Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
-ATX
-Pci-Ex16
-S1155
.Max 15eFt
Gigabyte GA-880GMA-USB3 Alaplap esetén akkor ha hozzá crossfire támogatású vga-t veszek, akkor az alaplap integrált kártyájával együtt fog dolgozni? Mennyit számít az, olyat érdemes?
Az, hogy max. memóriafrekvencia 1333 mhz, az mennyire lesz gáz a későbbiekben?
Az, hogy pci-express 1x 4x ... 16x az mit számít?
Két kérdésem lenne:
1. am3+-os alaplapot lehet kapni most / pár héten belül?
2. Phenom proci belemegy az am3+-ba?
Végre itt lenne az idelye a gépújításnak, ha lesz lehetőség, eszemben sincs őszig várni a buldózerre, de az zsír lenne ha legközelebb nem kéne alaplapot cserélnem, csak kidobnám az am3+-ból a phenom x4 vagy x6 -omat, és jönne a buldózer 😃
1. már van pl:
ASROCK 890GX Pro3
GIGABYTE GA-870A-USB3L
GIGABYTE GA-880GM-USB3
GIGABYTE GA-880GMA-USB3
ASUS M5A78L-M LX (ez microATX méretű)
2. belemegy
Viszont pl egy phenom II x4 naaaaagyon áron alul lesz csak eladható.
Két kérdésem lenne:
Végre itt lenne az idelye a gépújításnak, ha lesz lehetőség, eszemben sincs őszig várni a buldózerre, de az zsír lenne ha legközelebb nem kéne alaplapot cserélnem, csak kidobnám az am3+-ból a phenom x4 vagy x6 -omat, és jönne a buldózer 😃
1. már van pl:
ASROCK 890GX Pro3
GIGABYTE GA-870A-USB3L
GIGABYTE GA-880GM-USB3
GIGABYTE GA-880GMA-USB3
ASUS M5A78L-M LX (ez microATX méretű)
2. belemegy
ASUS M4A78LT-M ez jó lap ?
Akkor már inkább 3eFt-tal drágábban, amit én ajánlottam.
sziasztok!
tudtok mondani olcsón olyan lapot amin 4 db ddr-3-as hely van? amd phenom x4-nek kellene kb olyan 16E ft körül
16-17-ért van MSI 790GX-G65, annyiért nagyon jó deszka. Esetleg valami 880G chipszettes lap.
tudtok mondani olcsón olyan lapot amin 4 db ddr-3-as hely van? amd phenom x4-nek kellene kb olyan 16E ft körül
Helló!
Milyen LGA 1155-ös alaplapot tudtok ajánlani max 35 ezerért ?
-i5 2500K- hoz kell (4.5GHz-n menne)
-normális USB3 -as vezérlővel ->ASRock kizárva
-firewire jó ha van
-minél több SATA III csatlakozó (min 4), legjobb ha csak SATA III van
(-jó lenne CF/SLI képes lap de ilyen áron ezt el lehet felejteni)
Én az ASUS P8P67 REV 3.0 -at néztem ki.
40 körül van MSI P67A-GD65, ennél olcsóbban nincs az elvárásaidnak megfelelő.
Milyen LGA 1155-ös alaplapot tudtok ajánlani max 35 ezerért ?
-i5 2500K- hoz kell (4.5GHz-n menne)
-normális USB3 -as vezérlővel ->ASRock kizárva
-firewire jó ha van
-minél több SATA III csatlakozó (min 4), legjobb ha csak SATA III van
(-jó lenne CF/SLI képes lap de ilyen áron ezt el lehet felejteni)
Én az ASUS P8P67 REV 3.0 -at néztem ki.
ThX a segítséget!
i3-2100 vagy i5-2300 mellé venném szal nem számít a tuning.
hy asus M4A87TD EVO ezen az alaplapon hol van az ide csatlakozó pl dvd olvasóhoz?
a chipset hutes es az elem mellett jobbra hosszu kek szinu csatlakozo
az ha jól olvasom akkor jó az AMD proci, DDR3 memória és ATI Radeon videókártyához
mennyire jó az a lap, vagy az sem annyira jó?
alaplaphoz nem értek annyira, azért kérdezek annyit 😆
crossfire = egyszerre 2 vagy több azonos típusú ATI videokártyát belerakva az alaplapba, össze tudod őket kötni igy teljesitmény +90 %
😀
attól függ hogy milyen processzort akarsz venni. AM2;AM3 és hogy mennyit költenél max rá. meg persze hogy DDR2/DDR3 ramos legyen, és sli vagy crossfires.
am3 processzor, amit meg ráköltenék az max 16k
DDR3-as ram, és asszem crossfire, bár az nem tudom hogy micsoda 😃
ASRock M3N78 -12500
ASRock G41C-VS -9499
melyik a jobb, vagy ha egyik sem, akkor mit ajánlanátok?
Egyik sem 😆
Intlet vagy AMD akarsz? 😃
AMD
ASRock M3N78 -12500
ASRock G41C-VS -9499
Egyik sem 😆
Intlet vagy AMD akarsz? 😃
ASRock G41C-VS -9499
S1155
Pci-e x16
DDR3
igen, de az sem tamogat SLI-t.
ez tamogat:
Gigabyte GA-Z68A-D3-B3
Okés.Köszi szépen 😉
P69PRO3
igen jo kis lap, szerintem megeri.
aki meg azzal jon, hogy az asrock az szar, akkor csinalok egy youtube csatornat, es szervizekbe fogok rajta elmenni es szervizeseket kerdezni, milyen gyakran visznek be hozzajuk asrock lapokat, es minden kereskedesbe elmegyek megkerdezni, hogy hany asrock lapot hoztak vissza gariban 😆
Én idén februárig dolgoztam számítógépes szervizben, utolsó egy évben úgy, hogy én magam vittem az üzlet szerviz részét.
Én magam nem egy halott asrock lappal találkoztam, főleg a kondenzátorai bénák, legalábbis akkoriban. Lehet hogy már japán kondikat használnak ők is, mint a giga vagy az msi. Egyébként az istenített asus is sokszor kivirágoztatta a kondiait.
De persze jó az Asrock, csak számolni kell azzal, hogy bármelyik lap elromolhat egyszer, márkától függetlenül.
Anno, 2007-ben, amikor kezdtem, tele volt a szerviz döglött MSI deszkás gépekkel. Mára meg az egyik legmegbízhatóbb gyártó.
ez tamogat:
Gigabyte GA-Z68A-D3-B3
H61 nem tamogatja 😞
es nincs is rajta tobb pci-e..
P67-et vegyel, ha kell az integralt vga akkor H67-et
MB LGA1155 iH67 Gigabyte GA-HA65M-D2H-B3
Akkor ez jó?
És köszi szépen 😀
es nincs is rajta tobb pci-e..
P67-et vegyel, ha kell az integralt vga akkor H67-et
MB LGA1155 iH61 MSI H61M-E33 (B3)
Ez az alap támogatja a SLI-t?
Köszi előre 😀
Kezdoknek jo az UEFI , mert atlathatobb, es konynen kezelheto. A BIOS professzionalisabb, tobbmindent be lehet allitani benne
ja es meg allitolag gyorsabban is inditja el a gepet, es tud OS nelkul is a netre kapcsolodni. Volt egyszer az egyik CHIP magazinban errol egy cikk hogy mire jo, majd ujra atolvasom, hatha talalok valamit ami nagyon jo es nagyon kell 😆
Illetve BIOS-ból lehet frissíteni a BIOS-t 😃. (neten)
ja es meg allitolag gyorsabban is inditja el a gepet, es tud OS nelkul is a netre kapcsolodni. Volt egyszer az egyik CHIP magazinban errol egy cikk hogy mire jo, majd ujra atolvasom, hatha talalok valamit ami nagyon jo es nagyon kell 😆
Milyen lapoknak van UEFI BIOS-a ?
Amennyire én tudom, csak az 1155-ös foglalatú deszkáknak van. De szerintem a hagyományos sokkal jobb.
Csak eddig még nem láttam ilyet. Akinek viszont ilyen grafikus felületre van szüksége az nem biztos, hogy a BIOS-ban szeretne matatni 😃.
Egyetlen előnye, hogy egeret is lehet használni. 😃 Meg szebb, de azt ki nem szarja le? Úgyse azt lesed egész nap. 😂
Amennyire én tudom, csak az 1155-ös foglalatú deszkáknak van. De szerintem a hagyományos sokkal jobb.
Csak eddig még nem láttam ilyet. Akinek viszont ilyen grafikus felületre van szüksége az nem biztos, hogy a BIOS-ban szeretne matatni 😃.
igen jo kis lap, szerintem megeri.
aki meg azzal jon, hogy az asrock az szar, akkor csinalok egy youtube csatornat, es szervizekbe fogok rajta elmenni es szervizeseket kerdezni, milyen gyakran visznek be hozzajuk asrock lapokat, es minden kereskedesbe elmegyek megkerdezni, hogy hany asrock lapot hoztak vissza gariban 😆