Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NamelessOne avatar
Szevasztok! 😃
Olyan problémával állok szemben hogy szeretném bővíteni a RAM mennyiséget a gépemben de sajna csak 2 foglalat van a lapomon (profilomon pontos típusok vannak) Arra gondoltam hogy veszek egy 4gb-s modult a mostani egyik 2gb-s modul helyett, de a gyártó az órajel és a mennyiség nem egyezne valószínűleg (jelenleg 2x2gb Nanya DDR2-800-as modul ketyeg az Aida szerint 400Mhz-n) Azt is láttam sok helyen hogy a 4gb-s modulok "Csak AMD-s rendszerekhez" vannak. Szóval én nem is tudok rakni a lapba 4gb-s modult mert Inteles? Valami ötlet hogyan tudnám bővíteni?
Előre is köszi! 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem 340 nap működési idő alatt 4TB-ot ír.
0
0
0
0
showtekk avatar
Minden frissítés megvolt már, háttérben se megy semmi, mai nap folyamán normalizálódott is a helyzet ahogy most megnéztem, eddig nincs gond, 3 gigát ment csak feljebb. Amúgy ami engem konkrétan zavart az az, hogy Battlefront közbe akár tényleg 20gb fölött is írt az SSD-re és nem játszottam vele olyan sokat ugye, ez pedig nem frissítés vagy egyéb dolog miatt történik.. De igazából, ahogy utána néztem a dolgoknak meg beállítgattam mindent úgy tűnik, hogy rendbe lesz minden, csak ez a battlefrontos dolog eléggé szíven ütött így elsőre

Dani46: SSD teszt programok nem futnak amikkel mennének a gigák, a HD Sentinel van fent illetve a Samsung Magician és ennyi. Az első nap futattam le egy tesztet, hogy lássam hozza e az SSD a megfelelő írás/olvasás stb értékeket, azokkal is minden rendben van.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Meg ne futtass ssd teszt programokat,nézd meg megy e a normál sebességén és ennyi,mert azzal is mennek csak a gigák!
0
0
0
0
Bronson avatar
nem lehet hogy a friss windows miatt van, a frissítések mennek a háttérben...?
0
0
0
0
showtekk avatar
Hát most elég sok mindent telepítettem amúgy mivel új SSD, minden újonnan ment rá, meglátjuk 1 hét múlva mit mutat a számláló, egyenlőre soknak tűnnek az értékek, de lehet csak én vagyok paranoiás 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nekem Január 12 óta írt 740 gigát,csak a win van rajta,és csak netezek,63 nap telt el azóta 740:63=az 11-12 giga/nap.
0
0
0
0
showtekk avatar
Fel van téve, be is van állítva, ahogy minden más is. A samsung magician ugyanazt az írt adatmennyiséget mutatja mint a Sentinel, amit én még mindig sokallok 😀
0
0
0
0
Flash avatar
+1 A Samsung Magician-al az OS Optimization fül alatt egy kattintással be lehet állítani a rendszert.
Nagyon hasznos kis progi.
0
0
0
0
Bronson avatar
ne a hdd sentinelt használd, szerintem nem pontosak az adatai... inkább valami speciel ssd-re optimalizált programot szedj le, azt hiszem a samsungnak van is valami saját fejlesztésű progija erre a célra...
0
0
0
0
showtekk avatar
Sziasztok!

Nem rég vettem egy Samsung 850 EVO 250GB-os SSD-t. Eddig egy 840 EVO 120GB-om volt. Ami viszont feltűnt, hogy az új esetében akár napi 35-50GBnyi az "összes írt adatmennyiség" HD Sentinellel nézve. Úgy, hogy gyakorlatilag semmit sem csinálok, csak netezek és filmezek. Battlefrontot SSD-re telepítettem, 1-2 óra játék alatt ilyen 10-20GBnyival is változik az "összes írt adatmennyiség." Nem sok ez egy kicsit? Lehet valami rosszul van beállítva? És ha igen mi az? Amúgy tisztában vagyok vele, hogy a mai SSD-k már sokkal jobban bírják az írást, meg azzal is h az én SSD-m esetében is a napi 75GB írás is rendbe van mert úgy is kibírja a garanciában szereplő 5évig hivatalosan, de azért nekem ez nagyon furcsa, h 1-2 óra battlefront alatt akár 20Gbnyival is változik az írt adatmennyiség..
0
0
0
0
winrar avatar
BenjaminHun: Tudom, de az én régi gépemben a front audio egyben az alaplap csipogásáért is felelős volt. Emellett nem találtam a manualban külön a "csipogónak" slotot.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
winrar: Nem a front audiora gondol a gyerek! Hanem erre: https://kepkezelo.com/images/7fx74pek0r9pq6g7d0u4.jpghttps://kepkezelo.com/images/aix2ryyn5aofav6uqbjy.jpghttps://kepkezelo.com/images/6zrzmwoeelo1kkxzl0r9.jpg
0
0
0
0
winrar avatar
Szerintem ez lesz az: [LINK]
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Bronson: Köszi, akkor letöltöm.
winrar: Igen.
0
0
0
0
winrar avatar
Ezt az alaplapot használod most? Abit IC7-G
0
0
0
0
Bronson avatar
alaplap kézikönyve megvan? nem szégyen elővenni, ha meg nincs meg, akkor töltsd le a hivatalos oldalról pdf formátumban!
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Sziasztok!

Az alaplapra hova kell rádugni azt a hangszórót, ami produkálja a sípolásokat?
https://pbcomputer.hu/public/upload/termekek/alaplap/kellek/82426.jpg
Így néz ki, de csak a két szélén van piros és fekete kábel.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Okés köszi a válaszokat szerintem megjátszom 😃
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Én nem látok különbséget 😀
De azért köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
annyiért jó vétel! nekem volt 550ti-m jó kis kártya annyi pénzért!
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Nincs meg a táp sajna örülök hogy azt az egy 6pines tápcsatit sikerült összehozni egí molexes átalakítóval 😜
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Annyit megér de 15 ezerért már HD5870-t kapni ami azért lényegesen erősebb. Azt a +3 ezer forintot érdemes kiadni rá, persze csak ha van mellé egy normális táp.
[LINK]
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Sztem annyit megér, tavaj 12 ért még csak GTS 450 et adtak 😃
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Szerintetek megérné egy GTX 550Ti úgy 12e. forintért? találtam használtan és szeretném megvenni, szerintetek megérné rá beruháznom? Tavalyi game-ekkel elboldogulna valahogy?
0
0
0
0
Puffin avatar
ddkk22: én kikapcsoltam azokat, és gyorsabb lett szerintem
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Piero
Ugyan úgy indul el ahogy eddig 😞
0
0
0
0
Puffin avatar
ddkk22: a BIOS-ban állítsd be a Fast Boot-ot és tilts le azokat az opciókat hogy USB-t ellenőrizze, meg csak a Boot lemezt nézze induláskor.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
BenjaminHun
Nem erre gondoltam 😀 lentebb linkeltem videót hogy én mire gondolok 😀
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
ddkk22: Remélem erre gondolsz.

Van egy kis leírás is.
[LINK]
https://itcafe.hu/dl/cnt/2013-10/102583/w8_1_023.png
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Piero
Igen azt már nagyon régen megtaláltam. De hiába van fast bootra állítva, ugyan úgy jön be minden mint amikor ki van kapcsolva. Szóval ők nem tudom hogy állították be.
0
0
0
0
PetroszOne avatar
igen érdekes mert ha megmozgatom a kábet akkor visszaáll a kép 😲

UI: most kicseréltem egy teljesen zsír új HDMI kábelre és csinálja ugyan ugy 😲
0
0
0
0
csuz-li avatar
sanli: Ha a kábellel van gond, akkor néha segít, ha egyszerűen megfordítod és azt a felét teszed a monitorba, ami addig a VGA-ban volt. Más lesz az esése. (Amúgy jó a tapétád... 😀 )
0
0
0
0
Arnybiro avatar
A kábel jó? Driver reinstallt próbáltad?
0
0
0
0
Puffin avatar
Nincs megtörve a kábel?
0
0
0
0
PetroszOne avatar
Sziasztok! megtudjátok nekem mondani, hogy a most vásárolt videókártyám néha csinál oanokat mintha a windows téma átálna ien kontrasztos témára ahogy kép is mutatja aztán viszaáll 1-2 perc után mitöl van ez???

vga: asus r7.370.dc2.oc.4gb

http://www.kephost.com/image/cTDY
0
0
0
0
Puffin avatar
ddkk22: mármint erre a "Fast Boot"-ra gondolsz, hogy gyorsan töltsön be? Azt a Biosban kell állítani ha van olyan.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Piero
Nem erre gondoltam, ha nem hogy bekapcsolás után egyből az asztal bejön, ilyen videókat találtam róla
0
0
0
0
Puffin avatar
Jobb egérrel Tálca-Tulajdonságok és ott lesz valahol hogy Asztal megjelenítése Kezdőképernyő helyett!
Képet nem tudok feltenni mert már Win 10-em van.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom azt beállítani, hogy amikor bekapcsolom a gépet, egyből az asztal jöjjön be?
0
0
0
0
ceni98 avatar
És azt hol kéne beállítani? 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Nem igazán értem a problémád, ha egyszerre van rákötve Hdmi-n és Vga-n akkor van kép, sőt ha lehúzod a Vga-t akkor is van Hdmi-n, szerintem az lehet a baj, hogy nincs beállítva rendesen, hogy melyik legyen az elsődleges megjelenítő, azért nincs kép, ha csak Hdmi-n van rákötve.
0
0
0
0
ceni98 avatar
Sziasztok! Pár napja (szerdán) vettünk egy Waltham márkájú tv/monitort. HD5750ről használom a gépet jelenleg, rákötöm a HDMI-vel a monitorra, semmi jel nincs, illetve van, de az egy nagy feketeség és az sem a beállított felbontásban. VGA kábelről is próbáltam, ott gond nélkül megy, de a felbontás messze elmarad ugyebár a HDMI-től, legalábbis ezen a monitoron. Rákötöttem a VGA-t és a HDMI-t egyszerre, így ment HDMI-ről, sőt lehúztam utána rögtön a VGA-t róla és tudtam használni ugyan úgy, de csak a következő power off/on-ig, Resetnél nem jelentkezett a problematika. A TV-re rákötöttem a PS3-at HDMI-ről és reccenés nélkül megy. Mi lehet baj? Biosban kéne valamit matatnom? Válaszotokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Érdeklődnék hogy ez az alkatrész megéri-e az árát vagy sem:[LINK]

Másik kérdésem az hogy látom van rajta táp csatlakozó is. Ez mindenképp kellene neki a megfelelő működéshez?
Elsődleges szempontom az hogy a házamon lévő 2 db USB 3.0-ás csatlakozót tudjam működösre bírni.
Másodlagos szempont pedig az hogy lentebb kérdeztem USB kábellel kapcsolatban, és a kapott válasz után én kihúztam a nyomtatómból a kábelt és azzal kötöttem össze a külső HDD-t.Mivel így sem ment rendesen a külső meghajtó (Állandóan megszakadt a kapcsolat a HDD és a gép között.) így vetem egy új külső házat ami viszont már 3.0-ás USB-vel kapcsolódna, de nekem nincs az alaplapomon.(Tudom hogy megy 2.0-val is, mivel most is azzal megy , de így már lenne értelme vennem egy ilyen alkatrészt mint amit linkeltem.)
0
0
0
0
Bronson avatar
játékok alatt a ddr2/3/4 és sebességeik és időzítéseik közt semmit nem lehet észrevenni konkrétan... 😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
Charma: Még akkor sem, ha támogatja a processzor a magasabb Mhz-et., de mivel nem támogatja, hát még annyira sem. Nekem most 1866Mhz-es RAM van a gépemben, amit támogat a processzorom. A gyerek gépében 1333. Egy hónapja, csak úgy próbából kicseréltem. Hát nem vettem észre különbséget...
0
0
0
0
Charma avatar
Köszönöm a választ.

Van lényegi különbség CL10 vagy más ramhoz képest? Nagyon megtuningolja a gyorsaságot a 2133 mhz az 1600 képest?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Charma:
RAM: A legegyszerűbb, ha veszel még három 1600Mhz-es CL10-es késleltetésű RAM-ot. Mivel a processzorod úgy is csak 1600 Mhz-ig kezeli a memóriát, túl sok hasznod nem lenne ennél gyorsabb ramokból sem. Azzal még nyerhetnél egy keveset, ha a mostani RAM-ot eladod és veszel 4x8 GB 1600Mhz-es CL9-es késleltetésűt.
VGA: Na ez egyszerűbb kérdés. Jelenleg a 980Ti a csúcs, aminek az árát még megéri kifizetni. Azzal nem kell kompromisszumot kötni semmiben. Mellette meghagyhatod a 650-et, elvileg a Geforce driverben ki lehet jelölni például arra, hogy az kezelje a PhysX-et, így a 980Ti-nek csak a megjelenítés marad, mint feladat. (Sajnos még nem voltam olyan jó helyzetben, hogy ezt valaha kipróbálhassam, tehát kezeld fenntartással, mint elméleti lehetőség, amíg valaki meg nem erősíti) Nem tudom, mi az a munka, amihez kell, de pár szoftvernél szintén meg lehet adni, hogy mondjuk renderelésre melyik hardvert használja, szóval arra is jó lehet.
0
0
0
0
Puffin avatar
Charma: vegyél egy GTX 980-at. Meg 3*8GB 1600-as CL10-es ramot. ( olyan van a gépedbe) Ha veszel 3db 2133-asat azok is csak 1600-on fognak menni. Vagy veszel 4 egyformát! Az a te döntésed.
0
0
0
0
Charma avatar
Sziasztok!

Eljutottam a pillanatig, amikor újra rá kell költenem a gépemre, ebben kérem a segítségeteket.

Nekem a gép munkára és játékra is kell. Nem szeretnék már ennyi idősen kompromisszumokat kötni, hogy full hdban full ultrán ne menjen valamilyen game.

Elsősorban ram-ot szeretnék bővíteni a gépemben. Az alaplapom csak 32 gigát támogat, amit szeretnék be is pakolni. ezt a gépet már 2 éve vettem, így régebbi memória van benne.
Pontosan:
Kingstone hyperX KHX1600C10D3B1/8G
Nem tudom, hogy most mit kezdjek vele. Vegyek 3 teljesen másik típusú 8 gigás ramot, vagy adjam el ezt és vegyek 4*8 ugyanolyan ramot?
Kingston 2x8GB DDR3 2133MHz HX321C11SRK2/16 memória
Ebből vegyek 3-at vagy inkább négyet. Miért?

Azért kell, mert RamDiskben akarok egy min 20 gigás partíciót ramokból, nem elég a raidelt 2 samsung 840 pro SSD.

A másik, lehet látni a gépemen elég sok monitorral melózok. A mostani videókarim elég a munkának az efféle ellátására, de játszani már kevésbé. Megtarthatom ezt a Videókártyát és vehwetek mellé egy GTX 980-at? Tudom SLI-ben nem lehet összekötni, de tud dolgozni a két kártya egymástól függetlenül? Egyáltalán bírná a tápom?

Ha ezeket megcsinálom, új ram, új VGA akkor kell nekem alaplapot is cserélnem? Mert az se gáz, de érdekel. Erre az egész projektre most olyan max 250 k-t akarok felhasználni. De ha alaplapot is kell lőnöm, akkor az már annyira nem faja. Lehet akkor csak GTX 970 lesz. Egyértelműen marad a gigabyte márkahűségem.

Kérlek segítsetek.

Üdv.
Charma
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció