Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akk asus-t veszek
indok? amúgy én is most afelé hajlok,mert ez a k*rva USB3-at nem tudják megoldani az AsRocknál...
Meg fontos lenne a a 2,de inkább 3db PCI-E x16 csati,mert lehet SLi/CF lesz meg egy PhysX kari is 😃
Az az indok, hogy az asus nem asrock, az asrock meg az...
nem szeretem az ilyen előítéleteket, de mégis az Asust fogom venni 😃
indok? amúgy én is most afelé hajlok,mert ez a k*rva USB3-at nem tudják megoldani az AsRocknál...
Meg fontos lenne a a 2,de inkább 3db PCI-E x16 csati,mert lehet SLi/CF lesz meg egy PhysX kari is 😃
Az az indok, hogy az asus nem asrock, az asrock meg az...
0 tuning, ujabban megbizhatatlanok, sok funkcio nem muxik.
szar anyagok.
regen nem volt ilyen. azt nem tudom, hogy a dragabb lapoknal is igy van-e, de az olcsobbaknal mindenkeppen
Pont hogy régen volt így főként. 😀 Viszont egy szervizes ismerősöm szerint még mindig több asrock lapot gariztatnak, mint asus/giga/msi-t együttvéve... Aztán persze szoktak jönni azzal, hogy az asrock szállítja a 3. legtöbb alaplapot. Na most az azért van, mert ugyan azt a felszereltséget jóval olcsóbban adják, ezért sokaknak megtetszik, aztán meg egy részük viszi vissza gariztatni, ami máris 2 lap egy vásárlónál... ^^
asus p8p67M-pro belefér CM elite 430-es gépházba?
[LINK] ház
[LINK] alaplap
Mivel az egy mATX lap, minden asztali pc-hez gyártott házba befér. 😀
[LINK] ház
[LINK] alaplap
szar anyagok.
regen nem volt ilyen. azt nem tudom, hogy a dragabb lapoknal is igy van-e, de az olcsobbaknal mindenkeppen
annyira nem zavarna... kb 4-4,2 Ghz-ig húznám. így is kéne feszültséget emelni?
Nem tudom, hogy Automatikusan milyen feszültséget állít be az alaplap, de általában jóval magasabbat, mint amennyi szükséges lenne, szóval elképzelhetőnek tartom, hogy ha kell is emelni a feszültségen a 4,2GHz-hez, akkor is csak minimális értékkel, de biztosat én nem tudok mondani.
Értem.De a Sandy Bridge sorozatnak elég nagy tuning potenciái vannak ugyh remélem h ki lehet belőle hozni a 4,2 Ghz-et😃
Nagy a tuningpotenciáljuk, de az alaplapon is nagyban múlik, főleg egy adott feszültségen elérhető maximális órajel, de a 4,2GHz 100%, hogy meglesz, szerintem még a 4,5 is. 😀 Csak kérdés, hogy mekkora fesz kell majd neki.
Ez igaz. De ha növelem a feszültséget nem károsítja a procit vagy rövíditi az élettartamát?
Nem tudom, hogy Automatikusan milyen feszültséget állít be az alaplap, de általában jóval magasabbat, mint amennyi szükséges lenne, szóval elképzelhetőnek tartom, hogy ha kell is emelni a feszültségen a 4,2GHz-hez, akkor is csak minimális értékkel, de biztosat én nem tudok mondani.
Értem.De a Sandy Bridge sorozatnak elég nagy tuning potenciái vannak ugyh remélem h ki lehet belőle hozni a 4,2 Ghz-et😃
Nagy a tuningpotenciáljuk, de az alaplapon is nagyban múlik, főleg egy adott feszültségen elérhető maximális órajel, de a 4,2GHz 100%, hogy meglesz, szerintem még a 4,5 is. 😀 Csak kérdés, hogy mekkora fesz kell majd neki.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy egy Intel i5 2500K procihoz jó lenne egy MSI P67S-C43(B3) alaplap ha tuningról lenne szó?
Ha nem vágysz nagyon 4,5GHz fölé, és nem zavar, hogy egy kicsit magasabb feszültség kell hozzá ergo magasabb lesz a fogyasztás, akkor tökéletes. 😀
Azt szeretném kérdezni hogy egy Intel i5 2500K procihoz jó lenne egy MSI P67S-C43(B3) alaplap ha tuningról lenne szó?
értem...elég drágák azok a lapok :S
akkor ezek közül melyik a jobb:
ASRock P67 PRO
MSI P67S-C43-B3
Nekem herótom van az asrocktól, viszont az MSI meg a kedvenc gyártóm, úgyhogy részemről egyértelműen MSI. 😀
akkor ezek közül melyik a jobb:
ASRock P67 PRO
MSI P67S-C43-B3
oké cooley köszi, de akkor te a H67-et vennéd vagy a P67-et 😃
és akk mindkettőben tuningolható a proci?
Én P67-est vennék, mivel semmi szükségem nem lenne az iGPU-ra, de a tuningra annál inkább. 😀 Ráadásul csak P67/Z68-cal lehet többkártyás rendszert építeni.
Egyébként a Sandy Bridge procikból épp a szorzózármentesek tuningolhatók, ezért kell P67-es vagy Z68-as lap alájuk.
és akk mindkettőben tuningolható a proci?
sziasztok!
i5-2500K-hoz akarok lapot venni és azt szeretném megkérdezni, hogy a H67-es jelzésű alaplapok és a P67-esek is lehet engedélyezik a proci tuningot biosban?
P67 és Z68. Röviden a H67-tel kihasználhatod az iGPU-t a prociban, P67-tel kihasználhatod a szorzózármentességet, Z68-cal pedig mindkettőt.
i5-2500K-hoz akarok lapot venni és azt szeretném megkérdezni, hogy a H67-es jelzésű alaplapok és a P67-esek is lehet engedélyezik a proci tuningot biosban?
akk ne vegyetek 😀 en jovore azt fogok venni ha lesz egy jo AM3+ deszkajuk
Nem 1 et láttam elfüstölve 😃
Most egyik srác hírdet 1 et PH-n és gariba visszaküldték hollandiába, mert elfüstölt neki 😃 P67 es... 😃 Szóval a maradék Asus alkatrészeket amik nem olyan minöségiek 😃 belebaxák egy Asrock lapba azt mehet a boltba 😀
Azért mert neked eddig egy sem romlott el....attól még lehet szar 😀 Max ha nem szar, ugyanannyiért már Asus-t MSI-t kapsz ami azért mégiscsak jobb 😃
nem csak nekem nem romlott el...
Amiért mégse javaslom az az USB (3.0) vezérlője ami problémás. (már lehet javították)
Ki szerint melyik a jobb? És miért ? szerintem a Z
A Windows 8 csak EFI interfészes lapokkal fog működni ezért gondolkozom Z68-as UEFI-s lapokban.
Amire nekem szükségem lenne :
-működő USB 3.0
-legalább 4 SATA 3 csati
-bírja a lap a tuningot -> 2500K 4.5Ghz (de nem árt ha az 5 is menne a lapban) , GTX480 OC
Kiszemelt lap : GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 (mondjuk szívesebben vennék Asust, vagy MSI-t)
Ötlet?