Nekem volt sok régi állom kártyám 😃 2008-ba egy E7400-ra és egy 8800Gt-re vágytam 😃 de akkor még tanuló voltam nem volt keresetem :S E helyet volt egy 2400PRO
Nekem eddig az 5770 volt a legjobb. El is lehetett vele játszogatni.
Utána papíron a Hd3850 lenne, de a kis Palit 9500at jobbbak éreztem.
(Lehet nem gta4 el kellett volna vizsgálni őket 😆 )
ah volt 8400gs kártyám pótnak volt itthon meg volt hd7770-em is kb 8400gsből 100 darab kéne hogy egy lapon lehessen említeni a kettőt 😆 nálam a gtx 560-at a gtx 570 váltott a hd7770 aztán lett 5870 + egy zalman vf3000 aztán 660ti 7970ghz most meg a gtx960
Tudom hogy sokszor gyengébb kártyára váltottam de csak kíváncsiságból hogy milyen erős cod2/4 meg cs:gora elég volt mind bőven 😃
én kipróbáltam a gta5 hd4850-el 720p be full lowon elég jól vitte kb úgy hogy végig lehetne vele pörgetni 😃 és lássuk be azért csak egy 2008-as vga ami akkor is csak középkategória volt.
Egy hd4890-el med/900p-be lazán lehetne csapatni sztem.
Még mindig megvan a hd4850 csak tönkre ment szegény mer a venti lehalt róla. én meg nem vettem észre és ugy cod2-ztem vele na azóta se teszem rá a gép oldalát és fent van az asztalona pc. És sajnos mem hibás lett utána megsütöttem 3x és 1x már csak nem adott képet gép kikapcs után :S
Az intel Intel GMA950-höz képest igen elég jó kártya de BF4 mellé full hd-ba szerintem több kell főleg ha multizni akar kell a 60 fps. 1280-ig még ma is jó a HD 4850 de 1080P_re ugyan úgy kevés mint a én HD 7770 karim 😃d
Persze nem gyalázni akarom a 4850-et a maga idejébe tökéletes kártya volt, de a 7 év az 7év! .d
Ez a alacsony fps az egyik haveromra emlékeztet. Olyan bolond volt lowon nem ment neki 25-30 fps-el de ö felvette mediumra mert ott is elbírja rendesen és volt 18-20 fps LOL 😆
Azt is írd meg mennyit a keret a fejlesztésre, tényleg egy energia gyilkos a HD 5970 szóval készülj hogy venni kell tápot is 😆 X2 6000+ van és egy HD 4850 ezeket kéne föl fejleszteni mi ? 😃
Q8300 helyet inkább E5440/E5450
X4 810 helyet meg inkább FX 4300 legalább .d
de miért nem am3 lapot veszel? a ramot meg akarod tartani, vagy miért? meg a vga... mennyiért vennéd? annyit fogyaszt magában az a dög, mint egy újabb közepes gamer gép, meg a tápod sem bírná a strapát az mellett... 😊
mindenképp lapcsere lesz, mivel a mostanija am2-es... igazából eléggé egyforma a két cpu teljesítményben, én az amd-t választanám. a kérdés, mennyiért tudnál hozzájuk jutni és milyen lapot néznél ki melléjük...
Pénzügyi keret mennyi?Én az Intelt ajánlom, de ahogy nézem AMD procit fogadó lapod van így akkor AMD.De ha van elég pénzed akkor én váltanék újabb kategóriájú Intel platformra.Itt 1150-re gondolok, vagy a most piacra törő 1151-re.Utóbbi kicsit drágább.
Igen tudom hogy vannak én pont azért adtam el pl cs:goba volt olyan hogy fx-el lement majdnem 100 körülire is az fps hiába ment 4,5ghz-n (és én javarészt ezzel játszok) utána elment a bulldozer aháztól
és vettem egy i3 4130-at nah mondanom se kell szétalázta csgoba a bulldozert 200 alatt nem volt az fps-em 😃 (mivel az kb 2 magig skálázódik)
De viszont bf3/4-be meg érezhetően gyalázta a fx az i3-at szóval minden procinak megvan a maga játéka 😀
Winrar ja 1-2 fps a különbség ahogy olvastam! 😀 😆
Pixx igen volt egy idő mikor 32E volt pcx-n a FX 8320 akkor én is azt mondtam na ez még a hülyének is megéri 😀 De azért hogy 4,5 tunningot sem 10E ft-os lapból hozzod ki a procibol 😃 Na ha már tunning kell mellé egy hűtés is . ddd 😆 Azt meg hogy hol hozza egy i5 szintjét érdemes hozzátenni! Vannak játék amik tunningolt fx-el se mennek úgy .
Nekem bulldozerrel se volt bajom sőt másnak se lenne ha nem lennének lusták egy kicsit fórumozni 😀
Az ember ha neki ül és rászán egy 2-3 órát akkor simán belehet úgy lőni 24/7re hogy hozza egy ivy i5 szintjét néhol még többet is 4,5ghz körül és még majdnem az i5 fogyasztását produkálja csak érteni kell hozzá 😀 Ennek az oka hogy a fx-8xxx gyárilag nagyon túl van feszelve pont azért hogy minél kevesebb hibás darab legyen és annál több a profit.
példának alapból fx8350 1,350v az alap na például vannak olyan darabok amik 4,5ghz 1,225v-vel is mennek és ahogy nézem a fórumot elég sok megy annyivel mondhati átlagos majdnem.Nekem is a 8320 1,350v-al ment azt ment 4,5ghz 1,280-al és nem is melegedett.
Jó persze ezek nem egy átlag felhasználónak vannak meg nem csak a voltal lehet játszani itt de belehet ezeket úgy hangolni hogy ***a legyen 8350-et én se vennék mivel ott a 4460 helyette de amikor a 8320 30-31 ezer volt best buy volt 😀 (ha nem nézzük a 2500k használt árát ami 35k 😆 )
Én szerintem most veszek egy Full HD monitort, aztán valami Nvidia Pascal videokártyát aztán pár évig elleszek azzal.
i5-4460 sem sokkal erősebb, mint a te 3470-ed.
Kíváncsi vagyok én is, még van 1 évük. De se baj rám ez amúgy sincs hatással processzort már nem veszek videó kártya kell most nékem meg monitor, meg egy kis ram .d I5-3470 bírja még a strapát, nincsenek még olyan nagy különbségek hogy érdemes legyen váltanom! .d I5-6500 12% az nem sok fejlődés nekem még egyenlőre! Majd ha cserélek akkor egy I7-4770 esetleg amire már érdemes volna.
De ez még a távoli jövő , lehet hamarabb unnom meg a gépezést vagy nem lesz időm .d ha jön a targonca papírom akkor megyek dolgozni .d
Azért várom már én is 😃
A legjobb esetben sem fogja megszorongatni az Intelt, legfeljebb felzárkózik. Várom már a Haswell/Skylake i5/i7 összehasonlításokat a Zen procikhoz képest 😃
Jövő őszre már csak lesz DX12-es játék, ami nem techdemo, hanem rendes játék.
Én is így vagyok vele hogy hiszem ha látom , amit leírtam csupán feltételezés hogy ha tényleg olyan jól megy ahogy az amd ígéri akkor szép előrelépés lesz. De mondani minden lehet lássuk a teszteket ha megjelenik 😃
carl18: Én ezekkel úgy vagyok, hogy hiszem ha látom. Ahogy a DX12 által beígért hatalmas gyorsulással és az AMD FX processzorok összes szálának kihasználásával is.
Az viszont már nagyon szép teljesítmény lenne, ha beérné a Zen-t a Haswell.
Úgy olvastam 2016 októberében jelenik meg a zen, addig lehet várni álmodozni! 😀 az excavarothoz képest a zen azonos órajelen állítólag 40%-os fejlődést ígér sebességbe! Emellett új multi-threading technológiát használnak (amit az Intel is), és a processzoraik cahce-én is javítanak majd.
Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle! Azért egy I7-6700K-t nem hiszem hogy beér majd. Egy I7-4770-el vetekedhet maximum. Játékok alatt gondolom ezt persze .d
carl18: Bulldozer-t is így harangozta be az AMD és az is hatalmas "ugrás" lett... Nem a magok számát kellene növelniük hanem a magonkénti teljesítményt.
Na aki árulja a monitort nem akarja postázni, most mit csináljak? Azt mondta csak személyes átvétel van. Azt írta nincs dobozza így nem akarja feladni LOL 😆
Amd zen minden igaz hatalmas ugrás lesz, kíváncsi vagyok már fizikai magoknak lesznek kisebb 14 nm
és pár cikk alapján 16 magos lesz akkor 32 szálas.
Konkrétan az i3 4170-t és az i5 4460-t nézegettem én is.Gigabyte GA-Z97X-SLI lapba téve 2x4 gb RAM-al.Csak még nincs meg a szükséges keret.Azért is kérdeztem hogy ha mégse jönne össze a 100E akkor csak i3 lesz, de én mindenképp az i5 felé hajlok, csak engedje majd a keret.
Jó kis alaplap amúgy 😀 Hangkártya is jó rajta 😀 Még azon gondolkoztam megtartom a jelenlegi lapomat , és majd ha cserélek lapot processzort is :😆 Egy I7-4770-4790-re akkor 😃
Reszler 500ft-al drágább mint a I3-4130 van itt I3-4170 😃
vegyél egy ilyet 33E-be 😃 https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i3-4170-processzor-962124
egy darabig el lennél vele szerintem 😀 3,7 ghz-es 😀
ha 100E a maximum keret akkor I5-4460 is belefér 😀 az is sokáig elég volna 😀
https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i5-4460-processzor-54553
Skylake meg új és még drága minden :S
Múltkor volt fent hardverapron 23 ezerbe egy ilyen lap [LINK] Elfogadnék egy ilyen kis méregzsákot 😀
Ez a Skylake i3 sztem már felfog érni egy sandy i5-el nem?Vagy annak a legaljával pl i5 2400
I5-3470 mellé milyen deszkát kéne vennem ami jobb ? 😀 H61M-p20 van legjobban a kinézete zavar túl kicsi nem nézz ki túl jól így a gépem. Azt se árt ha lehet vele tunningolni, a procim előző tulaja 4 ghz-n használta 😀 olyan 15-20 körül már lehet kapni használtan jó alaplapot ?
MSI Z68-G80(G3) Ilyesmire gondoltam , ezt múltkor OEM-be láttam 16E-be hardverapron.
1-2 évig biztos lesznek még megnyugodhatsz de ha nem is ez az egy dolog amit tényleg lehet használtan venni az a proci az örökös az csak akkor megy tönkre ha megsütöd vagy túlfeszeled 😀
Látom itt sokan képben a mai PC tekintetében.Na most tudja-e valaki meddig lesz elérhető az 1150-s platformra az i5 illetve i7 procik.Csak azért mert tervezek egy fejlesztést és lehet a keret csak i3-at fog engedni.1-2 év múlva tudok még majd venni i5-t vagy 7-t bár inkább csak 5 ami nekem kéne.Azért kérdezem mert már van ugyebár az 1151 platform és a hozzá tartozó processzorok is, és nem tudom az is lesz-e olyan elterjedt majd mint az 1150.
Pixx: Az enyém egy belépő szitű Gamer lap. Igen kihasználom! Az összes USB-m foglalt, használom a hangkari Sonic Radar-ját, és tervezek M2-es SSD-t is!
Mer te kihasználod a ASUS MAXIMUS VII RANGER-t nem 😃 (ezt nem sértésnek szántam 😃 ) Én Bulldozer óta szeretem ha valami izmos deszka van a gépben csak most sajna erre futotta és mint írtam 24/7 4,5 lesz csak egy tesztig lesz annyin azt csá 😃
Nem kell olyan felsőkategóriás Z77-es lap, úgysem használod ki. Jobb ha olcsóbban veszel, abban is meg lehet húzni 4.5-ig, és pénzt is spórolsz! Ne akard 5GHz-re húzni! Mert többe kerül a hűtő meg a lap meg a stb mint amennyit ér! 😀
AC-hoz van patch, hogy ne legyen az a két fekete csík alul, felül. Csak keresni kell, én a Roguehoz talátam egyet és sokkal szebb is lett tőle a kép. Az Unity meg a 2d-s AC meg alapból jó nekem.
én jövőre (március) tervezek egy z77 mpower-t és majd megnézem még is milyen 2600k-t fogtam 😀
remélem valami antituningos szart 😆 cél az 4,5ghz 24/7 de azért ha bírja megnézném mit bír 5ghz mellet és akkor majd tolok egy firestrike-t hogy verjem a nyálam a gtx960 topikba ph-n 😃
így is 2. lettem (topikon belül) és még a proci húzva sincs 😀
Utána papíron a Hd3850 lenne, de a kis Palit 9500at jobbbak éreztem.
(Lehet nem gta4 el kellett volna vizsgálni őket 😆 )
Tudom hogy sokszor gyengébb kártyára váltottam de csak kíváncsiságból hogy milyen erős cod2/4 meg cs:gora elég volt mind bőven 😃
Egy hd4890-el med/900p-be lazán lehetne csapatni sztem.
Még mindig megvan a hd4850 csak tönkre ment szegény mer a venti lehalt róla. én meg nem vettem észre és ugy cod2-ztem vele na azóta se teszem rá a gép oldalát és fent van az asztalona pc. És sajnos mem hibás lett utána megsütöttem 3x és 1x már csak nem adott képet gép kikapcs után :S
Ilyen volt : [LINK]
Persze nem gyalázni akarom a 4850-et a maga idejébe tökéletes kártya volt, de a 7 év az 7év! .d
Ez a alacsony fps az egyik haveromra emlékeztet. Olyan bolond volt lowon nem ment neki 25-30 fps-el de ö felvette mediumra mert ott is elbírja rendesen és volt 18-20 fps LOL 😆
Q8300 helyet inkább E5440/E5450
X4 810 helyet meg inkább FX 4300 legalább .d
Alaplap: Gigabyte GA-MA790FX-DS5
cpu: intel core 2 quad q8300 2.5 + hyper tx2 hűtő
alaplap: gigabyte ga-ep43-ud3l
vga meg egy 5970 2gigas sapphire
Intel core 2 quad q8300 vs AMD Phenom II X4 810 oc-.zva lesz mind2
és vettem egy i3 4130-at nah mondanom se kell szétalázta csgoba a bulldozert 200 alatt nem volt az fps-em 😃 (mivel az kb 2 magig skálázódik)
De viszont bf3/4-be meg érezhetően gyalázta a fx az i3-at szóval minden procinak megvan a maga játéka 😀
Pixx igen volt egy idő mikor 32E volt pcx-n a FX 8320 akkor én is azt mondtam na ez még a hülyének is megéri 😀 De azért hogy 4,5 tunningot sem 10E ft-os lapból hozzod ki a procibol 😃 Na ha már tunning kell mellé egy hűtés is . ddd 😆 Azt meg hogy hol hozza egy i5 szintjét érdemes hozzátenni! Vannak játék amik tunningolt fx-el se mennek úgy .
Az ember ha neki ül és rászán egy 2-3 órát akkor simán belehet úgy lőni 24/7re hogy hozza egy ivy i5 szintjét néhol még többet is 4,5ghz körül és még majdnem az i5 fogyasztását produkálja csak érteni kell hozzá 😀 Ennek az oka hogy a fx-8xxx gyárilag nagyon túl van feszelve pont azért hogy minél kevesebb hibás darab legyen és annál több a profit.
példának alapból fx8350 1,350v az alap na például vannak olyan darabok amik 4,5ghz 1,225v-vel is mennek és ahogy nézem a fórumot elég sok megy annyivel mondhati átlagos majdnem.Nekem is a 8320 1,350v-al ment azt ment 4,5ghz 1,280-al és nem is melegedett.
Jó persze ezek nem egy átlag felhasználónak vannak meg nem csak a voltal lehet játszani itt de belehet ezeket úgy hangolni hogy ***a legyen 8350-et én se vennék mivel ott a 4460 helyette de amikor a 8320 30-31 ezer volt best buy volt 😀 (ha nem nézzük a 2500k használt árát ami 35k 😆 )
i5-4460 sem sokkal erősebb, mint a te 3470-ed.
De ez még a távoli jövő , lehet hamarabb unnom meg a gépezést vagy nem lesz időm .d ha jön a targonca papírom akkor megyek dolgozni .d
A legjobb esetben sem fogja megszorongatni az Intelt, legfeljebb felzárkózik. Várom már a Haswell/Skylake i5/i7 összehasonlításokat a Zen procikhoz képest 😃
Jövő őszre már csak lesz DX12-es játék, ami nem techdemo, hanem rendes játék.
Az viszont már nagyon szép teljesítmény lenne, ha beérné a Zen-t a Haswell.
Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle! Azért egy I7-6700K-t nem hiszem hogy beér majd. Egy I7-4770-el vetekedhet maximum. Játékok alatt gondolom ezt persze .d
Amd zen minden igaz hatalmas ugrás lesz, kíváncsi vagyok már fizikai magoknak lesznek kisebb 14 nm
és pár cikk alapján 16 magos lesz akkor 32 szálas.
Reszler 500ft-al drágább mint a I3-4130 van itt I3-4170 😃
vegyél egy ilyet 33E-be 😃 https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i3-4170-processzor-962124
egy darabig el lennél vele szerintem 😀 3,7 ghz-es 😀
ha 100E a maximum keret akkor I5-4460 is belefér 😀 az is sokáig elég volna 😀
https://www.pcx.hu/termek/intel-core-i5-4460-processzor-54553
Skylake meg új és még drága minden :S
Ez a Skylake i3 sztem már felfog érni egy sandy i5-el nem?Vagy annak a legaljával pl i5 2400
MSI Z68-G80(G3) Ilyesmire gondoltam , ezt múltkor OEM-be láttam 16E-be hardverapron.
i5 pedig 55 ezer :S
remélem valami antituningos szart 😆 cél az 4,5ghz 24/7 de azért ha bírja megnézném mit bír 5ghz mellet és akkor majd tolok egy firestrike-t hogy verjem a nyálam a gtx960 topikba ph-n 😃
így is 2. lettem (topikon belül) és még a proci húzva sincs 😀
[LINK]
Az új ára anno 50 körül volt a végén.