem értem, hogy miért nem írnak az északi híd órajeléről. :S Ha nem osztod vissza, akkor nem lesz stabil ekkora fsb emelés után.
Jólvan véletlenül elirtam 😀 de itt olvastam
http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3,2452-4.html
az NB orajele auto-n van 😆
Ezt hol olvastad? 😀
A késleltetést nem kell átírnod, mivel nincs túlhajtva a ram. Pár dolgot nem értek. Ha 2,2 a ramszorzó, hogy jött ki a 680-as ram órajel, valamint a képen miért 3,33 és 867 szerepel? 😀 Mindegy, a 867-et is bírnia kellene a képen látható időzítésekkel.
Egyébként túl nagy ugrással kezdtél bele ebbe a tuningba, azért nem 260-as fsb-vel kellene indítani. 😀 Ki kell tapasztalni, hogy a te procid, alaplapod mit tud, nincs 2 egyforma hardver. Az 1,525V-ot sokallom, az északi híd órajelét se írtad, hogy állítotad volna.
Cooley: Áááá, én már feladtam, mikor olvastam. 😃
A hifit akarod rákötni a számítógép tápjára? 😊 Vasalóval szoktál borotválkozni? 😂
te lehet😀 a táp minimális energia felhasználásal(a táp ventije alig pőrőg)ha bekapcsolom a pc- t fut rendesn kőszi a segitséget😀
Csak én nem értem bazsi válaszát? 😂 Amúgy kezdjük azzal, hogy a Hi-Fi-dre 230V-ot kell dugni, a tápodnak meg 12, 5 és 3,3V-os ágai vannak. 😀
http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3,2452-4.html
Beállitottam a szorzót 14.5 re , azután a HT-T 1.6 GHZ re , majd a ramokat visszavettem x3 ról x2.2 re ami 680 MHZ-t eredményezett. Majd beállitottam a pci express sebességét fix 100 ra az auto- ról.Majd beraktam a a bust 260 ra mint ahogy ok is csinálták , majd a voltot 1525 re raktam..
Na de ezek után kezdodtek a gondok mert :
Ok beállitottak valami memory latencyt amit én nem tudok hogyan kell csinálni .. de megkaptam az hol lehet azt állitani .
Ok ezeket a számokat irták át ott 9-10-10-25-34 és megjegyezték hogy a stabilitás érdekében irták be ezeket a számokat.
kaptam egy DRAM CONFIGURATION -t amibe beléptem és elojöttek a lehetoségek
. Na itt annyi jött elo hogy nem tudtam mit hová kell beirni a fenti képen lefényképeztem a lehetosegeket . Próbáltam úgy hogy kihagytam a memoria beállitást tehát a DRAM configuration-t de windows alatt 5 perc után előjött a kék halál ,, vagy egyáltalán nem indult el a windows
Sok helyen láttam hogy be állitották a ramokat is szal nekem is be kell állitsam , ramom márkája egyik Kingmax 2GB DDR2 800MHZ , másik Syncron 2GB DDR2 800MHz
Légyszi segitsetek ebbben mert régóta várom hogy 3,7 en menjen a procim a választ PÜ be kuldjétek köszi előre is
Én is ajánlom a Mugeneket. 😀
valaki tudna ajánlani vallami jo hűtést?
SCYTHE Mugen 3 szerintem ez jó 😀
SCYTHE Mugen 3 szerintem ez jó 😀
de mivel olyan extrém tuning nincs rajta nem is tudnám tovább húzni sokkal, elég az A50, egész barátságos ára van 😀 köszi, akkor az lesz 😀
csak olyat szeretnék ami itt a webshopban kapható. innen mit ajánlasz? 😀
(proci: AMD Athlon II X3 négymagosítva és egy kis órajel +-al. 4 mag 3.66 GHz)
szolnokiferenc 23:
Az a baj, hogy az alaplapod nem valami tuningbarát :/ Bróba szerencse.
De kár h amd-ra csak fóggőlegesen lehet feltenni, mert igy csak egy venti fér el 😞 Bár az amd hülye lefogatója miatt sem fér oda a 2. 😞 Ezután intelem lesz 😃 De az még odébb van 😃 MAjd 2 év mulva 😃 (ja és mindenképp E-ATX méretű lappal mert eléggé szar volt ilyen kicsi (sima ATX méret) alaplapon szerelni az én nagy ujjaimmal 😀
azonban olyant szeretnék 😃😃 így milyen? 😀
Na megjött a Corsair A70, mindjárt be is rakom 😀
Az egy nagyon jó cooler ismerősömnek olyan van. Grat. hozzá!
a kijelzőt lcd hifiét elől beépitetem hangot hátulra beépitettem ill a hifi paneljeit elhejeztem a házba .Gépem adatai
Zsír van itt minden csak azt nem találom ami nekem kéne :S
Vki ismeri ezt a RightMark CPU Clock Utility-t? Kéne egy kis segítség :S
ahh mindegy hagyom a francba az egyészet😠😠
Ott is van 1 pár!