Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Körülbelül egy hónapja vásároltam egy új videókártyát, tökéletesen működik, terheltség alatt is max 63 fokig megy fel, (ASUS R280X 3 GB) azonban, amíg GTA 5-öztem, elég sokszor lefagyott a játék, és színes, csíkos képernyővel, konkrétan meghalt a gép, vagy valamikor simán kitudtam lépni belőle, de utána sárga színt adott be a fehérek helyett az asztalon is. Semmi baj, rajtam kívül több ezer embernek ez a hiba állt fent a fórumok szerint, szóval nem vettem zokon. Azonban azóta van, hogy a gép bese kapcsol, felpörög minden, kép nincs, aztán valamikor elindul, csíkos képernyővel, elkezd tölteni a gép, majd egyszer csak elmegy a kép, és vége, csak reboottal lehet megoldani. Vagy valamikor bírja 1-2 óráig, aztán szürke képernyőt kapok és szintén halál.. És van, amikor fut egésznap hiba nélkül, és semmi baja. A VGA kábelre gyanakodtam először, mert ha megmozgattam egy reboot után, általában jó lett, viszont valamikor ugye használat közben is elmegy a kép, szóval fogalmam sincs, hogy most mi lehet a hiba a gépnél.. Driver tuti nem, mert már próbáltam újrarakni, és nem lett jobb... szóval, valaki tudna valamilyen megoldást erre? 😞
a kettő közül természetesen a 128 bit a jobb (de ez nem a sávszélesség, hanem a memória busz), de nem az a legjobb....64, 128, 256, 384, 512, 765, 1024, 4096...na ez a legjobb 😀
Szóval az XFX az a jobb választás 2 közül
MSI Afterburner szerint.
Tegnap online filmnézés közben jött egy hiba üzenet: Nvidia Driver hibát észlelt ezért leállt, majd helyre állt.... valami ilyen üzit kaptam 3 szor is. Meg ijedtem elsőnek, rögtön a karit néztem és látom nem forognak a ventik. Azt hittem hogy bekrepált a kari. Ezért is írtam 2 helyre. Bocs.
Ha jól tudom az új verziójú WF hűtők is tudják a félpasszív módot azaz egy adott hőfokig be sem kapcsolnak rajta a ventik. Ezért van az, hogyha letörlöd a drivet akkor fullon pörög, mert nincs ami szabályozza.
szerk: Bőven elég 1 helyre kiírni amit akarsz, el fogják olvasni.
Az alábbi videokártya tulajdonosa vagyok már egy ideje, de problémám merült fel vele kapcsolatban.
Körülbelül egy párnapja kezdte hogy a windows 7 betöltése után, meg állnak a hűtők a kártyán.
Vírust nem talált a vírusírtóm, újra tettem a rendszert, felraktam a legfrissebb nvidia drivert, de semmi.... Ugyan az a probléma. A régi driver se segít. Az az érdekes, ha letörlöm az nvidia drivert és újra indul a gép akkor mennek a hűtők illesztő nélkül. Az a lényeg hogy amint az illesztőtt fel rakom meg állnak a hűtők a vga-án. Ha biosba vagyok bent vagy amíg nem tölti be a win7-et forognak.
Beszart a vga?
[LINK]
Lehet veszek procit is kb 250et szánok kövi hónapban a gépre
És a prociról is leveszi a terhet hiszen nem kell annyit előre rajzolnia utasítást kiadnia mint mondjuk fullHD-nál... de most hogy 2x erősebb VGA-t tennél bele, akkor már ott is lehetséges, hogy meglenne a limit vagy sűrűbben előfordulna, hiszen erősebb vga jobban/sűrűbben rendereli a képeket még inkább igénybe fogja venni a processzort.
Lesz ott cpu limit bőven.
Szerk: Lc powát mindenesetre meréri cserélni, mivel az minden csak nem táp. 😆
Reinkz: Szálanként nézem a kihasználást afterburner-en és a Dying Light kivételével (ahol 100% az első a többi meg max 30%) egyenletesen hajtotta minden amit láttam.
csuz-li: Hát magam is sok ilyen tesztet néztem mielőtt megvettem a 690est (bár nem érdekelt igazán, hogy mennyire tudja kihajtani az FX, az volt a szempont, hogy a pénzemből a legerősebb kártyát vegyem amit megengedhetek) A Unity-t meg még 660ti-n toltam, az mondjuk nem volt annyira bika, utána vettem 7970Ghz-et de mind a kettő erejéhez mérten teljesített, szóval csak a limit maradt. A 690en nem próbáltam.
Kehbya: Erre számítottam, kösz a tippet, egy ideje már amúgy is tervezek valami i7est.
az Nvidia Geforce 341.44-es drivert használja valaki?? mik a vélemények róla? működik? egy Nvidia Geforce 210 DDR3,1Gb-os videókártyán használnám de nem merem frissíteni amíg nem járok kicsit utána a dolgoknak.
Illetve még annyi hogyha elrontja a videókártyát vagy bármi hiba lesz tőle akkor vissza tudom tenni a jelenlegi drivert rá?
a válaszokat előre is köszönöm!
Mondjuk attól függ mivel játszol? Ahol van Mantle támogatás ott kapcsold be, aztán hadd szóljon! 😃