Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FeRR avatar
Oké, lenyomtam a tesztet.. 15 sec után kékhátteres, enyhén csíkos halál.. denem kékhalál... 😞
0
0
0
0
GodSie avatar
Ilyen nekem is volt.... és FuRmark alatt semmi hiba nem volt 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
első körben próbálj meg egy furmarkot lefuttatni arra mit lép...
0
0
0
0
FeRR avatar
Üdv mindenki!

Körülbelül egy hónapja vásároltam egy új videókártyát, tökéletesen működik, terheltség alatt is max 63 fokig megy fel, (ASUS R280X 3 GB) azonban, amíg GTA 5-öztem, elég sokszor lefagyott a játék, és színes, csíkos képernyővel, konkrétan meghalt a gép, vagy valamikor simán kitudtam lépni belőle, de utána sárga színt adott be a fehérek helyett az asztalon is. Semmi baj, rajtam kívül több ezer embernek ez a hiba állt fent a fórumok szerint, szóval nem vettem zokon. Azonban azóta van, hogy a gép bese kapcsol, felpörög minden, kép nincs, aztán valamikor elindul, csíkos képernyővel, elkezd tölteni a gép, majd egyszer csak elmegy a kép, és vége, csak reboottal lehet megoldani. Vagy valamikor bírja 1-2 óráig, aztán szürke képernyőt kapok és szintén halál.. És van, amikor fut egésznap hiba nélkül, és semmi baja. A VGA kábelre gyanakodtam először, mert ha megmozgattam egy reboot után, általában jó lett, viszont valamikor ugye használat közben is elmegy a kép, szóval fogalmam sincs, hogy most mi lehet a hiba a gépnél.. Driver tuti nem, mert már próbáltam újrarakni, és nem lett jobb... szóval, valaki tudna valamilyen megoldást erre? 😞
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Nem is értem azt az össehasonlítást. Mármint a 260X és a GT 730 között.
0
0
0
0
winrar avatar
R7 260X mindenképpen, a GT 730 nem ér semmit.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
14arsenal14

a kettő közül természetesen a 128 bit a jobb (de ez nem a sávszélesség, hanem a memória busz), de nem az a legjobb....64, 128, 256, 384, 512, 765, 1024, 4096...na ez a legjobb 😀
Szóval az XFX az a jobb választás 2 közül
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
thespartan16 Az nem sima HD 7870, hanem HD 7870 XT. Az pedig gyorsbass a GTX 660 Tinél
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok 😀 Érdekel valaki egy gigabyte R9 280x OC 3GB REV 2.0 kártya dobozos 😀
0
0
0
0
Thespartan avatar
Pixx: Gtx 660 Ti,én ezt tudnám javasolni inkább,nekem sima Gtx 660 Oc-m van,de ezzel is nagyon sok játékkal maxon tudok játszani,a Ti meg erősebb meg ugye benne a physx stb... szóval szerintem jobb,mint a 7870
0
0
0
0
Pixx avatar
Hello! HD 7870 Tahiti LE vagy gtx 660 ti dc2 oc sürgős lenne!
0
0
0
0
gametester2 avatar
40-56 max. 20 % fölé sose megy az MSI szerint. 60 fok fölé még nem ment a VGA sose.
0
0
0
0
gametester2 avatar
Játék közben 20%-on pörög a venti. Ez is normális? 😀 (Far Cry 4 Ultra settings)
MSI Afterburner szerint.
0
0
0
0
no avatar
Igen, én is olvastam hasonló technológiáról 😀 Bizonyos hőmérsékklet alatt az egyik vagy mindkét ventiláátor állóhelyzetben marad a VGA-n 😀
0
0
0
0
gametester2 avatar
Oké, kösz az infót. Úgy még nem néztem, majd ha letöltök valamilyen játékot meg nézem. Csak elsőnek azt hittem hogy valami vírus és az egész hdd formatot kapott. 😀

Tegnap online filmnézés közben jött egy hiba üzenet: Nvidia Driver hibát észlelt ezért leállt, majd helyre állt.... valami ilyen üzit kaptam 3 szor is. Meg ijedtem elsőnek, rögtön a karit néztem és látom nem forognak a ventik. Azt hittem hogy bekrepált a kari. Ezért is írtam 2 helyre. Bocs.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ha elindítasz egy játékot és bemelegszik, nem indulnak el a ventik?
Ha jól tudom az új verziójú WF hűtők is tudják a félpasszív módot azaz egy adott hőfokig be sem kapcsolnak rajta a ventik. Ezért van az, hogyha letörlöd a drivet akkor fullon pörög, mert nincs ami szabályozza.

szerk: Bőven elég 1 helyre kiírni amit akarsz, el fogják olvasni.
0
0
0
0
gametester2 avatar
Sziasztok!

Az alábbi videokártya tulajdonosa vagyok már egy ideje, de problémám merült fel vele kapcsolatban.
Körülbelül egy párnapja kezdte hogy a windows 7 betöltése után, meg állnak a hűtők a kártyán.
Vírust nem talált a vírusírtóm, újra tettem a rendszert, felraktam a legfrissebb nvidia drivert, de semmi.... Ugyan az a probléma. A régi driver se segít. Az az érdekes, ha letörlöm az nvidia drivert és újra indul a gép akkor mennek a hűtők illesztő nélkül. Az a lényeg hogy amint az illesztőtt fel rakom meg állnak a hűtők a vga-án. Ha biosba vagyok bent vagy amíg nem tölti be a win7-et forognak.
Beszart a vga?
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Genesis1919: Ohh köszönöm a tuning tippet! 😉 Miután a napokban belőlttem a cpu sebesség+fesz kombót a GTA 5 kedvéért, gondoltam a gpura is, de nem sok kedvem volt hozzá. Ezek szerint jobb is 😀 Mondjuk nem sok értelme lenne a gpu húzásnak, mikor úgy 10% al marad el kihasználtság terén a CPU tól 😀 Hát most, hogy a 6100 FX 4 GHz-n mennyire elég hozzá hm.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Ámen ! Sok sikert, én befejeztem.
0
0
0
0
GodSie avatar
NEm fogok intelre váltani...Igen nem jó alaplap,kövi hónapba lesz cserélbe minden kb 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
GodSie: [H]ard|Forum-ot ajánlom a figyelmedbe. Nézz szét hány Fx alatt dübörög Gtx 980, esetleg 980 Sli... 😜 Minden, tényeket helyén kezelő tuningos Intel Cpu társaságában tuningol, nem véletlenül. 😉
0
0
0
0
Puffin avatar
GodSie: az alaplapod egy hulladék, ha az van ami a gépednél van írva. Nem is értem hogy lehet ilyet FX8xxx proci alá tenni. Azzal kezdeném a cserét!
0
0
0
0
GodSie avatar
Na majd meglátom hogy lesz :_)
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
GodSie: Nem akarlak megsérteni, de itt te nem tudsz értelmezni... Kehbya részletesen leírta a lényeget, azt kéne értelmezned. Elsőnek Cpu+ lap csere, aztán van értelme erősebb Gpu-nak, remélem érted ! 😊
0
0
0
0
GodSie avatar
Senki nem mondta hogy nem világos 😀 látom nem tudtad értelmezni a mondatot ! 😀 Vagy gtx 970 vagy 980at veszek .Ahogy látom nem nagyon van Limit Tech forum ott nem írják😀
Lehet veszek procit is kb 250et szánok kövi hónapban a gépre
0
0
0
0
Kehbya avatar
Nincs, mivel nagyobb felbontás sűrűbb pixelezés, ezen mi nem világos?
És a prociról is leveszi a terhet hiszen nem kell annyit előre rajzolnia utasítást kiadnia mint mondjuk fullHD-nál... de most hogy 2x erősebb VGA-t tennél bele, akkor már ott is lehetséges, hogy meglenne a limit vagy sűrűbben előfordulna, hiszen erősebb vga jobban/sűrűbben rendereli a képeket még inkább igénybe fogja venni a processzort.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
GodSie: Ott meg Gpu limited van, minél nagyobb a felbontás és minél "részletgazdagabb" annál jobban terhelődik a Gpu. Attól, hogy veszel egy erősebb kártyát a probléma megmarad, csak éppen akkora felbontáson is Cpu limited lesz. 😉
0
0
0
0
GodSie avatar
De 2560x1440be NINCS CPU limitem csak fullhd-ba ...fölötte nincs 😀 nost is csak 2500as felbontásba játszok😀
0
0
0
0
winrar avatar
FX-8320 mellé GTX 980? 😲
Lesz ott cpu limit bőven.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
GodSie: 280x mellett is cpu limited van, minek veszel erősebb kártyát ? Mint az előttem hozzászóló is megírta ugyanúgy Cpu limited lesz. Erre az a megoldás, hogy Cpu-t cserélsz, nem pedig Gpu-t. Alaplap cserével megmarad a cpu limit, tápot felesleges cserélned, gtx 980 kevesebbet eszik mint a 280x... 😉

Szerk: Lc powát mindenesetre meréri cserélni, mivel az minden csak nem táp. 😆
0
0
0
0
Kehbya avatar
Végül is neked limit volt a bajod, az ugyan úgy megfog maradni, sőt már még inkább nagyobb lesz az új kártyával...De te tudod.
0
0
0
0
GodSie avatar
Tép alaplap cserélve lesz 😀 de vgat is kell vegyek 😀
0
0
0
0
Kehbya avatar
GodSie: Már tegnap megírtuk, hogy mi a bajod.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csiribi: Nem, ne dobd ki, sőt. Nem néztem milyen kártyád van, de az a típus viccet félretéve, túlnyomó többségben számítástechnikai hulladék. Örülj neki, hogy hibátlan darabot fogtál ki, mindenesetre tuningot kerüld. 😀
0
0
0
0
GodSie avatar
SZiasztok jöv hónapba gépújítás lesz mit cserénétek a gépembe?😀 Vga : ott gtx 980ra gondoltam ,szerintetek?
0
0
0
0
Bioritmus avatar
nekem egyenlőre ezt jelezte legújabbnak 😃 nem éppen egy csúcskategóriás kártya az enyém és még szépen fogalmazok szóval csoda hogy egyáltalán jött ki új driver rá 😃 egyébként felraktam és most fogom játékokkal kipróbálni hogy javult-e vagy romlott a működésük =)
0
0
0
0
no avatar
Genesis1919 Most akkor dobjam ki? 😃 Karácsony óta van meg, még nem tünt fel, hogy hibás lenne e.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csiribi: MSI 7970 Lightning messziről kerüld, rengeteg a hibás darab. Anno nem véletlenül esett az ára 60k-t. 😉
0
0
0
0
no avatar
MSI 7970 Lightning jobb (ugye), mint a HIS 7970 IceQ X2 ? Jelenleg MSI dobja monitorra a grafikát, igaz némi hang társaságában 😃 Játékok terén mennyire várható a gyors elavultsága? 😀
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Kicsit megkésve...
Reinkz: Szálanként nézem a kihasználást afterburner-en és a Dying Light kivételével (ahol 100% az első a többi meg max 30%) egyenletesen hajtotta minden amit láttam.
csuz-li: Hát magam is sok ilyen tesztet néztem mielőtt megvettem a 690est (bár nem érdekelt igazán, hogy mennyire tudja kihajtani az FX, az volt a szempont, hogy a pénzemből a legerősebb kártyát vegyem amit megengedhetek) A Unity-t meg még 660ti-n toltam, az mondjuk nem volt annyira bika, utána vettem 7970Ghz-et de mind a kettő erejéhez mérten teljesített, szóval csak a limit maradt. A 690en nem próbáltam.

Kehbya: Erre számítottam, kösz a tippet, egy ideje már amúgy is tervezek valami i7est.
0
0
0
0
winrar avatar
Bioritmus: Az elég régi driver, nekem 352.86 van föltelepítve a GTX 750 Ti-mhez. Rakd föl te is a legfrissebbet, ha rosszabbul futnának a játékok, max visszarakod az előzőt.
0
0
0
0
cseszka avatar
Bioritmus:Átlagban az ujabb driverek jobbak,mindig van bennük valami frissités.Nem nvidia karim van,igy nemtudom,ill nemkövetem meik a legfrisseb driver nvidia kártyákra,de azt tedd fel,ami a legujabb.A kártyának baja nemlesz(ha nemtámogatná a karidat az általad irt verzió,akkor csak simánn nemtudnád feltelepiteni.A mai driverek,már futtatnak ellenörzéseket h mien hardverhez szeretnéd telepiteni.),és ha nem müködne velami végett akkor a jelenlegit visszatudod tenni.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hello! HD 7870 Tahiti LE Keresek akinek van és 35 ezerbe eladja írjon!
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Sziasztok
az Nvidia Geforce 341.44-es drivert használja valaki?? mik a vélemények róla? működik? egy Nvidia Geforce 210 DDR3,1Gb-os videókártyán használnám de nem merem frissíteni amíg nem járok kicsit utána a dolgoknak.
Illetve még annyi hogyha elrontja a videókártyát vagy bármi hiba lesz tőle akkor vissza tudom tenni a jelenlegi drivert rá?
a válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
piero86: köszi szépen a válaszodat bele tettem a gépbe ! és azt kell hogy mondjam hogy minden rendben van vele minden maxon megy vele semmi akadás szerintem nem fogok valtani procit mivel még a mostani játékok ugysem használnak ki 6 magot majd a késöbbiek során kifogja használni ! ugyhogy nem lessz proci csere !
0
0
0
0
Puffin avatar
npisti0313: szerintem vidd vissza! 😆 Még jó hogy operáld be a gépedbe! A CPU limit egyenlőre nem számít, majd később beerősítesz olyan fronton is! 😃

Mondjuk attól függ mivel játszol? Ahol van Mantle támogatás ott kapcsold be, aztán hadd szóljon! 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció