Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
jasko avatar
köszi szépen cooley a segitséget
akk asus-t veszek
0
0
0
0
almos avatar
Cooley írta:
almos írta:
indok? amúgy én is most afelé hajlok,mert ez a k*rva USB3-at nem tudják megoldani az AsRocknál...
Meg fontos lenne a a 2,de inkább 3db PCI-E x16 csati,mert lehet SLi/CF lesz meg egy PhysX kari is 😃

Az az indok, hogy az asus nem asrock, az asrock meg az...

nem szeretem az ilyen előítéleteket, de mégis az Asust fogom venni 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
almos írta:
indok? amúgy én is most afelé hajlok,mert ez a k*rva USB3-at nem tudják megoldani az AsRocknál...
Meg fontos lenne a a 2,de inkább 3db PCI-E x16 csati,mert lehet SLi/CF lesz meg egy PhysX kari is 😃

Az az indok, hogy az asus nem asrock, az asrock meg az...
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
almos avatar
ASROCK Z68 Extreme4 vagy ASUS P8Z68-V?
0
0
0
0
Cooley avatar
niteforce írta:
0 tuning, ujabban megbizhatatlanok, sok funkcio nem muxik.
szar anyagok.

regen nem volt ilyen. azt nem tudom, hogy a dragabb lapoknal is igy van-e, de az olcsobbaknal mindenkeppen

Pont hogy régen volt így főként. 😀 Viszont egy szervizes ismerősöm szerint még mindig több asrock lapot gariztatnak, mint asus/giga/msi-t együttvéve... Aztán persze szoktak jönni azzal, hogy az asrock szállítja a 3. legtöbb alaplapot. Na most az azért van, mert ugyan azt a felszereltséget jóval olcsóbban adják, ezért sokaknak megtetszik, aztán meg egy részük viszi vissza gariztatni, ami máris 2 lap egy vásárlónál... ^^

jasko írta:
asus p8p67M-pro belefér CM elite 430-es gépházba?

[LINK] ház

[LINK] alaplap

Mivel az egy mATX lap, minden asztali pc-hez gyártott házba befér. 😀
0
0
0
0
jasko avatar
asus p8p67M-pro belefér CM elite 430-es gépházba?

[LINK] ház

[LINK] alaplap
0
0
0
0
niteforce avatar
0 tuning, ujabban megbizhatatlanok, sok funkcio nem muxik.
szar anyagok.

regen nem volt ilyen. azt nem tudom, hogy a dragabb lapoknal is igy van-e, de az olcsobbaknal mindenkeppen
0
0
0
0
jasko avatar
megtudja mondani nekem vki hogy miért mondják azt az asrock lapra hogy szar (asrock 967 pro3) ?
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Majd ha lesz időm utána nézek kicsit jobban a neten😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Jól kell hűteni, meg ahol már aránytalanul sok + feszt kíván a további mhz-ekhez, azt hanyagolni kell. Ki kell tapasztalni. Egyébként biztos sok írás van a neten, én tapasztalatból nem tudom, hogy viselkednek a szandik húzáskor.
0
0
0
0
Robi1995 avatar
értem😃 mondjuk ezt gondoltam csak nem tudom hogy mennyi az a bizonyos szint....😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Egy bizonyos szint után nem tesz neki túl jót. 😃
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Cooley írta:
Robi1995 írta:
Cooley írta:
Robi1995 írta:
annyira nem zavarna... kb 4-4,2 Ghz-ig húznám. így is kéne feszültséget emelni?

Nem tudom, hogy Automatikusan milyen feszültséget állít be az alaplap, de általában jóval magasabbat, mint amennyi szükséges lenne, szóval elképzelhetőnek tartom, hogy ha kell is emelni a feszültségen a 4,2GHz-hez, akkor is csak minimális értékkel, de biztosat én nem tudok mondani.

Értem.De a Sandy Bridge sorozatnak elég nagy tuning potenciái vannak ugyh remélem h ki lehet belőle hozni a 4,2 Ghz-et😃

Nagy a tuningpotenciáljuk, de az alaplapon is nagyban múlik, főleg egy adott feszültségen elérhető maximális órajel, de a 4,2GHz 100%, hogy meglesz, szerintem még a 4,5 is. 😀 Csak kérdés, hogy mekkora fesz kell majd neki.

Ez igaz. De ha növelem a feszültséget nem károsítja a procit vagy rövíditi az élettartamát?
0
0
0
0
Cooley avatar
Robi1995 írta:
Cooley írta:
Robi1995 írta:

Nem tudom, hogy Automatikusan milyen feszültséget állít be az alaplap, de általában jóval magasabbat, mint amennyi szükséges lenne, szóval elképzelhetőnek tartom, hogy ha kell is emelni a feszültségen a 4,2GHz-hez, akkor is csak minimális értékkel, de biztosat én nem tudok mondani.

Értem.De a Sandy Bridge sorozatnak elég nagy tuning potenciái vannak ugyh remélem h ki lehet belőle hozni a 4,2 Ghz-et😃

Nagy a tuningpotenciáljuk, de az alaplapon is nagyban múlik, főleg egy adott feszültségen elérhető maximális órajel, de a 4,2GHz 100%, hogy meglesz, szerintem még a 4,5 is. 😀 Csak kérdés, hogy mekkora fesz kell majd neki.
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Cooley írta:
Robi1995 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Robi1995 írta:

0
0
0
0
Robi1995 avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Robi1995 írta:
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy Intel i5 2500K procihoz jó lenne egy MSI P67S-C43(B3) alaplap ha tuningról lenne szó?

Ha nem vágysz nagyon 4,5GHz fölé, és nem zavar, hogy egy kicsit magasabb feszültség kell hozzá ergo magasabb lesz a fogyasztás, akkor tökéletes. 😀
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Proci még nincs csak a régi 939es azt szeretném leváltani egy 3,4 magosra csak olyan nincs 939be ezért kellene vmi újabb lap...
0
0
0
0
Robi1995 avatar
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy Intel i5 2500K procihoz jó lenne egy MSI P67S-C43(B3) alaplap ha tuningról lenne szó?
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Mit tudtok ajánlani az "olcsó" kategóriában?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
MSI P67A-C43-B3 vagy Asus P8P67 LE R3.0, amelyik jobban tetszik 😀 n az MSI-t venném 😀
0
0
0
0
richie900812 avatar
az új gépemhez ajánlanátok vmi faya kis alaplapot?? max 30k
0
0
0
0
overclocker avatar
sziasztok! milyen alaplapot ajánlotok nekem max 20ezerig, fontos hogy AM3 legyen, jól bírja a tuningot, ne legyen ASROCK és jó hangkártyája legyen.
0
0
0
0
Cooley avatar
twoKgames írta:
értem...elég drágák azok a lapok :S
akkor ezek közül melyik a jobb:
ASRock P67 PRO
MSI P67S-C43-B3

Nekem herótom van az asrocktól, viszont az MSI meg a kedvenc gyártóm, úgyhogy részemről egyértelműen MSI. 😀
0
0
0
0
twoKgames avatar
értem...elég drágák azok a lapok :S
akkor ezek közül melyik a jobb:
ASRock P67 PRO
MSI P67S-C43-B3
0
0
0
0
Cooley avatar
twoKgames írta:
oké cooley köszi, de akkor te a H67-et vennéd vagy a P67-et 😃
és akk mindkettőben tuningolható a proci?

Én P67-est vennék, mivel semmi szükségem nem lenne az iGPU-ra, de a tuningra annál inkább. 😀 Ráadásul csak P67/Z68-cal lehet többkártyás rendszert építeni.
Egyébként a Sandy Bridge procikból épp a szorzózármentesek tuningolhatók, ezért kell P67-es vagy Z68-as lap alájuk.
0
0
0
0
twoKgames avatar
oké cooley köszi, de akkor te a H67-et vennéd vagy a P67-et 😃
és akk mindkettőben tuningolható a proci?
0
0
0
0
Cooley avatar
twoKgames írta:
sziasztok!
i5-2500K-hoz akarok lapot venni és azt szeretném megkérdezni, hogy a H67-es jelzésű alaplapok és a P67-esek is lehet engedélyezik a proci tuningot biosban?

P67 és Z68. Röviden a H67-tel kihasználhatod az iGPU-t a prociban, P67-tel kihasználhatod a szorzózármentességet, Z68-cal pedig mindkettőt.
0
0
0
0
twoKgames avatar
sziasztok!
i5-2500K-hoz akarok lapot venni és azt szeretném megkérdezni, hogy a H67-es jelzésű alaplapok és a P67-esek is lehet engedélyezik a proci tuningot biosban?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ezért kell EVGA-t venni 😃 LOL
0
0
0
0
MaximumGame avatar
niteforce írta:
akk ne vegyetek 😀 en jovore azt fogok venni ha lesz egy jo AM3+ deszkajuk

Nem 1 et láttam elfüstölve 😃

Most egyik srác hírdet 1 et PH-n és gariba visszaküldték hollandiába, mert elfüstölt neki 😃 P67 es... 😃 Szóval a maradék Asus alkatrészeket amik nem olyan minöségiek 😃 belebaxák egy Asrock lapba azt mehet a boltba 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
akk ne vegyetek 😀 en jovore azt fogok venni ha lesz egy jo AM3+ deszkajuk
0
0
0
0
MaximumGame avatar
😃 Amugy Asrock Szerintem se jó 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
hardX írta:
Azért mert neked eddig egy sem romlott el....attól még lehet szar 😀 Max ha nem szar, ugyanannyiért már Asus-t MSI-t kapsz ami azért mégiscsak jobb 😃

nem csak nekem nem romlott el...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Azért mert neked eddig egy sem romlott el....attól még lehet szar 😀 Max ha nem szar, ugyanannyiért már Asus-t MSI-t kapsz ami azért mégiscsak jobb 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
ASRock-rol felejtsdetek mar el hogy szar... NEM AZ!
0
0
0
0
JackFeryll avatar
A mostani Asrock már normális cuccokat árul.
Amiért mégse javaslom az az USB (3.0) vezérlője ami problémás. (már lehet javították)
0
0
0
0
_AsheXp avatar
A Z68 mert a Z68-cal jobban lehet tuningolni mint a P67, meg a Asrock-kal az baj h Asrock 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
ASUS P8Z68-V vagy Asrock P67 Extreme 6

Ki szerint melyik a jobb? És miért ? szerintem a Z
0
0
0
0
JackFeryll avatar
A Z68-as lapokban kikapcsolható az SSD caching?
A Windows 8 csak EFI interfészes lapokkal fog működni ezért gondolkozom Z68-as UEFI-s lapokban.
Amire nekem szükségem lenne :
-működő USB 3.0
-legalább 4 SATA 3 csati
-bírja a lap a tuningot -> 2500K 4.5Ghz (de nem árt ha az 5 is menne a lapban) , GTX480 OC
Kiszemelt lap : GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 (mondjuk szívesebben vennék Asust, vagy MSI-t)
Ötlet?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát konkrétan bármelyik támogatja 😜
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Tudtok nekem ajánlani olyan 1155-ös alaplapot ami támogatja a 2 X 3 vagy 2 X 4 B memória modulokat?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció