Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gerdzso avatar
Superlompos írta:
Ha csak 3 pines vnetid van, akkor nem fog jobban forogni, mert azok alapból 100%-on forognak. Csak azoknál működik a csutkára való tekerés amelyik 4 pines, tehát van szabályzója.

és ez a 80-90 C normális? terhelés nélkül??? O.o
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha csak 3 pines vnetid van, akkor nem fog jobban forogni, mert azok alapból 100%-on forognak. Csak azoknál működik a csutkára való tekerés amelyik 4 pines, tehát van szabályzója.
0
0
0
0
Thomech avatar
jtrlvksz írta:
Hát valami nagyobblyukú fémszűrő szerintem megfelelne arra a célra. Más kérdés, hogy honnan szerzel 😃 Én szúnyoghálót fogok rakni gép hátuljára meg oldalára. Csak még azt kell kitalálnom hogyan fogassam fel.

Köszi 😃

Gerdzso írta:
Lenne egy kérdésem, most vettem a gépembe egy + ventillátort, mert eléggé melegszik a gép(alapjáraton is 70-80 C) viszont a program amin nézem a ventillátorok sebességét lehet állítani, ez valós? tehát tényleg változik? nem tesz kárt benne? (A méréskor a gép 10 perce ment, és még nem is játszottam vele...)

https://kepfeltoltes.hu/120109/VENTILL_TOR_www.kepfeltoltes.hu_.png

Hát én ki próbáltam nekem nem csinált semmit 100% raktam és nem lett nagyobb az RPM baja nem lesz a gépednek, ventinek! 😃 Ki próbálod növeled pár % all és ha nagyobb az RPM akkor az és neked működik is! 😀
0
0
0
0
Gerdzso avatar
Lenne egy kérdésem, most vettem a gépembe egy + ventillátort, mert eléggé melegszik a gép(alapjáraton is 70-80 C) viszont a program amin nézem a ventillátorok sebességét lehet állítani, ez valós? tehát tényleg változik? nem tesz kárt benne? (A méréskor a gép 10 perce ment, és még nem is játszottam vele...)

https://kepfeltoltes.hu/120109/VENTILL_TOR_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
anycika73 avatar
köszönöm szépem 😃
0
0
0
0
anycika73 avatar
Sziasztok 😃 Szeretném megtudni hogy mi a legjobb hőmérséklet a VGA-nak és a procinak 😃 F1 2011 High beállításokkal játszottam 1 ó 30p-t pontosan megnéztem a hőmérsékleteket és az alábbiak voltak: Proci 45 Celsius fok;VGA 65 celsius fok.
Szeretném megtudni hogy normálisak ezek az értékek avagy jobb hűtő kell vmelyikre 😃 Választ előre is köszönjöm 😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
alaplapod lessz a ludas akor!!
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
Feki1991 írta:
zsoltie06 írta:
Heló valaki tudna egy progit adni ami a cpu hömérsékletét méri celsius fokban win7 32 bitre kéne

HWMonitor ([LINK])

Kösz ez is jó progi ír mindent de sajnos nincs senzor a lapban ezért a procit ez sem :/ nem értem hogy lehet
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
😆 És ha a venti alá raknám be a szúnyoghálót és azzal együtt fogatnám fel?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
én felszigszalagoztam a szunyoghálót tökéletesen ottmarad.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hát valami nagyobblyukú fémszűrő szerintem megfelelne arra a célra. Más kérdés, hogy honnan szerzel 😃 Én szúnyoghálót fogok rakni gép hátuljára meg oldalára. Csak még azt kell kitalálnom hogyan fogassam fel.
0
0
0
0
Thomech avatar
Nem tudnátok valami porszűrő hálót vagy mit 😆 féleséget ajánlani amit lehet venni táphoz? 😃
0
0
0
0
SyntaxXx avatar
😆 fogná a port mint a pókháló a legyet 😃
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
LoL 😆 Synda akkor próbálj már meg vle pls port szűrni 😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az offolást fejezzétek be!
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
DCMAN írta:
OMG😲

Nem értem, miért kell mindenhova értelmetlen, egyszavas hozzászólásokat írni.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Porszűrőt akarok csinálni, mer csak a tápnál adtak a gépházamhoz. Azt hallottam dupla harisnyaréteg a legmegfelelőbb erre. Tudnátok ötleteket mondani ezzel kapcsolatban, meg, hogy egyáltalán hogy fogassam fel?
0
0
0
0
DCMAN avatar
aux az csatlakozo vmilyen hangforrást tudsz rákapcsolodni ha jól tudom
0
0
0
0
Feki1991 avatar
zsoltie06 írta:
Heló valaki tudna egy progit adni ami a cpu hömérsékletét méri celsius fokban win7 32 bitre kéne

HWMonitor ([LINK])
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
http://kepfeltoltes.hu/120102/Speedfan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Itt a kép

Azt megtunánd mondani nekem mi az az Aux ?
0
0
0
0
DCMAN avatar
lehetséges hogy lap miatt nem mutatja
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
Lehet olyan hogy az alaplapban nem működik a szenzor vagy ilyesmi?
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
na hát nekem is ugyan ez van de csak HDD és GPU van
0
0
0
0
DCMAN avatar
nálam a cpu-t is mutatja azért ajánlotam

http://kepfeltoltes.hu/view/120102/2012-01-02_13h46_12_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
az órajel generátor mitr jelent és ott mit lehet beállítani?
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
jó progi de a cpu-t nem mutatja
csak Gpu-t meg HDD-t
Fuji siemens lapom van az a gond?
0
0
0
0
DCMAN avatar
Speedfan

gugliba beütöd és az első oldalrol már lehet is tölteni
0
0
0
0
zsoltie06 avatar
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Gigabyte kártyám van max67 fok Furmark alatt.A régi 260 SOC még mindig kifogástalanul működik haveromnál pedig közel 3 éves.
0
0
0
0
Devis avatar
sztem az asus se a legutolsó, bár ő az alaplapokban nagyon jó, vga-kban a dcII hűtésest érdemes venni
0
0
0
0
apetit1989 avatar
MSI-től a Twin Frozr II vagy III széria is jó, nagyon halk.
0
0
0
0
DCMAN avatar
és melyik a jó??asus?sapphire?

nekem pont ilyen karim van..eddig jól teljesít nem volt semmi gond vele igaz 2 honapos
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Nem tudom, de nagy valószínűséggel gpu-ra fúj.
0
0
0
0
CrucioIsAwesome avatar
A gigabyte hd6850 oc-n lévő windforce 2×-es hűtés merre fújja a levegőt? a gpu-ra, vagy elszívja onnan?
0
0
0
0
Oliver95 avatar
hardX:Köszönöm a gyors választ 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
djwarp: Igen
Oliver: Nagyon jó 😀
0
0
0
0
Oliver95 avatar
Erről a procihűtőröl vanvalakinek valami véleménye vagy tapasztalata?😀
[url]http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=32&lng=en[/url]
Előreis köszönöm😀
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Nem tudom de nekem amikor Jusc Cause 2-vel játszok a VGA felment már 78°C-ra is.
Ez normális?😲
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
MaximumGame írta:
WackoSheep írta:
Ha felnyomom 2.8 ról 4.0 GHz re akkor elég ez a hűtő a gyári helyett?

Arctic Cooling Alpine 7 GT

nem 😀 hűtő is kevés... és hőfok is sok lenne....

a másik hogy Celeron proci való húzásra.... Pentium nem annyira...
azt nem húzod fel 4.0Ghz ig szerintem 😀

A pentium 4-eket ha jól tudom lehet húzni rendesen. Az már más tészta, hogy azok a procik ma már annyira nem aktuálisak.

Nekem volt Pentium dual core procim (E6300) az ment 2,8-ról 4 ghz-re. Nem tudom, hogy a pentium D az mennyiben tér el attól. Mondjuk nekem Artic freezer 13 hűtőm van.
0
0
0
0
Devis avatar
abból a prociból alapfeszen 3,5 ghz-et kilehet hozni. persze tényleg nem alap hűtővel, min. egy tx3
0
0
0
0
MaximumGame avatar
WackoSheep írta:
Ha felnyomom 2.8 ról 4.0 GHz re akkor elég ez a hűtő a gyári helyett?

Arctic Cooling Alpine 7 GT

nem 😀 hűtő is kevés... és hőfok is sok lenne....

a másik hogy Celeron proci való húzásra.... Pentium nem annyira...
azt nem húzod fel 4.0Ghz ig szerintem 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
CrucioIsAwesome írta:
Bad Company 2-ben az új gépemben a proci alap hűtővel 60 fok környékére felmegy (max 62-63), ez normális? Illetve nem lesz tőle baja a procinak?

ez még normális 😀
0
0
0
0
CrucioIsAwesome avatar
Bad Company 2-ben az új gépemben a proci alap hűtővel 60 fok környékére felmegy (max 62-63), ez normális? Illetve nem lesz tőle baja a procinak?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Minek a hőfoka 80? Mert nem mindegy. Egyébként egy portalanítás és hűtő megigazítása segít továbbá kell azért hátulra is ventillátor ami kiszívja a meleget és hűtőzsírból kb 1-2 rizsszemnyi kell és nem több.
0
0
0
0
no avatar
Helló
Van egy kis problémám, melegszik a gépem. Először raktam bele még 3 ventillátort, azzal jó lett, aztán nagyobb játékok közben elkezdett sípolni a speaker, azt mondták kevés a hűtőzsírom raktam alá egy ideig megint jó lett. Most nem is szól a speaker hanem pl futtatom a lemezkarbantartót és pár perc után kikapcsol..... a Hőfok már fel lett nyomva maximumra asszem 80 valahány fokra. Nyáron semmi gond nem volt a melegedéssel télen meg ezt csinálja. Érdekes Valami ötlet valakinek?
0
0
0
0
ProAkos avatar
Amugy ha a thunderbladeből veszel 3mat akkor kijössz kb egy 5ezresböl de viszont ha ilyen enermaxból 3mat akkor 15 kb de ennél csak több... én nem szivesen adok ki ennyit pénzt a villogásokért. 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció