Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
BenjaminHun avatar
Bronson: Köszönöm szépen! Sikerült!
0
0
0
0
Bronson avatar
driver sweeper nevű progi kipucol mindent! 😉
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Hogy tudok törölni minden minden Nvidia illesztőprogramot? nvidia experiencet nem lehet valamiért megnyitni! Csak kiteszi a tálcára
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Köszönöm a gyors választ.Ahogy sejtettem is nincs különbség köztük, csak árban.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Semmi különbség. Az USB (2.0) egy sima 4 eres madzag. Kettő az áramnak, kettő az adatnak. Emiatt lehet egyébként USB kábelt "hosszabbítani" ethernet kábel segítségével... Annyi szokott lenni, hogy néhányon van egy zavarszűrő is, általában azért, mert nem árnyékolt (vékony).
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lenne egy kérdésem USB kábelekkel kapcsolatban.
Szóval mi különbség egy nyomtató USB A-B kábele és egy sima USB A-B kábel között?
Mindkettő egyik vége A a másik meg B, így nem értem mi a különbség köztük.Mondjuk nekem egy külső HDD-t kéne hogy összekössem a gépemmel.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Van amelyik nem ad srmmit csak pofaznak h miert nincs 😂
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szili: A kérdőjeles mondatot nem tudtam dekódolni a sok elütés miatt... 😜
Azt nem tudom, hogy mit ad a digi, mert olyannal még élőben nem találkoztam. Az biztos, hogy nem ADSL, mert annak a technikai korlátja a töredéke annak, mint amit lehet tőlük venni. Az ilyen szolgáltatók általában adnak routert is, meg mindent, ami a használathoz kell, szóval elvileg csak hálókártyát kell venned. A leírásodból azt hittem, hogy nem adnak ahhoz semmit. (Mondjuk néhány szolgáltató elég gagyi cuccot ad a net mellé és kénytelen az ember betenni egy saját routert.)
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Értem. Am az ilysn nagy net coax onjon nem ? Ketlem h ADSL lenne. De akk modemet legalabb csak adnak 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szili: Mindkét router tudja a b/g/n szabványokat, csak az utolsó ezek mellett az ac-t is...
Be lehet állítani, hogy párhuzamosan szórja a 2,4 és 5 Ghz-et is, de ezeknél az olcsóbb otthoni cuccoknál érdemes két külön hálózatot létrehozni más néven az 5 és más néven a 2,4 Ghz-esnek. Nálam is így van. Amelyik készülék nem tudja az ac-t, az nem is látja azt a hálózatot, csak a 2,4-et. (Az n-es szabvány elég instabil kapocslatot eredményez 5 Ghz-en)
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hat igen 300 asbol van kinalat boven.
2,4GHz N az eleg mert akk minden latni fogja 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szili: Igen, az alaplapon 10/100-as a LAN. Azt nem tudom, hol nézegettél routereket, mert ugyan van 500-as, de az elég ritka. A legtöbb 10/100-as, vagy Gigabites.
Szóval egyrészt kell venned egy hálókártyát, másrészt egy Gigabites routert. Nem tudom, mekkora a kereted, de otthonra nem kell túlzásokba esni.
Hálókártya: [LINK]
Router: [LINK] Ez csak N-es szabványt tud, aminek elméleti maximuma 300Mbps, de valósan, kb. 100-150
Ez tudja az sc szabványt is, de ezzel sem mész 300 főlé nagyon: [LINK]
Szerkesztés: A routereknél, amit írtam sebesség, természetesen csak a wifi-re vonatkozik. Kábelen mindegyiknél meg van a Gigabit.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Kábelen meg wifin is akarnam termeszetesen, de am MSI P6NGM-L (MS-7366) van a gepemben ami 10/100 as azert is kerdeztem az ethernet dolgot mert gepre kabelen akarom 😃
Mert routerbolnemnagyon lattam 450MBps nel nagyobbat.
0
0
0
0
Omis avatar
ha ilyen nagy netet akarsz inkább ne wifin használd
kábelen sokkal jobb lesz.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szili: melyik gépedről van szó? Routerből természetesen Gigabit-est (nem 10/100-as) Ha kábelen kötöd össze, akkor mindegy, milyen a wifi benne. Ha wifit használsz, akkor olyan kell, ami tud 5Ghz-es tartományban is dolgozni és lehetőleg több antennás. Persze ez csak akkor működik, ha a géped is tudja. De még ezzel is wifin max kb 300-400 MB-et tudsz elérni. No nem, mintha nem lenne elég...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Szasztok 😀
Ha beköttetjük a Digi 1000 es netet akk milyen routert illö venni hozzá ? ;D nah meg halokartyat mert 775 nel asszem csak 100MBps van a lapon.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Fogalmam sincs 😃 jól jönne egy kis help,esetleg cd ről felrakom,eddig mindig netről szedtem.
0
0
0
0
Bronson avatar
nekem vga driver hibának tűnik.
0
0
0
0
Kenzo avatar
Sziasztok!
Tegnap este zenét hallgattam és egyszer zúgó hang és kidobta a kék halált? Volt szerelőnél kb 1 hete másik kék halál végett,most semmi csak újra indult ,segitene valaki mi lehet,esetleg valaki találkozott ilyennel? Már elegem van belőle.
http://kepfeltoltes.hu/view/160304/K_k_hal_l_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Elvileg igen.
És megvan a probléma. Az nVidia vezérlőpultban tudom állítani a felbontást csak a Win 10 nem engedte. Először attól féltem hogy a kártya nem képes nagyobb felbontásra 😜
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Legújabb driver fent van?
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Hmm.. nem tudom.. De azzal a karival ninsc csak 1024x768-as a felbontás ami szokatlan de nem tudom fentebb venni. Mind DVI mind D-Sub csatival is hozzácsatlakoztattama monitoromhoz de nem akar jobb lenni Windows-ban pedig nem lehet állítanom. Valami ötlet?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Titanfall és PvZ GW futna GT 430-cal.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
A BF4 nekem megy medium környékén a 8800Gt-vel viszont a gyönyörű EA-s gépigények miatt nem megy mondjuk se a PvZ:GW se a Titanfall ezzel a kártyával. Kicsit másra gondoltam de már a Firewatch is komoly gondot okozott a karinak szóval felejtős. 😞
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ahogy nézem, az a GT 430 kb. ugyan azt tudja mint a régi GT 630-as kártyám. Olyan játékokhoz, amihez minimum Dx 11 kell, elég kevés lesz, de pár játékkal talán megbirkózik. (Például Titanfall)

e8400 mellett a Bf3 éppenséggel eldöcögött
(3.2GHz-ra húzott e5400-zal is hasonlóan futott, alap órajelen már szenvedős volt)
0
0
0
0
Puffin avatar
Gt430-al a BF3 akadozott nekem anno.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Szereztem egy GT 430-at is itthonra. Az lenne a kérdésem hogy a mostani konfigommal karöltve valamely DX11-es game-et elbírná-e? (800x600 low sem akadály)
0
0
0
0
Evil21 avatar
ezért tettem fel a kérdést 5-év csak pl-volt nem fog addig tartani egy összeszerelés.
0
0
0
0
Puffin avatar
5 év múlva sehol nem lesz az a gép... 😃
0
0
0
0
Evil21 avatar
Sziasztok lenne egy kérdésem az adatlapomon található egy jövő (Loading) nevű PC ezt a gépet szeretném összerakni egy igazi nagyon ütős gamer pc lenne a fő célom ne kelljen foglalkoznom avval hogy hú ha nem tom érdemes e megvennem az x y játékot mert nem tudom,hogy fog e futni a gépen.Az ár nem lényeg mennyi jellenlévő gépem még ketyeg addig jó ha 5-év múlva rakom össze akkor addigra lesz kész.Kérdés van amit ti cserélnétek vagy ha ez lenne meg x idő múlva akkor az fantasztikus lenne.
fő cél minimum 1920*1080 ultra setup 40 FPS
0
0
0
0
no avatar
Ez a megoldás jó lenne?
[LINK]

És ezek a kábelek:

[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
csak egy fan csatlakozó van a lapon, szóval a másik kettőnek valahogy meg kell oldanod...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
asdfiu: Nem néztem utána a lapnak de ha nincs rajta elég csatlakozó akkor veszel egy ilyen kábelt és már el is van osztva 1 csatlakozó többre.Nekem is kellett egy ilyen kábel mert az új házban lévő ventilátorokhoz már kevés az alaplapomon lévő csatlakozók száma.
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Hello megint én 😃
Napról napra több hibával találom szembe magam 😃
Új kérdésem:
Az ASUS H110M-A alaplap elbírja látni (a proci hűtőn kívül) a Zalman Z3 Plus gépházhoz adott 3 beépített ventilátort? Van azon az alaplapon annyi hely?
Ha nincs akkor valami másik alaplapot tudnátok ajánlani hasonló árban és minőségileg is jó legyen? 😃
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Helló!
Mire való a serial port?
És a displayport?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Na végül is lemezre írva lefuttattam egy pass-ig.(USB-ről valamiért nem ment.) Nem talált hibát.HDD-nek nem lehet gondja mivel a teljesítménye mindegyiknek 100% és a kondi is 99% egy pedig 98% a Hard Disc Sential szerint. Úgy gondolom hogy azokkal nem lehet bibi.Optikai meghajtó nem okozhatja? Csak mert az íróm szarakodik egy kicsit.Nem adja ki sokszor a lemezt illetve újraírható lemezeket hibásan írja meg, pedig a lemezek jók mivel a laptop jól írja meg hiba nélkül.( A memtest-el szerencsém volt azt egy üres egyszer írható CD-re ki írta hiba nélkül.Tudom elbuktam egy CD-t mivel csak pár MB a program, de úgysem használok már CD-t.)
0
0
0
0
csuz-li avatar
reszler112233: Elvileg van olyan verzió a listában, ami USB-s. (én magam eddig csak cd-ről futtattam, tehát nem tudom, hogy az USB-s működik-e, de gondolom igen) Amúgy bootolni kell, hiszen ilyenkor a memóriának szabadnak kell lennie a teszthez, tehát nem futhat az oprendszer, meg semmi a tesztprogramon kívül.
Jut eszembe: ha elindítottad, akkor főzz egy kávét és olvass egy regényt, netán vidd el a barátnődet moziba, vagy valami, mert jó sokáig tart.
0
0
0
0
Puffin avatar
Pendrive-ról is megy. Pont ma csináltam.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
csuz-li: Köszönöm a segítséget.Már letöltöttem a programot.Látom BOOT-olni kell és úgy működik. Muszáj cd-re írni vagy pendrive-ról is működik a dolog?
Bocsánat a kérdésért, de memória tesztet soha nem csináltam még.
0
0
0
0
no avatar
Jól van köszönöm akkor 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az SSD kondíciója az idő előrehaladtával folyamatosan csökken jellegéből adódóan, szóval ez normális dolog. A memóriatesztet én Ubuntu telepítő cd-vel szoktam megnézni, azon van memtest, amit elég egy pass-ig futtatni, ha nem mutat hibát, az esetek többségében később sem fog, ha meg hiba van, általában kijön elsőre is. Amúgy innen külön is le tudod szedni: http://www.memtest.org/
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Köszönöm a válaszokat.
Memória tesztre milyen programot ajánlanátok?HDD nem hiszem hogy ludas mivel eleve a rendszer SSD-n van. Annak teljesítménye 100% a kondíciója viszont 85%. Ez lehet gond?

Felraktam a WinThruster programot, de mint szinte ilyen program csak megkeresi a hibákat és hogy javítani is tudja ahhoz már fizetni kéne.
0
0
0
0
csuz-li avatar
reszler112233: A kékhalál elsősorban memóriahibára utal. Lehet még HDD hiba is mögötte. Viszont a win7-et már nem kell újra rakni évente. A céges gépemen hat éve fent van a win7 és semmi gondja. Az otthonin is már 4-5 éves volt, amikor frissítettem win10-re.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lenne gy kérdésem.
Egyre többször kapok kék képernyőt. Az mitől lehet? Okozhatja az hogy több mint 1 éve nem volt újra telepítve a rendszer?
Mindig ez az összeomlási cím maikor kapok egy ilyet mint ami a képen is van:

[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
asdfiu : nem lesz semmi gondod a hűtéssel, hangosabb lesz igen, de nem fog túlmelegedni vagy ilyesmi, ettől nem kell tartanod...
0
0
0
0
csuz-li avatar
asdfiu: A gyári hűtő mindig elég. Gondolj bele, ha nem lenne elég és a gyári hűtő miatt főne meg egy processzor, akkor azt a gyártónak garanciába cserélni kéne. No ezt senki nem kockáztatja meg. Persze mindig jobb egy spéci hűtő, mert azért legtöbbször (nem mindig!) jobb a teljesítményük, mint a gyárinak és halkabbak is.
0
0
0
0
no avatar
Bronson: jó azért az vicces lenne tényleg egy olyan monitoron játszani, 😃 akkor inkább rákötöm a tv-re (104 cm, 1920x1080p) azon is elröcög egy darabig, amúgy nincsenek nagy vágyaim egy sima 1366x768-as monitor is elég lenne az meg már van 21ezerért, aztán majd ahogy hozza a sors 😃

csuz-li: háát nem tudom, :/ inkább akkor ne legyen olyan monitorom de a hűtéssel nem nagyon akarnék játszani drága ez a gép 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
alexmcleod: uhh. Aldi? Nincs külön VGA-ja, hanem a processzorban lévő Intel HD-nak nevezett IGP. Mindenesetre nem játékra való, abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán elindulna egy BF3, de ha előbb letöltöd és kipróbálod, akkor kiderül, hogy érdemes-.e megvenni az adott játékot.

asdfiu: Nem is a tárkapacitás a baj azzal a HDD-vel. Amúgy, amit Bronson javasol, az kifejezetten jó ötlet. Én még csak nem is vennék másik hűtőt, hanem a gyárit használnám. Amíg nem húzod a processzort, az is elég kell, hogy legyen, ráadásul, mint írtam, a ház jól szellőzik, szóval leveszi némileg a terhet a processzorhűtőről.
0
0
0
0
alexmcleod avatar
sziasztok mst vettem egy Medion Akoya E6239T, Celeron N2910, 8GB RAM, 500GB HDD laptopot az lenne a kérdésem ,hogy ebben milyen alaplapi videokártya van mert nem találom sehol esetleg a BF 3 elmenne rajta vagy milyen játékok esetleg köszönöm
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció